Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 juni 2022

Dit verandert vanaf vandaag: lonen werknemers van 13 paritaire comités en ambtenaren stijgen, Orange en Telenet verh...

HLN
Dit verandert vanaf vandaag: lonen werknemers van 13 paritaire comités en ambtenaren stijgen, Orange en Telenet verhogen prijzen
Vanaf vandaag stijgen bij telecombedrijven Orange en Telenet verschillende tarieven. Ook zien artsen hun erelonen, ambtenaren hun weddes en werknemers van dertien verschillende paritaire comités hun lonen stijgen met 2 procent. Door een omzetting van twee Europese richtlijnen in Belgische wetgeving wordt de wettelijke garantie aangepast, waardoor de consument nog beter beschermd is. Ook is het seksueel strafrecht in ons land sterk hervormd vanaf 1 juni.
Lees verder

Vijf limousines en een opbrengst van 110 (!) miljoen euro: zo trappen de Rolling Stones hun verjaardagstournee af
Zeven wereldtournees en maar liefst 648 concerten hebben ze al op hun conto staan. The Rolling Stones zijn woensdagavond in Madrid, waar ze hun Europese tour 'Sixty' aftrappen, allesbehalve aan hun proefstuk toe. De krasse zeventigers mogen dan nog altijd rock-'n-roll uitademen, hun tournees zijn steeds meer 'big business'. Al is hun concert in ons land nog altijd niet uitverkocht...
Lees verder

VOOR & NA. Zo zien de huizen van de 'Huis Gemaakt'-finalisten er na acht maanden zwoegen uit
Tientallen weekends en vrije dagen klusten ze van zonsopgang tot een stuk in de nacht, maar nu ligt de ultieme bekroning écht binnen handbereik voor Younes en Eline uit Beringen en Cedric en Anaïs uit Antwerpen. Als ze vanavond 'Huis gemaakt' winnen, krijgen ze de sleutel van hun zelf verbouwde huis voor goed in handen. We wikken en wegen hun kansen, en kijken terug op de evolutie van hun woningen.
Lees verder

Het wagenpark van de Rode Duivels doorgelicht: drie dagen werk aan BMW, een matzwarte Ferrari, en waarom Kevin De Bruyne het sober houdt
Een unieke BMW. Of een matzwarte Ferrari. De Rode Duivels, Michy Batshuayi en Romelu Lukaku in het bijzonder, pakten maandag bij aankomst in Tubeke uit met hun blitse bolides. Daarom: het Duivelse wagenpark doorgelicht.
Lees verder

Disney+ geeft releasedatum én eerste beelden van 'Pinocchio' vrij
Disney+ heeft de datum bekendgemaakt waarop de live-actionversie van 'Pinocchio' in première gaat. De film met Tom Hanks (65) in de rol van houtbewerker Gepetto, is vanaf 8 september exclusief te zien bij de streamingdienst.
Lees verder

Nog geen verdict in rechtszaak Johnny Depp vs Amber Heard: juryleden stellen rechter extra vraag over essay
De jury in het proces van Johnny Depp (58) tegen Amber Heard (36) is gisteren uit elkaar gegaan zonder tot een unaniem besluit te komen. Vandaag worden de besprekingen hervat, maar de zeven juryleden hadden gisteren wat extra verduidelijking van de rechter nodig, schrijft 'Deadline'.
Lees verder

Europol: "Europa wordt knooppunt voor wereldwijde cocaïnehandel"
Europa wordt een knooppunt in de wereldwijde cocaïnehandel, volgens een analyse van de Europese politiesamenwerkingsorganisatie Europol. Er wordt meer cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa verscheept dan ooit en vanuit daar verder vervoerd.
Lees verder

Restaurant Blueness van Sergio Herman officieel geopend: zoveel betaal je voor een menu en met zoveel personen kan je er reserveren
Blueness, het gekende fine-casual restaurant uit Cadzand, heeft er vanaf nu een Antwerps broertje bij. Bezieler Sergio Herman opende Blueness Antwerp gisteren officieel in de Lange Gasthuisstraat, vlak naast zijn andere restaurant Le Pristine (*). Wat kan je verwachten van de keuken? En hoe reserveer je er best je plekje? HLN Eten was bij de opening en serveert je alle antwoorden die je wilt weten via een exclusieve binnenkijker en babbel met de chef.
Lees verder

Grondlegger extreemrechtse groepering plant herdenking voor Jürgen Conings
Op 11 juni staat er een herdenkingsplechtigheid gepland voor Jürgen Conings, de militair met extreemrechtse sympathieën die zichzelf vorig jaar van het leven beroofde in het Dilserbos in Dilsen-Stokkem. Het evenement is een initiatief van Tomas Boutens, een andere extreemrechtse militant, en zijn nieuwe vereniging Project Thule.
Lees verder

Billie Eilish en Matthew Tyler Vorce zijn uit elkaar: "Er is niemand vreemdgegaan"
Billie Eilish (20) gaat weer als vrijgezel door het leven. Haar relatie met acteur Matthew Tyler Vorce (29) is na ruim een jaar voorbij. De ex-vriend van de populaire zangeres maakte het nieuws van hun breuk zelf bekend via zijn Instagram Stories.
Lees verder

"Als je een buitenlandse rekening niet aangeeft, kan de fiscus dit als fraude beschouwen": fiscaal expert beantwoordt 15 lezersvragen
Dat het invullen van de belastingbrief soms een kluwen kan zijn, hoeven we allicht niet meer te vertellen. We merkten ook dat heel wat lezers nog een pak vragen over de belastingen hadden. Onze geldexpert Michel Maus koos er de vijftien meest voorkomende uit en geeft duidelijk antwoord. Van hoe je inkomsten uit je bijberoep moet aangeven, tot wat je moet invullen als je woning niet verhuurd geraakt.
Lees verder

Woningen aangevallen met vuurwerk
In de Antwerpse districten Borgerhout en Merksem zijn twee woningen aangevallen met vuurwerk. Dat meldt het parket. Het zou gaan om huizen in de Zegepraalstraat en de Schildstraat.
Lees verder

Woning Jamal Ben Saddik aangevallen met vuurwerk: ook gelijkaardig voorval in Merksem
In de Antwerpse districten Borgerhout en Merksem hebben onbekenden in de nacht van dinsdag op woensdag een aanslag gepleegd op de gevels van twee woningen. Dat meldt het Antwerpse parket. Telkens werd er een soort vuurwerk tot ontploffing gebracht.
Lees verder

Woning kickbokser Jamal Ben Saddik aangevallen met vuurwerk: ook gelijkaardige voorval in Merksem
In de Antwerpse districten Borgerhout en Merksem hebben onbekenden in de nacht van dinsdag op woensdag een aanslag gepleegd op de gevels van twee woningen. Dat meldt het Antwerpse parket. Telkens werd er een soort vuurwerk tot ontploffing gebracht.
Lees verder

Football Talk. Moeskroen vraagt het faillissement aan - Tim Smolders stopt als hoofd jeugdopleiding bij Club
Tim Smolders stopt als hoofd jeugdopleiding van Club Brugge. De voormalige profvoetballer oefende die functie nog maar sinds vorige zomer uit - hij verving toen de naar Monaco vertrokken Pascal De Maesschalck. Smolders was voor zijn rol als hoofd jeugdopleiding enkele seizoenen de assistent-coach van Rik De Mil bij Club NXT. Als speler brak hij zelf door bij Club, waarna de middenvelder ook voor onder meer Charleroi, AA Gent en Cercle Brugge voetbalde.
Lees verder

Groen-raadslid 'gestraft' na middelvinger-incident: "Dit kan niet door de beugel"
Brugs gemeenteraadslid Andries Neirynck mag op de raad van juni geen tussenkomsten doen van zijn partij Groen. Het is een straf na het middelvinger-incident van maandag.
Lees verder

Personeel te kort om politiepersoneel aan te werven
Ondanks een groot tekort aan politiemensen, ligt de aanwerving van politiepersoneel plat. Twee politiescholen hebben al beslist het opleidingsjaar te annuleren, wegens gebrek aan kandidaten. "Het probleem zit bij de rekruteringsdienst van de federale politie die te weinig personeel heeft om kandidaten te selecteren", berichten Het Nieuwsblad en De Standaard.
Lees verder

BV 24/7. Evy Gruyaert is naar de kapper geweest en Eva Daeleman geeft haar volgers een blik in haar leven
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nadal én Djokovic klagen na clash over late beginuur, waarna 'Rafa' de Parijse burger geen moed geeft: "Moeten oplossing vinden voor voetprobleem"
Aan de Porte d'Auteuil hebben ze niet veel geslapen. De kraker tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic hield iedereen tot ver na middernacht wakker. De Spaanse dertienvoudige winnaar vloerde uiteindelijk de titelverdediger met 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 in een weergaloze partij tennis die meer dan vier uur duurde. Achteraf klaagden ze beiden over het late beginuur van de match én weigerde Nadal de Parijse burger moed te geven richting volgend jaar.
Lees verder

'Ex on the Pitch', of hoe Inter (en Italië) nu al dromen van een terugkeer van Lukaku
Het plan dat nog niet helemaal een plan is. Italië smult van de realityreeks 'Ex on the Pitch': een terugkeer van Romelu Lukaku naar Inter. Een nieuwe hoofdrolspeler heeft zijn voet op het speelveld gezet: Lukaku's advocaat Sebastien Ledure.
Lees verder