Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 juni 2022

Jongen (17) gewond na schietpartij vlakbij Nederlandse school

HLN
Jongen (17) gewond na schietpartij vlakbij Nederlandse school
Er heeft namiddag een schietpartij plaatsgevonden op een parkeerterrein in de buurt van een school in het Nederlandse Zoetermeer. Een 17-jarige jongen uit Delft is daarbij gewond geraakt en op eigen initiatief naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd hij met spoed behandeld. De politie zoekt in de omgeving naar meerdere verdachten.
Lees verder

Partij per partij: dit is wat ze willen doen voor koopkracht, en waar u het zou voelen in uw portefeuille
Nationale acties van de vakbonden, de inflatie op recordhoogte. Elke partij heeft het begrepen: koopkracht staat bovenaan de politieke agenda. Ze hebben hun eisenbundel klaar. Telkens lopen dezelfde groep mensen onder de aandacht: werkende gezinnen met een laag tot bescheiden inkomen. Iedere partij heeft zo z'n eigen recept om die mensen te helpen.
Lees verder

Belgische kust kampt opnieuw met kwallenplaag, maar hoe komt dat juist?
Er spoelen de laatste dagen massaal veel kwallen aan op de stranden aan de kust, door een sterke onderstroom waar de dieren niet tegenop kunnen. Dat is een jaarlijks fenomeen, maar dit jaar zijn het er uitzonderlijk veel. Hoe dat komt en of ze gevaarlijk zijn, zie je in bovenstaande video.
Lees verder

Emotionele Zinchenko wil Oekraïners laten glimlachen tegen Schotland: "Ook al is het maar voor een paar seconden"
Het wordt een zwaarbeladen wedstrijd woensdagavond. Schotland en Oekraïne treffen elkaar in de uitgestelde play-off tegen Schotland. De winnaar van die wedstrijd strijdt zondag met Wales om een WK-ticket.
Lees verder

Football Talk. Excelsior Moeskroen gooit de handdoek in de ring en vraagt het faillissement aan - Antwerp licht aankoopoptie Samatta niet
Excelsior Moeskroen vraagt het faillissement aan. Ondanks de gebundelde krachten van het stadsbestuur en de intercommunale IEG (eigenaar van Le Canonnier) om nog te redden wat te redden viel — deelname aan de competitie in tweede nationaal — kon geen oplossing worden gevonden om het voortbestaan van de club te verzekeren. De kandidaat-overnemers die zich de voorbije weken meldden of werden aangezocht, haakten één voor één af. En voor een fusie, zoals enkele jaren geleden met Péruwelz, ontbrak de tijd en geïnteresseerde clubs. Toekomst Menen en KSK Ronse werden gepolst, maar gingen er niet op in.
Lees verder

"Wij laten Luca niét inslapen": burgemeester wil dat hond spuitje krijgt na aanval op mama met baby, maar hondenasiel weigert
Exact een week geleden viel herdershond Luca (10) de buurvrouw aan die kwam aangewandeld met haar buggy met baby in. De vrouw liep ernstige verwondingen op aan het onderbeen en krijgt na revalidatie mogelijk een huidtransplantatie. Volgens burgemeester Stijn Van Baelen van Bocholt is de hond laten inslapen de enige optie. "Maar het dier vertoont geen agressief gedrag", zegt Sofie Cnudde van Vzw Dino waar het dier nu verblijft.
Lees verder

Onkruidverdelger met Glyfosaat is niet kankerverwekkend volgens Europees Agentschap voor Chemische Stoffen
Op basis van de wetenschappelijke bewijzen die momenteel beschikbaar zijn, kan glyfosaat - een controversiële onkruidverdelger die wereldwijd gebruikt wordt - niet als kankerverwekkend worden beschouwd. Dat laat het Europees Chemicaliënagentschap (ECHA) dinsdag weten.
Lees verder

Union trekt naar rechtbank tegen Felice Mazzu maar niét tegen Anderlecht, dat zelf verrast reageert
De overgang van Felice Mazzu (56) naar Anderlecht eindigt in de rechtbank. Union onderneemt juridische stappen tegen Mazzu (niét tegen Anderlecht). En dat terwijl paars-wit nog enkele uren eerder apetrots haar nieuwe hoofdtrainer aangekondigd had.
Lees verder

Union trekt naar rechtbank tegen Felice Mazzu, maar niét tegen Anderlecht
De overgang van Felice Mazzu (56) naar Anderlecht eindigt in de rechtbank. Union onderneemt juridische stappen tegen Mazzu (niét tegen Anderlecht). En dat terwijl paars-wit nog enkele uren eerder apetrots haar nieuwe hoofdtrainer aangekondigd had.
Lees verder

Bradley Cooper onherkenbaar als componist Leonard Bernstein
Bradley Cooper (47) kruipt voor zijn nieuwe rol in de biografische dramafilm 'Maestro' in de huid van componist Leonard Bernstein. De acteur heeft hiervoor een complete metamorfose qua haar en make-up ondergaan en is daardoor zo goed als onherkenbaar. Op het Twitter-account van Netflix Films werden de eerste foto's van Cooper gedeeld, waarop hij vooral als de 'oude' Bernstein een totaal ander persoon is geworden.
Lees verder

Deze duo's zitten in de finale van 'Huis gemaakt': "Deze snotapen kunnen er toch iets van, he?"
De finalisten van 'Huis gemaakt' zijn bekend. Na een allerlaatste inspectie van de jury beslisten die dat Eline (25) en Younes (28) uit Beringen en Anaïs (21) en Cedric (23) uit Antwerpen morgen strijden voor hun zelf verbouwde huis. Alexia (28) en Emiel (30) uit Boortmeerbeek vielen met de eindstreep in zich als allerlaatste af.
Lees verder

LIVE. Nadal-Djokovic: Nadal pakt eenvoudig eerste set met 6-2, kan Djokovic zich herpakken?
Vandaag spelen Djokovic en Nadal voor een plekje in de halve finale op Roland Garros. Bereikt de Spanjaard voor de vijftiende keer de halve finale in Parijs of gooit Djokovic roet in het eten. Volg het hier live.
Lees verder

Staking bij NMBS loopt ten einde, woensdagochtend opnieuw normaal treinverkeer
De staking bij de NMBS liep om 22 uur ten einde. In principe zal het treinverkeer vanaf woensdag opnieuw normaal verlopen, meldt de NMBS.
Lees verder

De ene wet van '78 is de andere niet: dit is waar de ambras tussen Anderlecht en Union om draait
De ene wet van 1978 is de andere niet. De verbreking van het contract van Felice Mazzu als trainer van Union valt niet onder de wet van '78 voor betaalde sportbeoefenaars. Wél onder die van de klassieke arbeidsovereenkomst, toevallig ook uit 1978. Sportadvocaat Johnny Maeschalck legt uit wat er precies aan de hand is.
Lees verder

India koopt miljoenen tonnen Russische olie voor een prijsje na boycot EU
India's honger naar goedkope Russische olie neemt toe, zelfs nu het Westen Moskou blijft treffen met ongeziene sancties. Volgens schattingen zal de Russische ruwe oliestroom naar India in mei 3,36 miljoen metrische ton bedragen. Dat is bijna 9 keer meer dan het maandelijkse gemiddelde van 382.500 ton in 2021.
Lees verder

Proefproject in Canadese provincie: drie jaar geen straf meer voor bezit van harddrugs
In de Canadese provincie British Columbia is het bezit van kleine hoeveelheden harddrugs vanaf volgend jaar niet langer strafbaar. Het gaat om een driejarig proefproject met als doel drugsverslaafden te behandelen in plaats van op te sluiten.
Lees verder

GEZIEN? 'De grootste lefgozer': "'Snel doorslikken', zei een kandidate, en dat wilden we met dit programma ook doen"
Wie heeft het meeste lef en haalt zonder verpinken de zotste toeren uit in een spel van durven en bluffen? In 'De Grootste Lefgozer' gaat Kelly Pfaff (44) op zoek naar dé durfal die zichzelf zowel fysiek als mentaal het verst kan pushen. Acht waaghalzen gaan de strijd aan, maar levert dat ook spannende tv op? "Naast het aannemen van enkele stoere poses bleef de inbreng van Kelly Pfaff vrij beperkt."
Lees verder

Achttien mensen opgepakt bij Spaanse operatie tegen kinderporno
Bij een operatie tegen kindermisbruik in Spanje zijn achttien mensen gearresteerd. Dat maakte de nationale politie bekend. De actie vond plaats in 13 Spaanse provincies, waaronder Madrid en Barcelona.
Lees verder

LIVE. Djokovic schakelt een versnelling hoger in de tweede set en hangt de bordjes in evenwicht
Vandaag spelen titelverdediger Novak Djokovic en recordhouder Rafael Nadal voor een plekje in de halve finale op Roland Garros. Bereikt de Spanjaard voor de vijftiende keer de halve finale in Parijs of gooit Djokovic roet in het eten? Volg het hier live!
Lees verder

China stuurt 30 gevechtsvliegtuigen door luchtverdedigingszone van Taiwan
Taiwan moest straaljagers inzetten om 30 gevechtsvliegtuigen weg te jagen die door China door hun luchtverdedigingszone zijn gestuurd. Het incident op maandag was de grootste invasie sinds januari.
Lees verder