Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 juni 2022

Sophie Lauwers, CEO van Bozar, overleden

HLN
Sophie Lauwers, CEO van Bozar, overleden
Op 29 mei is Sophie Lauwers, CEO van het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR), overleden in intieme kring. Haar gezondheid was op korte termijn fel achteruitgegaan. "We verliezen een ervaren kapitein en inspirerende collega," melden haar medewerkers.
Lees verder

Niels Destadsbader verklapt geheim van nieuwslezeres op de radio: "Ik wil een klacht indienen"
Niels Destadsbader (33) is een grote fan van MNM-nieuwslezeres Chaima Saysay. De zanger liet z'n bewondering duidelijk merken toen hij te gast was in de ochtendshow van de radiozender om z'n nieuwe single 'Ik neem er één' voor te stellen. Enkele minuten later volgde echter een koude douche. "Chaima is blijkbaar zwanger van een tweede kind en het is niet van mij. Onze romance stopt hier dus", grapte de zanger. Met die ontboezeming kon Saysay echter niet lachen. "Ik wil klacht indienen. Ik vertel je een geheim - namelijk dat ik zwanger ben - en je verklapt dat gewoon live op de radio."
Lees verder

Deel Shanghai weer in lockdown: verplichte coronatest voor 2,7 miljoen mensen
De Chinese stad Shanghai gaat weer voor een deel in lockdown. 2,7 miljoen mensen in het stadsdeel Minhang moeten worden getest. De stad zat van maart tot vorige week in een strenge lockdown. Donderdag testten negen mensen positief op het coronavirus, maar niet in Minhang.
Lees verder

Miljoen Mercedes-rijders mogen geen meter meer rijden wegens remproblemen
Mercedes-Benz moet een miljoen auto's wereldwijd terugroepen vanwege mogelijke roestvorming op de rembekrachtiger. Het gaat om auto's van de series ML, GL en R, die zijn gebouwd tussen 2004 en 2015.
Lees verder

Volkswagen biedt werknemers Russische fabriek ontslagregeling aan
De Duitse automaker Volkswagen zou werknemers van een van zijn Russische fabrieken een vergoeding aanbieden als zij vrijwillig bij de fabriek zouden vertrekken. Dat schrijft de Russische krant Kommersant. Volgens de krant zou het aanbod in sommige gevallen neerkomen op zes maanden salaris voor de circa tweehonderd werknemers in de fabriek in Nizjni Novgorod.
Lees verder

Boston Celtics op twee zeges van titel na overwinning in game drie tegen Golden State Warriors
In de NBA Finals heeft Boston vannacht in eigen huis een belangrijke zege geboekt tegen Golden State. De Celtics haalden het met 116-100 en klommen zo op voorsprong in de best of seven. Boston nadert zo tot op twee zeges van een eerste titel sinds 2008.
Lees verder

Boston Celtics op twee zeges van titel na overwinning in game drie tegen Golden State Warriors, even zorgen om Curry
In de NBA Finals heeft Boston vannacht in eigen huis een belangrijke zege geboekt tegen Golden State. De Celtics haalden het met 116-100 en klommen zo op voorsprong in de best of seven. Boston nadert zo tot op twee zeges van een eerste titel sinds 2008.
Lees verder

"Nestverlaters blijven dikwijls nog een tijdlang verzekerd": onze geldexpert vertelt alles wat je moet weten over de familiale verzekering
Bijna 9 op 10 Belgische gezinnen heeft een familiale verzekering om zich in te dekken door schade veroorzaakt door een van de gezinsleden, of door hun huisdier. Maar wat dekt zo'n familiale verzekering precies, wat zijn de regels en hoeveel zal je zelf nog moeten betalen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofeconoom bij Belfius, geeft advies.
Lees verder

"Je bent gedekt voor iedereen die feitelijk met jou samenwoont, dus ook je hond of poes": alles wat je moet weten over de familiale verzekering
Bijna 9 op de 10 Belgische gezinnen hebben een familiale verzekering om zich in te dekken door schade veroorzaakt door een van de gezinsleden, of door hun huisdier. Maar wat dekt zo'n familiale verzekering precies, wat zijn de regels en hoeveel zal je zelf nog moeten betalen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofeconoom bij Belfius, geeft advies.
Lees verder

Export China in mei steeg door minder strenge lockdowns
De export van China is in mei sneller gegroeid dan de maand ervoor. Dat kwam vooral doordat verstoringen in de productie en logistiek afnamen. China versoepelde onlangs de coronabeperkingen nadat het aantal besmettingen met het virus was afgenomen. Daardoor konden ook fabrieken weer meer produceren. Ook de bedrijvigheid in de havens nam toe, zoals die in 's werelds grootste haven Shanghai. Evengoed draait de economie nog niet op volle toeren. Sterker nog: een deel van Shanghai is ondertussen weer vergrendeld en gaat pas weer open als miljoenen mensen zijn getest.
Lees verder

Minister van Media Dalle: "Geen extra middelen naar schermgezichten als mensen VRT moeten verlaten"
Op een moment dat er ontslagen vallen bij de VRT en de omroep gevraagd wordt om heel zuinig te werken, dan worden er best geen extra middelen besteed aan de schermgezichten. Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) donderdag gezegd in 'De Ochtend' op Radio 1. Eerder bleek al dat zes VRT-gezichten een exclusiviteitscontract hebben van meer dan 300.000 euro per jaar.
Lees verder

Ervaren glazenwasser kan 3.200 euro bruto per maand verdienen: in deze jobs kan je zonder hoger diploma goed je brood verdienen
Nee, je hoeft niet per se een diploma hoger onderwijs te hebben om goed je brood te verdienen. Voor bepaalde functies die geen bachelor- of universiteitsdiploma vereisen, krijg je toch meer dan behoorlijk betaald. Een diploma is dan minder belangrijk dan zeldzaam talent, ervaring of een zekere mate van onverschrokkenheid. Jobat.be belicht de opportuniteiten.
Lees verder

Laag diploma, hoog loon: deze jobs maken dat mogelijk
Nee, je hoeft niet per se een diploma hoger onderwijs te hebben om goed je brood te verdienen. Voor bepaalde functies die geen bachelor- of universiteitsdiploma vereisen, krijg je toch meer dan behoorlijk betaald. Een diploma is dan minder belangrijk dan zeldzaam talent, ervaring of een zekere mate van onverschrokkenheid. Jobat.be belicht de opportuniteiten.
Lees verder

Man steekt file voorbij op Brusselse Ring, maar dat komt hem héél snel duur te staan
Dashcambeelden tonen een opvallend moment op de Brusselse Ring, woensdagavond. Een bestuurder van een lichte vracht steekt (onwettig) de file voorbij via de pechstrook. Maar enkele meters verder is het feestje al weer afgelopen: hij wordt op heterdaad betrapt door een politiewagen. De agent wil duidelijk even een hartig woordje met hem spreken. Pijnlijk.
Lees verder

Te veel vraag naar elektriciteit: geen nieuwe aansluitingen voor bedrijven op hoogspanningsnet in twee Nederlandse provincies
In de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant kunnen nieuwe bedrijven voor zowel opwekking als afname van elektriciteit niet meer worden aangesloten op het hoogspanningsnet. Netbeheerder TenneT kan de "explosief" gestegen vraag naar elektriciteit door onder meer laadpalen en warmtepompen niet meer bijbenen. Voor huishoudens "zijn er vooralsnog geen gevolgen", zegt de Nederlandse energieminister Rob Jetten. De provinciebesturen noemen de beslissing "onacceptabel".
Lees verder

Het bibberen kan weer even stoppen: Duivelse defensie blijft dit keer (quasi) overeind, Dendoncker depanneert opnieuw met verve
Een moment van onoplettendheid dat uiteindelijk zonder gevolgen bleef. Maar als het goed is, schrijven we het ook. De verdediging van de Rode Duivels liet weinig steken vallen. En Dendoncker krijgt ondanks dat foutje een pluim voor die droge knal.
Lees verder

Kamp van Angelina Jolie reageert op de aantijgingen van Brad Pitt rond verkoop van wijndomein: "Allemaal leugens"
De sfeer tussen Brad Pitt (58) en Angelina Jolie (47) is naar een nieuw dieptepunt gezakt. Eerder deze week beschuldigde de acteur z'n ex ervan dat ze zijn geliefde wijngaard met slechte bedoelingen had verkocht aan een dubieuze Russische oligarch. "Onzin", reageert het kamp van Jolie nu.
Lees verder

Zonnepanelen renderen het meest op heldere lentedagen: gemiddelde besparing van 9,13 euro per dag
Ondanks de regen van de voorbije dagen, hebben eigenaars van zonnepanelen tot nu toe weinig te klagen. April en mei waren al buitengewoon zonnig, en er staat een zomer voor de deur die die naam waardig belooft te zijn, aldus de voorspellingen. Een goede zaak voor wie een zonnepaneleninstallatie bezit. Benieuwd wat je zonnepanelen opbrengen op een heldere dag? Mijnenergie.be zocht het uit.
Lees verder

"Meeste Belgische treinen geen eigendom van NMBS, maar van trusts in belastingparadijs Delaware"
Heel wat Belgische treinen, spoorlijnen en rangeerstations zijn geen eigendom van de NMBS of van Infrabel, maar behoren toe aan weinig transparante trusts in het Amerikaanse belastingsparadijs Delaware. Dat blijkt uit een vandaag verschenen onderzoek van het weekblad Le Vif.
Lees verder

"Britney Spears stapt vandaag in het huwelijksbootje"
Volgens de doorgaans goed ingelichte website TMZ stapt Britney Spears (40) vandaag in het huwelijksbootje met haar verloofde Sam Asghari (28). "Ze geven het jawoord tijdens een intieme ceremonie, in aanwezigheid van slechts 100 gasten", aldus een bron uit de entourage van de zangeres. Een groot deel van haar familie is alvast niet uitgenodigd.
Lees verder