Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 juni 2022

Gemeente Mol: We wensen je een natte zomer in MooiMol!

We wensen je een natte zomer in MooiMol!

Al eens gesupt? Op waterski's gestaan? Of je eigen vlot gebouwd? In MooiMol kan het allemaal! Ga deze zomer op pad in onze prachtige gemeente en ontdek het ruime aanbod watersporten. Je vindt het volledig overzicht op www.visitmol.be/watersporten of in de gloednieuwe watersportkaart. De komende weken en maanden zetten onze sportclubs bovendien hun watersport extra in de kijker. Wedden dat je iets nieuws ontdekt? We wensen je deze zomervakantie dan ook graag een natte zomer!

Lees verder

Inschrijvingen sportlessen 'Zomerfit' voor volwassenen vanaf 23 juni

Op donderdag 23 juni (9 uur) starten de inschrijvingen voor de sportlessen 'Zomerfit': een combinatie van lichaamstraining, fatburning en aerobic. Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen. Schrijf bij voorkeur online in via www.gemeentemol.be/sport > online inschrijven sportactiviteiten. Kan je niet online inschrijven, maak dan een afspraak via 014 33 05 10 of sportactiviteiten@gemeentemol.be. Je betaalt 4,50 euro per les.

Lees verder

Weigering voor woonproject 'Melkerij' in dorpskern van Achterbos

Het college van burgemeester en schepenen verleent geen omgevingsvergunning aan het project Melkerij in de dorpskern van Achterbos. De weigering is gebaseerd op een beoordeling van de bezwaarschriften en een grondige eigen analyse van het dossier. De drie bouwblokken langs Achterbos - met zelfs vier bouwlagen voor één woonblok - zijn te grootschalig en passen niet in het dorpse karakter van Achterbos. Daarnaast zal het project door gebrek aan bovengrondse bezoekersparkeerplaatsen de parkeerdruk in de dorpskern verhogen. Tijdens het openbaar onderzoek liepen in totaal 36 bezwaarschriften tegen het project binnen.

Lees verder

Kies jij voor een gratis glasvezelverbinding in je woning?

Het gemeentebestuur ondersteunt nutsbedrijf Fiberklaar om vanaf dit najaar in onze gemeente een glasvezelnetwerk te realiseren. Dit ondergronds netwerk brengt een glasvezelkabel rechtstreeks tot in je woning ('Fiber to the home'). In totaal krijgen 14.000 gezinnen in onze gemeente de kans op een gratis huisaansluiting. Een aansluiting verplicht je tot niets, maar geeft je nu of in de toekomst de kans om een abonnement af te sluiten met één van de deelnemende telecomproviders. Glasvezel garandeert je stabiel en supersnel internet. Op basis van verschillende parameters en bevolkingsdichtheid rolt Fiberklaar in een eerste fase fiber uit in het centraal gelegen gebied van Mol. Nadien vindt de verdere aanleg plaats richting onze buurgemeenten. Ruwweg gaat het om 80% van alle woningen in onze gemeente. Alleen deze inwoners kunnen op dit moment deelnemen. Belangrijk: de aanleg start pas als 20% van de potentiële gezinnen zich voor 8 augustus aanmeldt via www.fiberklaar.be/mol.

Lees verder