Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 juni 2022

Na bakken kritiek van fans: Lizzo verwijdert denigrerend woord in haar nieuwste single ‘GRRRLS’

HLN
Na bakken kritiek van fans: Lizzo verwijdert denigrerend woord in haar nieuwste single 'GRRRLS'
Afgelopen vrijdag bracht Lizzo (34) een gloednieuwe single uit: 'GRRRLS'. Niet meteen een schot in de roos, want het lied zorgde voor bakken kritiek en teleurstelling bij de fans van de Amerikaanse zangeres. Lizzo, die normaal inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel draagt, gebruikte een denigrerend en beledigend woord in de eerste strofe van 'GRRRLS'. Op vraag van haar fans bracht de popster een nieuwe versie uit van de single, zonder dat bepaalde stukje tekst.
Lees verder

"Uw zwangere vrouw heeft krampen en u rijdt 177 per uur? Volslagen idioot!": Politierechter geeft hardrijders de volle laag
De Halse politierechter Johan Van Laethem heeft vandaag snelheidsduivels voor zich gekregen die het veel te bont hebben gemaakt op de snelwegen. Eén man had zelfs eerder al een dodelijk verkeersongeval veroorzaakt. "Het was nochtans de eerste keer dat ik te snel reed sinds dat ongeval", sprak de beklaagde. En dan was er onder andere ook de bestuurder die, samen met zijn zwangere vrouw, met 177 per uur over de E40 scheurde.
Lees verder

In Australië dreigen stroomonderbrekingen: "We ondervinden nu gevolgen van falen van vorige regering"
De Australische energieregulator Australian Energy Market Operator (AEMO) heeft dinsdag gewaarschuwd voor stroomonderbrekingen in vijf staten. Dat meldt de Australische openbare omroep ABC. Australië, een van de belangrijkste producenten van steenkool, kampt met een energiecrisis.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Sterke kopgroep heeft mooie voorsprong beet, Philippe Gilbert van de partij voorin
Dag drie in de Ronde van Zwitserland. De renners trekken van Aesch naar Grenchen, een tocht van net geen 177 kilometer. Er wacht de renners weer het nodige klimwerk. Het zwaartepunt ligt wat dat betreft in het midden van de etappe, de finale is minder uitdagend. Komt het tot een kansje voor de snelle mannen? Op deze pagina zit u in elk geval goed om de rit op de voet te volgen.
Lees verder

HET DEBAT. Is het een goed idee om je kind in de gaten te houden via een gps-horloge?
Sommige ongeruste ouders kopen een gps-horloge om de locatie van hun kinderen in de gaten te houden. Na de verdwijning en de moord op de 9-jarige Gino uit Zuid-Limburg is de vraag naar dergelijke gps-trackers sterk gestegen. Wat denk jij? Is het wel een goed idee om je kind in de gaten te houden via een gps-horloge? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

Serena Williams kondigt na jaar afwezigheid comeback aan op Wimbledon
Serena Williams neemt eind deze maand deel aan Wimbledon. Dat bevestigt ze dinsdag in een bericht op Instagram. Het wordt haar comeback na een jaar zonder competitietennis.
Lees verder

Aantal dollarmiljonairs blijft wereldwijd toenemen, in België gaat evolutie iets trager
Volgens gegevens van het laatste World Wealth Report van consultancybureau Capgemini blijven de grote fortuinen wereldwijd groeien. Ook in België groeiden de vermogens tijdens het tweede coronajaar, al gaat het hier minder snel dan in Europa als geheel.
Lees verder

Aantal dollarmiljonairs blijft wereldwijd toenemen
Volgens gegevens van het laatste World Wealth Report van consultancybureau Capgemini blijven de grote fortuinen wereldwijd groeien. Ook in België groeiden de vermogens tijdens het tweede coronajaar, al gaat het hier minder snel dan in Europa als geheel.
Lees verder

Schotland wil onafhankelijkheidsreferendum er desnoods door drukken
De Schotse regering wil een nieuw referendum over onafhankelijkheid organiseren, of Londen dat nu toestaat of niet. Premier Nicola Sturgeon zei dinsdag een volksraadpleging te willen forceren als dat nodig is, "maar wel op een wettige manier".
Lees verder

Gong Cha komt naar België en opent tiental bubbelthee-winkels
Het Taiwanese theemerk Gong Cha, gespecialiseerd in bubbelthee of thee met parels, opent binnen enkele weken zijn eerste winkel in België. Tegen eind dit jaar zouden er een tiental winkels moeten zijn, goed voor zowat vijftig jobs.
Lees verder

"Overal, alles en iedereen": drugs na coronacrisis terug in opmars
Druggebruik is in Europa terug aan een opmars bezig, na de coronacrisis Zo wordt er momenteel zelfs meer cocaïne gebruikt dan voor de pandemie. EMCDDA-directeur Alexis Goosdeel vat de trend in de drugswereld samen in drie woorden: "Overal, alles en iedereen."
Lees verder

"Overal, alles en iedereen": drugs na coronacrisis weer in opmars
Druggebruik is in Europa weer aan een opmars bezig, na de coronacrisis. Zo wordt er momenteel zelfs meer cocaïne gebruikt dan voor de pandemie. EMCDDA-directeur Alexis Goosdeel vat de trend in de drugswereld samen in drie woorden: "Overal, alles en iedereen."
Lees verder

De Wever koopt politieboot voor eigen korps, terwijl scheepvaartpolitie geen boten en geen volk heeft
Woensdag stelt de Antwerpse politie zijn eigen boot voor in het Kempisch Dok. De politieboot (kostprijs 140.000 euro) zal slechts patrouilleren in de vier kleine dokken rond het Eilandje. "Een boot voor de kasteelvijver", schamperen de collega's van federale scheepvaartpolitie. Zij bewaken het volledige havengebied maar kreunen onder besparingen op mensen en middelen.
Lees verder

"De Wever heeft 'ne politieboot' gekocht voor zijn kasteelvijver": Scheepvaartpolitie, die zelf onder besparingen kreunt, hekelt aanwinst Antwerps korps
Voor het eerst in bijna 30 jaar heeft de Antwerpse politie een eigen boot. Het vaartuig, kostprijs 140.000 euro, zal slechts patrouilleren in de vier kleine dokken rond het Eilandje. De federale scheepvaartpolitie, die is op zijn zachtst gezegd minder fan. Ze bewaakt het volledige havengebied, maar kampt met een gebrek aan personeel en middelen. "De dupe van het opbod tussen lokale politiekorpsen? Altijd de belastingbetaler", stelt vakbondsman Vincent Houssein.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Tchouaméni voorgesteld: "Mbappé vroeg of ik naar Parijs wou komen, maar ik wou enkel naar Real" - Union legt sterkhouder langer vast en haalt verdediger
• Transfer van Haaland naar City is officieel • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Lukaku blijft wachten op doorbraak, Arsenal houdt vinger aan de pols voor Tielemans • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder

Deze inspanningstest doen postbodes om te zien of werk niet te zwaar is
60 postbodes ondergaan deze maand een inspanningstest omdat bpost wil weten hoe lastig de stiel is, fysiek én mentaal. De postbodes hebben hun werk in een paar jaar helemaal zien veranderen. In plaats van brieven dragen ze nu vooral pakjes rond. En die wegen, letterlijk en figuurlijk.
Lees verder

Polen is uit op revanche en zit nog lang niet in vakantiemodus: "Quasi iedereen vecht voor plekje in WK-selectie"
Rode Duivels, wees gewaarschuwd. Polen zal zich niet nog eens naar de slachtbank laten leiden. Meer dan dertig hongerige 'wolven' in Warschau, op zoek naar eerherstel en... een felbegeerd plekje in de WK-selectie.
Lees verder

Bioscoop krabbelt recht dankzij dino's en Tom Cruise: is het corona-horrorscenario van de baan?
De bioscoopsector herademt. Hoewel onheilsprofeten tijdens de coronacrisis het einde van de cinema voorspelden en de overwinning van de streamingsdiensten uitriepen, behalen twee blockbusters op dit moment topcijfers. 'Top Gun: Maverick' is op weg om de kaap van 200.000 bezoekers te halen, 'Jurassic World: Dominion' lokte in vijf dagen ruim 70.000 filmliefhebbers. En dat blijkt niet ondanks, maar zelfs een beetje dankzij corona te zijn.
Lees verder

"Hoe draag ik kleur zonder eruit te zien als een clown?" Onze 'fashionfixer' tipt 4 outfits die altijd werken
Diëtiste Sanne Mouha (34) houdt van kleurrijke kleding. Hoe meer, hoe liever. Alleen heeft ze het gevoel dat ze niet weet welke combinaties wérken en welke niet. "Ik wil er niet uitzien als een clown." Onze 'fashionfixer' en moderedacteur David Devriendt snelt te hulp: hij kent vier manieren om 'colorblocking' outfits te creëren die niet kunnen mislukken. "Voor beginners is het befaamde kleurenwiel een handig hulpmiddel."
Lees verder

Von der Leyen in Israël om te praten over aardgasleveringen voor Europa
Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie is samen met de Italiaanse premier Mario Draghi in Israël om te praten over leveringen van Israëlisch aardgas aan Europa. Door meer gas uit Israël te halen wil de Europese Unie de afhankelijkheid van Russische gasleveringen vanwege de oorlog in Oekraïne tegengaan.
Lees verder