Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 juni 2022

Trein ramt wagen met bejaard koppel: “Ze werden meegesleurd en reden daarna het maïsveld in”

HLN
Trein ramt wagen met bejaard koppel: "Ze werden meegesleurd en reden daarna het maïsveld in"
Aan de Noordhoekstraat in De Panne is het deze ochtend om iets na 9 uur tot een aanrijding gekomen tussen een trein en een wagen waarin een bejaard koppel zat. Daardoor is het treinverkeer tussen De Panne en Koksijde tijdelijk onderbroken.
Lees verder

Drie Belgische militairen teruggestuurd uit Roemenië na onderlinge spanningen
Drie militairen van het Belgische detachement in Roemenië zijn naar huis gestuurd nadat er onderling spanningen waren ontstaan. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) gezegd in de Kamer. Eerder werd gemeld dat het om een mesgevecht zou gaan, maar dat blijkt nu toch niet het geval. De militairen komen uit de compagnie van de Lanciers, normaal gelegerd in het Ardeense Marche-en-Famenne.
Lees verder

"Hij wordt gek van me": Lang speelt zich met knappe goal in de gratie van Van Gaal, die opnieuw stevig in de clinch gaat met journalist
Noa Lang (22) heeft gisteren een visitekaartje afgegeven met oog op het WK in Qatar. De aanvaller van Club Brugge maakte een knap doelpunt tegen Wales en had zo zijn aandeel in de 3-2-zege van Oranje in Rotterdam. "Ik heb er vijf interlands op moeten wachten, maar in mijn eigen stad gebeurde het - alsof het zo moest zijn." Lang had het ook over zijn relatie met Louis van Gaal. Die ging op de persconferentie opnieuw in de clinch met Valentijn Driessen, chef voetbal bij 'De Telegraaf'.
Lees verder

Kunstenaar Wim Delvoye opnieuw veroordeeld voor reeks bouwovertredingen: "In België ben je beter een crimineel dan iemand die een stuk grond opwaardeert"
Kunstenaar Wim Delvoye is opnieuw veroordeeld voor een reeks bouw- en milieuovertredingen op zijn kasteeldomein in Melle, waarvoor hij in 2019 door het Gentse hof van beroep in 2019 reeds veroordeeld werd tot een geldboete van 55.000. Woensdag kreeg hij voor diezelfde feiten en een reeks nieuwe feiten een celstraf van zeven maanden met uitstel en een effectieve geldboete van 160.000 euro. "Uiteraard ga ik in beroep. Dit is gewoon absurd. Ik wordt geviseerd vanuit de extreem-linkse rechtbank."
Lees verder

Nu artsen waarschuwen voor knoopbatterijen: dit moet je doen als je kind aan het stikken is
Kinderartsen slaan alarm over de gevaren van knoopbatterijen. De kleine, ronde batterijen worden alsmaar vaker ingeslikt door kinderen, soms met ernstige gevolgen. Maar wat kun je zelf doen als je kind plots naar adem hapt en lijkt te stikken? En wat als je kind de batterij heeft doorgeslikt? Wij vroegen raad aan Maaike Deschoemaeker, adviserend arts bij Kind en Gezin, en het Antigifcentrum. "Schud je kind niet door elkaar, dan kun je een hersenletsel veroorzaken."
Lees verder

Indiase jongen (10) levend uit 24 meter diepe put gehaald: "Hij is erg moedig geweest"
Indiase reddingswerkers hebben de 10-jarige Rahul Sahu, de jongen die afgelopen vrijdag in een put van 24 meter diep was gevallen en daar zo'n vijf dagen lang vastzat, gisteren rond middernacht kunnen bevrijden. De jongen is "in leven, maar verzwakt", zo meldt Bhupesh Baghel, de minister voor de Indiase deelstaat Chhattisgarh, op Twitter.
Lees verder

Indiase jongen (10) levend uit 24 meter diepe put bevrijd: "Hij is erg moedig geweest"
Indiase reddingswerkers hebben de 10-jarige Rahul Sahu, de jongen die afgelopen vrijdag in een put van 24 meter diep was gevallen en daar zo'n vijf dagen lang vastzat, gisteren rond middernacht kunnen bevrijden. De jongen is "in leven, maar verzwakt", zo meldt Bhupesh Baghel, de minister van de Indiase deelstaat Chhattisgarh, op Twitter.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. L'Equipe: "Marseille wil Witsel snel binnenhalen", al wordt ook Atlético Madrid genoemd
• Transfer van Haaland naar City is officieel • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Lukaku blijft wachten op doorbraak, Arsenal houdt vinger aan de pols voor Tielemans • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder

'Aquaman'-acteur Jason Momoa is opnieuw vrijgezel
De Amerikaanse acteur Jason Momoa (42) is weer beschikbaar op de vrijgezellenmarkt. Begin dit jaar raakte bekend dat hij, na een relatie van zestien jaar, niet langer samen was met Lisa Bonet (54). Ook z'n daaropvolgende relatie met actrice Eiza González (32) blijkt intussen op de klippen gelopen.
Lees verder

Graspop wapent zich tegen hitte: "We voorzien gratis water en er zijn veel schuilplekken"
Graspop gaat een broeierige 25ste editie tegemoet. Vrijdag wordt het al heet met zo'n 30 graden, maar vooral zaterdag belooft een uitschieter te worden met temperaturen tot 34 graden. De organisatie van het metalfestival voorziet onder meer drinkbaar water aan alle sanitaire voorzieningen en zal ook flesjes water uitdelen aan de ingang. "Maar tegen een Graspopper zeggen dat hij geen bier mag drinken, is hetzelfde als tegen een kat zeggen dat hij geen muizen mag vangen."
Lees verder

Graspop wapent zich tegen hitte: "Gratis water en veel schuilplaatsen"
Graspop gaat een broeierige 25ste editie tegemoet. Vrijdag wordt het al heet met zo'n 30 graden, maar vooral zaterdag belooft een uitschieter te worden met temperaturen tot 34 graden. De organisatie van het metalfestival voorziet onder meer drinkbaar water aan alle sanitaire voorzieningen en zal ook flesjes water uitdelen aan de ingang. "Maar tegen een Graspopper zeggen dat hij geen bier mag drinken, is hetzelfde als tegen een kat zeggen dat hij geen muizen mag vangen."
Lees verder

HLN LIVE. Wat verwacht Georges-Louis Bouchez van het koopkrachtoverleg?
Om 12.00 uur brengt de expertengroep over de koopkracht verslag uit aan het kernkabinet (de belangrijkste ministers van de regering, nvdr). Onder meer een indexsprong van 8 procent ligt op tafel, ten gevolge van de hoge inflatie. De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka stelde eerder een indexering van drie procent én 500 euro extra nettoloon voor, maar dat stuitte meteen op hevig protest bij de vakbonden en verschillende politici. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is onze studiogast.
Lees verder

Vlaamse topneuroloog over strijd om Archie: "Intensieve zorgen is meer dan enkel hightech"
"Hoogstwaarschijnlijk hersendood". Zo omschreef het Royal London-ziekenhuis de toestand van de 12-jarige Archie Battersbee nadat die zich door een Tiktok-challenge verstikt had. De Belgische professor Steven Laureys fronst de wenkbrauwen bij die omschrijving. Tegelijk roept hij op om in zulke situaties vooral te blijven communiceren met de naasten. "Soms halen we er zelfs een priester bij."
Lees verder

Yellow Tigers zien nog twee speelsters met positieve coronatests uitvallen op Volley Nations League, Nathalie Lemmens en Marlies Janssens wel weer bij selectie in Filipijnen
Corona blijft een stevige stoorzender voor de Yellow Tigers op de Volleybal Nations League (VNL) in de Filipijnen. Nadat zondag Silke Van Avermaet al positief testte bij aankomst in het spelershotel werden vandaag ook Manon Stragier en Nel Demeyer in isolatie gezet. Het maakt de opdracht tegen wereldkampioen China er dadelijk nog wat lastiger op.
Lees verder

Verwarring troef: 2 gevonden lichamen in Brazilië blijken toch niet Britse journalist en Braziliaanse expert te zijn, Britse ambassadeur biedt excuses aan
Eerder deze week ontstond er heel wat verwarring in de zoektocht naar de vermiste Britse journalist Dom Phillips (57) en de Braziliaanse expert Bruno Araujo Pereira (41). Tijdens de zoektocht zouden er twee lichamen gevonden zijn in het Braziliaanse Amazonewoud, vastgebonden aan een boom. Althans, zo vertelde een Britse ambassadeur het aan de familie van Phillips. De info bleek echter foutief te zijn.
Lees verder

Ex-student (26) stuurt frauduleuze unief-factuur naar eigen ouders om aan geld te komen: "Ik heb een grote stommiteit begaan"
Een 26-jarige man uit Gent moest zich in de correctionele rechtbank verantwoorden voor valsheid in informatica. Hij had een valse factuur opgestuurd naar zijn ouders omdat hij krap bij kas zat.
Lees verder

Twee doden bij zwaar ongeval met vrachtwagen op E40 in De Panne, burgemeester is ontstemd: "E40 is op die plaats een tikkende tijdbom"
Op de autosnelweg E40 in De Panne gebeurde vanmorgen een tragisch ongeval. Een personenwagen reed er achteraan in op een vrachtwagen. Dat gebeurde wellicht in de file door de grenscontroles. Volgens de brandweer zijn daarbij twee inzittenden overleden.
Lees verder

Tienermeisjes betast, toeristen lastiggevallen en rellen: ophef na strandfuif aan Gardameer
In Italië is ophef ontstaan na een uit de hand gelopen strandfuif aan het Gardameer. Na oproepen op TikTok zorgden 2.000 jongeren, volgens Italiaanse media vooral van Noord-Afrikaanse afkomst, voor problemen. Toeristen werden lastiggevallen en er ontstonden vechtpartijen. De oproerpolitie jaagde de jongeren de trein op, maar daar werden tienermeisjes betast. Iedereen houdt zijn hart vast, want er circuleren oproepen voor een nieuwe bijeenkomst.
Lees verder

'Seriemasturbeerder' veroordeeld tot 18 maanden cel: "Hij maakte meer dan 20 slachtoffers in Gentse parken en bossen"
Een 38-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 800 euro wegens het plegen van een hele reeks zedenfeiten. Hij maakte meer dan twintig vrouwelijke slachtoffers, die hij op een onbewaakt moment benaderde in Gentse parken en bossen. Ongevraagd haalde vervolgens zijn geslachtsdeel uit zijn broek en begon zich te bevredigen. De politie kon hem uiteindelijk arresteren met zijn broek op de enkels.
Lees verder

OVERZICHT VOORBEREIDINGEN. Ook Standard en AA Gent hervatten vandaag de trainingen
Voor de Rode Duivels viel gisteren het doek over het huidige seizoen, maar vergis u niet: het volgende staat alweer voor de deur. Zo trekken onze eersteklassers dezer dagen stilaan de motor weer in gang. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder