Doorgaan naar hoofdcontent

‘Regering werkt maar niet goed genoeg’

'Regering werkt maar niet goed genoeg'

In een interview op Radio 1 maande Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zijn partners in de federale regering aan om eindelijk werk te maken van een fiscale hervorming. Want de lasten op arbeid zijn veel te hoog. 'When at war, moet je het systeem veranderen.'

Lees verder

Man opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij verdwijning Gino

De Nederlandse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de 9-jarige Gino. De man werd gearresteerd in zijn woning in het Nederlands-Limburgse Geleen.

Lees verder

'België is met de voeten op de grond gezet'

De internationale media zijn niet mals voor de Rode Duivels. In Engeland vragen sportjournalisten zich af of het moment voor deze Gouden Generatie niet al gepasseerd is, in Spanje vinden ze het tijd voor bezinning voor bondscoach Roberto Martinez.

Lees verder

Di Rupo wil kennis van het Nederlands opkrikken in Wallonië

De Waalse regering heeft een nieuw plan klaar waarmee het studenten en werkzoekenden taalvaardiger wil maken om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het 'Talenplan' moet vooral de kennis van het Nederlands opkrikken, zegt minister-president Elio Di Rupo.

Lees verder

Nederlandse huisartsen krijgen lijst met dingen die ze beter níét doen

Je hebt met een tenniselleboog heus geen doorverwijzing nodig naar de chirurg, en voor een kind met buikpijn moet echt geen stoelgangstaal naar het labo. Het zijn twee richtlijnen uit een splinternieuwe 'beter-niet-doen-lijst' voor Nederlandse huisartsen. Adviezen die er maar beter ook in België komen, zeggen experts.

Lees verder

Everzwijn zet Spaans strand op stelten en bijt een vrouw

Strandgangers op het Spaanse Playa del Albir keken vreemd op toen ze plots een everzwijn uit zee zagen lopen. Het dier veroorzaakte heel wat paniek en een 67-jarige vrouw werd gebeten in haar been. Het zwijn werd uiteindelijk gedood door de politie. Volgens de ordediensten was het wilde zwijn een te groot risico voor de mensen in de buurt. 

Lees verder

'Superhit van Mariah Carey is plagiaat' - althans de titel

Mariah Carey wordt aangeklaagd voor plagiaat in haar kersthit 'All I want for Christmas is you'. Niet de melodie maar de titel is het probleem.

Lees verder

Primeur: albino galapagosreuzenschildpad geboren in Zwitserse zoo

Haar huid is helemaal wit en ze heeft rode ogen: het jong dat in mei geboren is, is de eerste albino galapagosreuzenschildpad die ooit in gevangenschap of in de natuur is waargenomen. Dat meldt de eigenaar van de Zwitserse dierentuin, Philippe Morel, waar het heuglijke gebeuren zich heeft voorgedaan. 

Lees verder

'Rusland lijdt serieuze verliezen in Severodonetsk'

Oekraïne heeft naar eigen zeggen twintig procent heroverd van het grondgebied rond Severodonetsk. Daarmee zou alweer de helft van de stad in Oekraïense handen zijn.

Lees verder

Feesten zonder de Queen

Groot-Brittannië blijft vieren dat koningin Elizabeth 70 jaar op de troon zit. Helaas voor vele Britten gebeurt dat grotendeels zonder haar.

Lees verder

Vijfde dode na treinontsporing in zuiden van Duitsland

Eén dag na de ontsporing van een regionale trein in de buurt van Garmisch-Partenkirchen, in het zuiden van Duitsland, is opnieuw een dodelijk slachtoffer ontdekt. Dat meldt de politie. Het dodental komt daarmee op vijf.

Lees verder

Makkelijke zege van Swiatek op Roland Garros

De Poolse Iga Swiatek, het nummer één van de wereld in het vrouwentennis, heeft de finale van het toernooi van Roland Garros gewonnen. Ze haalde het gemakkelijk in twee sets van de Amerikaanse Cori Gauff.

Lees verder

Iga Swiatek, de nieuwe koningin van Parijs

Twee jaar geleden was het nog een bijna onmogelijke stunt, nu zo voorspelbaar als een vlakke rit in de Tour: Iga Swiatek walste voorbij de tegenstand op Roland Garros. Na het plotse afscheid van Ashleigh Barty nam de Poolse onbevangen de tennisscepter over.

Lees verder

Arnaud De Lie sprint naar overwinning in Heistse Pijl

Arnaud De Lie (Lotto Soudal) heeft de vijftiende editie van de Heistse Pijl (1.1) op zijn naam geschreven. De 22-jarige Belgisch-Luxemburger haalde het na 192,8 km in een massasprint van de Italiaan Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech) en de Brit Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl).

Lees verder

Man die werd beschuldigd van vergiftiging Litvinenko sterft aan covid

Dmitry Kovtun, één van de mannen die werd beschuldigd van de vergiftiging van de Russische dissident en Kremlin-critisus Alexander Litvinenko, is gestorven aan de gevolgen van een covid-besmetting. Dat meldt de BBC op gezag van het Russische persagentschap Tass.

Lees verder

Nations League | Engeland verliest in Hongarije, Denemarken verschalkt Frankijk

De Rode Duivels mogen dan wel flink te kijken gezet zijn door Nederland, België was niet het enige land dat een moeilijke start kende in de Nations League: Frankrijk ging vrijdag thuis onderuit tegen Denemarken (1-2) en Engeland liet zich zaterdag verrassen in Hongarije (1-0). Kroatië ging kansloos onderuit tegen Oostenrijk (0-3).

Lees verder

Amazon-oprichter Bezos stuurt opnieuw zes mensen de ruimte in

Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, heeft zaterdag opnieuw zes mensen voor een korte trip naar de ruimte gestuurd. Dat heeft het ruimtevaartbedrijf bekendgemaakt.

Lees verder

Arevalo en Rojer kloppen Dodig en Krajicek in finale dubbelspel Roland Garros

Marcelo Arevalo en Jean-Julien Rojer hebben zaterdagavond op het grandslamtoernooi van Roland Garros de dubbeltitel bij de mannen in de wacht gesleept.

Lees verder

Thibaut Courtois stapt in het huwelijksbootje

Thibaut Courtois heeft zijn Israëlische vriendin Mishel Gerzig ten huwelijk gevraagd, zo bevestigde het koppel zaterdagavond in een gedeelde instagram-post. 'Ja, voor een heel leven samen met jou', schreef ze.

Lees verder

Opnieuw gevaarlijke xtc-pil ontdekt op Extrema Outdoor

Voor de tweede dag op rij is zaterdag tijdens het dancefestival Extrema Outdoor (XO) in Houthalen-Helchteren een nieuwe gevaarlijke xtc-pil ontdekt.

Lees verder

KLM schrapt vluchten naar te druk Schiphol

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM moet wegens de drukte op de Amsterdamse luchthaven Schiphol extra maatregelen nemen. Er werden zaterdag geen passagiers meer vanuit Europese bestemmingen naar Amsterdam gevlogen. Eén vlucht Brussel-Amsterdam, gepland om 18.20 uur, werd als 'afgelast' op de website van Brussels Airport aangekondigd.

Lees verder

Koreaanse Hayoung Choi wint Koningin Elisabethwedstrijd

De Koreaanse Hayoung Choi is uitgeroepen tot eerste laureaat op de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. De publieksprijs ging naar de Belgische Stéphanie Huang.

Lees verder

KMI waarschuwt voor lokaal, hevig onweer

Het wordt een zwaarbewolkte en regenachtige pinksterzondag. Het KMI heeft in de voormiddag code geel afgekondigd: het waarschuwt voor lokaal hevig onweer.

Lees verder