Doorgaan naar hoofdcontent

Amber Heard na rechtszaak tegen Johnny Depp: “Ik heb dingen gezegd waar ik spijt van heb, maar híj heeft gelogen”

HLN
Amber Heard na rechtszaak tegen Johnny Depp: "Ik heb dingen gezegd waar ik spijt van heb, maar híj heeft gelogen"
Amber Heard geeft straks haar eerste interview na haar nederlaag tijdens het proces tegen Johnny Depp. Haar ex-man haalde zijn gelijk en krijgt nu een fikse schadevergoeding, die Amber moet uitbetalen. De jury geloofde haar beschuldigingen van huiselijk geweld niet, maar Heard houdt voet bij stuk: "Ik zal áltijd achter mijn getuigenis blijven staan."
Lees verder

Voorstel indexsprong doet vakbonden steigeren: "Als ze oorlog willen, kunnen ze die krijgen"
Het voorstel van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka om een indexsprong van drie procent uit te voeren in ruil voor 500 euro netto, kan op kwade reacties rekenen bij de vakbonden. "Als ze oorlog willen, kunnen ze die krijgen", aldus William Van Erdeghem, voorzitter van metaalvakbond ACV Metea.
Lees verder

Hittegolf teistert Spanje en Frankrijk, vrees voor bosbranden door extreme hitte
Spanje en Frankrijk worden momenteel geteisterd door een hittegolf met temperaturen van minstens 30 graden Celsius die lokaal kunnen oplopen tot 40 graden en meer. Die wordt veroorzaakt door zeer warme lucht die vanuit Afrika naar het zuidwesten van Europa gevoerd wordt. Spaans minister van Ecologie Teresa Ribera spreekt van een "uiterst verontrustende situatie". De hitte zou kunnen zorgen voor bosbranden en slachtoffers.
Lees verder

Kijk vanavond even omhoog: er is een super-aardbeimaan te zien
Vannacht is het niet enkel volle maan, maar ook een supermaan. Die volle maan in juni noemt men ook wel eens een aardbeimaan. En dus kan je straks een uitzonderlijke combinatie zien: de super-aardbeimaan. Maar wat is dat nu precies?
Lees verder

Blote billen op de dansvloer, maar ijzersterk huwelijkscontract: Britney Spears heeft nieuwe leven goed voorbereid
"Sprookjes bestaan echt", schreef Britney Spears (40) na haar huwelijksfeest met Sam Asghari (28) op Instagram. Maar de popster laat haar happily ever after niet aan het toeval over. Hun toekomstig verblijf is al geregeld. Zo nemen de newlyweds straks hun intrek in een luxueuze villa ter waarde van 11 miljoen euro. Al kan Asghari maar beter niet té gehecht raken aan de exclusieve levensstijl van zijn echtgenote. Spears liet haar fortuin van 57 miljoen euro namelijk veiligstellen door een huwelijkscontract. Wat dan met Sam als het ooit tot een breuk komt?
Lees verder

Met de felicitaties van Remco: Sagan wint massasprint in Ronde van Zwitserland en pakt eerste zege van het seizoen
Peter Sagan (TotalEnergies) heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Slovaak haalde het in een massaspurt voor Bryan Coquard en Alexander Kristoff. De slotfase werd ontsierd door een zware valpartij, waarbij onder meer Schachmann en Van Wilder betrokken waren. Voor Sagan is het pas zijn eerste overwinning dit seizoen - hij kreeg meteen felicitaties van Remco Evenepoel die aan de valpartij ontsnapte en 47e eindigde.
Lees verder

Peter Sagan weet weer wat winnen is: Slovaak wint massasprint in Ronde van Zwitserland en pakt eerste zege van het seizoen
Peter Sagan (TotalEnergies) heeft de derde etappe in de Ronde van Ziwtserland gewonnen. De Slovaak haalde het in een massaspurt voor Bryan Coquard en Alexander Kristoff. De slotfase werd ontsierd door een zware valpartij, waarbij onder meer Schachmann en Van Wilder betrokken waren.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Bissegger is laatste overlever van vroege vlucht, sprintersploegen hebben alles onder controle
Dag drie in de Ronde van Zwitserland. De renners trekken van Aesch naar Grenchen, een tocht van net geen 177 kilometer. Er wacht de renners weer het nodige klimwerk. Het zwaartepunt ligt wat dat betreft in het midden van de etappe, de finale is minder uitdagend. Komt het tot een kansje voor de snelle mannen? Op deze pagina zit u in elk geval goed om de rit op de voet te volgen.
Lees verder

Cryptobeurs Coinbase ontslaat vijfde van personeel
Coinbase, een van de grootste handelsplatformen ter wereld voor cryptomunten, dankt bijna een vijfde van zijn personeel af. Reden is de malaise op de cryptomarkt, die honderden miljoenen dollar aan marktwaarde deed verdwijnen. Ook andere cryptobedrijven hebben de afgelopen dagen ontslagen aangekondigd.
Lees verder

Eerste volledig in Europa gemaakte computer voorgesteld in Brussel
De Franse IT-producent Bleu Jour heeft in het European Institute of Innovation & Technology in Brussel de eerste computer voorgesteld die volledig vervaardigd is in Europa. Binnen drie jaar wil Bleu Jour een vaste waarde op de Europese markt zijn.
Lees verder

Recept voor 'gezonde cola' gaat viraal. Het geheime ingrediënt? Dat draai je normaal door een slaatje
Massaal wordt op het internet de 'gezonde cola' uitgetest: een drankje dat beweerd even lekker, maar gezonder dan een gewone Coca-Cola te zijn. De geheime ingrediënten? Een azijn die je normaal in je vinaigrette draait en bruiswater. "Wie azijn drinkt voor een maaltijd rijk aan zetmeel, heeft daarna minder suikers in zijn bloed." Maar let op: zó gezond is het drankje nu ook weer niet.
Lees verder

"Had hij toch maar een slotenmaker gebeld": Dochters van flatbewoner (56) die van balkon viel, zijn kapot van verdriet
"Hij woonde pas een maand aan de kust. De zeelucht was goed voor zijn ziekte. En nu gebeurt dit." De dochters van Alain Vandertrappen (56) kunnen maar niet vatten hoe hun vader om het leven is gekomen. Toen de man in Oostduinkerke van het balkon van zijn buren naar het zijne probeerde te klimmen, verloor hij zijn grip en viel meters naar beneden. "Wat heeft hem bezield?"
Lees verder

Gasprijs schiet omhoog door problemen met Nordstream-pijp uit Rusland
De Europese gasprijs is dinsdagmiddag flink omhooggeschoten. Dat gebeurde nadat het Russische staatsgasbedrijf Gazprom zei dat technische problemen de levering via een belangrijke gaspijpleiding naar Duitsland met 40 procent zouden kunnen verminderen.
Lees verder

Fietser (64) komt om het leven bij dodehoekongeval
Op het kruispunt van de Pijlstraat met Kasteelstraat in Retie is dinsdagnamiddag een fietser (64) uit Oud-Turnhout om het leven gekomen bij een dodehoekongeval. De man werd gegrepen door een vrachtwagen en overleed ter plaatse.
Lees verder

Kim Kardashian beschadigde de Marilyn Monroe-jurk die ze droeg op het Met Gala
Kim Kardashian (41) is kop van Jut op Twitter nu blijkt dat de socialite de iconische Marilyn Monroe-jurk, die ze droeg op het Met Gala, beschadigd heeft. "De stof is uitgerekt en er ontbreken kristallen", schrijven verschillende Amerikaanse media.
Lees verder

Denemarken en Canada beëindigen 'whisky-oorlog' over piepklein eilandje na bijna 50 jaar
Na bijna vijftig jaar hebben Denemarken en Canada hun ruzie bijgelegd over het eilandje Hans. Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken maakte dinsdag bekend dat de twee landen het onbewoonde eiland in het noordpoolgebied verdelen.
Lees verder

Congolese ambtenaren omgekocht? Gerecht valt binnen bij topondernemer Philippe de Moerloose
Speurders van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC) zijn binnengevallen op zes adressen die verband houden met topondernemer Philippe de Moerloose. Dat gebeurde in een gerechtelijk onderzoek naar omkoping van Congolese ambtenaren, meldt de krant 'De Standaard'. Het federaal parket bevestigt dat er huiszoekingen werden uitgevoerd bij drie bedrijven en in drie privéwoningen, maar geeft verder geen commentaar.
Lees verder

Lampaert, Campenaerts en De Bondt azen op resultaten in Baloise Belgium Tour: "Afwezigheid Evenepoel zal strijd om eindzege spannender maken"
Morgen start in Merelbeke de 91ste Baloise Belgium Tour. Favorieten van eigen bodem Victor Campenaerts (Lotto-Soudal), Yves Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl) en Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) blikken vooruit.
Lees verder

LIVE. Opnieuw fel gewijzigde Rode Duivels klaar voor 'last dance of the season' - Poolse bondscoach: "Niks blijven hangen van 6-1 in heenmatch"
De Rode Duivels zijn in Polen voor hun vierde duel in de Nations League. Vanavond om 20u45 staan ze in een uitverkocht stadion voor de ploeg waar ze vorige week nog 6-1 van wonnen in het Koning Boudewijnstadion. Mis niets van de aanloop en de match zelf in onderstaande liveblog. De uitzending op VTM start om 20u25.
Lees verder

Meghan Markle bracht in het grootste geheim een bezoekje aan Amsterdam
Afgelopen april vonden de Invictus Games plaats in Den Haag in Nederland. De opvallende aanwezigen waren niemand minder dan de Britse prins Harry (37) met aan zijn zijde vrouw Meghan Markle (40). Maar nu blijkt dat de Duchess of Sussex tijdens haar bezoek bij onze noorderburen ook een geheim bezoekje heeft gebracht aan de non-profitorganisatie 'Project Fearless' in Amsterdam.
Lees verder