Doorgaan naar hoofdcontent

Auto rukt overweginfrastructuur uit de grond: bestuurder wandelt verder naar huis

HLN
Auto rukt overweginfrastructuur uit de grond: bestuurder wandelt verder naar huis
Ten gevolge van een verkeersongeval op de spooroverweg op de Mechelbaan in Zonderschot reden zaterdagochtend geen treinen tussen Heist-op-den-Berg en Aarschot.
Lees verder

Nooit meer smaakloze mozzarella: expert test 10 kazen en kiest de lekkerste. "Smelt heerlijk weg op de tong"
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. "Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken."
Lees verder

PORTRET. Tienersensatie Coco Gauff, Roland Garros-finaliste met een mening: "Ik ben eerst mens en dan pas speelster"
Zelfbewust, welbespraakt en begiftigd met een eigen mening. Cori 'Coco' Gauff (18) heeft alles om uit te groeien tot een boegbeeld. Vandaag probeert ze eerst, in de finale op Roland Garros tegen Iga Swiatek, de jongste grandslamwinnares te worden sinds Maria Sharapova in 2004 (Wimbledon). "Van jongs af heeft mijn vader me ingeprent dat ik de wereld kan veranderen met mijn racket."
Lees verder

"Fiscus viseert miljoenentransacties Ghelamco"
Vastgoedontwikkelaar Ghelamco en zijn oprichter Paul Gheysens liggen in verschillende rechtszaken in de clinch met de Bijzondere Belastinginspectie. Dat schrijft De Tijd. "De fiscus viseert miljoenentransacties die verliepen via het fiscaalvriendelijke Cyprus", aldus de zakenkrant. De fiscus claimt onder meer 153 miljoen euro van Ghelamco en ruim 11,2 miljoen euro van Elzenwalle, een persoonlijke vennootschap van Paul Gheysens, die ook voorzitter van voetbalclub Antwerp is.
Lees verder

Australië vernoemt eilandje in Canberra naar de Queen ter ere van jubileum
De Australische premier Anthony Albanese heeft een klein eiland in de stad Canberra officieel vernoemd naar Koningin Elizabeth II. Dat gebeurde ter ere van haar platina jubileum. De Queen zit zeventig jaar op de troon. Aspen Island in de hoofdstad heet voortaan officieel Queen Elizabeth II Island.
Lees verder

Zilver en brons voor Belgische teams op EK tumbling en minitrampoline
De Belgische turners hebben zilver en brons veroverd op het Europees kampioenschap tumbling, trampoline en dubbele minitrampoline in het Italiaanse Rimini. Kobe Antheunis, Wannes Geens en Aaron Kusdemir verzamelden 10 punten in de finale van de dubbele minitrampoline. Alleen Spanje deed met 13 punten beter.
Lees verder

"Een paar minuten lang verraadden haar ogen haar verdriet": in 2002 moet de Queen vooral afscheid nemen
Ook royals blijven niet bespaard van verdriet. In de jaren 2000 moet Queen Elizabeth dan ook op enkele weken tijd afscheid nemen van haar moeder én haar zus. Een tragedie waarvoor zelfs haar 'stiff upper lip' even aan het wankelen gaat. Gelukkig zijn er ook vreugdevolle momenten, zoals wanneer ze een butler van een gevangenisstraf redt en bij het tweede huwelijk van haar zoon Charles. "Nu zit hij veilig thuis bij de vrouw van wie hij houdt."
Lees verder

Van sticky fried chicken tot bibimbap: deze 3 gerechten zijn de 'frietjes met stoofvlees' van de Koreaanse keuken
Waar de Belgische keuken gekend staat voor zijn frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of tomaat-garnaal, staat in de Koreaanse keuken standaard bibimbap, kimchi of gochujang op het menu. Denk bij dit type gerechten aan verrassende smaken die soms pikant, maar vooral altijd goed gekruid zijn. Zin in meer dan alleen maar het klassieke zout- en pepervaatje bovenhalen? Dan vind je hier de nodige inspiratie om Korea in je eigen keuken te ontdekken.
Lees verder

Dutroux heeft volgens zijn advocaat nieuwe hobby: "Hij onderzoekt veertig moorden"
De meest gehate crimineel van ons land heeft een nieuwe hobby: Marc Dutroux speelt in de cel nu zelf rechercheur. Dat beweert zijn advocaat Bruno Dayez in de krant 'La Capitale'. Dutroux zou een lijst met veertig moorden of verdachte overlijdens opgesteld hebben. Daarbij zouden er ook verbanden zijn met de Bende van Nijvel.
Lees verder

Al bijna 10.000 migranten staken dit jaar het Kanaal over
Dit jaar zijn al bijna 10.000 migranten aangekomen in Groot-Brittannië, nadat ze in kleine bootjes het Kanaal waren overgestoken vanuit Frankrijk. Dat blijkt uit cijfers van de regering.
Lees verder

Man dood aangetroffen op perron: station Harelbeke hele voormiddag afgesloten
Het station van Harelbeke was zaterdagvoormiddag enkele uren afgesloten. De politie kreeg om 7 uur vanmorgen een melding van een overleden persoon op het perron. De wetsdokter deed ter plaatse een uitwendige lijkschouwing. De precieze oorzaak van het overlijden van de man wordt verder onderzocht.
Lees verder

Zelf een buitenkeuken maken? Met deze DIY-tips van een ervaren timmerman lukt het je
Wil je het écht gezellig maken in je tuin tijdens deze warme dagen? Niets is heerlijker dan lang dineren op een zwoele avond. Een buitenkeuken mag dan eigenlijk niet ontbreken. Goed nieuws: je kan die makkelijk zélf in elkaar boksen. Met de tips van vtwonen en schrijnwerker Johan Snoodijk heb je hem zo gemaakt.
Lees verder

COLUMN. Wuyts over Dumoulin: "De manier waarop je de kwetsbare mens een stem gaf was moedig, Tom"
Tom Dumoulin stopt na dit seizoen als profrenner. Onze wieleranalist en commentator Michel Wuyts werd in 2015 fan van Dumoulin, zeker ook van de mens achter de prof. "Meer dan renner is Tom gepassioneerd fietser. Onmetelijk talent dreef hem naar het peloton. Per ongeluk haast. Succes overkomt een mens. En daar had hij het vaak moeilijk mee." Lees hieronder Wuyts' column over de Nederlander.
Lees verder

Wuyts over Dumoulin: "De manier waarop je de kwetsbare mens een stem gaf was moedig, Tom"
Tom Dumoulin stopt na dit seizoen als profrenner. Onze wieleranalist en commentator Michel Wuyts werd in 2015 fan van Dumoulin, zeker ook van de mens achter de prof. "Meer dan renner is Tom gepassioneerd fietser. Onmetelijk talent dreef hem naar het peloton. Per ongeluk haast. Succes overkomt een mens. En daar had hij het vaak moeilijk mee." Lees hieronder Wuyts' column over de Nederlander.
Lees verder

Steeds meer kleine ondernemers gekopieerd door grote ketens. "Een patent in België kost me al 8.000 euro"
Vlaamse kleine ondernemers lijken steeds vaker de dupe van grote, internationale ketens die copycat spelen. Lingerieontwerpster Murielle Scherre en designer Toos Franken werden er al het slachtoffer van, net als uitbaatster Sophie Bertels van PUUR Wonen. "Zodra ze vijf kleine veranderingen maken aan je ontwerp, heb je geen poot meer om op te staan." Advocate Fabienne Brison geeft advies.
Lees verder

"Steeds meer mensen spelen padel, maar kinesisten zien daardoor ook meer blessures": met deze oefeningen kan je ze voorkomen
Enkelletsels, spierscheuren en overbelaste knieën: sinds Vlaanderen massaal is beginnen padellen, is ook het aantal blessures eigen aan deze sport behoorlijk gestegen. "Ook mensen zonder basisconditie spelen padel. En hoe minder goed je conditie, hoe groter de kans op blessures", waarschuwt topkinesist Lieven Maesschalck. Gelukkig zijn er eenvoudige oefeningen die je thuis kan doen om je hiertegen te beschermen.
Lees verder

"Alleen over de kinderen wordt nog getwist": Shakira en Pique zouden zelfs al volop aan het scheiden zijn
De geruchten worden steeds hardnekkiger. Zelfs de scheidingsprocedure zou al even ingezet zijn - alleen over de regeling met de kinderen wordt nog getwist. Nadat zij hem op heterdaad betrapt heeft op overspel en daar een angstaanval aan overhield. Na twaalf jaar lijkt het sprookje over en uit tussen Pique (35), verdediger van FC Barcelona, en de Colombiaanse zangeres Shakira (45).
Lees verder

Shakira en Pique bevestigen einde van hun 12-jarige sprookje: "Alleen over de kinderen wordt nog getwist"
Over en uit. Zelfs de scheidingsprocedure is al even ingezet - alleen het voogdijschap over de kinderen is nog een twistpunt. Nadat zij hem op heterdaad betrapt heeft op overspel. Na twaalf jaar is er een einde gekomen aan het sprookje tussen Pique (35), verdediger van FC Barcelona, en de Colombiaanse zangeres Shakira (45).
Lees verder

Borrell ziet kans op akkoord over Iraanse nucleaire programma krimpen
"De kans om tot een overeenkomst te komen en naar het JCPOA-plan (het nucleaire akkoord uit 2015, red.) terug te keren, wordt kleiner. Maar met een extra inspanning is het nog mogelijk." Dat heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlandbeleid, Josep Borrell, zaterdag op Twitter geschreven na een gesprek met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hussein Amirabdollahian.
Lees verder

Twee vrouwen gearresteerd voor smokkelen van drugs in een pruik
Twee Colombiaanse vrouwen zijn op de internationale luchthaven van Tocumen in Panama gearresteerd voor het smokkelen van drugs in een pruik. Onder hun haar zaten tientallen pakketjes met cocaïne.
Lees verder