Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 juni 2022

Gemeente Mol: Picknick sluit succesvol werkjaar taalprojecten sfeervol af

Picknick sluit succesvol werkjaar taalprojecten sfeervol af

Op zaterdag 11 juni sloten vrijwilligers en deelnemers van de projecten Sterk Netwerk,  Babbelkousje, Praatpunt en de fietslessen voor volwassenen het werkjaar af. De groep blikte tevreden terug op de inburgeringstrajecten op en rond de speelterreinen van de Galbergen. In september staat iedereen opnieuw in de startblokken voor een kersvers werkjaar.

Lees verder

Niet naar Graspop in Dessel? Vermijd omgeving met de auto van 15 tot 20 juni

Vanaf woensdag 15 juni tot maandag 20 juni gelden in de omgeving van Graspop (Kastelsedijk in Dessel) heel wat beperkende verkeersmaatregelen. Om de bereikbaarheid van het festival te verhogen gaat de N118 tussen Geel en Retie open in beide rijrichtingen. De omleiding door de wegenwerken op de N18 tussen Dessel en Retie blijft wel behouden. Inwoners van onze gemeente die in de festivalperiode van of naar de E34 moeten, rijden mogelijk best via alternatieve routes. Mogelijkheden zijn de Noord-Zuidverbinding via Geel en Kasterlee (N19g) of via Postel en vervolgens de op- en afrit van Arendonk.

Lees verder

In september naar eerste middelbaar? Vraag gratis proefabonnement De Lijn aan

Leerlingen die in september de overstap maken naar het eerste middelbaar, krijgen van De Lijn een gratis probeerabonnement. Dit abonnement is geldig voor de hele maand september. Interesse? Registreer je kind voor 17 augustus met het rijksregisternummer op delijn.be/probeeractie. Je ontvangt het probeerabonnement van je kind per post in augustus.

Lees verder

Tijdelijke verkeersmaatregelen BK G-wielrennen in Ezaart op zaterdag 18 juni

Op zaterdag 18 juni wordt in Ezaart een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd voor het Belgisch Kampioenschap G-wielrennen. Zo geldt van 12 tot 18 uur een stilstaan- en parkeerverbod op gans het gesloten parcours: Koekoekstraat, Zwaluwstraat, Stokt en Eksterstraat.

Lees verder