Doorgaan naar hoofdcontent

De jongens van 100 miljoen

De jongens van 100 miljoen

De ene moet de nieuwe motor van Real Madrid worden, de andere Liverpool de nodige doelpunten bezorgen. 22 zijn Aurélien Tchouaméni en Darwin Nuñez, en aan beiden hangt een prijskaartje dat met bonussen kan oplopen tot 100 miljoen euro.

Lees verder

Ecolo zet deur op een kier voor hoger defensiebudget

Vicepremier Georges Gilkinet (Ecolo) geeft aan dat de belofte voor een defensiebudget van 2 procent er kan komen onder de juiste voorwaarden. De datum waartegen dat moet gebeuren en de zekerheid van de belofte, blijft Vivaldi verdelen.

Lees verder

Amber Heard geeft jury niet de schuld voor verloren proces tegen Johnny Depp: 'Je kan toch niet zeggen dat dit eerlijk was?'

Actrice Amber Heard reageert voor het eerst in een interview op het ophefmakende proces tussen haar en haar ex-man Johnny Depp.

Lees verder

Volg hier straks live | Uw vragen over de burn-outpandemie beantwoord

Er raast een burn-outpandemie doorheen de samenleving. Wordt die door het arbeidssysteem veroorzaakt, of door onze eigen verlangens en ons perfectionisme? Twee experten laten in een live-uitzending op onze website hun licht schijnen op de ziekte van deze tijd. Volg het gesprek hierboven live vanaf 12.15 uur.

Lees verder

18-jarig meisje zwaargewond na aanrijding door lijnbus

Een jonge fietsster raakte dinsdagmorgen ernstig gewond aan het hoofd na een aanrijding door een bus van De Lijn bij Ieper.

Lees verder

Spoedverpleegkundige Stef Vanlee werkonbekwaam na zinloos geweld tijdens nachtshift

Spoedverpleegkundige Stef Vanlee, ook bekend als acteur uit 'Dertigers', is zondagnacht het slachtoffer geworden van zinloos geweld. Een 21-jarige man kwam de spoeddienst van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem binnen en begon met een rolstoel te spelen. Toen Vanlee hem verzocht het ziekenhuis te verlaten, werd hij plots in elkaar geslagen. 'Compleet normloos', reageert hij. 

Lees verder

Oeso vraagt loonindexering 'flexibeler' te maken

Het herstel in België is onevenwichtig, vindt de Oeso. Er zijn dringend hervormingen nodig op de arbeidsmarkt. De loonindexering moet flexibeler worden en ons land moet meer doen om kwetsbare groepen aan een job te helpen.

Lees verder

Eerste vlucht met asielzoekers vertrekt van Groot-Brittannië naar Rwanda

Het aantal passagiers op het eerste vliegtuig met asielzoekers van het Verenigd Koninkrijk naar Rwanda zakte van 37 naar 6. Maar vast staat dat de vlucht dinsdag doorgaat.

Lees verder

Hoe Kevin Spacey de lieveling en de boeman van het Londens toneel werd

Vijf jaar na de klachten wegens grensoverschrijdend gedrag tegen Kevin Spacey krijgt de zaak ook een Brits staartje. De acteur bood zich vrijwillig aan en getuigt donderdag in Londen over de aanklachten.

Lees verder

'Slaapt u nog goed, mevrouw Demir?'

Het wetstratees van het stikstofakkoord botst in Merksplas heftig op Kempisch boerenverstand. 'Waarom krijgt Ineos wel een vergunning? Het stikstofbad zat toch vol?'

Lees verder

Yellowstone National Park kreunt onder wateroverlast: huis meegesleurd door kolkende rivier

Het Yellowstone National Park in de Verenigde Staten wordt getroffen door overstromingen en modderstromen na hevige regenval. Tot nader orde werd het park gesloten voor alle bezoekers. Het is geleden van 1988 dat het park, dat toen te maken kreeg met een reeks verwoestende bosbranden, zijn deuren moest sluiten.

Lees verder

Ryanair-topman verwacht geen 'significante stakingen': 'Geen toegevingen onder druk van staking'

'Als ze willen staken, dat ze dan maar staken. Wij zullen geen toegevingen doen onder dreiging van een staking.' Dat heeft Michael O'Leary, de topman van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, gezegd tijdens een persconferentie in Brussel.

Lees verder

Oeso predikt voorzichtigheid: 'Huizenprijzen in België zijn 20 procent overgewaardeerd'

Zitten we met een vastgoedzeepbel in ons land? Volgens de Oeso waren de huizenprijzen midden vorig jaar al 20 procent overgewaardeerd. 'De Belgische vastgoedmarkt wordt almaar kwetsbaarder', klinkt het bezorgd.

Lees verder

Oproep | Mag uw kind nog onbezorgd op straat spelen?

Spelen op straat tot het donker wordt, of tot mama luidkeels 'eten!' roept: velen herkennen het uit hun kindertijd. Maar bestaat dat onbezonnen buitenspelen vandaag nog wel? De Standaard zoekt ouders van jonge kinderen die willen vertellen of hun kind nog onbezorgd mag ravotten op straat, in het bos of op het speelplein.

Lees verder

We willen meer, langer en duurder reizen

71 procent van de Belgen trekt de komende zomermaanden op reis. Met een dikkere portefeuille, en een beetje meer tijd. Frankrijk en Spanje blijven de grote lokvogels. Dat blijkt uit de jaarlijkse vakantiebarometer van reisverzekeraar Europ Assistance.

Lees verder

Mauro Pawlowski wordt opnieuw vast lid van dEUS

Vijf jaar na zijn afscheid wordt Mauro Pawlowski opnieuw de vaste gitarist van dEUS. Dat kondigde de band aan tijdens een concert in Athene.

Lees verder

Vincent Kompany is officieel de nieuwe coach van Burnley: de trainer die voor revolutie moet zorgen

Het was een zware bevalling, maar Vincent Kompany (36) is officieel voorgesteld als de nieuwe coach van Burnley. Hij tekende een driejarig contract en wordt volgens insiders een van de best betaalde trainers in The Championship: 2,9 miljoen euro per jaar. Vince The Prince moet Burnley nu naar zijn hand zetten: meer combinatievoetbal met jongere (buitenlandse) spelers.

Lees verder

Agentschap Opgroeien heft vergunning op van onthaalmoeder in Veurne

Agentschap Opgroeien treuzelt niet nadat aan het licht is gekomen dat in het West-Vlaamse Veurne een kindje met het shakenbabysyndroom in het ziekenhuis belandde. De onthaalmoeder in kwestie – die ontkent dat ze achter de mishandeling zit – speelt haar vergunning kwijt. Twee jaar geleden was er al sprake van een gelijkaardig feit.

Lees verder

Ruim 20.000 mensen wachten op beslissing over asielaanvraag

Fedasil werd al ruim duizend keer veroordeeld, omdat het niet alle asielzoekers een opvangplaats kan bieden. Dat komt mee door de vaak ellenlange doorlooptijden van asieldossiers. 'Mensen moeten soms twee tot zelfs drie jaar wachten op een beslissing.'

Lees verder

Satellietbeelden tonen verwoeste bruggen naar Severodonetsk

Ook de laatste toegangsbrug tot de Oost-Oekraïense stad Severodonetsk is vernietigd. Dat zei de gouverneur van de regio Loehansk, Sergij Haidai. Het was de laatste van drie bruggen die Severodonetsk verbonden met de rest van het land. Satellietbeelden tonen de vier verwoeste bruggen.

Lees verder

Gerecht valt binnen bij Belg die miljonair werd met woekerprijzen in Congo

Vanuit de Congolese staatskas vloeide minstens 700 miljoen euro naar bedrijven van Philippe de Moerloose. Het gerecht verdenkt hem van de omkoping van Congolese ambtenaren.

Lees verder

Minister Demir dient klacht in tegen pop aan een galg

Het protest van een boer die een galg met een pop eraan aan zijn tractor bond, vergezeld van de boodschap 'Demir aan de strop', is er voor de minister ver over.

Lees verder

40-jarige Serena Williams maakt comeback op Wimbledon

Serena Williams is wel degelijk nog tennisster. De Amerikaanse is intussen 40 en speelde het afgelopen jaar nog geen enkele officiële wedstrijd, maar eind deze maand maakt ze op het gras van Wimbledon haar comeback. Dat kondigde ze dinsdagnamiddag aan op sociale media.

Lees verder

Lizzo past songtekst aan na kritiek

De Amerikaanse zangeres Lizzo heeft het woord 'spaz' uit haar nieuwe single 'Grrrls' gehaald. Ze deed dat na kritiek dat het woord een neerbuigende term is voor mensen die aan aandoeningen met spasticiteit lijden. 'Als dikke, zwarte vrouw ken ik de impact van woorden.'

Lees verder

Hoe Kevin Spacey de lieveling en de boeman van het Londens toneel werd

Vijf jaar na de klachten wegens grensoverschrijdend gedrag tegen Kevin Spacey krijgt de zaak ook een Brits staartje. De acteur bood zich vrijwillig aan en getuigt donderdag in Londen over de aanklachten.

Lees verder

'Zeer onwaarschijnlijk dat apenpokken in de algemene bevolking zullen rondgaan'

Zal het aantal gevallen van apenpokken exponentieel toenemen en hebben we straks allemaal het pokkenvaccin nodig? Volgens de Hoge Gezondheidsraad zal het niet zo'n vaart lopen. 'Dit is geen ziekte zoals corona', zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.

Lees verder

Afgestudeerden geven rector regenboogvlaggen uit protest voor anti-lgbti-beleid

Studenten van de Seattle Pacific University in de Verenigde Staten hebben tijdens hun diploma-uitreiking regenboogvlaggen overhandigd aan hun rector. Dat deden de studenten uit protest voor het anti-lgbti-beleid dat de universiteit vorige maand heeft bekrachtigd. Het beleid verbiedt het personeel om relaties te hebben met hetzelfde geslacht. De studenten zijn ook al negentien dagen lang een sit-in aan het houden uit protest.

Lees verder

Peter Sagan wint chaotische sprint in Ronde van Zwitserland, Stephen Williams blijft leider

Peter Sagan heeft de derde rit in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. Van de vroege vlucht met Philippe Gilbert hield Stefan Bissegger het vol tot elf kilometer van de streep, Sagan was vervolgens de snelste van het sprintende pak in een nerveuze finale. Stephen Williams kwam vandaag niet in de problemen en start morgen voor de derde dag op rij in de gele leiderstrui.

Lees verder

Crevits tikt Agentschap Opgroeien op de vingers voor foute informatie over crèche in Veurne: 'Ik til hier zwaar aan'

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits 'tilt zwaar' aan de manier waarop het Agentschap Opgroeien haar informatie heeft bezorgd over de lijst van 54 crèches die de voorbije weken een herevaluatie hebben gekregen. De onthaalmoeder uit Veurne van wie de vergunning intussen is ingetrokken, stond op die lijst en werd bij de evaluatie als 'safe' bestempeld. Maar het Agentschap was op de hoogte van een huiszoeking in Veurne.

Lees verder

Bouchez geeft minister Van der Straeten tijd tot begin juli: 'Daarna moet parlement dossier-Engie overnemen'

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez legt minister van Energie Tinne Van der Straeten een ultimatum op. Is er begin juni geen akkoord over de verlening van de kerncentrales, dan moet het parlement het dossier overnemen. De MR en de PS willen Engie/Electrabel desnoods verplichten om de kerncentrales open te houden.

Lees verder

Rode Duivels met ervaren duo achterin tegen Polen

De Rode Duivels sluiten dinsdagavond hun vierluik in groep 4 van de A-divisie in de Nations League af met een verplaatsing naar Polen. Daarbij wordt er achterin opnieuw gerekend op de ervaring van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

Lees verder

De Sutter laat meer ruimte voor zelfstandige pakjeskoeriers

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) moet haar 'pakjeswet' aanpassen. De eis dat pakjesbedrijven met minstens 80 procent bedienden moeten werken, wordt afgezwakt.

Lees verder

Russisch oppositieleider Navalny overgebracht naar andere strafkolonie

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is overgebracht naar een nieuwe strafkolonie. Het gaat volgens zijn naasten om een instelling waar een strenger regime geldt. Ze zeggen niet te weten waar Navalny zich bevindt, en vrezen voor zijn leven.

Lees verder

K-popsensatie BTS stopt ermee: 'Ik heb altijd gedacht dat BTS anders was'

De Zuid-Koreaanse boyband BTS houdt het (tijdelijk) voor bekeken. De zeven leden willen zich op hun solocarrières focussen. Maar ze beloven wel 'op een dag' terug te komen.

Lees verder

Hoe Rusland vluchtelingen uit Oekraïne 'filtert': slaan, vernederen en uithongeren

Oekraïners die niet richting het Westen konden vluchten, kozen er vaak voor om dekking te zoeken bij de vijand. Inmiddels zijn zo'n 20.000 van hen uitgeweken naar Georgië, waar ze getuigen over mishandeling in Russische kampen.

Lees verder

Julien Watrin verbetert Belgisch record 400 meter horden

Julien Watrin, die zich meer en meer opwerpt als een vaste waarde voor de Belgische 4x 400 meter-ploeg, heeft in het Zwitserse Bern een nieuw Belgisch record gelopen op de 400 meter horden.

Lees verder

Crevits boos na groen licht voor betwiste onthaalouder

Het agentschap Opgroeien gaf een onthaalmoeder uit Veurne recent groen licht, ondanks het feit dat een jongetje dat er opgevangen werd naar intensieve zorg moest. Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) is misnoegd.

Lees verder

Europees Mensenrechtenhof steekt Johnson stokken in de wielen

De Britse regering zet door met haar politiek om kandidaat-asielzoekers over te vliegen naar Rwanda. Maar het Europees Hof voor de Mensenrechten steekt tot op het laatste moment stokken in de wielen.

Lees verder

Hongarije leidt 'groep des doods' na stunt in Engeland

Het kan verkeren in de Nations League. Groep 3 in Liga A van de landencompetitie werd aanzien als de 'Groep des doods', maar wordt na vier speeldagen geleid door Hongarije.

Lees verder

Memphis Depay maakt fout tegen Polen goed en redt Nederland in de slotfase

Memphis Depay heeft zijn penaltymisser tegen Polen helemaal goed gemaakt. In het Nations League-duel tegen Wales leek de wedstrijd te eindigen op een 2-2 gelijkspel, tot invaller Depay Oranje alsnog de drie punten schonk.

Lees verder

Podcast | Onderwijs en vertrekkers doen Bart De Wever naar adem happen

Op korte tijd is de N-VA twee kopstukken kwijt. Na Lorin Parys houdt nu ook Valerie Van Peel het voor bekeken. En net op dit moment heeft de N-VA het lastig in het onderwijsdebat. Want daar heeft minister Ben Weyts allerminst de bakens verzet. Geen al te vrolijke dagen dus voor een partij die in 2024 moet scoren.

Lees verder

Podcast Zaad zonder naam (Deel 4) | Het kind dat haar vader zoekt

Het 25e verjaardagsfeest van Steph en haar drielingsbroer en -zus draait anders uit dan verwacht. Haar broer verkondigt tijdens het dessert dat een dronken tante hem verklapt heeft dat hun vader niet hun echte vader is.

Lees verder

Onderwijs en vertrekkers doen Bart De Wever naar adem happen

Op korte tijd is de N-VA twee kopstukken kwijt. Na Lorin Parys houdt nu ook Valerie Van Peel het voor bekeken. En net op dit moment heeft de N-VA het lastig in het onderwijsdebat. Want daar heeft minister Ben Weyts allerminst de bakens verzet. Geen al te vrolijke dagen dus voor een partij die in 2024 moet scoren.

Lees verder

Kim Kardashian beschadigde jurk Monroe

Kim Kardashian wordt ervan beschuldigd de iconische jurk van Marilyn ­Monroe beschadigd te hebben tijdens het Met Gala.

Lees verder

Buitenwipper café Elsene beschuldigd van verkrachting

Tegen een 45-jarige buitenwipper van het veelbesproken El Café in Elsene is voor de rechtbank vijftig maanden geëist voor verkrachting.

Lees verder

Kwik stijgt al tot 28 graden

Het is woensdag opnieuw zonnig met soms wat hoge wolkensluiers. Het wordt nog wat warmer, met maxima van 23 à 24 graden aan zee en in de Oostkantons tot 28 graden in Belgisch Lotharingen, meldt het KMI.

Lees verder

Spoorarbeider overleden na aanrijding met trein in Wetteren, andere arbeider zwaargewond

In het Oost-Vlaamse Wetteren is afgelopen nacht een spoorwegarbeider om het leven gekomen bij een aanrijding door een trein. Een andere spoorwegarbeider raakte daarbij zwaargewond. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Infrabel bevestigt het ongeval.

Lees verder

Belgisch spoor zet 2.000 banen op de helling

Bij de spoorwegen verdwijnen tegen in tien jaar tijd zo'n 2.000 banen. Personeel dat vertrekt of met pen­sioen gaat, wordt niet vervangen. Dat schrijft De Tijd woensdag op basis van de beheersovereenkomst die op tafel liggen.

Lees verder