Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 juni 2022

Conner Rousseau zet parlementslid met onmiddellijke ingang uit partijbureau nadat verbod op onverdoofd slachten wegge...

HLN
Conner Rousseau zet parlementslid met onmiddellijke ingang uit partijbureau nadat verbod op onverdoofd slachten weggestemd wordt
Partijvoorzitter Conner Rousseau zet Brussels parlementslid Fouad Ahidar met onmiddellijke ingang uit het partijbureau van Vooruit. Dat meldt hij na afloop van de stemming over het verbod op onverdoofd slachten in het Brussels parlement. Ahidar werd na de stemming op de hoogte gebracht.
Lees verder

Al druk verkeer op E40 richting kust, extra file door ongeval in Wetteren
Het is deze namiddag al erg druk op de E40 in de richting van de kust. Het is ook extra druk door een ongeval in Wetteren, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

Extreme drukte en ongeval tussen Erpe-Mere en Wetteren veroorzaakt monsterfile richting kust
Een ongeval op de E40 richting kust tussen Erpe-Mere en Wetteren heeft vrijdagnamiddag een enorme impact op het verkeer. In een mum van tijd was het zowel aanschuiven richting Oostende als richting Brussel.
Lees verder

"Hoe lichter, hoe beter": Agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt voor uitdroging en verspreidt affiche met urinevlek
"Check je urine!" Het is de duidelijke boodschap van een nieuwe campagne van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Met een affiche met daarop een urinevlek wil het Agentschap uw aandacht even in de pot richten. Op warme dagen zoals vandaag en de komende dagen is het belangrijk om voldoende te drinken, en donkere urine kan wijzen op uitdroging, klinkt het.
Lees verder

REPORTAGE. 38,1 km in 1 uur: Herman Derdin is de snelste 80-plusser van België, maar niet van de wereld: "Aaah, die Grimbergen... Daar heb ik vier maanden op gewacht"
Een kilometertje, zoveel komt Herman Derdin te kort om het werelduurrecord bij de 80-plussers op zijn naam te zetten. Maar één troost: hij is, met 38,1 kilometer in een uur, wel de snelste Belg van die leeftijd ooit. "Amai, ik heb afgezien. Die warmte, zeg. Nog een geluk dat ik mijn pruimenpit had." Zijn wàt?
Lees verder

Russisch oorlogsschip gespot in Deense territoriale wateren: "Onaanvaardbare provocatie"
Een Russisch oorlogsschip heeft tot twee keer toe de Deense territoriale wateren betreden. Dat meldt het Deense leger en het nieuws is bevestigd door de Deense minister van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod. Die laatste spreekt van een "onaanvaardbare provocatie".
Lees verder

Of er nu redders staan of niet... Badgasten zoeken verkoeling in zee: "Het is dweilen met de kraan open"
De eerste echte hitte van het jaar trok vrijdag al heel wat bezoekers naar de kust. De trein spuwde heel wat dagjestoeristen uit die zich op het eerste strand dat ze tegenkwamen neerploften om te kunnen genieten van de zeebries en het koele water. De redders probeerden zoveel mogelijk zwemmers uit de onbewaakte zones te houden, maar dat is een onmogelijke taak. Vooral zaterdag wordt een volkstoeloop verwacht. De hotels zitten al voor 90 procent waardoor het een topweekend wordt.
Lees verder

Opnieuw moeilijke dag voor Evenepoel in Zwitserland: "Deze week duidelijk niet goed genoeg om met de besten mee te doen"
Nico Denz (28) heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Duitser van Team DSM was op de lange slotklim nipt de snelste van een groepje vluchters. Remco Evenepoel moest de andere favorieten opnieuw laten rijden en lijkt een goed eindklassement definitief te moeten vergeten. "Puur over mijn vorm en benen ben ik niet tevreden", vertelde Evenepoel vlak na de aankomst.
Lees verder

Hoezo zwemverbod? Zonnekloppers duiken lustig water in op de Blaarmeersen
Meer dan 30 graden, volle zon, en de vooravond van een weekend. Toch wapperde aan de Blaarmeersen een rode vlag, en dus was er een zwemverbod. Dat werd echter massaal aan de laars gelapt, begrijpelijk natuurlijk. Morgen en zondag zijn er wel redders.
Lees verder

Larry Nassar verliest ook laatste beroep tegen celstraf van 175 jaar na seksueel misbruik van honderden jonge turnsters
Het hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Michigan heeft het hoger beroep van voormalig turnarts Larry Nassar afgewezen. De voormalig teamarts van de Amerikaanse turnbond werd begin 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 175 jaar vanwege seksueel misbruik van honderden jonge turnsters.
Lees verder

Hongarije blokkeert Europese minimumbelasting voor multinationals
Hongarije heeft zich vrijdag als enige lidstaat van de Europese Unie uitgesproken tegen de omzetting in EU-wetgeving van het OESO-akkoord over de invoering van een minimaal belastingtarief van 15 procent voor multinationals. Voor de omzetting is de unanieme goedkeuring van de 27 lidstaten vereist.
Lees verder

De Croo: België steunt Oekraïne als kandidaat-lidstaat van de Europese Unie
Van België mag Oekraïne kandidaat-lid worden van de Europese Unie. Dat laat premier Alexander De Croo (Open Vld) via een woordvoerster weten aan HLN. Vrijdagmiddag gaf de Europese Commissie al groen licht in een advies aan de Europese Raad.
Lees verder

Geen rock, wel Måneskin: Italiaanse band verrast met cover van Elvis' iconische hit 'If I Can Dream'
Voormalige Eurosongwinnaars en Italiaanse rockband Måneskin hebben vandaag een cover van de wereldhit 'If I Can Dream' van Elvis gereleaset. De cover van het iconische lied is te horen op de soundtrack van 'Elvis', de nieuwe biopic onder regie van Baz Luhrmann, die vanaf 22 juni te zien is in de Belgische bioscopen.
Lees verder

VOORBEREIDING JPL. Fysieke testen bij Antwerp, alle abonnementen bij Club Brugge al uitverkocht
Voor de Rode Duivels viel begin deze week het doek over het huidige seizoen, maar vergis u niet: het volgende staat alweer voor de deur. Zo trekken onze eersteklassers dezer dagen stilaan de motor weer in gang. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Groen licht voor voorwaardelijke invrijheidstelling zes maanden voor einde straf
Gedetineerden die zes maanden voor hun strafeinde zijn, zullen binnenkort onder voorwaarden vrij kunnen komen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in die zin.
Lees verder

EU-landen keuren Pools herstelplan goed
Zoals verwacht hebben de Europese ministers van Financiën het licht op groen gezet voor het Poolse coronaherstelplan. Ook België stemde voor, maar ons land liet aan zijn stem wel een verklaring toevoegen waarin het wijst op de noodzaak om de onafhankelijkheid van de Poolse rechterlijke macht te herstellen.
Lees verder

Net geen Europese snookertitel bij de grote jongens: 17-jarige Ben Mertens onderuit in finale
Net geen Europese titel bij de grote jongens voor Ben Mertens. De 17-jarige Oost-Vlaming verloor de finale van het EK snooker met 5-3 van de Est Andres Petrov - acht jaar ouder. Mertens kroonde zich eerder deze week wel tot Europees kampioen bij de U21 en veroverde brons bij de U18.
Lees verder

"Stikstofakkoord is stap in goede richting, maar er zijn nog stevige verbeteringen nodig"
Het stikstofakkoord is een stap in de goede richting, maar er zijn stevige verbeteringen nodig. Zo ontbreekt momenteel een integrale aanpak. "De problemen met water, bodem en lucht moeten samen aangepakt worden, anders dreigen landbouwers volgend jaar alweer voor een voldongen feit te staan", zeggen een aantal natuur- en milieuverenigingen.
Lees verder

GROTE PEILING. Open Vld op laagste peil ooit, N-VA bijna terug op verkiezingsresultaat
Als het zondag verkiezingen zouden zijn, zou N-VA opnieuw de grootste partij zijn met net geen kwart van de stemmen in Vlaanderen. Dat blijkt uit De Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL-TVI en Le Soir. Met 24,9% zit de partij ongeveer terug op haar verkiezingsresultaat. Open Vld daarentegen haalt haar laagste score ooit en strandt op 9,3%. Ook premier De Croo is niet langer de populairste politicus in Vlaanderen.
Lees verder

ONZE OPINIE. Alexander De Croo krijgt gelijk met zijn voorspelling: de liberale kiezer beschouwt Open Vld stilaan als dweil van de regering
Waar staat Open Vld voor? Haar dieptepunt? Het beeld van de blauwe Titanic duikt weer op met 9,3% in onze Grote Peiling. De tendens gaat al een hele tijd dezelfde richting uit: naar beneden. De ondergrens ligt op 10%. Dat geloven toch sommige liberalen. Andere liberalen hebben de hoop voor de partij al opgegeven - zie Bart Tommelein. De kopstukken zakken ook weg. En erger: de premier, het enige echte boegbeeld, is voor het eerst niet langer de populairste politicus.
Lees verder