Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 juni 2022

Football Talk. Charleroi vraagt bouwvergunning aan voor fonkelnieuwe 'ZebrArena': "Belangrijk moment”- Ronaldo wil ...

HLN
Football Talk. Charleroi vraagt bouwvergunning aan voor fonkelnieuwe 'ZebrArena': "Belangrijk moment"- Ronaldo wil terug prijzen pakken onder Ten Hag
Sporting Charleroi heeft vrijdag een bouwvergunning aangevraagd voor een nieuw voetbalstadion in Marchienne-au-Pont. Dat hebben de Zebra's gemeld. De werken aan de fonkelnieuwe 'ZebrArena' zouden begin 2023 moeten starten.
Lees verder

Lege auto rolt van oprit en ramt fietsster: scholiere (14) gekneld onder zware SUV
Op de Serskampsteenweg in Wetteren is vrijdagnamiddag rond 16 uur een 14-jarig meisje gegrepen door een onbemande SUV. Die rolde net op het moment dat het meisje van school naar huis fietste van een oprit.
Lees verder

Fish-and-chips day: zo maak je de lekkerste versie volgens vorige chef-kok van Queen Elizabeth
Vandaag is het Fish-and-chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt.
Lees verder

ANALYSE. Hoe gaat Poetin verder 100 dagen na de invasie in Oekraïne?
Honderd dagen zijn verstreken sinds 24 februari, de dag van de grootscheepse Russische invasie in Oekraïne. Het einde van de oorlog lijkt voorlopig niet in zicht. Wat dan wel? "'Verlies' is voor Poetin al net zo'n rekbaar begrip als 'overwinning'."
Lees verder

Droom van Zaid (10) gaat in vervulling nadat hij security van luchthaven belachelijk maakt
Zaid Hussein is amper tien, maar hij zet wel in zijn eentje de security te kijk op de luchthaven van het Iraakse Najaf. De jongen wandelde moederziel alleen langs minstens zeven controleposten en raakte zelfs zonder ticket op een vliegtuig.
Lees verder

Alain Remue over verdwijning Gino (9): "Zeg nooit nooit, maar dit ziet er niet goed uit"
Hoewel de negenjarige Gino woensdagavond op enkele tientallen kilometers van de Belgische grens verdween, zoekt onze Cel Vermiste Personen voorlopig niet mee naar de Nederlandse jongen. "Maar als er iets in de richting van ons land wijst, schakelen we meteen", zegt Alain Remue. Het hoofd van de Cel legt uit waarom hij de toestand "op zijn minst onrustwekkend" vindt.
Lees verder

KLM schrapt in pinksterweekend tot 50 vluchten per dag wegens drukte
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM annuleert dit verlengde pinksterweekend tot vijftig vluchten per dag. Het bedrijf verwacht opnieuw grote drukte op de luchthaven van Schiphol en zegt zich genoodzaakt te voelen de stap te zetten "om bij te dragen aan een beheersbare situatie op de luchthaven" en in de eigen organisatie.
Lees verder

LIVE. Nu al druk verkeer op Brusselse ring: "Kom zo vroeg mogelijk" - Eerste fans verzamelen rond het stadion
Deviltime! De Rode Duivels maken zich sinds deze week klaar voor vier Nations League-wedstrijden. Vanavond is het menens tegen Nederland, later staan ook nog twee duels tegen Polen en één interland tegen Wales op het programma. Al het nieuws over de nationale ploeg kunt u de komende dagen volgen op deze pagina!
Lees verder

Anticlimax in Parijs: Zverev moet zinderende halve finale staken na pijnlijke val, Nadal staat in finale
Rafael Nadal (ATP-5) staat in de finale van Roland Garros. Op het einde van de tweede set gooide opponent Alexander Zverev (ATP-3) de handdoek. De Duitser bezeerde zijn enkel bij een ongelukkige val en moest het veld in een rolstoel verlaten. Een anticlimax, want Nadal en Zverev waren bezig aan een zinderend duel.
Lees verder

Anticlimax in Parijs: Zverev moet zinderende halve finale staken na ongelukkige val, Nadal staat in finale
Rafael Nadal (ATP-5) staat in de finale van Roland Garros. Op het einde van de tweede set gooide opponent Alexander Zverev (ATP-3) de handdoek. De Duitser bezeerde zijn enkel bij een ongelukkige val en moest het veld in een rolstoel verlaten. Een anticlimax, want Nadal en Zverev waren bezig aan een zinderend duel.
Lees verder

Bijna 4 miljard euro minder op Belgische spaarboekjes
In april stond er 296,9 miljard euro op de Belgische spaarboekjes, zo blijkt uit statistieken die de Nationale Bank vrijdag bekendmaakte. Dat is bijna 4 miljard euro minder dan in maart, en de tweede daling op rij.
Lees verder

Opnieuw champagne met xtc ontdekt: om welke flessen gaat het? "Zelfs proeven kan tot ernstige gezondheidsklachten leiden"
Er is een tweede lot champagne van Moët & Chandon opgedoken waarin mogelijk de drug MDMA zit. Dat laat het Federaal Voedselagentschap (FAVV) weten. In februari raakte bekend dat verschillende mensen in Nederland en Duitsland geïntoxiceerd raakten nadat ze van een geïnfecteerde fles dronken.
Lees verder

Levenslang voor twee Roemeense daders van roofmoord in Goutroux, derde krijgt 20 jaar cel
Het hof van assisen in Henegouwen heeft zware straffen opgelegd in het proces tegen drie Roemenen die beschuldigd werden van een roofmoord in Goutroux in 2017. Gheorghita Balan en Marin Filimon, die een dag eerder schuldig werden bevonden aan tweevoudige roofmoord, zijn veroordeeld tot een levenslange celstraf. Er werden voor hen geen verzachtende omstandigheden weerhouden. Aurel Nichiforean, die donderdag schuldig werd geacht aan diefstal met geweld en onopzettelijke doodslag, moet 20 jaar naar de gevangenis. Het hof weerhield als verzachtende omstandigheden het werken in de gevangenis en het volgen van een opleiding.
Lees verder

Ook Spanje heeft eigen baby William, die lijdt aan dezelfde zeldzame ziekte: "Onze kinderen krijgen meteen de doodstraf"
Niet enkel in België, maar ook in Spanje wordt gerouwd om baby William. Het jongentje uit Brugge, amper veertien maanden oud, overleed donderdag aan de ziekte van Menkes. Aan die uiterst zeldzame aandoening lijdt ook baby Marco (2). Hij krijgt de alternatieve behandeling waar William net aan ontsnapte. "Er heerst nog te veel onwetendheid bij de dokters", zegt Marco's mama vanuit Malaga.
Lees verder

Afrikaanse Unie gerustgesteld na gesprek met Poetin over voedsel
Afrikaanse Unie-voorzitter Macky Sall is "gerustgesteld" na een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin over de voedselcrisis door de oorlog in Oekraïne. Volgens Sall, ook president van Senegal, is Poetin zich ervan bewust dat de crisis in Oekraïne ernstige problemen veroorzaakt voor onder meer Afrikaanse economieën.
Lees verder

Ook mei brengt nauwelijks beterschap voor autoverkoop
In mei werden er opnieuw minder occasiewagens ingeschreven, blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio. Eerder maakte Febiac al lagere verkoopcijfers voor nieuwe wagens bekend.
Lees verder

Zo gaat regering brandstofkosten drukken voor mensen die eigen wagen nodig hebben tijdens het werk
De federale regering heeft een aantal maatregelen uitgewerkt om de prijs van diesel en benzine te drukken voor mensen die voor hun werk verplaatsingen moeten maken met hun eigen wagen. Zo worden werkgevers met een fiscale stimulans aangemoedigd de vergoeding op te trekken tot het maximale bedrag of zelfs daarboven.
Lees verder

Mensen die eigen wagen nodig hebben tijdens het werk extra geraakt door hoge brandstofprijzen: deze maatregelen van regering moeten kosten drukken
De federale regering heeft een aantal maatregelen uitgewerkt om de prijs van diesel en benzine te drukken voor mensen die voor hun werk verplaatsingen moeten maken met hun eigen wagen. Zo worden werkgevers met een fiscale stimulans aangemoedigd de vergoeding op te trekken tot het maximale bedrag of zelfs daarboven.
Lees verder

"Over de doden geen kwaad, maar een zondebok moet er altijd zijn": hoe 1992 een 'annus horribilis' werd voor de Queen
Afstandelijk, ingetogen en betrouwbaar. Zo stonden de Britse royals voor 1992 bekend. Maar tijdens het 'annus horribilis', zoals de Queen dat jaar noemde, kwam er plots een heel ander beeld van de royals naar voren. Affaires, scheidingen én het schandaal waarbij John Bryan - 'den John uit 'Astrid in Wonderland' - aan de tenen van Sarah Ferguson sabbelde... "'Als ik haar zie, is het kot te klein', zou Philip daarover gezegd hebben."
Lees verder

Thalys leed nog 50 miljoen euro verlies in 2021
Het coronavirus heeft hst-operator Thalys ook vorig jaar nog zwaar parten gespeeld. De uitbater van de rode hogesnelheidstreinen leed een nettoverlies van 50 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarcijfers die werden ingediend bij de Nationale Bank.
Lees verder