Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 juni 2022

LIVE. Anderlecht rondt ook de komst van Nilson Angulo (19) af - “Witsel vindt akkoord met Atlético”

HLN
LIVE. Anderlecht rondt ook de komst van Nilson Angulo (19) af - "Witsel vindt akkoord met Atlético"
• Antwerp lijft Vincent Janssen in en aast op Dries Mertens • Atlético lijkt nieuwe bestemming te gaan worden voor Axel Witsel • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Anderlecht heeft eerste versterking beet
Lees verder

Terug naar waar hij zijn hart verloor: Inter betaalt tien miljoen euro aan Chelsea om Romelu Lukaku te huren
De deal is rond, de terugkeer een feit. Romelu Lukaku (29) speelt volgend seizoen op huurbasis voor Inter Milaan. De Italianen betalen een som van 8 miljoen euro (plus twee miljoen euro aan bonussen) om de spits te huren van de Premier League-club. Als Inter de titel pakt, komt daar nog 4 à 5 miljoen euro bij.
Lees verder

Witte rook: Inter betaalt tien miljoen euro aan Chelsea om Romelu Lukaku te huren
Chelsea en Inter hebben een akkoord gevonden over de transfer van Romelu Lukaku. De Italianen betalen een som van 8 miljoen euro (plus twee miljoen euro aan bonussen) om de spits te huren van de Premier League-club. Als Inter de titel pakt, komt daar nog 4 à 5 miljoen euro bij.
Lees verder

Voetbalbond krijgt met Paul Van den Bulck voor het eerst onafhankelijke voorzitter
Een primeur voor de Belgische voetbalbond: Paul Van den Bulck (57) is verkozen tot eerste onafhankelijke voorzitter. Hij is tevens de eerste voorzitter in Europa met Afrikaanse roots. Met zijn achtergrond, juridische bagage als gereputeerd advocaat en diplomatieke inborst wil hij een rol als bruggenbouwer vervullen.
Lees verder

"Alle lidstaten voorstander om Oekraïne uitzicht te geven op kandidaat-lidmaatschap EU"
Onder de 27 lidstaten van de Europese Unie tekent zich een "volledige consensus" af om Oekraïne het kandidaat-lidmaatschap van de EU aan te bieden. Dat heeft de Franse minister van Europese Zaken Clément Beaune gezegd na een EU-ministerraad in Luxemburg. De formele beslissing over het statuut dat aan Kiev wordt toegekend, valt donderdag op de Europese top.
Lees verder

Zoon van Leuvense die plots burgemeester is in Japan reageert trots, maar "we gaan mama nog maar twee keer per jaar zien"
Totale verrassing bij Satoko Kishimoto (47). Ze woont al 12 jaar in Leuven, is hier getrouwd en heeft twee zonen. Maar ze stelde zich een tijdje geleden toch kandidaat bij de verkiezingen in Japan en nu is ze toch wel verkozen zeker. Ze is opeens burgemeester van een district van Tokio met een half miljoen inwoners. Zij gaat nu terug daar wonen. Haar gezin blijft hier.
Lees verder

Foute dansmoves van Justin Timberlake gaan viraal: "Zijn dansje lijkt meer op de Hokey Pokey"
Justin Timberlake (41) liet zich afgelopen weekend niet van zijn beste kant zien. De zanger ging zaterdagavond viraal op sociale media en werd het onderwerp van spot toen hij tijdens zijn optreden op het 'Something in the Water- festival' in Washington DC, de 'Beat Ya Feet'- dans deed. Zijn moves werden vergeleken met het dansje de 'Hokey Pokey'.
Lees verder

Schooltoeslag wordt nog voor start schooljaar uitbetaald
De schooltoeslag, die toegekend wordt aan gezinnen met schoolgaande kinderen en een laag inkomen, wordt nog voor de start van het nieuwe schooljaar uitbetaald. Dat melden minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) en minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Primeur: dit zijn de eerste vijf speeldagen van de nieuwe competitie, met meteen twee krakers in openingsweekend
Met Club Brugge - KRC Genk kent de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League meteen een topwedstrijd. Anderlecht krijgt KV Oostende op bezoek, terwijl Antwerp naar KV Mechelen trekt.
Lees verder

Dit zijn de eerste vijf speeldagen van de nieuwe competitie, met meteen twee krakers in openingsweekend
Met Club Brugge - KRC Genk kent de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League meteen een topwedstrijd. Anderlecht krijgt KV Oostende op bezoek, terwijl Antwerp naar KV Mechelen trekt.
Lees verder

Meteen topaffiches: dit is de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League
Met Club Brugge - KRC Genk kent de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League meteen een topwedstrijd. Anderlecht krijgt KV Oostende op bezoek, terwijl Antwerp naar KV Mechelen trekt.
Lees verder

"Zwijg of ik vermoord je": Belgisch slachtoffer van serieverkrachter legt emotionele getuigenis af
Het laatste slachtoffer van de Franse serieverkrachter, wiens verhaal na zowat dertig jaar leidde tot de ontknoping van het mysterie van de 'verkrachter van de Samber', heeft dinsdag een emotionele getuigenis afgelegd voor het hof van assisen in het noorden van Frankrijk. De jonge Belgische vrouw zei er niet bestempeld te willen worden als een heldin. "Ik ben geen heldin die deze zaak heeft opgelost. Hij was niet voorzichtig genoeg, zoveel te beter", klonk het.
Lees verder

CELEB 24/7. David Beckham wenst de Duke of Cambridge een gelukkige verjaardag en wie is er aan het genieten van een reisje naar de Malediven?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

'Clan' gaat internationaal: remake 'Bad Sisters' verschijnt in augustus op Apple TV+
Maar liefst tien jaar na zijn debuut in 2012 krijgt 'Clan' met 'Bad Sisters' een internationale versie. De remake werd opgenomen in Ierland en telt net zoals de originele reeks tien afleveringen.
Lees verder

Steenkoolcentrales Nederland mogen weer volop draaien. Ook Duitsland doet het. Is het voor ons een optie? En hoe vervuilend is dat allemaal?
Steenkool is in Europa terug van nooit weggeweest. Door de oorlog in Oekraïne laat Nederland zijn centrales weer op volle toeren draaien. En Oostenrijk wil een gascentrale omvormen tot een kolencentrale. Liever de afhankelijkheid van dat dure gas wat terugdringen, ook al betekent dat meer smurrie in de lucht. Maar hoe vervuilend is dat dan? En stelt het iets voor in vergelijking met bijvoorbeeld China? "Alleen als noodmaatregel is het nog verdedigbaar."
Lees verder

BV 24/7. Camille Dhont maakt muziek in Amsterdam en wat doet Tanja Dexters op het toilet?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Junior kiest voor Pauline in zijn zoektocht naar de liefde
Junior Planckaert (29) heeft zijn keuze gemaakt. In de laatste aflevering van zijn datingprogramma 'Junior op zoek naar de liefde' koos de jongste Planckaert-telg voor de 23-jarige HR-consulente Pauline.
Lees verder

LIVE 3x3. Belgian Lions maken zich klaar voor hun tweede poulematch, vloeren ze ook Egypte?
De Belgian Lions hebben hun openingsmatch op het WK 3x3 in Antwerpen gewonnen tegen Slovenië. Zo meteen zijn onze landgenoten nog aan zet tegen Egypte. Volg alle resultaten, nieuwtjes, interviews, sfeerbeelden en nog zoveel meer in onderstaande liveblog.
Lees verder

VN-rapport: "Iran executeerde ruim honderd mensen tussen januari en maart"
Iran heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer dan honderd mensen geëxecuteerd. Dat blijkt uit een verslag van de secretaris-generaal van de VN, dat vandaag werd voorgesteld.
Lees verder

Bodyguard zou gecrasht zijn met peperdure Bugatti van Cristiano Ronaldo, die er duidelijk zijn slaap niet voor laat
Het ongeval met de peperdure Bugatti Veyron van Cristiano Ronaldo (37) beroert nog steeds de gemoederen op Mallorca. Er wordt druk gespeculeerd over de omstandigheden van het ongeval - volgens plaatselijke media zat een bodyguard van Ronaldo achter het stuur. De Portugese superster zelf laat er intussen zijn vakantie niet door verpesten.
Lees verder