Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 juni 2022

Junior en Pauline zijn ook maanden na de opnames nog gelukkig samen: “We zien ons samen oud worden”

HLN
Junior en Pauline zijn ook maanden na de opnames nog gelukkig samen: "We zien ons samen oud worden"
Zijn opzet is geslaagd. Junior Planckaert (29) heeft dankzij zijn datingprogramma de ware liefde gevonden. "Hier wil ik vol voor gaan", glundert een dolverliefde Junior die met Pauline (23) volop nadenkt over de toekomst. "Kinderen? We gaan alles stapsgewijs aanpakken."
Lees verder

Twee keer prijs voor Nathan Van Hooydonck met contractverlenging bij Jumbo-Visma en Tour-debuut: "Ik krijg de zwaarste job van het peloton"
Een nieuw contract gaf hem motivatie na het verlies van zijn zoontje. En nu mag hij voor de allereerste keer naar de Tour: Nathan Van Hooydonck (26) weet dat hij nergens beter kan zitten dan bij Jumbo-Visma. "Hier ben ik de beste versie van mezelf."
Lees verder

Red Bull schorst F2-coureur Jüri Vips om racistische taal: "Ik heb heel veel spijt van mijn acties"
Het Formule 1-team van Red Bull heeft de jonge coureur Jüri Vips voorlopig geschorst. De 21-jarige Est, die enkele weken geleden van Red Bull de kans kreeg om zich te laten zien tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Spanje, gebruikte het n-woord tijdens het spelen van de game 'Call of Duty: Warzone'.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'De standaard koekhandel': de psychoanalyse achter de Oreo-koek
U kent hem als bijzitter aan de tafel van 'De Ideale wereld'. Of sinds kort ook als acteur in de satirische Streamz-topper 'Doe zo verder'. Maar in zijn vrije tijd is stand-upcomedian Lukas Lelie ook presentator van het bescheiden internetfenomeen 'De standaard koekhandel'.
Lees verder

James Cooke start gloednieuw productiehuis, gaat hij de concurrentie aan met boezemvriend Gert Verhulst?
Theater- en televisiemaker James Cooke start een nieuw avontuur. Het nieuwe theaterproductiehuis 'Backstage Producties' is de samensmelting van Cookes vorig productiehuis 'Uitgezonderd.' en het bevriende productiehuis 'Theatertainment'. "Het gaat onze blik verruimen, en daar houd ik wel van" vertelt een trotste James aan Jarne. Of dit nieuwe productiehuis nu ook lijnrechte concurrentie betekent voor boezemvriend Gert Verhulst zijn Studio 100? "Wij komen nog niet eens tot aan zijn enkels" antwoord Cooke. Ontdek het allemaal in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Rijzende ster Arnaud De Lie ziet zichzelf niet als favoriet op BK: "In mijn hoofd meer bezig met boerderij dan met koers"
Diep in de Ardennen, in het dorpje Lescheret, gaat het leven op de boerderij van de familie De Lie zijn gangetje. Ook deze week, nu het Belgische kampioenschap eraan komt en zoon Arnaud (20) bij de favorieten is. "Morgen sta ik gewoon weer vroeg op om de koeien te melken."
Lees verder

Groot boerenprotest in Nederland vandaag tegen stikstofplannen: veel verkeershinder verwacht
Weggebruikers in Nederland moeten woensdag rekening houden met een "zeer zware" ochtend- en avondspits als gevolg van aangekondigd boerenprotest. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Rijkswaterstaat. Ook buiten de spitsuren kan het extra druk zijn op de snelwegen. Het ministerie roept op om thuis te werken indien mogelijk.
Lees verder

Twee landen samen goed voor helft van laadpunten voor elektrische auto's in EU
Nederland en Duitsland zijn samen goed voor zowat de helft van alle laadpunten voor elektrische auto's in de Europese Unie. Dat meldt sectorvereniging ACEA woensdag. Nochtans beslaan beide landen samen maar 10 procent van de totale oppervlakte van de EU.
Lees verder

Nederlandse Raad voor Cultuur: Aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag slechts topje van ijsberg
Het oplopend aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en mediasector laat alleen het topje van de ijsberg zien. Slachtoffers durven ongewenst gedrag vaak niet te melden en getuigen kijken nogal eens de andere kant op, aldus de Nederlandse Raad voor Cultuur, die van een zwijgcultuur spreekt in zijn nieuwe publicatie 'Over de grens', op weg naar een gedeelde cultuur. Meldpunten en vertrouwenspersonen zijn niet altijd goed te vinden en slachtoffers zijn soms huiverig om er gebruik van te maken.
Lees verder

Cultuurraad: Aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag slechts topje van ijsberg
Het oplopend aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en mediasector laat alleen het topje van de ijsberg zien. Slachtoffers durven ongewenst gedrag vaak niet te melden en getuigen kijken nogal eens de andere kant op, aldus de Raad voor Cultuur, die van een zwijgcultuur spreekt in zijn nieuwe publicatie 'Over de grens', op weg naar een gedeelde cultuur. Meldpunten en vertrouwenspersonen zijn niet altijd goed te vinden en slachtoffers zijn soms huiverig om er gebruik van te maken.
Lees verder

VOETBALLERS OP VAKANTIE. Courtois met Mishel op Ibiza - De Bruyne bouwt feestje in... Colombia - De Ketelaere geniet met Jozefien
Eindelijk uitblazen. Na een lang en slopend seizoen mogen de voetballers op verlof. Thibaut Courtois trok met z'n verloofde Mishel al naar Mykonos en Israël en vertoeft nu op Ibiza. Cristiano Ronaldo en z'n gezin genieten dan weer op het luxejacht van de Portugese superster. Maar niet iedereen trok meteen naar de zon. Enkelen maken van het tussenseizoen gebruik om in het huwelijksbootje te stappen. Een overzicht in beeld.
Lees verder

Nederlandse consumentenvertrouwen op laagste niveau ooit
Het consumentenvertrouwen in Nederland is nog nooit zo laag geweest als nu. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat het vertrouwen maandelijks meet, zijn consumenten in juni vooral minder bereid om grote aankopen te doen, mogelijk ook door de sterke prijsstijgingen. Het oordeel over het economisch klimaat, waar de inflatie en de oorlog in Oekraïne duidelijk hun stempel drukken, bleef op maandbasis nagenoeg gelijk.
Lees verder

Johnny Depp waarschuwt zijn fans voor nepaccounts: "Ze kunnen genadeloos zijn"
Sinds de beruchte rechtszaak met z'n ex-vrouw Amber Heard (36) staat Johnny Depp (59) weer extra in de schijnwerpers. En daar willen sommigen gretig (mis)bruik van maken. Er circuleren heel wat fake accounts van de acteur op sociale media, iets waar Johnny zelf ook van op de hoogte is. "Ik heb geen privé- of nevenaccounts op eender welk platform", klinkt het in een statement.
Lees verder

ANALYSE. Daarom is een trage oorlog in het voordeel van Poetin
Het Westen raakt de oorlog steeds meer beu, maar intussen wint Rusland langzaam maar zeker terrein. Zo hebben Russische troepen nu ook het industriegebied in de strategisch belangrijke stad Sjevjerodonetsk ingenomen. Wat hebben de Russen na vier maanden al veroverd? En waarom speelt de lange strijd in Poetins voordeel? Experten geopolitiek over de laatste stand van zaken.
Lees verder

Ex-coach Priske daagt Antwerp voor de rechter en eist meer dan 500.000 euro
Mark van Bommel heeft zijn plek als T1 intussen ingenomen, maar Brian Priske laat zich nog steeds voelen op de Bosuil. De Deen daagt Antwerp voor de rechter omdat hij nog altijd wacht op zijn loon voor de maand mei en z'n ontslagvergoeding. Hij claimt meer dan 500.000 euro. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en werd bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Nigeriaanse leger vindt acht jaar na ontvoering door Boko Haram twee "schoolmeisjes van Chibok" terug
Twee Nigeriaanse schoolmeisjes die acht jaar geleden in Chibok ontvoerd werden door de jihadistische organisatie Boko Haram, zijn deze maand teruggevonden. Dat heeft het Nigeriaanse leger meegedeeld.
Lees verder

Komt het tot een confrontatie tussen Lars en Koen in de seizoensfinale van 'Familie'? Kürt Rogiers geeft alvast één tip
'Familie'-kijkers voelen het al aankomen. De seizoensfinale van de soap zit eraan te komen. De spanningen lopen hoog op bij de familie Van den Bossche. Want komt er een confrontatie tussen Lars (Kürt Rogiers) en Koen (Sieg De Doncker)? De CEO van Wolff & Bos himself geeft ons al een tipje van de sluier.
Lees verder

Eenzaam, gebroken en door (bijna) iedereen geboycot: zo gaat het een jaar na het 'The Voice of Holland'-schandaal nog met Marco Borsato
Juni vorig jaar: een van verliefdheid glunderende Marco Borsato (55). Vandaag: een gevallen ster, die er - áls hij nog eens buitenkomt - bedrukt bij zit. Door 'het grote schandaal' verloor de Nederlandse zanger alles wat hem dierbaar is. Terecht, vinden sommigen, schandalig volgens anderen: "Zóveel stelt het dus voor om als artiest geroemd te worden. Geen flikker!"
Lees verder

Aardbeving in Afghanistan, ruim honderd doden
Zeker 130 mensen zijn om het leven gekomen door een aardbeving met een kracht van 6.1 die Afghanistan in de nacht van dinsdag op woensdag heeft getroffen.
Lees verder

Wat zijn je rechten als de deurwaarder aanklopt? "Ze rekenen vaak kosten door aan de schuldenaar, terwijl dat wettelijk gezien niet mag"
"Rond armoede is een hele industrie ontstaan", vertelde Joost Bonte in Dag Allemaal. Met lede ogen stelt deze armoede-expert, bekend van 'Zorgen Voor Mama', vast dat deurwaarders zich in het huidige systeem vaak meer zelf verrijken dan dat ze mensen helpen uit de schulden te geraken. Terwijl het wel degelijk anders kan, vindt gerechtsdeurwaarder Patrick Van Buggenhout van MyTrustO.
Lees verder