Doorgaan naar hoofdcontent

Europese Centrale Bank gaat rente voor het eerst sinds 2011 verhogen: “Too little, too late”

HLN
Europese Centrale Bank gaat rente voor het eerst sinds 2011 verhogen: "Too little, too late"
De Europese Centrale Bank (ECB) wil de rente in juli voor het eerst sinds 2011 weer gaan verhogen. Daarmee wil de centrale bank de hoge inflatie in de eurozone beteugelen, is bekendgemaakt bij het rentebesluit in Amsterdam. Onze financiële expert Paul D'Hoore noemt in HLN LIVE de ingreep "een mager beestje".
Lees verder

Nu de zesde (en laatste) 'Jurassic'-prent uitkomt: hoe gaat het nog met de kinderen uit de originele film?
In 1993 kwam Steven Spielberg voor het eerst aanzetten met 'Jurassic Park'. Een schot in de roos, blijkt zes films later. Vanaf deze week kan je in de bioscoop immers gaan kijken naar 'Jurassic World: Dominion', de vermoedelijk laatste film in de franchise waar ook enkele oudgedienden in opduiken. Wie echter niet te zien zijn, zijn de kinderen uit de eerste film. Hoe is het intussen met hen?
Lees verder

"Meelmotten verstoppen zich in droge voeding zoals pasta, rijst of noten": professor waarschuwt voor opkomst door warm weer
"Als je nog een geopende zak bloem, gedroogde noten of pasta hebt staan van vorig jaar, dan is de kans zo'n 80% dat je daar nu meelmotten in terugvindt", waarschuwt dr. Guy Smagghe, entomoloog bij UGent. Nu de temperaturen weer hoger zijn, komen heel wat ongewenste bezoekers terug. Samen met Pieter De Cooman, van verdelgingsfirma Edialux, legt hij uit hoe de motten in je keuken komen en vooral: hoe je ze weer uit je voorraadkasten krijgt.
Lees verder

Ook Lufthansa schrapt honderden zomervluchten door personeelstekort
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft honderden zomervluchten geannuleerd wegens personeelstekorten. Daarmee is Lufthansa de zoveelste maatschappij die een gelijkaardige maatregel treft. Naast de vluchten van Lufthansa zelf gaat het ook om vluchten die door dochteronderneming Eurowings zouden worden uitgevoerd. Vooral korteafstandsvluchten binnen Europa verdwijnen uit de planning. In totaal gaat het in juli om zo'n 900 vluchten.
Lees verder

Vier Vaderdag met cadeautips uit heel Vlaanderen: van een brouwerijbezoek tot een abonnement op Union
Komende zondag worden alle vaders in de bloemetjes gezet, want dan is het Vaderdag. Daarom gingen wij op zoek naar de leukste en origineelste cadeaus. Van een stadssafari tot racen tegen elkaar met een kart. Als je nog op zoek bent naar inspiratie, dan vind je hier zeker iets waarmee je jouw papa kan verrassen.
Lees verder

Zo belangrijk is jong blijven voor Kim Kardashian: "Ik zou zelfs poep eten"
Dat de Kardashian-clan niet vies is van een botox-prikje hier of daar, verbaast u ongetwijfeld niet. Maar Kim Kardashian (41) zou wel heel ver gaan om er jong te blijven uitzien, zo blijkt uit een recent interview. Daarin gaf de realityster toe dat ze het best zou zien zitten om uitwerpselen te eten, mocht haar uiterlijk erop vooruit gaan.
Lees verder

Griekse ambtenaars mogen airco niet lager dan 26 graden zetten
De Griekse regering heeft haar instanties opgedragen de airco in hun kantoren niet lager dan 26 graden Celsius in te stellen. Dat meldt de Griekse minister van Energie Kostas Skrekas donderdag op de staatsomroep. Ook het gebruik van de straatverlichting moet tot het noodzakelijke worden beperkt. Athene wil in de komende maanden de energiekosten van de overheidssector met minstens 10 procent verlagen in vergelijking met vorig jaar.
Lees verder

Nooit meer in de hoek? Mild ouderschap zit in de lift. "We denken te snel: 'Wat een ambetant kind'"
Het ouderschap: een heerlijke rol, met torenhoge verwachtingen. Maar kijk, op sociale media is een tegenbeweging in opmars. Massaal veel mensen pleiten er voor 'mild ouderschap'. Het is ook het stokpaardje van gezinstherapeut Nina Mouton (34). Ze legt uit hoe je als ouder stressvolle situaties vlotter tackelt door die innerlijke criticus de mond te snoeren, en hoe je de band met je kind en je partner zo sterker maakt. "Er zijn betere oplossingen dan je kind in de hoek te zetten."
Lees verder

"We moeten niet straffen, maar praten met ons kind." Mild ouderschap is een trend. Expert legt uit hoe je het aanpakt
Het ouderschap: een heerlijke rol, met torenhoge verwachtingen. Maar kijk: op sociale media is een tegenbeweging in opmars: massaal veel mensen pleiten er voor 'mild ouderschap'. Het is ook het stokpaardje van gezinstherapeut Nina Mouton (34). Ze legt uit hoe je als ouder stressvolle situaties vlotter tackelt door die innerlijke criticus de mond te snoeren, en hoe je de band met je kind en je partner zo lichter en sterker maakt. "Er zijn betere oplossingen dan je kind in de hoek te zetten."
Lees verder

Europese Commissie buigt zich volgende week over kandidaat-lidmaatschappen Oekraïne, Georgië en Moldavië
De Europese Commissie wil op vrijdag 17 juni haar langverwachte advies over het kandidaat-lidmaatschap van Oekraïne uitbrengen. Dat heeft de woordvoerder van voorzitter Ursula von der Leyen donderdag meegedeeld.
Lees verder

Fietser (73) overleden na aanrijding met groep wielertoeristen in Oelegem
Een 73-jarige fietser is dinsdag om het leven gekomen na een aanrijding met een groep wielertoeristen. Het ongeval gebeurde aan het jaagpad langs het Albertkanaal in Oelegem. Het slachtoffer kwam er ten val en bezweek later aan zijn verwondingen.
Lees verder

Iran verwijdert 27 bewakingscamera's van Atoomagentschap
Iran heeft 27 bewakingscamera's van het Internationale Atoomagentschap (IAEA) verwijderd. Dat heeft Teheran donderdag aan het atoomagentschap laten weten. Er zouden nu nog zo'n 40 camera's van het IAEA actief zijn.
Lees verder

Xbox komt verder en verder los van zijn gameconsole
Aan de vooravond van hun jaarlijkse videogamepresentatie, nu zondag, geven toplui van Xbox aan hoe ze de komende twintig jaar van Microsofts smaragdgroene videogamemerk zien. Consoles staan nog altijd in hun glazen bol, maar ze worden meer dan ooit overstemd door het Game Pass-streamingaanbod. Dat zet nu ook zijn eerste stappen naar Smart TV.
Lees verder

Queen Elizabeth zegt opnieuw evenement af: "Haar eigen verwachtingen weerhouden haar"
Queen Elizabeth (96) werd vorige week meer dan ooit gevierd. Vier dagen lang stond Groot-Brittannië in teken van haar 70-jarig jubileum. Helaas was ze zelf veel minder aanwezig op de feestelijkheden dan eerst gepland. Daarbovenop haakt ze komende maand opnieuw af voor de Commonwealth Games, een belangrijk sportevenement. Is haar gezondheid dan echt zo slecht?
Lees verder

Parket van Parijs opent vooronderzoek naar salmonellabesmetting bij Ferrero
Het parket van Parijs heeft op 25 mei een vooronderzoek ingesteld naar de klachten die gelinkt zijn aan de salmonella-uitbraak in Kinder-chocoladeproducten. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. Op 8 april werd de Ferrero-fabriek in Aarlen stilgelegd wegens een salmonellabesmetting. Verschillende slachtoffers die ziek waren geworden, hadden een klacht ingediend.
Lees verder

Duitse overheid raadt inenting tegen apenpokken aan voor volwassenen in risicogroep
Het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse variant van de FOD Volksgezondheid, raadt alle volwassenen in Duitsland die in een risicogroep vallen aan om zich preventief te laten inenten tegen de apenpokken.
Lees verder

Duits gezondheidsinstituut raadt inenting tegen apenpokken aan voor volwassenen in risicogroep
Het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse variant van Sciensano, raadt alle volwassenen in Duitsland die in een risicogroep vallen aan om zich preventief te laten inenten tegen de apenpokken.
Lees verder

Automobilist met glas te veel op belandt in gracht: "Mijn gps zei 'naar rechts'"
"Het was hard aan het regenen, ik volgde mijn gps toen die zei 'naar rechts' en belandde plots in een gracht." Een 37-jarige automobilist uit Zonnebeke liep donderdag voor de politierechtbank in Kortrijk tegen een boete van 1.200 euro, een rijverbod van 1 maand en een alcoholslot aan.
Lees verder

Ex-Miss Lenty Frans gaat trouwen met vriendin Leonie: "Pas na een paar minuten had ik door dat het om een aanzoek ging"
Verliefd, verloofd en volgende zomer getrouwd. Na een relatie van twee jaar kreeg ex-Miss België Lenty Frans (28) dé vraag voorgeschoteld van haar vriendin. "Leonie heeft me laten zien hoe schoon de liefde kan zijn", aldus een verliefde Lenty. Wij spraken de toekomstige dokter over het romantische aanzoek, de voorbereidingen voor de grote dag en hun verdere toekomstplannen. "We zijn allebei nog aan het studeren."
Lees verder

Jeugdvriend Johan Gerets zag al vroeg een coach in nieuwe Union-T1 Karel Geraerts: "De makkelijkste weg, dat was niks voor geboren winnaar als hij"
Na Carl Hoefkens bij Club Brugge krijgt dus ook Karel Geraerts bij Union straks zijn grote kans als T1. De 40-jarige Limburger kon rijpen in de schaduw van Felice Mazzù, maar al veel langer gaat er een geboren coach in hem schuil. En een geboren winnaar. Dat zag leeftijdsgenoot Johan Gerets al toen ze elkaar als prille tieners in hun dorpjes aan de Maaskant bekampten.
Lees verder