Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 juni 2022

Platte buik, geen constipatie en een stralende huid door aloë vera-sap te drinken. Werkt dat echt?

HLN
Platte buik, geen constipatie en een stralende huid door aloë vera-sap te drinken. Werkt dat echt?
Het zou een betaalbaar, natuurlijk alternatief voor supplementen zijn, je een stralende huid geven én je van een opgeblazen buik afhelpen: aloë vera-sap. De plant wordt al jarenlang voor huidverzorging gebruikt, maar nu zweren steeds meer mensen ook bij het drinken ervan. Werkt dat wel? Dermatoloog Ingrid Van Riet en gezondheidscoach Lily Joan Roberts lichten toe.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Ondanks massale corona-uitbraak: twaalf renners voorop, Van Ranst toont begrip: "Paniek is niet nodig"
Het coronavirus slaat wild om zich heen in het peloton. Alpecin-Fenix, Bahrain-Victorious en UAE trekken zich met heel de ploeg terug. En ook bij andere ploegen regent het positieve gevallen. Zo heeft ook leider Vlasov noodgedwongen de wedstrijd verlaten. We trekken vandaag dus de bergen in met een sterk gereduceerd peloton.
Lees verder

Opnieuw bosbranden in Spanje door verschroeiende hitte, dit keer wordt Catalonië geteisterd
In het noorden en oosten van Spanje hebben drie bosbranden de afgelopen dagen 1.600 hectare natuur in de as gelegd. Het land kreunt momenteel onder een hittegolf met temperaturen boven 40 graden Celsius in verschillende regio's. Honderden brandweerlieden van het corps van Catalonië, 120 blusvoertuigen en 19 helikopters probeerden de vlammen onder controle te krijgen.
Lees verder

"Songfestival vindt vanwege de oorlog niet in Oekraïne plaats"
Het Eurovisiesongfestival heeft volgend jaar niet plaats in Oekraïne. Dat meldt de organisator.
Lees verder

Nee, Tom Cruise en Paris Hilton zijn niet aan het daten: onze landgenoot Chris Umé verbaast opnieuw met nieuwe TikTok
Paris Hilton (41) is nog altijd gelukkig getrouwd met haar man Carter Reum. Maar even zorgde de realityster op TikTok voor verwarring. In haar laatste video lijkt het namelijk of ze op date gaat met Amerikaans acteur Tom Cruise. "Gaan de mensen echt geloven dat we een koppel zijn?", vraagt Hilton zich in de video af. Maar de man in de video is niet Tom Cruise. Dit gaat om een deepfake-video gemaakt door de Belgische visual effects-artist Chris Umé en de Amerikaans acteur Miles Fisher. Een deepfake-video is een video die bewerkt of gemanipuleerd is via kunstmatige intelligentie.
Lees verder

Staking bij Ryanair in België op 24, 25 en 26 juni
Het in België gevestigde cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair zal staken op 24, 25 en 26 juni. Dat meldt de christelijke vakbond CNE. Ryanair vliegt vanuit Charleroi en Zaventem.
Lees verder

Vanaf deze kilometerstand wordt de aanschaf van een tweedehandsauto riskant
Nu de wachttijden bij nieuwe auto's fors oplopen en ook jong gebruikte tweedehandswagens schaars zijn, kijken autokopers steeds vaker naar oudere auto's. Dat kan ook prima, maar vanaf welke kilometerstand wordt het kopen van zo'n wagen riskant?
Lees verder

Speurhonden kunnen ook langdurige Covid-19-patiënten herkennen
Speurhonden kunnen niet alleen besmette Covid-19-patiënten opsporen, maar slagen er ook in langdurige Covid-19-patiënten te herkennen. Dat meldt het een onderzoeksteam onder leiding van de Universiteit voor Diergeneeskunde in het Duitse Hannover (TiHo) in het vakblad Frontiers in Medicine.
Lees verder

Koppel voor de rechter na reeks vechtpartijen in Eeklo: "Ik dronk soms 50 pilsjes op een dag... en 's avonds nog vier Duvels"
Een man en een vrouw uit Eeklo riskeren celstraffen van respectievelijk 20 en 5 maand wegens hun betrokkenheid bij een reeks vechtpartijen in Eeklo. De man kampte op het moment van de feiten met een gigantisch drankprobleem en dronk op sommige dagen meer dan twee bakken bier leeg. Zijn vrouw heeft dan weer moeite met een agressieproblematiek.
Lees verder

LIVE RONDE VAN BELGIE. Geen coronameldingen voor aanvang korte tijdrit, wie toont zich het sterkste tegen de klok?
Vandaag zijn de tijdrijders aan zet. In een bijna volledig vlakke tijdrit van 12 kilometer kunnen de mannen met klassementsambities een mooie optie nemen op eindwinst. Met goede tijdrijders als Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Tim Wellens tellen we heel wat Belgische kanshebbers op de dagzege. Maar ook leider Mads Pedersen staat zeker zijn mannetje tegen de klok. Hij rolt als laatste van het startpodium om 16u45. Tijmen Eising mag als eerste vertrekken en doet dat om 14u17.
Lees verder

Kernkabinet heeft akkoord over arbeidsdeal
Het kernkabinet is het eens geraakt over de zogenaamde arbeidsdeal. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. De details worden vanmiddag toegelicht op een persconferentie.
Lees verder

Na gewelddadige incidenten: 'Flash'-acteur Ezra Miller opnieuw in opspraak. "Hij heeft een jonge vrouw gebrainwasht"
Ooit was hij de nieuwe rijzende ster in de DC Comics-stal, maar intussen is Ezra Miller (29) vooral een doorn in hun oog. De filmmaatschappij zit erg verveeld met de 'Flash'-acteur, die andermaal verwikkeld zit in een schandaal. Hij wordt beschuldigd van het brainwashen van een jonge vrouw, die hij mishandeld zou hebben en drugs zou hebben toegediend. De zoveelste deuk in Miller's reputatie, die de afgelopen jaren al meermaals in aanraking kwam met de politie, wapens bovenhaalde en met een serieus agressieprobleem kampt. "'Ik zal jou en jouw slet-vrouw begraven', riep hij."
Lees verder

Na gewelddadige incidenten: Ezra Miller opnieuw in opspraak. "'The Flash'-acteur heeft een jonge vrouw gebrainwasht"
Ooit was Ezra Miller (29) de nieuwe rijzende ster in de DC Comics-stal, maar intussen is de acteur vooral een doorn in hun oog. De filmmaatschappij zit erg verveeld met de 'Flash'-acteur, die andermaal verwikkeld zit in een schandaal. Miller wordt beschuldigd van het brainwashen van een jonge vrouw, die de acteur mishandeld zou hebben en drugs zou hebben toegediend. De zoveelste deuk in Miller's reputatie, die de afgelopen jaren al meermaals in aanraking kwam met de politie, wapens bovenhaalde en met een serieus agressieprobleem kampt. "'Ik zal jou en jouw slet-vrouw begraven', riep Miller."
Lees verder

Koning Filip drukt zijn "enorme woede" uit tegenover Rusland tijdens speech in Roemenië
Koning Filip brengt vandaag een bezoek aan de Belgische troepenmacht in Roemenië. Er vond ook een bilaterale ontmoeting plaats met de Roemeense president. Koning Filip, opperbevelhebber van het leger, maakt de verplaatsing van één dag om de Belgische militairen te bedanken voor bewezen diensten en om het belang van de militaire samenwerking onder NAVO-vlag te benadrukken. Hun opdracht in Roemenië loopt op zijn einde. Tijdens een korte speech verklaarde de Belgische vorst zich "enorm woedend" te voelen ten opzichte van de Russische agressie.
Lees verder

Rusland lanceert toeristische reis langs plaatsen waar president Poetin zich graag ontspant
Het Federaal Bureau voor Toerisme van Rusland (Rostoerisme) lanceert een nieuwe toeristische reis langs plaatsen waar president Vladimir Poetin zich graag ontspant. Dat meldt het Russisch staatspersbureau RIA Novosti.
Lees verder

Welke supermarkt heeft de goedkoopste huismerken? "Prijsverschillen tot 12,46% voor een kar basisproducten"
Delhaize pakt uit met 'Kleine Leeuwtjes', 500 basisproducten van het eigen huismerk die 5 tot 30 procent goedkoper worden. Biedt de supermarkt hierdoor voortaan de goedkoopste huismerkproducten aan? Uit onze vergelijking blijkt van niet: een winkelkar met 10 basisproducten van het huismerk vullen is bij Lidl liefst 12,46% goedkoper. Hoe is dat mogelijk? En hoe doen andere supermarkten het? Een onderzoek.
Lees verder

Kardinaal De Kesel biedt ontslag aan als aartsbisschop van Mechelen-Brussel
Kardinaal Jozef De Kesel heeft zijn ontslag als aartsbisschop van Mechelen-Brussel aangeboden aan paus Franciscus naar aanleiding van het bereiken van de emeritaatsleeftijd zoals het kerkelijk recht dat voorschrijft. De kardinaal wordt vrijdag 75 jaar.
Lees verder

Oplichters cashen 180.000 euro door zich voor te doen als sekswerker: "Meer dan 380 slachtoffers in België én Nederland"
Een bende van zeven oplichters die 380 slachtoffers kon maken via internetfraude, is door de politie van Assenede-Evergem en Gent opgepakt. De bende kon maar liefst 180.000 euro buitmaken door onbestaande seksuele diensten aan te bieden aan naïeve sociale media-gebruikers.
Lees verder

"Wat goed!": Meilandjes lanceren hun eigen podcast
Krijg je maar niet genoeg van de Meilandjes? Dan hebben Erica Renkema (58) en Martien Meiland (60) goed nieuws. De twee lanceren binnenkort hun eigen podcast, naar eigen zeggen 'vol positiviteit'. De podcast krijgt dan ook een toepasselijke naam: 'Wat goed', een knipoog naar één van Martiens oneliners.
Lees verder

Antwerpse leeuwenwelpen 'verscheuren' zebra, impala en giraf: "We wilden iets bijzonders bedenken voor hun verjaardag"
Leeuwen kun je enkel verleiden met een lekker stuk vlees. Dat bracht de verzorgers van de Antwerpse Zoo op het idee om iets bijzonders te doen voor de eerste verjaardag van welpen Whisker, Waka en Winta. Ze mochten een giraf, een zebra en een impala te lijf. Voor u dierenrechtenorganisatie GAIA belt: geen echte.
Lees verder