Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 juni 2022

Gemeente Boom: Resto à l'eau uitgesteld

Resto à l'eau uitgesteld
We kondigden eerder al aan dat er op 1 juli een nieuwe editie van Resto à l'eau zou zijn. Kaaimannen vzw heeft ons laten weten dat dit zal worden uitgesteld naar september.
Lees verder

Kunstenroute STROOM in Boom
Van 23 juni tot 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw muziekfestival rond natuur en duurzaamheid. Laat je met STROOM 11 dagen lang meevoeren op een muzikale ontdekkingstocht met grote outdoor concerten, intieme muzikale belevenissen en een kunstroute door 23 gemeenten.
Lees verder

Verkeershinder weekend 17-19 juni
In het weekend van 17-19 juni worden er op en rond de Heldenplaats enkele activiteiten georganiseerd. De verkeershinder zal beperkt zijn, enkel op vrijdag 17 juni zullen er enkele straten tijdelijk afgesloten zijn voor de 'ronde van Boom'.
Lees verder

Buurtfeest Tomorrowland
Wil jij er graag bij zijn op het buurtfeest van Tomorrowland op 20 juli? Maak dan zeker voor maandag 20 juni een account aan op my.tomorrowland.com. Vanaf woensdag 22 juni om 19u kan je je tickets reserveren.
Lees verder

Boom gaat gebouwen vergroenen met garantie
Het lokaal bestuur van Boom heeft in de gemeenteraad van donderdag 16 juni beslist om een OEPC af te sluiten: dat is een Onderhoud- en EnergiePrestatieContract waarbij er prestatiegaranties zijn op energie- en/of waterverbruik, binnenklimaat en/of CO2 -uitstoot.
Lees verder

Lokaal Bestuur Boom roept een zwemsubsidie in het leven
Het lokaal bestuur Boom heeft een nieuwe zwemsubsidie in het leven geroepen. Deze zwemsubsidie zal een alternatief vormen voor de sluiting van het zwembad in het Atheneum te Boom. Zo blijft (leren) zwemmen nog steeds mogelijk voor Boomse burgers en basischolen, en dit op een laagdrempelige manier.
Lees verder