Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 juni 2022

LIVE. Kernkabinet heeft akkoord over arbeidsdeal, volg hier persconferentie

HLN
LIVE. Kernkabinet heeft akkoord over arbeidsdeal, volg hier persconferentie
Het kernkabinet is het eens geraakt over de zogenaamde arbeidsdeal. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. De details worden vanmiddag toegelicht op een persconferentie.
Lees verder

Ex-Miss België Celine Van Ouytsel (25) over haar kersverse vriendje, kinderwens en de tol van bekend zijn
Sinds Celine Van Ouytsel (25) Miss België werd, timmert ze aan haar carrière in de media: als gastvrouw in 'De Cooke & Verhulst Show', presentatrice en influencer. Dat leven komt met, nou ja, unieke kantjes: van mannen met oneerbiedige voorstellen tot ex-schoolgenootjes die roddels verspreiden. Celine vertelt er eerlijk over wanneer we haar 9 stoute vragen stellen — ook over haar kersverse vriendje, en over wie nu haar favoriet is: Gert of James? "Ik noemde mezelf altijd de ijskoningin."
Lees verder

Celine Van Ouytsel (25) over de tol van ex-Miss België zijn: "Ik krijg vaak de vraag om voetenfoto's te sturen"
Sinds Celine Van Ouytsel (25) Miss België werd, timmert ze aan haar carrière in de media: als gastvrouw in 'De Cooke & Verhulst Show', presentatrice en influencer. Dat leven komt met, nou ja, unieke kantjes: van mannen met oneerbiedige voorstellen tot ex-schoolgenootjes die roddels verspreiden. Celine vertelt er eerlijk over wanneer we haar 9 stoute vragen stellen — ook over haar kersverse vriendje, en over wie nu haar favoriet is: Gert of James? "Ik noemde mezelf altijd de ijskoningin."
Lees verder

Energieminister vraagt aan 8 miljoen Australiërs het 's avonds 2 uur lang zonder elektriciteit te doen
Tussen 18 en 20 uur gaat het licht uit bij gezinnen in New South Wales, de Australische deelstaat waartoe ook de grootste stad van het land, Sydney, behoort. Dat vraagt minister van Energie van Australië, Chris Bowen, met aandrang aan 8 miljoen landgenoten. De overheid wil zo de energiecrisis het hoofd bieden en maakt zich sterk dat er geen stroomonderbrekingen aankomen.
Lees verder

Voetballers op vakantie: Cristiano Ronaldo en gezin genieten op luxejacht van 6 miljoen euro, opvallende taart voor Courtois
Eindelijk uitblazen. Na een lang en slopend seizoen mogen de voetballers op verlof. Thibaut Courtois trok met z'n verloofde Mishel al naar Mykonos en vertoeft nu in Israël. Cristiano Ronaldo en z'n gezin genieten dan weer op het luxejacht van de Portugese superster. Maar niet iedereen trok meteen naar de zon. Enkelen maken van het tussenseizoen gebruik om in het huwelijksbootje te stappen. Een overzicht in beeld.
Lees verder

Breuk met Shakira, Xavi die niet meer op hem rekent, zakendeals onder vuur, maar steun van Laporta: "Piqué heeft het zwaar, voetballers blijven mensen"
Hij heeft al leukere tijden gekend, Gerard Piqué (35). Officieel uit elkaar met Shakira, moeder van zijn twee zonen Milan (9) en Sasha (7), nadat hij via een door de zangeres ingehuurde privédetective betrapt is op overspel. Onder vuur in Spanje na uitgelekte audiotapes van een gesprek met bondsvoorzitter Rubiales. En als klap op de vuurpijl kreeg hij deze week van Xavi te horen dat de Barça-trainer niet meer op hem rekent. Maar zo makkelijk laat Piqué zijn grote voetballiefde niet los. "Als jullie de ballen hebben, haal dan maar de beste verdediger ter wereld binnen. Hij zal op de bank zitten", vertelde hij de clubleiding.
Lees verder

"Aan mekaar vastgebonden en badend in een plas bloed veinsden we onze dood om in leven te kunnen blijven": Carla (55) en Stefaan (57) werden beroofd door eigen petekind
Gekneveld, bestolen en voor dood achtergelaten: zo troffen agenten Carla Bolyn (55) en Stefaan Blomme (57) bijna acht maanden geleden aan in hun woning in Steenokkerzeel. "Het was mijn petekind", stamelde Carla nog, voor ze 19 dagen in coma belandde. Stefaan lag vier maanden in het ziekenhuis. Nu vertellen ze voor het eerst over hun urenlange strijd tegen de dood. "Ze wilden ons écht vermoorden."
Lees verder

Volkswagen ziet omzet slinken met een kwart door tekort aan microchips
De Duitse autobouwer Volkswagen heeft vrijdag ontgoochelende kwartaalresultaten gepubliceerd. De autobouwer uit Wolfsburg blijft worstelen met de toelevering van microchips.
Lees verder

"BNP Paribas heeft interesse in overname ABN Amro"
De Franse bank BNP Paribas, waarvan de Belgische overheid de grootste aandeelhouder is, heeft interesse getoond in een overname van de Nederlandse bank ABN Amro. Dat meldt het financiële nieuwsagentschap Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
Lees verder

"Bijna het hele jaar hebben we gratis water en elektriciteit": het gezin van Koen en Samia woont in een zelfvoorzienende kaswoning
UIT ONS ARCHIEF. Een milieubewuster en energiezuiniger huis dan dat van Koen en Samia bouwen, is een uitdaging. Zowel qua materiaalgebruik als voorzieningen is immers aan alles gedacht. Het nieuw samengestelde gezin van zeven heeft nauwelijks elektriciteit nodig en maakt geen gebruik van het aardgas- en waternet. "Als het nu stopt met regenen, hebben we nog voor maanden een watervoorraad."
Lees verder

De Gouden Tour is er weer: speel mee en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro cash
Over exact twee weken gaat de Ronde van Frankrijk opnieuw van start. Met de Gouden Tour kan jij bewijzen dat je de beste ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. Wil je kans maken op de jackpot of andere prijzen? Schrijf je dan in voor vrijdag 1 juli, om 16 uur.
Lees verder

Sociale tarieven voor elektriciteit en gas weer omhoog
De sociale tarieven voor elektriciteit en gas gaan op 1 juli opnieuw omhoog, nadat ze in het tweede kwartaal dankzij een btw-verlaging nog licht gedaald waren. Dat blijkt uit een overzicht van de federale energieregulator CREG.
Lees verder

Heeft mijn kind wel écht luizen? Antwerpse school stuurt beestje naar ouders als bewijs
Bij kleuter- en lagere school De Sterrenkijker in Antwerpen werden de kinderen deze week gecontroleerd op luizen en neten. Bij een kind werden er ook effectief gevonden. Naast instructies over hoe je de beestjes moet behandelen, kregen de ouders er doodleuk ook een van de beestjes bij, met tape op de brief gekleefd.
Lees verder

Tesla-investeerder klaagt Musk aan voor "toxische bedrijfscultuur"
Een investeerder van de maker van elektrische auto's Tesla heeft topman Elon Musk en andere directeurs aangeklaagd omdat ze een "toxische bedrijfscultuur" lieten groeien binnen het bedrijf. Dat blijkt uit documenten die bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Texas zijn ingediend.
Lees verder

Twee Belgische strijders omgekomen in Oekraïne volgens Russisch ministerie van Defensie
Er zouden in Oekraïne al twee Belgische strijders omgekomen zijn sinds Russische troepen het land binnenvielen. Dat blijkt uit statistieken van het Russische ministerie van Defensie, die gepubliceerd werden door het Russische staatspersbureau RIA Novosti.
Lees verder

LIVE. Kan senior Herman Derdin (80) uurrecord fietsen verbreken?
Hoe ver kan een man van tachtig in één uur fietsen, en geraakt hij verder dan een leeftijdsgenoot ooit is geraakt? Dat is dé vraag waar Herman Derdin een antwoord op zoekt. Vandaag valt hij het uurrecord bij de 80-plussers aan, op de wielerbaan van Gent. Even de cijfers erbij: het Belgische record staat op 37,046 kilometer, het wereldrecord op 39,004 kilometer. Om 14u36 is hij eraan begonnen. Volg hier zijn recordpoging live.
Lees verder

LIVE. Supersenior Herman Derdin (80) probeert uurrecord fietsen te verbreken
Hoe ver kan een man van tachtig in één uur fietsen, en geraakt hij verder dan een leeftijdsgenoot ooit is geraakt? Dat is dé vraag waar Herman Derdin een antwoord op zoekt. Vandaag valt hij het uurrecord bij de 80-plussers aan, op de wielerbaan van Gent. Even de cijfers erbij: het Belgische record staat op 37,046 kilometer, het wereldrecord op 39,004 kilometer. Volg hier zijn recordpoging live.
Lees verder

Wanneer knaldrang 'knaldwang' wordt. Fleur (26): "Het was te veel. Onze agenda zat weer bomvol"
Knaldrang werd in 2021 verkozen tot woord van het jaar: we stonden toen op ontploffen om opnieuw te kunnen feesten. En ja hoor, deze coronavrije zomer plannen we ons leven gretig vol met feestjes en terrasjes. Een mens zou er uitgeput door raken — een fenomeen dat nu al 'knaldwang' heet. "Het was te veel. Onze agenda zat bomvol", getuigt Fleur (26). Welzijnspsycholoog Hein Zegers geeft tips om eraan te ontsnappen.
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix haakt af in strijd rond handtekening Dylan Teuns - Tom Van Damme herverkozen als bondsvoorzitter
Zware (financiële) concurrentie vanuit de toplaag van de WorldTour was er ook voor Alpecin-Fenix (straks Alpecin-Deceuninck) in het transferdossier van Dylan Teuns, gaven we eind mei mee. De Belgische ploeg heeft die piste inmiddels verlaten en verdeelt haar besteedbare budget over twee andere nieuwkomers (Kaden Groves en een nog onbekende aanwinst). Teuns zelf neemt nog heel even de tijd om zijn toekomst vast te leggen. Verwacht wordt dat die zich bij één van de teams met de grootste budgetten à la Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, UAE Emirates en Israel-Premier Tech situeert.
Lees verder

Wordt dít dan nieuwe competitieformat, met drie stijgers uit 1B na play-downs? Pro League-CEO Parys voor stemming: "Voel dat er draagvlak is"
Vandaag is wéér D-day voor het nieuwe competitieformat. In een nieuw plan zakken volgend seizoen drie clubs voor een terugkeer naar 1A met 16, maar kunnen vanaf 2023-2024 voor het eerst tot drie ploegen wisselen tussen 1A en 1B: twee vaste dalers/promovendi en een 'barragist'. "Hopelijk komt er witte rook", aldus Pro League-CEO Lorin Parys voor aanvang van de stemming.
Lees verder