Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 juni 2022

Gemeente Mol: Huis van het Kind lanceert digitaal loket kinderopvang met 1.500 badeendjes

Huis van het Kind lanceert digitaal loket kinderopvang met 1.500 badeendjes

Huis van het Kind Baldemore lanceert het digitaal lokaal loket kinderopvang. Via de website opvang.vlaanderen zorgt het loket voor een platform waarop alle opvanginitiatieven van de regio gebundeld zijn. Zo kunnen toekomstige ouders met enkele klikken aanmelden voor opvang in hun buurt. Om dit te vieren, lanceert Huis van het Kind Baldemore een actie met maar liefst 1.500 badeendjes. De badeend is immers de mascotte van de website. Dus verwacht je een kindje en heb je opvang nodig? Surf dan snel naar opvang.vlaanderen!

Lees verder

Wist je dat… onze rolstoelen en rollators op pensioen gaan in Gambia?

Leuk weetje: het woonzorgcentrum Ten Hove schenkt al verschillende jaren rolstoelen en rollators die niet meer gebruikt worden aan de Jappaleh Foundation. Deze NGO vervoert hulpmiddelen naar onder andere Gambia. The Westfield Clinic kreeg onlangs een levering en stuurde leuke foto's naar ons woonzorgcentrum.

Lees verder

Verkeersknip achter golfclub Steenhoven Country Club in Steenovens (Postel)

Om landbouwverkeer dat de percelen achter de golfclub in Steenovens (Postel) moet bereiken te laten rijden via de Eerselseweg (N123), voert het gemeentebestuur een verkeersknip in. De knip wordt als proefopstelling tot 30 september geplaatst. Nadien volgt een evaluatie in samenwerking met de buurtbewoners en de betrokken landbouwers. Momenteel kampt Steenovens – een onverharde zandweg met aanpalend een recreatief fietspad – met sluipverkeer en conflictsituaties.

Lees verder

Fietstunnel onder Zuiderring afgesloten: steek niet bovengronds over!

De fietstunnel onder de Zuiderring is door wateroverlast tot nader order afgesloten voor alle fietsverkeer. Fietsers kunnen het kruispunt Molderdijk-Zuiderring absoluut niet bovengronds oversteken! Hier zijn geen voorzieningen voor fietsers, waardoor dit levensgevaarlijk is. Fietsers komende van Mol rijden best via Sint-Janstraat-Borgerhoutsendijk-Heidehuizen-Kruisven. Fietsers uit Balen volgen de omgekeerde route.

Lees verder