Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 juni 2022

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Franse coup in de maak? Pinot en Burgaudeau zetten Thomas en Fuglsang onder druk

HLN
LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Franse coup in de maak? Pinot en Burgaudeau zetten Thomas en Fuglsang onder druk
De Ronde van Zwitserland gaat voort en daar kan een karrenvracht opgaves door corona vooralsnog niets aan veranderen. In de voorlaatste rit trekt het peloton van Ambri naar Malbun voor een nieuwe aankomst bergop. Behoudt Jakob Fuglsang de gele leiderstrui en wat met Remco Evenepoel? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

HITTELIVE. Dagjestoeristen trekken massaal richting kust: druktebarometer kleurt nu al oranje - 30 graden al overschreden in Limburg
Vandaag wordt de warmste dag van het jaar tot nu toe. Het wordt zeer warm met maxima rond 32 graden in het centrum, maar lokaal kan het 34 graden worden, vooral over het oosten en nabij de Franse grens. Dat meldt het KMI "Het wordt tropisch warm, behalve aan de kust waar we de nodige verfrissing krijgen", vertelt onze weerman David Dehenauw. In deze liveblog kan je op de voet volgen hoe Vlaanderen dankbaar gebruikt maakt van deze zonnige weekenddag.
Lees verder

HITTELIVE. Dagjestoeristen trekken massaal richting kust: druktebarometer kleurt nu al oranje - Kwik klimt richting 30 graden
Vandaag wordt de warmste dag van het jaar tot nu toe. Het wordt zeer warm met maxima rond 32 graden in het centrum, maar lokaal kan het 34 graden worden, vooral over het oosten en nabij de Franse grens. Dat meldt het KMI "Het wordt tropisch warm, behalve aan de kust waar we de nodige verfrissing krijgen", vertelt onze weerman David Dehenauw. In deze liveblog kan je op de voet volgen hoe Vlaanderen dankbaar gebruikt maakt van deze zonnige weekenddag.
Lees verder

Koppel aangereden op weg naar begrafenis: "Slachtoffers afgevoerd met meerdere breuken"
Een man en vrouw van 76 jaar oud uit Lint zijn bij een verkeersongeval in Lier zwaargewond geraakt. Ze werden aangereden bij het oversteken van de Kesselsesteenweg.
Lees verder

GROTE PEILING. Vlaming voelt zich best vertegenwoordigd door De Wever en Rousseau. Bekijk hier de volledige poppoll
Premier De Croo voert niet langer de populariteitspoll aan in Vlaanderen. Meer mensen geven aan dat ze zich beter vertegenwoordigd voelen door partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Conner Rousseau (Vooruit). En wat met de zetelverdeling van Vivaldi? Behoudt de regering haar meerderheid?
Lees verder

Verenigd Koninkrijk komt met proef om migranten elektronisch te monitoren
De proef is donderdag van start gegaan in Engeland en Wales en is bedoeld om te testen of het door elektronisch monitoren makkelijker wordt om regelmatig contact te houden met asielzoekers en om hun aanvragen effectiever te behandelen. Daarnaast is de proef bedoeld om gegevens te verzamelen over het aantal migranten dat onderduikt nadat ze in het Verenigd Koninkrijk zijn gearriveerd.
Lees verder

Peppi en Kokki opgenomen in de Van Dale
Peppi en Kokki worden binnenkort opgenomen in de Dikke Van Dale. Dat heeft hoofdredacteur Ton den Boon bevestigd naar aanleiding van een gesprek in het Nederlandse radioprogramma Volgspot. "Het duo komt erin te staan", aldus Den Boon over de bekende stuntelmatrozen.
Lees verder

LIVE BALOISE BELGIUM TOUR. Organisatie zorgt door hitte voor langere bevoorrading, Lampaert: "Hoop dat ik Pedersen kan doen plooien"
D-day in de Baloise Belgium Tour. Wie Mads Pedersen nog uit de leiderstrui wil fietsen, moet vandaag alle troefkaarten op tafel gooien. De vierde rit doet de heuvels in en rond Durbuy aan. U volgt alle ontwikkelingen live op deze pagina.
Lees verder

GETEST. Welk waterpistool staat garant voor uren speelplezier? "Met dit exemplaar kan je 100 keer schieten zonder het bij te vullen"
Een ventilator, airco, een frisse pint... er zijn wel wat manieren om de hitte het hoofd te bieden. Maar het leukst is toch een strijd met waterpistolen. Die bestaan in honderden modellen en verschillende prijsklassen. HLN wetenschapsexpert Martijn Peters en onze techspecialist Kenneth Dee testten negen dure en goedkope exemplaren uit op zoek naar de beste koop.
Lees verder

Vijfentwintig doden door moessonregens in Bangladesh
Bij moessonregens in Bangladesh zijn zeker 25 mensen om het leven gekomen. Meer dan 4 miljoen mensen zitten geblokkeerd ten gevolge van overstromingen. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.
Lees verder

Documentaire prinses Diana komt bijna 25 jaar na overlijden uit
Op 30 juni verschijnt een documentaire over prinses Diana, genaamd 'The Princess'. Het is dan bijna 25 jaar geleden dat de prinses van Wales overleed.
Lees verder

Ook Ronaldo betaalt prijs duurdere bouwmaterialen: de megavilla waarin hij straks op pensioen gaat kost nu plots bijna 20 miljoen
Zijn 'pensioenoptrekje' krijgt steeds meer vorm. Maar wordt wel een flink pak duurder. De steeds meer zeldzame en duurdere bouwmaterialen doen ook Cristiano Ronaldo (36) dieper in de portefeuille tasten. 20 miljoen euro in plaats van 12 - al is dat nu niet meteen een ramp voor wat zijn absolute droomvertrek moet worden in de chique Portugese badplaats Cascais, dichtbij Lissabon.
Lees verder

Kernkabinet rond de tafel over defensiebudget
De federale ministers van het kernkabinet zitten vanaf 11.30 uur samen over het defensiebudget. De ambitie van premier Alexander De Croo (Open Vld) is dat op te trekken naar 2 procent van het bbp, zoals jaren geleden werd afgesproken met de NAVO.
Lees verder

Zo krijg je die vervelende gele zweetvlekken eindelijk uit je kleding
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexperte Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers. Vandaag: zweetvlekken die niet alleen een geurtje, maar ook een kleurtje op je kleren achterlaten.
Lees verder

Rechtspopulistische AfD doet voort met twee voorzitters
De Duitse rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) doet het de komende twee jaar met twee voorzitters.
Lees verder

Zware brand bij landbouwbedrijf Eierveiling in Poederlee
Bij landbouwbedrijf Eierveiling in Poederlee (Lille) is zaterdagmiddag een zware brand uitgebroken. Die zorgt voor een enorme zwarte rookpluim die kilometers ver te zien is. De eigenaar is gewond geraakt tijdens een poging om het vuur te blussen.
Lees verder

Guy Ritchie regisseert de live action-remake van Disney's 'Hercules'
Alweer een Disney live action-film in de maak: deze keer krijgt de tekenfilm 'Hercules' uit 1997 een make-over. En die krijgt hij van Guy Ritchie. De Hollywood Reporter kon bevestigen dat Ritchie de regie van de prent op zich neemt.
Lees verder

Laatste jaren van George Michael stonden in het teken van drugs en prostituees: "Hij wilde zo graag dood"
Het zijn hoogdagen voor fans van George Michael. In de komende weken worden niet alleen drie nieuwe nummers vrijgegeven, maar verschijnt er ook een film over z'n leven. Maar eerst is er een nieuwe biografie, die een minder positief licht laat schijnen over zijn laatste jaren. De zanger wordt erin afgeschilderd als een kluizenaar, die slechts twee prioriteiten had: junkfood en mannelijke prostituees. Van levensgevaarlijke incidenten tot de strijd met zijn eigen vader; dit komen we te weten in 'George Michael: A Life'. "Hij stierf als een eenzame, zielige en gebroken man."
Lees verder

Familie en gerecht doen ultieme oproep naar getuigen bij moord Katrien De Cuyper
De familie en het gerecht van Antwerpen doen een ultieme oproep naar getuigen rond de moord op Katrien De Cuyper. Dat schrijf het Nieuwsblad. Het lichaam van het meisje werd 30 jaar geleden dood aangetroffen in Antwerpen, maar nooit werd duidelijk wat er met haar is gebeurd. Nu het dossier verjaard is, hopen haar familie en het gerecht dat mensen die meer weten dat toch laten weten, zodat de familie antwoorden krijgt op haar vragen.
Lees verder

Met houtskool, briketten of krantenpapier: barbecue-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkst in gang krijgt
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. "Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!"
Lees verder