Doorgaan naar hoofdcontent

Koop ik nog een auto met een verbrandingsmotor?

Koop ik nog een auto met een verbrandingsmotor?

De Europese lidstaten staan een stap dichter bij een verbod op nieuwe auto's met verbrandingsmotor tegen 2035. De ministers die bevoegd zijn voor Milieu bereikten daarover dinsdagnacht een akkoord, een finaal compromis moet nu met het Europees Parlement onderhandeld worden. Maar wat als je vandaag een nieuwe wagen zoekt? Kies je beter nu al voor een elektrische wagen of toch nog voor benzine?

Lees verder

Coronabesmetting bij Metallica zet optreden Werchter op losse schroeven

Door een covidbesmetting kan het optreden van de Amerikaanse metalband Metallica in Zwitserland vanavond niet doorgaan. Dat meldt het festival Frauenfeld Rocks op hun website. De band staat ook op de affiche voor Rock Werchter op vrijdag.

Lees verder

Wout van Aert wil eerst de gele trui in de Tour, daarna pas de groene: 'De openingstijdrit is al een tijdje mijn doel'

Wout van Aert is klaar voor de Tour. Dat heeft onze landgenoot gezegd tijdens een persconferentie in Kopenhagen, waar de Ronde van Frankrijk vrijdag van start gaat.

Lees verder

Filipijnse nieuwssite moet sluiten: over en out voor Nobelprijswinnaars voor de Vrede?

De Filipijnse regering heeft de onafhankelijke nieuwssite The Rappler een sluitingsbevel opgelegd. Dat maakt hoofdredactrice Maria Ressa zelf bekend. Vorig jaar kreeg ze samen met Dmitri Moeratov de Nobelprijs voor de Vrede. Ook de Russische Moeratov moest onlangs zijn krant opdoeken.

Lees verder

Gent wil het gat in de stadskas dichtrijden door hogere belastingen en minder personeel

Er komt een 'sociale taxshift' in Gent: de personenbelasting daalt, maar de belasting voor wie eigendom heeft stijgt. Bij de Stad Gent zullen dan weer 250 functies uitdoven of verdwijnen. Er moet namelijk jaarlijks 85 miljoen euro bespaard worden om de stadskas te doen kloppen. We overlopen stap voor stap wat er beslist is.

Lees verder

Inflatie ook voelbaar in de winkelkar

Hogere energieprijzen sijpelen steeds meer door naar de winkelrekken. In acht maanden tijd werd onze winkelkar 7,3 procent duurder.

Lees verder

Inflatie piekt op 9,65 procent

De inflatie blijft maar stijgen en klom afgelopen maand naar 9,65, procent, het hoogste niveau sinds 1982. Energie blijft de grote boosdoener, maar ook voeding levert een belangrijke bijdrage.

Lees verder

Oekraïne deelt beelden van moment waarop raket inslaat op winkelcentrum

Rusland heeft maandag een winkelcentrum in Krementsjoek gebombardeerd. Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski waren op dat moment duizend mensen aan het winkelen. Nu zijn beelden van een bewakingscamera vrijgegeven die het moment van de inslag tonen. De impact van de raket was voelbaar in een nabijgelegen park, waar wandelaars in alle chaos dekking probeerden te zoeken.

Lees verder

Belgische cinematograaf Ruben Impens mag toetreden tot organisatie achter Oscars

Vlaams filmtalent doet het goed. En dat is ook de Academy niet ontgaan. Ruben Impens, een Vlaamse 'director of photography' (D.O.P.), is uitgenodigd om toe te treden tot de organisatie achter de Oscars.

Lees verder

Boom zonnepanelen stoot op hogere prijzen en wachtlijsten

Volgens nieuwe berekeningen van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zijn zonnepanelen na aftrek van premies in minder dan acht jaar terugbetaald.

Lees verder

Live | Alles over Rock Werchter 2022

Volg onze festivalreporters op Rock Werchter. Lees hier al hun reviews.

Lees verder

Vier aanhoudingen in onderzoek naar diefstal luxehorloge Bart Versluys

In het onderzoek naar de diefstal van de luxehorloges van ondernemers Bart Versluys en Miguel Dheedene heeft de onderzoeksrechter in Gent vier verdachten aangehouden. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket. Er wordt ook onderzocht of er een link is met twee brutale home-invasions in Sint-Amandsberg.

Lees verder

Waarom een prijsplafond voor Russische olie niet evident is

De G7-landen willen een prijsplafond instellen op Russische olie, zodat de inflatie tempert en Poetin zijn oorlogsmachine moeilijker kan financieren. Maar ze willen natuurlijk ook vermijden dat Poetin zijn oliekraan dichtdraait.

Lees verder

Tourfavoriet Pogacar verliest wegkapitein Trentin na positieve coronatest

Na renner Tim Declercq (Quick-Step Alpha Vinyl) en sportief manager Merijn Zeeman (Jumbo-Visma) heeft het coronavirus een derde slachtoffer gemaakt in de dagen voor de Tour de France. Matteo Trentin (UAE Team Emirates) legde een positieve test af en kan niet starten. Hij wordt bij het team van kopman Tadej Pogacar vervangen door Marc Hirschi.

Lees verder

Kolkende rivier sleurt brug mee in Noord-Turkije

Zes Turkse provincies die grenzen aan de Zwarte Zee kampen met overstromingen door hevige regenval. In de kuststad Inebolu heeft een brug het begeven nadat er te veel druk op is komen te zitten. De overheid raadt de inwoners aan om zo veel mogelijk thuis te blijven. Bekijk de ravage in de video hierboven.

Lees verder

Wie via Airbnb huurt, mag niet meer feesten

Airbnb verbiedt klanten voorgoed om feestjes te houden in verblijven die ze via het platform boekten. Het Amerikaanse bedrijf had een tijdelijk feestverbod ingevoerd tijdens de coronapandemie. Toen werden vaak plaatsen geboekt om lockdownfeestjes te houden.

Lees verder

Sieradenketen Lovisa staakt vrijdag

Bij de sieradenketen Lovisa draait de loonadministratie al een jaar vierkant. Een geplande staking vrijdag lijkt vooral een noodkreet.

Lees verder

Netwerk van roofkunst houdt Frankrijk in de ban

Al vier jaar lang probeert de Franse politie een ongezien netwerk van roofkunst bloot te leggen. Plunderaars, gerenommeerde galeriehouders, prestigieuze veilinghuizen en grote internationale musea kwamen in het vizier.

Lees verder

Ferdinand Marcos jr., een tiran zoals zijn vader?

Donderdag treedt Marcos junior aan als president van de Filipijnen. Hij bewondert zijn vader. Maar ook diens harde optreden?

Lees verder

Sven Mary zal Salah Abdeslam niet verdedigen op proces over aanslagen in Brussel

Advocaat Sven Mary (50) zal Salah Abdeslam (32) niet verdedigen op het assisenproces over de terreuraanslagen van 2016 in Brussel, dat in het najaar van start gaat en zes tot negen maanden zal duren. Dat heeft hij woensdag gezegd aan Sudinfo.

Lees verder

Vlaamse boeren voeren vanavond actie tegen stikstofbeleid

In navolging van hun Nederlandse collega's trekken woensdagavond ook in Vlaanderen boeren de straat op om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Ze zullen actievoeren op snelwegbruggen en op weilanden langs de autosnelwegen.

Lees verder

David Goffin stoot makkelijk door naar derde ronde Wimbledon

David Goffin (ATP 58) heeft niet veel energie verspild in zijn tweede ronde op Wimbledon. De Belgische nummer één won vlot in drie sets (6-1, 6-2 en 6-4) van de Argentijn Sebastian Baez (ATP 35).

Lees verder

'Wie kan mij nog iets leren in de Tour?'

Volgende week wordt hij veertig, maar toch is Philippe Gilbert er weer bij in de Tour. ?Zijn twaalfde en allerlaatste keer. En deze keer meent hij het. Niet zoals vorige zomer, toen hij zwoer nooit meer naar het Tourcircus terug te keren. Tot hij in mei weer zijn beste benen voelde.

Lees verder

Wickmayer niet opgewassen tegen hardhitter Ostapenko op Wimbledon

De tweede ronde is het eindstation geworden voor Yanina Wickmayer op Wimbledon. Onze landgenote, die via de kwalificaties op de hoofdtabel raakte, moest in twee sets (6-2, 6-2) het hoofd buigen voor de Letse Jelena Ostapenko, ex-winnares van Roland Garros.

Lees verder

Als de temperaturen stijgen, verhitten de gemoederen op zwemplekken

Verstrengingen in de toegangsregels worden stilaan de regel op de Vlaamse openluchtzwemplekken. In De Blaarmeersen in Gent probeert men de vrede te bewaren met 'sfeerbeheer'.

Lees verder

Curator en burgemeester Knokke-Heist ruziën om 'gestolen' bronzen hazen

Wat is er gebeurd met de zestien bronzen hazenbeelden – waarde: 25 miljoen euro – die tentoongesteld stonden in de duinen van het Zwin? 'Gestolen', zegt de curator van de expo. 'In verzekerde bewaring genomen', zegt de burgemeester van Knokke-Heist.

Lees verder

Na ophef over uitspraken van academici UAntwerpen: twee medewerkers met onmiddellijke ingang geschorst

UAntwerpen heeft de twee medewerkers die twee weken geleden in een gefilmd gesprek kwetsende uitspraken deden over studenten van Marokkaanse origine en de Joods-orthodoxe gemeenschap met onmiddellijke ingang geschorst. Dat heeft rector Herman Van Goethem in een mail aan alle studenten en personeelsleden van de universiteit laten weten.

Lees verder

Twee opgepakte Belgen blijken toch niets te maken met juwelenroof op kunstbeurs Tefaf en zijn vrijgelaten

De twee Belgen die dinsdag gearresteerd zijn op verdenking van betrokkenheid bij de Tefaf-kunstroof, zijn vrijgelaten. Ze blijken niet met de overval te maken te hebben.

Lees verder

Waarom de inflatie nog lang hoog zal blijven

De inflatie is tot liefst 9,65 procent opgelopen. Acht op de tien producten en diensten zijn nu al minstens 3 procent duurder dan een jaar geleden. 'De inflatie verspreidt zich over steeds meer producten en dat is verontrustend.'

Lees verder

Ruben Impens mag mee beslissen over Oscars: 'Je hebt mensen nodig die je een kans geven'

Ruben Impens is uitgenodigd om toe te treden tot de Academy die de Oscars uitreikt. Het is een blijk van erkenning voor de chef fotografie van 'Titane', 'Beautiful boy' en 'Le otto montagne'.

Lees verder

Salah Abdeslam krijgt levenslang voor aanslagen Parijs en komt nooit meer vrij

Salah Abdeslam is woensdag door het speciale hof van assisen in Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf, zonder de mogelijkheid om ooit nog vrij te komen. De intussen 32-jarige Abdeslam is de enige overlevende van het commando van terreurgroep Islamitische Staat (IS), dat op 13 november 2015 in Parijs en Saint-Denis 130 mensen doodde en honderden slachtoffers maakte.

Lees verder

R. Kelly veroordeeld tot 30 jaar cel in misbruikzaak

De Amerikaanse r&b-zanger R. Kelly (55) is woensdag in New York veroordeeld tot 30 jaar cel. In september 2021 werd R. Kelly in New York schuldig bevonden aan negen misdrijven, waaronder mensenhandel, seksuele uitbuiting van minderjarigen, ontvoering en omkoping. Zijn slachtoffers hadden jaren gestreden om hem voor de rechter te krijgen.

Lees verder

Lukaku officieel voorgesteld bij Inter

Romelu Lukaku is terug bij Inter. Dat nieuws was al even bekend, maar is woensdagavond ook officieel gemaakt door de Italiaanse topclub.

Lees verder

Ook bijgestuurd pakjesplan De Sutter stoot op liberale tegenwind

De liberalen zien tal van deelaspecten niet zitten, maar De Sutter blijft haar plan B in zijn geheel verdedigen.

Lees verder

Podcast | Het wordt allesbehalve een onbezorgde zomer voor het onderwijs

Het eerste schooljaar zonder drastische coronamaatregelen is bijna achter de rug. Maar het is verre van een probleemloos jaar geweest. De pandemie heeft veel pijnpunten nog verergerd, blijkt vandaag.

Lees verder

Kunt u nog gemakkelijk bij de huisarts terecht?

Er komen steeds meer berichten over huisartsentekorten. Zoekt u in uw omgeving al een tijd naar een vaste huisarts? Bent u net verhuisd en neemt geen enkele praktijk u als nieuwe patiënt aan? Of valt het in uw buurt goed mee? We horen graag uw verhaal voor onze berichtgeving. Reageren kan door te klikken op de volgende link: binnenland@standaard.be

Lees verder

Regenzone sluipt langzaam over het land

Donderdagochtend bereikt een golvende regenzone ons land vanaf het westen en trekt slechts traag oostwaarts in de loop van de dag. Lokaal kunnen ook onweders ontstaan.

Lees verder

Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking van salmonella

Chocoladeproducent Barry Callebout heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Dat maakte het bedrijf donderdagochtend bekend in een persbericht.

Lees verder

Jongeman overleden na sprong van brug over Netekanaal in Ranst

In Ranst is woensdagavond een 26-jarige man uit Lier om het leven gekomen in het Netekanaal. Dat zegt de lokale politie van de zone ZaRa. De man was vanop een brug in het water gesprongen tijdens een zwembeurt, maar kwam niet meer boven. Na een zoektocht van enkele uren werd zijn lichaam gevonden.

Lees verder