Doorgaan naar hoofdcontent

Buren overmeesteren man die 11-jarige jongen wou ontvoeren en misbruiken: “Hij zei dat ik moest gehoorzamen, anders...

HLN
Buren overmeesteren man die 11-jarige jongen wou ontvoeren en misbruiken: "Hij zei dat ik moest gehoorzamen, anders ging hij mij vermoorden"
Videobeelden tonen hoe buren een man in Texas in de Verenigde Staten overmeesteren nadat hij een jongen probeert te ontvoeren. De 11-jarige jongen werd door de man met een smoes over een waskaart in zijn auto geduwd. Voor hij het kon beseffen probeerde de man de jongen seksueel te misbruiken. Niet veel later kon de 11-jarige jongen ontsnappen en slaagden buren van de jongen erin de man aan de politie over te leveren.
Lees verder

Asielzoeker dood aangetroffen in Fedasil-centrum Moeskroen
Op een binnenplaats van het opvangcentrum van Fedasil in Moeskroen is deze ochtend het levenloze lichaam van een asielzoeker aangetroffen. Het parket van Doornik gaat momenteel uit van een ongeval.
Lees verder

40 kinderen moeten overstappen nadat airco bus het begeeft: "Sommige kinderen werden even onwel door hitte"
De kinderen van het tweede leerjaar hadden de terugrit van hun driedaagse boerderijklas wellicht anders voorgesteld. Toen ze in de file stonden, begaf het aircosysteem het. Enkele kinderen werden even onwel door de hitte, waarna de ziekenwagen en politie ter plaatse kwamen. Nadien konden de kinderen zonder erg met een nieuwe bus hun terugweg hervatten.
Lees verder

Inwoners van Spaanse dorpen geëvacueerd wegens bosbranden
Wegens bosbranden in het noordoosten van Spanje, in de provincie Zamora, zijn ongeveer 600 inwoners van acht dorpen geëvacueerd. De branden woeden in het Sierra de la Culebra-gebergte, niet ver van de grens met Portugal: een gebied van minstens 9.000 hectare is al vernietigd. Dat meldt de Spaanse openbare omroep RTVE op gezag van de brandweer.
Lees verder

VOORBEREIDING JPL. Fysieke testen bij Antwerp - Alle abonnementen bij Club al uitverkocht - Gents burgemeester De Clercq verbiedt galamatch tegen Ajax
Voor de Rode Duivels viel begin deze week het doek over het huidige seizoen, maar vergis u niet: het volgende staat alweer voor de deur. Zo trekken onze eersteklassers dezer dagen stilaan de motor weer in gang. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Op stap in Burnley, de nieuwe thuishaven van Kompany met een fluitende boom als blikvanger: "Misschien haalt hij De Bruyne wel naar hier"
Burnley is geen Manchester, Londen of Liverpool. Niet qua voetbal, maar vooral ook niet als stad. Vincent Kompany belandt in een grijze industriestad, opgesmukt en samengebracht door hier en daar wat blauw en bordeaux. Wij stapten op het vliegtuig om de nieuwe werkomgeving van coach Kompany te ontdekken. "Burnley FC is echt het kloppend hart van deze stad. Je wordt geen Burnley-fan. Je bent zo geboren en blijft het je hele leven."
Lees verder

'Boer zkt vrouw': zijn boer William en uitverkorene Amber dan toch een koppel?
Het recentste seizoen van 'Boer zkt vrouw' liep al even op zijn einde. De reünie-aflevering vond namelijk afgelopen maart al plaats. Alle boeren moesten tijdens de laatste aflevering bekennen of ze al dan niet een koppel vormen met hun uitverkorene. Cupido schoot bij maar liefst vier van de vijf koppels raak. Boer 'cowboy' William en Amber gingen als vrienden uit elkaar, maar wakkeren op Instagram nu toch de geruchten aan dat ze elkaar alsnog hebben gevonden.
Lees verder

'Boer Zoekt Vrouw': zijn boer William en uitverkorene Amber dan toch een koppel?
Het programma 'Boer Zoekt Vrouw' liep al even op zijn einde. De reünie-aflevering vond namelijk afgelopen maart al plaats. Alle boeren moesten tijdens de laatste aflevering bekennen of ze al dan niet een koppel vormen met hun uitverkorene. Cupido schoot bij maar liefst vier van de vijf koppels raak. Boer 'cowboy' William en Amber gingen als vrienden uit elkaar, maar wakkeren op Instagram nu toch de geruchten aan dat ze elkaar alsnog hebben gevonden.
Lees verder

De Wever "ondersteboven" door vertrek Valerie Van Peel: "Dit is een mokerslag"
N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert voor de eerste keer op het vertrek van zijn ondervoorzitter Valerie Van Peel. Ook zijn andere ondervoorzitter Lorin Parys stapte onlangs uit de politiek. "Dat zijn mokerslagen, ik was er persoonlijk ondersteboven van", vertelt De Wever aan VTM NIEUWS. "De politiek zit met een rekruteringsprobleem, niet enkel bij N-VA".
Lees verder

Vlaams bedrijf ruimt dodelijk biowapen Agent Orange op in Vietnam: "Ook PFOS-bodemvervuiling kunnen we aanpakken"
Het Vilvoordse bedrijf Haemers Technologies is er in Vietnam in geslaagd bodem te saneren die door het gebruik van Agent Orange met dioxine was besmet. Met dezelfde warmtebehandeling kan ook de met PFOS verontreinigde grond dichter bij huis schoongemaakt worden.
Lees verder

De nieuwe Walter Van Bereindonck is een 29-jarige Amerikaan in een roze tutu
De Antwerpse Modeacademie heeft een opvolger voor artistiek coördinator Walter Van Beirendonck (65), die met pensioen gaat. Vanaf september is het aan oud-student Brandon Wen: gisteren 29 jaar geworden, Amerikaan, overtuigd optimist en rokkendrager, en al even zot van snoepkleuren en strips als zijn illustere voorganger.
Lees verder

IN BEELD. Honderden mensen brengen emotioneel eerbetoon aan verongelukte Axl (17): "Nooit gaan we je vergeten"
Een massa volk is vrijdagavond samengekomen op de plaats waar Axl Van Den Broeck (17) twee dagen eerder in het verkeer is gestorven. Het werd een ingetogen eerbetoon, waarbij vrienden en familie troost zochten bij elkaar. Het verdriet blijft evenwel immens. "Het gaat je goed hierboven, maatje."
Lees verder

Zo warm is het op de festivalweide: langer aanschuiven voor water dan bier
Ook op Pinkpop in Nederland is het puffen en zweten met temperaturen tot 30 graden. Perfect festivalweer zou je kunnen zeggen, of toch een beetje te warm? De organisatie deelt alvast op 3 plaatsen gratis water uit, maar dat blijkt niet genoeg. Veel festivalgangers hopen alvast snel op beterschap, want momenteel is het er langer aanschuiven voor water dan een fris pintje bier.
Lees verder

Aap in kogelvrij vest gedood bij schietpartij tussen Mexicaanse politie en criminelen
Bij een schietpartij tussen de politie en verdachte drugscriminelen in Mexico, is een spinaap door een kogel geraakt. Het dier - dat een in elkaar geknutseld kogelwerend vest droeg - was waarschijnlijk het huisdier van een van de elf gedode misdadigers, zo melden lokale media vrijdag op gezag van de procureur-generaal van de Mexicaanse deelstaat Mexico.
Lees verder

CELEB 24/7. 'Jurassic World'-sterren vieren hun nieuwe film en herken jij deze zanger?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Amber Heard blijft Johnny Depp uitlokken: "Dat hij zelf een tv-interview doet, als hij een probleem heeft met het mijne"
Amber Heard (36) heeft het laatste woord nog niet gezegd over haar rechtszaak tegen ex-man Johnny Depp (59). De actrice sprak zich in een interview met NBC voor het eerst uit over het proces: "Ik zal altijd achter mijn getuigenis blijven staan", klonk het. Mogelijk werkt ze zich daarmee in de problemen, gezien ze de smaadzaak van Johnny verloor. Al lijkt Heard zich daar niet aan te storen. "Dat hij dan zelf maar een interview geeft."
Lees verder

KOERS KORT. Philipsen twee jaar langer bij Alpecin-Fenix - Pogacar wint bergrit in Slovenië en is nieuwe leider
Jasper Philipsen (24) blijft ook de komende jaren bij Alpecin-Fenix (vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck). De Belgische sprinter heeft zijn aflopende contract met twee jaar verlengd, tot eind 2024. "Ik ben heel blij dat we snel tot een akkoord zijn gekomen", aldus Philipsen. "Ik voel me hier goed en ik kijk er naar uit om me hier de komende jaren te blijven ontwikkelen."
Lees verder

De Grasoorlog, de boer die een gouden dag beleefde en de houten vloer van Alice Cooper: tien weetjes over 25 jaar Graspop
Metalfans hebben er twee jaar langer op moeten wachten, maar sinds donderdag laat Graspop Metal Meeting de decibels in Dessel weer enkele dagen danig de hoogte ingaan. Dat betekent ook dat het 25-jarig jubileum van het festival eindelijk gevierd kan worden. Een kwarteeuw Graspop: dat is een periode vol ontelbare mijlpalen en onuitwisbare herinneringen. Wij zetten tien leuke wist-je-datjes op een rij, gaande van notoir laatkomer Axl Rose die te vroeg optrad tot de houten vloer van Alice Cooper.
Lees verder

LIVE WORLD CUP OF DARTS. Belgian Arrows straks aan zet tegen Japan: "De tactiek? Dimi gaat beginnen, hij verdient dat"
Dag twee op de World Cup of Darts, met België. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts komen in het laatste duel van de avond (omstreeks 22u30) in actie tegen Japan. "Ze hebben weinig podiumervaring. Dat kan in onze voordeel zijn. Maar we mogen ze zeker niet onderschatten", vertelt Huybrechts. Volg alle actie in onderstaande liveblog en op VTM 2.
Lees verder

'Thuis' pakt uit met online spin-off: kruip in het hoofd van undercoveragent Tim
De laatste weken leefden 'Thuis'-kijkers in spanning, omdat hun lievelingsagent Tim Kremers mogelijk corrupt zou zijn. Uiteindelijk zou blijken dat Tim undercover ging. Acteur Jeroen Lenaerts krijgt nu een eigen online spin-offreeks over dat undercovertraject. Showbits-reporter Senne bezocht Jeroen op de set en vroeg hem naar alle details over deze nieuwe reeks.
Lees verder