Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 juni 2022

“Ik zag hoe hij een meisje verkrachtte, maar moest mijn mond houden”: Playboy Bunnies getuigen over misbruik

HLN
"Ik zag hoe hij een meisje verkrachtte, maar moest mijn mond houden": Playboy Bunnies getuigen over misbruik
Het leek voor veel meisjes een droom die uitkwam: geselecteerd worden voor een verblijf in het Playboy Mansion. Maar al snel bleek een leven aan de zijde van Hugh Hefner een pak minder idyllisch dan gehoopt. Verschillende bunnies getuigen in de docureeks 'Secrets of Playboy' over drugs, orgieën en seksueel misbruik. "Hefner had een zwarte ziel. We waren blij toen hij doodging."
Lees verder

Stad verbiedt galamatch Gent - Ajax: "Risico op confrontatie tussen supporters is te groot"
Het had een topaffiche kunnen zijn, maar burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) heeft de wedstrijd KAA Gent - AFC Ajax op 9 juli verboden. Dat gebeurde na een uitgebreide veiligheidsanalyse van de politie. "De kans is te groot dat de harde kern van Ajax hier de confrontatie komt zoeken met Gentse én andere supporters."
Lees verder

Billie Eilish openhartig over zelfliefde, misbruik en haar laatste album: "Ik heb te hard geprobeerd om gewild te zijn"
Billie Eilish (20) staat deze vrijdag, 24 juni, op het beroemde Glastonbury Festival. Als 20-jarige wordt ze de jongste soloartiest die als headliner op het Britse festival mag optreden. Met deze mijlpaal in aantocht blikt de Amerikaanse zangeres in een interview met 'The Sunday Times Magazine' even terug op haar laatste album, 'Happier Than Ever', en praat ze openhartig over haar haat/liefde relatie met haar lichaam en ervaring rond misbruik.
Lees verder

SOAPCHECK. Zo brak Alix Konadu een glazen deur en het voorbije seizoen van 'Thuis' in cijfers
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Slachtoffers neergestort vliegtuigje in Nederlandse Calandkanaal gevonden
De politie heeft de stoffelijke overschotten gevonden van de twee inzittenden van een vliegtuigje dat op 5 juni crashte in het Nederlandse Calandkanaal, het kanaal tussen kustplaats Hoek van Holland en de stad Rotterdam. Het gaat om de 58-jarige Noorse piloot van het vliegtuig en vermoedelijk zijn 15-jarige zoon, meldt de politie maandag op Twitter.
Lees verder

Godfrey Koppen (43) verzamelde al 500 festivalbandjes: hoe hygiënisch is het om ze lang aan te houden?
Het festivalseizoen is gestart en voor veel feestbeesten is het na jaren corona-ellende meer dan tijd om er verschillende na elkaar te trotseren. Hun armen komen zo vol festivalbandjes te hangen. Kan het kwaad om die bij wijze van souvenir, sentiment en trots maandenlang – of zelfs langer – aan te houden, met oog op de lichaamshygiëne? Professor Jeroen Raes fileert de polsbandjes, festivalfanaat Godfrey Koppen tipt hoe hij zijn 500 stofjes kraaknet houdt.
Lees verder

GAIA schrapt Pierre Kompany van haar ledenlijst: "Blijkbaar primeren religieuze gebruiken boven het dierenleed"
Brussels parlementslid en burgemeester van Ganshoren Pierre Kompany (Les Engagés) wordt met onmiddellijke ingang van de ledenlijst van GAIA geschrapt. Dat heeft de Raad van Bestuur van de dierenrechtenorganisatie beslist. Kompany stemde afgelopen vrijdag tegen het voorstel voor een verbod op onverdoofd slachten.
Lees verder

Fans van Johnny Depp brengen merchandise van zijn advocate op de markt: "Camille Vasquez for president"
Johnny Depps (59) advocate Camille Vasquez (37) werd door haar 'pitbullreputatie' een ster op sociale media. Nadat ze Johnny mee ondersteunde naar de overwinning in de 'Depp vs. Heard'- rechtszaak, gingen de fans nog een stapje verder. Deze keer bleef het niet bij odes op TikTok maar maakten ze merchandise. 'Camille Vasquez for president', staat gedrukt op t-shirts en mokken.
Lees verder

Wereldwijd lijden bijna 350 miljoen mensen acute honger, zegt Wereldvoedselprogramma
De coronapandemie en de oorlog in Oekraïne hebben de honger in de wereld drastisch doen toenemen. Uit cijfers van het VN-Wereldvoedselprogramma (WFP) blijkt maandag dat goed 345 miljoen mensen uit 82 landen "acuut honger" lijden. Twee jaar geleden, voor de start van de pandemie en de oorlog in Oekraïne, waren dat er 200 miljoen minder. "We staan voor de ergste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog", aldus Martin Frick van het WFP.
Lees verder

Bouchez haalt uit naar betogende Magnette: "De PS betoogt dus tegen maatregelen en beleid van minister van Werk van de PS"
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez haalt uit naar zijn PS-tegenhanger Paul Magnette, die vanochtend meeliep met de socialistische vakbond in de nationale betoging in Brussel. "Politici moeten de koopkracht verhogen door de belastingen van werkende mensen te verlagen, in plaats van te betogen", tweet hij. Premier Alexander De Croo (Open Vld) van zijn kant verwacht dat een coalitiepartner die meeloopt in de betoging, de genomen maatregelen loyaal verdedigt.
Lees verder

Minstens 26 doden door moessonregens in India
Minstens 26 mensen zijn in India om het leven gekomen door overstromingen als gevolg van moessonregens of door blikseminslagen. Miljoenen inwoners van het dichtbevolkte land en van buurland Bangladesh zijn getroffen. Volgens experts zullen overstromingen India en Bangladesh, waar in totaal 1,6 miljard mensen wonen, door de klimaatverandering alleen maar frequenter, ernstiger en plotser treffen.
Lees verder

Football Talk. Van Puyvelde stapt om privéredenen op als technisch directeur bij Chinese voetbalbond - Elsner aan de slag bij Le Havre
Chris Van Puyvelde (62) heeft "omwille van persoonlijke redenen" beslist om zijn contract als technisch directeur bij de Chinese voetbalbond (CFA) niet te verlengen. Hij keert vandaag per direct terug naar België. Eind 2018 verliet Van Puyvelde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), nadat hij er drie jaar technisch directeur was. In die functie was hij verantwoordelijk voor het aanwerven van bondscoach Roberto Martinez.
Lees verder

Gasprijs opnieuw de hoogte in door zorgen over Russische leveringen
De Europese gasprijzen zijn verder toegenomen na de forse stijging van ruim 40 procent vorige week. Het verder dichtdraaien van de gaskraan door Moskou wakkert de zorgen aan rond de vraag of Europa zijn gasvoorraden nog wel voldoende kan aanvullen voor het winterseizoen.
Lees verder

ANALYSE. Waarom heeft de Franse kiezer Macron vleugellam geschoten? En hoe moet het nu verder?
Een slag in het gezicht. Een aardbeving. Een politieke big bang. Onbestuurbaar. De koppen in de Franse kranten vanochtend liegen er niet om. De partijencoalitie van president Emmanuel Macron, Ensemble, heeft zondag haar meerderheid in het Franse parlement verloren. Acht weken na zijn herverkiezing zit het tweede mandaat van Macron er eigenlijk al op. Hoe is dit kunnen gebeuren? En wat zijn de gevolgen?
Lees verder

Luchtvaartsector telt hoogste aantal coronabesmettingen in ons land
In de sector van de luchtvaart zijn de afgelopen twee weken 536 besmettingen per 100.000 mensen opgetekend. Dat meldt Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven. Daarmee is de luchtvaart goed voor het hoogste aantal besmettingen van alle onderzochte sectoren.
Lees verder

Het fascinerende leven van Paul McCartney: "Iedereen dacht dat ik al dood was, bizar"
Op 25 juni, een week na zijn tachtigste verjaardag, is Paul McCartney een van de headliners op Glastonbury. Daarmee is hij de oudste artiest die ooit op het hoofdpodium van het bekende Britse festival heeft gestaan. Iets waar de ex-Beatle als jonge knaap enkel van durfde dromen. Of zelfs niet, want in feite wilde hij vrachtwagenchauffeur worden. "In een bandje spelen, meisjes versieren, wat geld verdienen, genoeg om een autootje te kopen... Dát was het idee. Maar dan realiseer je je plotseling dat er iets aan het gebeuren is, iets onvoorstelbaars."
Lees verder

Van platte komedie tot bejubeld prijsbeest: dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz
Zoveel streamingdiensten, zo weinig tijd. Voor wie door het bos de bomen niet meer kan zien in de wondere wereld van online tv-kijken, selecteren wij elke week de beste pareltjes van de streamers. Dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz.
Lees verder

"Je kookt de zoete aardappel beter niet op dezelfde manier als de klassieke": hoe maak je de zoete patat wel best klaar?
Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte.
Lees verder

Een boysband gaat nooit stuk? Get Ready! getuigt, psycholoog licht toe: "Als het succes verzwakt, volgt ruzie"
De populaire Zuid-Koreaanse groep BTS gaat uit elkaar. Daarmee dikt de waslijst aan gesplitte boysbands verder aan. Een band gaat nooit stuk, zongen de jongeheren van X!NK, maar klopt dat wel? Wij vroegen aan Get Ready! wat er zich achter de schermen van de boysband afspeelt. "Iedereen was zo bezig met zijn ego. We bekeken zelfs welk lid de meeste post kreeg." Een prestatiepsycholoog licht de tol van de boysband toe. "Lid zijn is topsport."
Lees verder

Streamingplatform Twitch sluit zich aan bij EU-gedragscode tegen online haat
Het Amerikaanse videoplatform Twitch heeft zich aangesloten bij de gedragscode van de Europese Unie ter bestrijding van illegale en haatzaaiende uitlatingen. Twitch is daarmee de twaalfde ondertekenaar van de code, meldt de Europese Commissie.
Lees verder