Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 juni 2022

Universiteit Antwerpen roept onderwijsbegeleider op matje nadat studenten opnames verspreiden met denigrerende uitspr...

HLN
Universiteit Antwerpen roept onderwijsbegeleider op matje nadat studenten opnames verspreiden met denigrerende uitspraken: "Van de orthodoxe joden heb je minder last"
Studenten van de Universiteit Antwerpen hebben beelden verspreid waarin een onderwijsbegeleider kwetsende uitspraken zou hebben gedaan. De opnames zijn afkomstig van een examensessie, waarbij de medewerker tegen een collega onder andere Noord-Afrikaanse jongeren als 'agressieve amokmakers' beschrijft. Het universiteitsbestuur buigt zich over de zaak.
Lees verder

Grondwettelijk Hof vernietigt eindtermen tweede en derde graad secundair onderwijs: "Een opdoffer"
Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad secundair onderwijs vernietigd. De procedure werd aangespannen door het Katholiek Onderwijs. "De eindtermen werden ontwikkeld door vertegenwoordigers van de koepels, door leerkrachten en door experts - los van de politiek. Vervolgens werden ze zonder één tegenstem goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Het is een opdoffer als zelfs deze werkwijze niet meer mogelijk is", reageert onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Coalitiepartner CD&V is wel tevreden met de beslissing. "De overladen eindtermen gingen te ver", vindt voorzitter Joachim Coens.
Lees verder

"In Brussel was ik te blank voor de zwarten, en te zwart voor de blanken": de jeugdjaren van Stromae
"Zo onopvallend was hij, dat ik hem bijna vergeten was." Het lijkt bijna onwaarschijnlijk dat de leraar in kwestie het over onze landgenoot én wereldster Paul Van Haver (37), aka Stromae, had. Maar de kleine Popol bleek een verlegen jongen, makkelijk afgeleid, maar wel al dol op muziek. Van z'n band met alleenstaande mama Marie tot die moeilijke periode in het internaat waar hij zich allesbehalve thuis voelde: het verslag van de eerste levensjaren van Stromae. "Mijn droom toen was buschauffeur te worden van Lijn 53. Elke dag op en neer in onze wijk: dat leek me het einde."
Lees verder

'Jackass'-ster Bam Margera dagenlang vermist na verdwijning uit afkickkliniek
De 42-jarige 'Jackass'-ster Bam Margera verdween begin deze week uit een afkickkliniek en was nadien dagenlang vermist. Intussen is de tv-persoonlijkheid weer levend en wel terecht. Volgens entertainmentsite TMZ is hij donderdag door een crisisinterventieteam en de politie aangetroffen in een hotel in Delray Beach in Florida.
Lees verder

Knokke Boat stopt excursies 'bultrugwalvis spotten' na felle kritiek: "De walvis verkeert niet in beste gezondheid"
Knokke Boat, gevestigd net over de grens in Cadzand, gaat géén bootexcursies meer organiseren om de bultrugwalvis te spotten. Dat bevestigt de organisatie nadat ze heel wat kritiek kreeg op het initiatief. "Al is het ons vooral om de bultrugwalvis te doen. Het dier verkeert wellicht niet in goede gezondheid", zegt zaakvoerder Christophe Lenaerts. "Plots bleek iedereen marien bioloog te zijn."
Lees verder

Knokke Boat stopt excursies 'bultrugwalvis spotten' na felle kritiek en advies marien bioloog: "De walvis is niet in beste gezondheid"
Knokke Boat, gevestigd net over de grens in Cadzand, gaat géén bootexcursies meer organiseren om de bultrugwalvis te spotten. Dat bevestigt de organisatie nadat ze heel wat kritiek kregen op het initiatief. "Al is het ons vooral om de bultrugwalvis te doen. Het dier verkeert wellicht niet in goede gezondheid", zegt zaakvoerder Christophe Lenaerts. "Plots bleek iedereen marien bioloog te zijn."
Lees verder

Voetballers op vakantie: Ronaldo in villa met ondergrondse erotische kamer, Courtois en verloofde vertoeven in Israël tussen de dolfijnen
Eindelijk uitblazen. Na een lang en slopend seizoen mogen de voetballers op verlof. Thibaut Courtois trok met z'n verloofde Mishel al naar Mykonos en vertoeft nu in Israël. Cristiano Ronaldo verblijft dan weer in een luxevilla. Maar niet iedereen trok meteen naar de zon. Enkelen maken van het tussenseizoen gebruik om in het huwelijksbootje te stappen. Een overzicht in beeld.
Lees verder

Een outfit van Zara op het huwelijk van Britney Spears? Selena Gomez ging ervoor (en ook jij kan 'm scoren)
Britney Spears is al een week getrouwd, maar nog altijd gaat haar huwelijksfeest over de tongen. Niet zozeer omdat haar ex haar trouw 'crashte' of omdat Spears op het feest danste in een diamanten string… Wél omdat zangeres Selena Gomez een statement maakte in een wel erg betaalbare outfit van Zara. Het goede nieuws? Ook jij kan 'm nog altijd scoren.
Lees verder

Selena Gomez schitterde op huwelijk Britney Spears in betaalbare outfit van Zara (en hij is nog te koop!)
Britney Spears is al een week getrouwd, maar nog altijd gaat haar huwelijksfeest over de tongen. Niet zozeer omdat haar ex haar trouw 'crashte' of omdat Spears op het feest danste in een diamanten string… Wél omdat zangeres Selena Gomez een statement maakte in een wel erg betaalbare outfit van Zara. Het goede nieuws? Ook jij kan 'm nog altijd scoren.
Lees verder

'Riverdale'-acteur die zijn moeder vermoordde, onthult plannen voor aanslag op premier Justin Trudeau
De 24-jarige Ryan Grantham heeft niet alleen de dood van z'n moeder op zijn geweten, maar had ook plannen gemaakt om de Canadese premier Justin Trudeau (50) te vermoorden. Dat meldt de website 'CBC'.
Lees verder

Russische spion ontmaskerd bij Internationaal Strafhof in Den Haag
Een Russische inlichtingenofficier die voor de Russische militaire inlichtingendienst GROe werkt, heeft geprobeerd te infiltreren bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De man wilde onder valse Braziliaanse identiteit bij het ICC aan de slag als stagiair. Hij was al aangenomen, maar kon op Schiphol worden opgepakt.
Lees verder

Graspoppers houden vast aan zwarte kledij, maar wapenen zich wel tegen de hitte
Drie jaar hebben de fans erop moeten wachten, maar in Dessel is het metalfestival Graspop eindelijk weer gestart. Het is ook een jubileumeditie, want het is intussen al de 25ste keer. Tot en met zondag verwachten ze elke dag 50.000 man. Alle tickets zijn uitverkocht. Tijdens Graspop zullen de temperaturen letterlijk en figuurlijk hoog oplopen. Het wordt zaterdag maar liefst 35 graden. Het Rode Kruis had dan ook opgeroepen om de zwarte kledij thuis te laten en te vervangen door iets luchtigers. Maar dat hebben de meesten toch aan zich laten voorbijgaan.
Lees verder

LIVE RONDE VAN BELGIË. Drie Belgen en drie Nederlanders vormen vlucht, krijgen we een verwachte massasprint in Knokke-Heist?
De tweede etappe in de Baloise Belgium Tour brengt de renners over 175,6 kilometer van Beveren naar Knokke-Heist. Op een vlakke omloop liggen er kansen voor snelle mannen à la Arnaud De Lie, Jasper Philipsen en Fabio Jakobsen. Of wordt het peloton verrast door een (late) ontsnapping? Volg de rit hier LIVE!
Lees verder

Brandweer moet baby bevrijden uit auto in Waver
De brandweer heeft woensdagavond in Waver een baby uit een auto moeten bevrijden. De bestuurster had de autosleutels op het dashboard laten liggen en de deuren gesloten. Dat zegt de lokale politie donderdag.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Op lastig lokaal circuit spat kopgroep uit elkaar: Kamp en Dillier blijven over
Zonder Jumbo-Visma en klassementsman Adam Yates - wegens coronaperikelen - ging vandaag de vijfde rit in de Ronde van Zwitserland van start. Een pittige, venijnige etappe met veel heuvels in een lastige finale. Doet Remco Evenepoel daags voor het cruciale drieluik een goede zaak voor het eindklassement? Volg het hieronder LIVE.
Lees verder

Rusland slaat gedroomde slag: twee Amerikaanse strijders opgepakt in Oekraïne
In de buurt van Charkiv zouden twee Amerikanen door de Russen zijn gevat. De gewezen militairen streden daar in dienst van het Oekraïense leger en hadden net een voltreffer gescoord. Maar hun rake schot verraadde hen, waardoor ze nu de doodstraf riskeren en het gedroomde middel worden voor Moskou om de VS onder druk te zetten: "Ze kunnen in het beste geval als criminelen worden berecht."
Lees verder

Waarom je beleggen volgens Paul D'Hoore kan vergelijken met de koers: "Laat je niet afleiden door mooie verhalen"
In onze podcastreeks 'De Beurs van Charlotte en Cédric' beleggen twee jonge mensen elk 10.000 euro. In de vierde aflevering bespreekt het duo hoe de prijs van een aandeel wordt bepaald. Geldexpert Paul D'Hoore geeft bovendien een handige tip over hoe je kan weten of je aandeel het goed doet: "Vergelijk het met wielrennen. De interviews en andere verhalen heb je niet nodig, de rituitslagen wel."
Lees verder

Geen vrijlating onder voorwaarden voor vriendin van Dave De Kock
De 25-jarige Nederlandse Romy W., de vriendin van Dave De Kock die sinds januari in de cel zit in het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean Verberckmoes, blijft aangehouden. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent beslist.
Lees verder

Voormalige uitbaatster 't Sloeberhuisje blijft in de cel
De vrouw die de crèche 't Sloeberhuisje uitbaatte in de Gentse deelgemeente Mariakerke blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist. In de crèche raakte een meisje van zes maanden levensgevaarlijk gewond en overleed later in het ziekenhuis.
Lees verder

Trajectcontrole kan aangepast worden om te snelle motorrijders te flitsen: "Kwestie van voor- en nadelen afwegen"
De lokale politie kan, indien dat nodig is, vragen om de trajectcontroles aan te passen om motorrijders te kunnen flitsen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement. Recent nog bleek dat het merendeel van de trajectcontroles op onze Vlaamse wegen motorrijders niet kunnen beboeten omdat ze enkel vooraan de nummerplaat registreren, terwijl die bij motorrijtuigen achteraan zitten.
Lees verder