Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 juni 2022

Geld, cadeaus en nieuwe onderbroekjes in ruil voor een gedragen slipje: Vlaamse acteur riskeert 4 jaar voor verkracht...

HLN
Geld, cadeaus en nieuwe onderbroekjes in ruil voor een gedragen slipje: Vlaamse acteur riskeert 4 jaar voor verkrachting minderjarigen
"Alle jongens waarmee ik seks had, hebben daar toestemming voor gegeven. Toch schaam ik me vandaag, en begrijp ik zelf niet hoe het zover is kunnen komen. Als ik mezelf bezig hoor in die undercoverreportage, word ik zelf misselijk." Dat zei acteur Jan V.H. (52) vandaag in de rechtbank van Antwerpen, waar hij terecht stond voor onder meer verkrachting en aanranding van minderjarigen. Hij riskeert vier jaar cel met uitstel.
Lees verder

Zes Belgen maken nog kans op Golden Boy Award: drie in het buitenland en drie uit onze eigen competitie
De Italiaanse sportkrant 'Tuttosport' heeft de genomineerden voor de Golden Boy Award 2022 bekendgemaakt. Dat is de trofee voor de beste speler jonger dan 21 jaar op de Europese velden. Op de lijst van maar liefst 100 genomineerden vinden we zes Belgen terug, met daarbij toch een aantal verrassende namen.
Lees verder

Advocaat van Muhammad Usman ontkracht "mythe van vierde terreurcommando" bij aanslagen in Parijs
De Pakistaan Muhammad Usman moest deel uitmaken van een vierde commando dat op 13 november 2015 dood en vernieling zou zaaien in Parijs, naast de commando's in de Bataclan, de terrassen en aan het Stade de France. Dat is althans de these die de aanklagers vorige week naar voren brachten, maar Usmans advocaat ontmantelde die these woensdag tijdens zijn pleidooi.
Lees verder

Minister Gilkinet mikt op minstens 3,4 miljard euro extra voor NMBS en Infrabel
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) gaat aan de regering iets meer dan 3,4 miljard euro extra vragen voor investeringen bij het spoor, in het kader van de nieuwe beheersovereenkomsten voor de periode 2023-2032. Dat heeft hij woensdag gezegd in de Kamercommissie Mobiliteit, waar het voorontwerp van de nieuwe beheersovereenkomsten met de NMBS en Infrabel werden toegelicht.
Lees verder

Bekijk het eerste beeld van Ryan Gosling als Ken in de nieuwe 'Barbie'-film
Margot Robbie kroopt recent nog in de huid van superschurk Harley Quinn, maar is binnenkort te zien als de veel nettere Barbie. In de gelijknamige film speelt Ryan Gosling de rol van haar bijna even bekende levenspartner, Ken. En het eerste beeld van zijn kostuum laat niemand koud.
Lees verder

België kan helpen bij ontmijning in Oekraïne, zegt minister Dedonder
België beschikt over de nodige expertise om zijn diensten aan te bieden aan Oekraïne bij de verwijdering van land- en zeemijnen. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) woensdag aangegeven.
Lees verder

7,4 miljoen telefoontjes, slechts 5 winnaars: deze bellers wonnen een bitcoin. "Nu kan ik die vergeten Moederdag eindelijk rechtzetten"
7,4 miljoen telefoontjes in amper twee uur tijd. Qmusic is vanochtend overstelpt door bellers. De zender deelde een bitcoin uit aan wie live in de studio raakte. Alleenstaande mama Annika (39) belde maar liefst 1.338 keer. "Sinds deze ochtend ben ik niet meer gestopt met te wenen van geluk."
Lees verder

Verdachte bekent moord op Britse journalist en zijn gids in Braziliaanse jungle
Minstens een van twee mannen die werden aangehouden voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij de verdwijning van de Britse journalist Dom Phillips en zijn gids Bruno Pereira in het Braziliaanse regenwoud, heeft opgebiecht dat hij de mannen heeft vermoord en hun lichamen in stukken heeft gehakt. Dat berichten Braziliaanse media woensdag.
Lees verder

Centrale bank VS verhoogt rente met 0,75 procentpunt: grootste rentestap sinds 1994
De Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve heeft het belangrijkste rentetarief woensdag met 0,75 procentpunt verhoogd. De forse rentestap moet helpen om de hoge inflatie te beteugelen. De beleidsmakers willen de inflatie terugbrengen naar de doelstelling van 2 procent. De verwachting is dat de rente dit jaar verder wordt verhoogd. Door de rentestap staat de beleidsrente op 1,5 tot 1,75 procent. Dat kan aan het einde van dit jaar 3,4 procent zijn.
Lees verder

Huybrechts behaalt klinkende zege tegen wereldkampioen Wright in Niedernhausen, maar strandt in halve finale
Kim Huybrechts (PDC-34) is er in het Duitse Niedernhausen net niet in geslaagd zich voor de finale van het zeventiende toernooi in het Players Championship te plaatsen. De 36-jarige Antwerpenaar botste in zijn halve finale op Nathan Aspinall (PDC-18) en verloor met 7-4. Kort daarvoor had Huybrechts in zijn kwartfinale wel wereldkampioen en 's werelds nummer één Peter Wright een 6-0 om de oren gegeven. Daarbij liet hij een geweldig gemiddelde van 107,36 optekenen.
Lees verder

Beha's en badpakken voor borstprotheses krijgen lagere BTW van 6 procent
In de Kamer heeft de commissie Financiën woensdag het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel van de PS dat de btw op beha's en badpakken die aangepast zijn voor borstprotheses van 21 naar 6 procent brengt. Dat hebben de Franstalige socialisten woensdag gemeld.
Lees verder

Ethisch adviseur van Boris Johnson stapt op na partygate
Christopher Geidt stapt op als ethisch adviseur van de Britse premier Boris Johnson. Geidt gaf in zijn verklaring geen reden voor het vertrek, meldt de openbare omroep BBC, maar hij noemt het "het juiste om te doen".
Lees verder

Geert Wilders doet Nederlands kamerlid huilen: "U bent de tassendrager van Rutte"
Nederlands politicus Geert Wilders, die leider is van de rechts-nationalistische Partij Voor de Vrijheid (PVV), heeft in het debat over de voorjaarsnota uitgehaald naar Sophie Hermans. Zij is fractieleider van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VDD), de partij van Nederlands premier Mark Rutte. Wilders noemde haar "de tassendrager van Rutte" en daar had Hermans het zichtbaar moeilijk mee.
Lees verder

Justin Bieber aan de beterhand na verlamd gezicht: "Het was een enge situatie"
Het gaat al beter met Justin Bieber nadat hij afgelopen weekend bekendmaakte aan het Ramsey Hunt-syndroom te lijden, een aandoening waarbij een deel van zijn gezicht verlamd is geraakt. Zijn echtgenote Hailey Bieber zei vandaag bij 'Good Morning America' te geloven dat de lieve reacties van fans daar een grote rol bij hebben gespeeld.
Lees verder

Fosforbom uit Tweede Wereldoorlog opgedoken bij graafwerken in Maasmechelen
Aan een bouwwerf in de Boudewijnlaan in Maasmechelen is woensdagnamiddag een fosforbom met een lengte van zo'n dertig centimeter uit de Tweede Wereldoorlog opgedoken. Uit het springtuig ontsnapte rook. De lokale politie Lanaken-Maasmechelen en de brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg kwamen ter plaatse en stelden een veiligheidsperimeter in.
Lees verder

Ingreep van Martínez om Alderweireld naar centrum te trekken heeft geloond: hoe 'Mega Toby' twee keer indruk maakte als stille leider centraal achterin
Heeft Roberto Martínez de defensieve toverformule gevonden? Met Toby Alderweireld (33) centraal in een driemansdefensie. De eerste tests zijn alleszins geslaagd - hij maakte indruk.
Lees verder

Brusselse topchef maakt gerechten met cannabis
De Brusselse topchef David Martin kookt met cannabis. Dat doet hij niet in zijn tweesterrenzaak La Paix, maar wel bij hem thuis voor een aantal gasten. Want voedingswaren met cannabis mag je van het federaal voedselagentschap niet verkopen. Martin werkt met de hennepplant, de zaden en de cannabisolie. "Deze plant is niet gevaarlijker dan een basilicumplantje", vertelt hij aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Ongeval met fietser en bus van De Lijn: "Bestuurder van fiets in kritieke toestand afgevoerd"
Op het IJzerplein in Brussel is vanavond een fietser aangereden door een bus van De Lijn. "Het ongeval vond plaats op het kruispunt van het IJzerplein. Zowel het plein als de Diksmuidelaan werden afgesloten voor verkeer", zegt Ilse Van de keere, woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.
Lees verder

Mysterie rond oorsprong van de Zwarte Dood is opgelost, zeggen onderzoekers
Onderzoekers menen het bijna 700 jaar oude mysterie te hebben opgelost van de oorsprong van de Zwarte Dood, de dodelijkste pandemie in de geschiedenis. Een internationaal team legt verbanden tussen een piek in sterfgevallen op begraafplaatsen in Kirgizië in de jaren 1300 en het begin van pestpandemie.
Lees verder

Dader van aanslag op oud-president Reagan na 41 jaar helemaal op vrije voeten
John Hinckley Jr., de man die in 1981 probeerde de Amerikaanse president Ronald Reagan te vermoorden, is woensdag onvoorwaardelijk vrijgelaten.
Lees verder