Doorgaan naar hoofdcontent

Het kiezen van de juiste airco is maatwerk: zo bega je geen miskoop

HLN
Het kiezen van de juiste airco is maatwerk: zo bega je geen miskoop
Heerlijk, die warme dagen. Al kan de hitte in huis het behoorlijk lastig maken om te slapen en te werken. Een airco biedt dan instant verkoeling, maar hoe kies je uit alle modellen op de markt het toestel dat ideaal is voor jou? HLN Shop helpt je op weg.
Lees verder

'Jodelmeisje' Laura Omloop maakt comeback na moeilijke periode: "Het werd me mentaal allemaal te veel"
Ze stond jarenlang bekend als 'het jodelmeisje' dat in 2009 indruk maakte op het Junior Eurosongfestival in Oekraïne, maar Laura Omloop (23) is helemaal klaar met dat imago. Na jaren van stilte hoopt de jonge vrouw nu op een muzikale comeback. In 'TV Familie' doet ze haar plannen uit de doeken en vertelt ze over de moeilijke voorbije jaren, waarin haar gezin werd getroffen door ziekte. "Mijn mama wisselt goeie dagen met slechte af."
Lees verder

Minstens 51 doden bij brand en rellen in gevangenis Colombia
Bij een ontsnappingspoging uit een gevangenis in het zuidwesten van Colombia is brand uitgebroken. Zeker 51 gedetineerden zijn omgekomen, nog eens dertig gevangenen raakten gewond. De meeste slachtoffers kwamen om het leven door het vuur, andere mensen overleefden de rellen niet. De gewonden zijn inmiddels naar het ziekenhuis vervoerd.
Lees verder

Rudi kocht zijn huis voor amper 12.500 euro: "Vandaag is zijn woning zeker twintig keer meer waard door de renovatie"
Wat is je woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Ilona Bewaert van Immo Talenco een rijhuis dat eigenaar Rudi in 1985 voor 12.500 euro op de kop tikte. Ze verwacht dan ook niet dat het bij een verkoop lang op de markt zal staan. "In de omgeving van Opwijk komen dit soort huizen zelden vrij en ook de rustige buurt is bovendien een pluspunt."
Lees verder

Samson & Marie brengen voorleesverhalen uit: "Ideaal voor onderweg of aan het strand"
Het bekende televisie-duo Samson & Marie komt vanaf vandaag 29 juni met iets nieuws op de proppen: voorleesverhalen. Ze hebben drie boekjes ingesproken: 'Het busje', 'Aan zee' en 'De speeltuintocht'. De timing kan haast niet beter zijn aangezien de zomervakantie voor de deur staat.
Lees verder

"Mensheid komt mogelijk oorspronkelijk ook uit Zuid-Afrika": vroege voorouders van de mens een miljoen jaar ouder dan gedacht
Nieuw onderzoek stelt dat fossielen van onze voorouders uit de Zuid-Afrikaanse grotten van Sterkfontein - die deel uitmaken van de zogenaamde 'wieg van de mensheid' - tussen de 3,4 en 3,6 miljoen jaar oud zijn. Dat is maar liefst een miljoen jaar ouder dan eerder gedacht. Het betekent ook dat onze voorouders uit Zuid-Afrika al op aarde rondliepen in de tijd van de vrouwelijke mensachtige met de bijnaam 'Lucy', van wie het skelet in 1974 in Ethiopië in het oosten van Afrika werd gevonden.
Lees verder

Vroege voorouders van de mens een miljoen jaar ouder dan gedacht: "Mensheid komt mogelijk oorspronkelijk ook uit Zuid-Afrika"
Nieuw onderzoek stelt dat fossielen van onze voorouders uit de Zuid-Afrikaanse grotten van Sterkfontein - die deel uitmaken van de zogenaamde 'wieg van de mensheid' - tussen de 3,4 en 3,6 miljoen jaar oud zijn. Dat is maar liefst een miljoen jaar ouder dan eerder gedacht. Het betekent ook dat onze voorouders uit Zuid-Afrika al op aarde rondliepen in de tijd van de vrouwelijke mensachtige met de bijnaam 'Lucy', van wie het skelet in 1974 in Ethiopië in het oosten van Afrika werd gevonden.
Lees verder

Vier verdachten aangehouden in onderzoek naar luxehorlogediefstal bij Bart Versluys
De onderzoeksrechter in Gent heeft vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar de diefstallen van luxehorloges bij ondernemers Bart Versluys en Miguel Dheedene. De mogelijke link met twee home-invasions in Sint-Amandsberg wordt nu onderzocht.
Lees verder

71 schapen storten van rotswand in Zwitserland: werden dieren aangevallen door wolven?
Het zijn indrukwekkende beelden uit de Zwitserse Alpen: te midden van weelderige groene weiden in Val Cristallina in Surselva (kanton Graubünden) liggen tientallen dode en gewonde schapen aan de voet van een rotswand. Wat is hier gebeurd? Is de wolf verantwoordelijk of wordt hij tot zondebok gemaakt? Ook de autoriteiten zitten nog met veel vragen.
Lees verder

Citroën lanceert een hippe variant van de C4: "Dit model is uitgerekt om coupé-eigenschappen nog meer in de verf te zetten"
Citroën introduceert een hippe variant van C4, de ë-C4 X. Een Coupé-SUV voor de middenklasse is nog zeldzaam, maar zustermerk Peugeot stelde er een dikke week geleden ook al één voor. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn bespreekt het nieuwe model.
Lees verder

Europese gasprijs blijft maar stijgen
De prijs van aardgas in Europa zit al weken in stijgende lijn. Dat is ook woensdag het geval. Landen proberen hun gasvoorraden aan te vullen met het oog op de winter.
Lees verder

Bruidegom put voor huwelijksgeloften inspiratie uit 'Lizzie McGuire', hoofdrolspeelster Hilary Duff razend enthousiast
Een pasgetrouwd koppel is viraal gegaan op TikTok. Marco Braun uit Chicago legt zijn huwelijksgeloften af en doet dat in het thema van 'Lizzie McGuire'. "Ik dacht altijd dat ik met Hilary Duff zou trouwen", zegt Marco tegen zijn aanstaande Danny Chapman. "Maar nu weet ik dat ik eigenlijk Lizzie McGuire ben en jij bent mijn Gordo." Hilary Duff vertolkte de titelrol in de Disney-serie. Gordo was haar beste vriend, die hopeloos verliefd was op haar.
Lees verder

LIVE TOUR. Eerste training voor Van Aert en co op Deense bodem - Ook Trentin test positief en start niet
Vrijdag gaat in Denemarken de Tour de France van start. In aanloop naar de Grand Départ in Kopenhagen kunt u op deze pagina al het Tour-nieuws volgen.
Lees verder

Dat wordt vlammen: Filippo Ganna doet met speciale bolide en "allersnelste tijdritpak ooit" gooi naar gele trui
De tegenstand is gewaarschuwd. Filippo Ganna (25) zal de openingstijdrit in de Tour afwerken met het "allersnelste tijdritpak ooit". Daarnaast kreeg ook zijn fiets een upgrade.
Lees verder

LIVE. Belofteninternational Lavia (ex-RSCA) bijna van Southampton - Origi legde medische testen af bij AC Milan - Bongonda traint alleen in afwachting transfer
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Top in Madrid bevestigt agressiviteit van NAVO tegen Rusland, zegt Russische viceminister
De NAVO-top in Madrid bevestigt duidelijk de agressieve houding van het militaire bondgenootschap ten opzichte van Rusland. Dat zegt Sergej Rjabkov, de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken, woensdag. De uitbreiding van de NAVO met Finland en Zweden noemt hij "destabiliserend".
Lees verder

Privébewaking, getrainde waakhonden en zelfs 'panic room': zo proberen (ex-)voetballers inbrekers buiten te houden
De hele wereld kan hun reis- en speelplannen raadplegen. (Ex-)voetballers zijn makkelijke doelwitten voor dievenbendes. Dat bewees een overval op de villa in Ibiza waar Marco Verratti verbleef, nog maar eens. Bijna drie miljoen euro werd buitgemaakt. Het zoveelste slachtoffer, in 2020 kreeg Rode Duivel Jan Vertonghen bijvoorbeeld te maken met een gewapende overval. En dus zijn (forse) maatregelen nodig. De ene installeert een 'panic room', de andere verschuilt zich achter een hoge poort. Binnenkijken bij de sterren: zo houden ze indringers buiten.
Lees verder

Met een gerust hart op reis: hoe kies je de juiste verzekering?
Ben je verzekerd als je straks op reis vertrekt? Reisverzekeringen zijn er in overvloed en in veel verschillende verschijningsvormen. Misschien heb je er al wel één zonder het weten. Spaargids.be helpt je achterhalen welke verzekering je als gegoten zit voor de komende vakantieperiode.
Lees verder

Een tekenbeet op haar elfde verwoestte het leven van Annemarie (53): "Ik ben voor altijd gekluisterd aan een rolstoel"
Een tekenbeet moet je nooit onderschatten. Als iemand er over kan meepraten is het de Nederlandse Annemarie Postma (53), die gebeten werd toen ze als elfjarige aan het paardrijden was. "Uiteindelijk heb ik daarna vijf jaar niet thuis gewoond, maar in een revalidatiecentra. De teek is de grootste vijand van de mens, want je voelt niet dat je wordt gebeten zoals met een prik van een mug", zegt ze.
Lees verder

Voelt de vrucht iets van abortus? En waarom mag het bij ons (maar) tot 12 weken? Experts beantwoorden 20 vragen
In Amerika wordt het voor veel vrouwen een pak moeilijker of zelfs strafbaar om een abortus te krijgen. Gevaarlijk, reageren gynaecoloog Wilfried Gyselaers en Lut Daniëls, directrice van een LUNA-abortuscentrum. Ze beantwoorden de 20 meest gestelde vragen over abortus in België: pakken we het hier beter aan? Staat elke arts open voor abortus? Waarom mag het soms wél na 12 weken zwangerschap? En hoeveel betaal je? "Vrouwen beséffen dat het een potentieel leven is."
Lees verder