Doorgaan naar hoofdcontent

Inhaalactie zorgt voor crash in 24 uur-race van Le Mans: “Het spijt me, ik voel me vreselijk”

HLN
Inhaalactie zorgt voor crash in 24 uur-race van Le Mans: "Het spijt me, ik voel me vreselijk"
Tijdens een inhaalactie in de 24 uur van Le Mans botst Francois Perrodo met zijn AF Corse LMP2 tegen de GT-Pro Corvette van Alexander Sims. De crash zorgt voor een abrupte finish in de rails bij Sims. Ook de teamleden zijn er zienbaar door aangedaan. Francois Perrodo, de bestuurder van de AF Corse LMP2, "voelt zich vreselijk" en komt achteraf zijn excuses aanbieden aan het andere team. "Ik was moe en plots was hij daar", vertelt hij.
Lees verder

Pendelaar (20) die bewusteloze man van treinsporen redt, wordt beloond met splinternieuwe auto: "We hebben meer mensen zoals hij nodig"
Toen de 20-jarige Anthony Perry vorige week naar het werk aan het pendelen was, zag hij plots een bewusteloze man op de treinsporen liggen in een station in de Amerikaanse stad Chicago. Perry twijfelde geen seconde en sprong op de sporen om de man te redden. De held werd enkele dagen later beloond voor zijn goede daad en kreeg een splinternieuwe auto van de politie en een lokale anti-misdaadorganisatie.
Lees verder

Jo Vally heeft heimwee naar 'Tien om te zien': "Alleen als tv-gezicht kan je tegenwoordig nog goed verdienen"
In het nostalgische 'De Tien Om Te Zien' op VTM duikt Jo Vally (63) regelmatig op. "Mijn grote doorbraak kwam er in 1989 nadat ik er 'Neem m'n hart' had voorgesteld", vertelt de zanger in TV Familie. Hij blikt terug op die hoogdagen - "Plots draaide heel de economie rond ons!" -, maar beseft ook dat de muzieksector vandaag niet meer hetzelfde is. "Ik heb van verschillende cd's 175.000 exemplaren verkocht. Daar kunnen Vlaamse artiesten nu alleen maar van dromen."
Lees verder

Binnenkijken in een landelijke tuin: niet 1 maar 4 terrassen om te genieten van de natuur
De bewoners van deze charmante woning in Linden zochten een oplossing voor hun steile achtertuin die aan een bospad grenst. Hun tuinaannemer kwam met een verrassend ontwerp: een romantische en intieme groene zone rond hun woning die opgaat in het achterliggende bos. Kijk mee je ogen uit met bouwsite Livios.
Lees verder

Waarom privé een auto leasen nu wél interessant kan zijn: mobiliteitsexpert geeft advies en vertelt waar je op moet letten bij de kleine lettertjes
Bedrijven doen het al decennia: een auto leasen in plaats van kopen. Ook voor particulieren bestaat die formule, maar echt doorbreken deed ze nog niet. Tot nu? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit waarom je wagen leasen nu wel een interessante optie kan zijn. "Bij een privélease verschuift het risico op een verkeerde aankoop van de particuliere klant naar de aanbieder van de leasing."
Lees verder

"Private leasing is altijd duurder dan je wagen kopen, maar kan toch interessanter zijn": onze mobiliteitsexpert geeft advies
Bedrijven doen het al decennia: een auto leasen in plaats van kopen. Ook voor particulieren bestaat die formule, maar echt doorbreken deed ze nog niet. Tot nu? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit waarom je wagen leasen nu wel een interessante optie kan zijn. "Bij een privélease verschuift het risico op een verkeerde aankoop van de particuliere klant naar de aanbieder van de leasing."
Lees verder

'Lelijk' zijn heeft grote gevolgen voor koraalrifvissen: bepaalde soorten dreigen sneller uit te sterven door minder fraaie uiterlijk
Rifvissen, koraalvissen of koraalrifvissen zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. De ene ziet er daardoor al wat fraaier uit dan de andere en dat heeft meteen ook gevolgen voor hun overlevingskansen. Zo blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het vaktijdschrift PLOS ONE.
Lees verder

Lilibet krijgt bijzondere verjaardagstaart: knipoog naar de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle
Lilibet Diana Mountbatten-Windsor vierde op 4 juni haar eerste verjaardag. Het dochtertje van Meghan Markle (40) en prins Harry (37) blies één kaarsje uit tijdens het platina jubileum van haar overgrootmoeder. Niet alleen taart voor Queen Elizabeth dus, maar ook voor de kleine Lilibet. En die taart zag er heel sierlijk, maar vooral lekker uit.
Lees verder

Gevluchte Oekraïners onthullen de gruwel van Russische filtratiekampen
Bevolking in bezette steden als Marioepol en Cherson kunnen niet vluchten naar het westen en dus staan ze voor een vreselijk dilemma: in je belegerde stad blijven, of vluchten naar het land dat je thuis heeft verwoest. Aan de grens met Rusland krijgen ze vervolgens te maken met filtratiekampen. Maar wat zijn deze filtratiekampen? En hoe erg gaat het daar aan toe?
Lees verder

Test Aankoop dient klacht in tegen drie zonnecrèmes van merk Biosolis wegens onvoldoende bescherming
Consumentenorganisatie Test Aankoop heeft bij de FOD Volksgezondheid een nieuwe klacht ingediend tegen drie zonnecrèmes van het Belgische merk Biosolis. De crèmes bieden niet de bescherming die op de verpakking wordt beloofd. Test Aankoop vraagt bijgevolg om de producten uit de rekken te halen.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Man City maakt komst Haaland officieel bekend - Nog geen doorbraak in dossier-Lukaku
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

LIVE. Toont Remco Evenepoel zich opnieuw in Ronde van Zwitserland?
Dag twee in de Ronde van Zwitserland. Tussen Küsnacht en Aesch moeten de renners 199,4 kilometer en een kleine 3.000 hoogtemeters bolwerken. Toont Remco Evenepoel zich opnieuw? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Van heavymetalvoetbal tot zijn eigen striptease: portret van toekomstig Standard-trainer Ronny Deila, de 'Noorse Jurgen Klopp' met passie en persoonlijkheid
Een beetje prettig gestoord, maar wel een kampioenenmaker. Standard hoopt Ronny Deila (46) aan te stellen als hoofdcoach, een Noor met passie én persoonlijkheid: "Winnen omdat ik al de beste spelers heb, is voor mij niet leuk."
Lees verder

Fraudeur (27) gaat wel erg ver om zijn theoretisch rijbewijs te halen: "Camera verstopt onder t-shirt met gaatje in"
Een 27-jarige man riskeert een werkstraf nadat hij op heterdaad betrapt werd toen hij op frauduleuze wijze zijn theoretisch rijbewijs probeerde te halen. "Het gebeurt wel vaker, maar deze keer kunnen we toch wel spreken van erg verregaande fraude", klonk het bij het openbaar ministerie.
Lees verder

In de cel op Ibiza na nachtje stappen: Stuttgart-middenvelder Karazor riskeert 15 jaar na klacht wegens verkrachting
Wat een uitbundige feestavond op Ibiza moest worden, eindigde voor Atakan Karazor (25) in de gevangenis. De middenvelder van Stuttgart, het voorbije seizoen goed voor 24 matchen in de Bundesliga, zou in de nacht van woensdag op donderdag samen met zijn vriend Jaskaran T.D. (25) een 18-jarige meisje verkracht hebben. Het vermeende slachtoffer heeft een klacht ingediend bij de Spaanse politie, waarop de twee Duitsers gearresteerd werden en momenteel in voorhechtenis zitten.
Lees verder

Binnenkort gezinsuitbreiding? Ook de vriend van Adele wil meer kinderen
Rich Paul (40), de vriend van Adele (34), zou meer kinderen willen krijgen. Dat vertelde hij in een gesprek met E! News. "Ik kijk ernaar uit om een ander soort vader te zijn dan vroeger."
Lees verder

Football Talk. Bölöni topkandidaat om nieuwe coach van Metz te worden - Prevljak weer in de kijker met Bosnië
Laszlo Bölöni wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe coach van FC Metz, als opvolger van Frédéric Antonetti, die de buiteling van 'Les Grenats' naar de Franse Ligue 2 niet kon vermijden. De ex-coach van Standard (landskampioen in 2009), Antwerp en AA Gent (zeer kort), 69 inmiddels, kent de Franse competitie als zijn broekzak. Hij sloot dertig jaar geleden zijn carrière als speler af bij US Orléans, vestigde zich in Nancy, en coachte Nancy, Rennes, Monaco en Lens. Bronnen in de Franse pers leggen een verband tussen zijn nakende aanstelling en de rol van Luciano D'Onofrio (sportieve baas van Bölöni bij Standard en Antwerp) als vriend/raadgever van voorzitter Bernard Serin van FC Metz. (AR)
Lees verder

Twee verdachten opgepakt bij onderzoek naar moorden in Kessel-Lo
De politie heeft vanmorgen twee verdachten opgepakt in het onderzoek naar de driedubbele moord in Kessel-Lo. Het gaat om een man en vrouw.
Lees verder

Op zoek naar de ideale lunch? 'Emily in Paris' helpt je. Zo maak je de beroemde omelet uit de serie
Wie de razendpopulaire Netflixserie 'Emily in Paris' kent, kent ook de omelet van de charmante chef-kok Gabriel. Dat zou volgens het personage Emily zó goed zijn dat je nooit meer iets anders wilt. Nu kan je het zelf ook proeven, want er komt een kookboek uit dat helemaal gebaseerd is op de serie. En het recept van de Franse omelet werd al gepubliceerd. Het zelf uitproberen lijkt ons alvast ... een eitje.
Lees verder

Beelden tonen hoe 'snelweg des doods' vlakbij Kiev na aanvallen van Russen achtergelaten werd: "Overal waar we zaten in de auto, zie je kogelgaten"
De westelijke toegang tot Kiev was voor de Russen een van de belangrijkste zones om te bezetten én te veroveren. Vanaf februari begonnen ze met een blitzkriegaanval op de hoofdstad. Ook journalist Stuart Ramsay kreeg te maken met een hinderlaag en werd verschillende keren beschoten. Maanden later keert hij terug naar de 'snelweg des doods' en stelt hij met eigen ogen vast hoe er nog steeds verroeste wrakken liggen. Ook de auto waaruit hij kon ontsnappen tijdens de beschietingen zit vol met kogelgaten. "Het is wonderbaarlijk dat we hier allemaal zijn uitgeraakt", vertelt Stuart.
Lees verder