Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 juni 2022

Alle 40 straatracers van parking Decathlon vrijgesproken: "Parking is géén openbare weg"

HLN
Alle 40 straatracers van parking Decathlon vrijgesproken: "Parking is géén openbare weg"
De 40 straatracers die zich op 6 mei voor de politierechter moesten verantwoorden voor onder meer aanzetten tot overdreven snelheid zijn allemaal vrijgesproken. De reden: de parking waarop ze zich bevonden is géén openbare weg, waardoor de chauffeurs niet veroordeeld kunnen worden voor het overtreden van de wegcode.
Lees verder

Klein budget, groot verschil: zo geef je de keuken een make-over met 500 euro
Is jouw keuken ietwat gedateerd, maar heb je geen groot budget om er een hele nieuwe aan te schaffen? Niet getreurd! Met deze slimme tips en trucs van vtwonen.be hoef je niet diep in de buidel te tasten en oogt je keukenblok voor slechts 500 euro als nieuw.
Lees verder

Finse regering wil afsluitingen plaatsen op grens met Rusland
Finland is van plan nieuwe afsluitingen op te trekken op sommige stukken van zijn grens met Rusland als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne. Dit is vrijdag van de regering vernomen.
Lees verder

"Dat is gewoon onzin": Louis van Gaal 'not amused' na uitspraken Gullit over gebrek aan kansen voor trainers met donkere huidskleur bij Oranje
De uitspraken van Ruud Gullit over het gebrek aan mogelijkheden voor trainers met een donkere huidskleur zijn bij Louis van Gaal in het verkeerde keelgat geschoten. De Nederlandse bondscoach kreeg er vandaag vragen over en reageerde gepikeerd.
Lees verder

Politie doet opvallende vangst na diefstal: 2 exotische papegaaien aangetroffen
Vorige week stelde de politiezone Kastze vast dat er twee papegaaien werden gestolen bij een inbraak in een woning in Steenokkerzeel. Het was niet de eerste keer dat de diertjes ontvoerd werden, dat gebeurde twee jaar eerder al eens. Toen werden ze bij toeval teruggevonden door medewerkers van een sociale huisvestigingsmaatschappij bij een controle in een leegstaande woning. "Dit gaf ons meteen een spoor om op te werken en we besloten om een bezoekje te brengen aan het desbetreffende adres. Na een grondige zoektocht in de omgeving van de locatie troffen we de vogels gelukkig levend en wel aan", meldt de politie. Verder werden er bij de controle twee mensen betrapt met inbrekersmateriaal, bovendien zijn het geen onbekenden voor de politie. Het onderzoek is nog lopende.
Lees verder

Leerlingen slaan zaakvoerster Carrefour in elkaar na opmerking: "Zelfs toen ik op de grond lag, schopten ze nog tegen mijn hoofd"
Enkele leerlingen van het technisch atheneum Den Biezerd in Niel hebben donderdagmiddag de zaakvoerster van de lokale Carrefour market in de Antwerpsestraat zwaar toegetakeld. Ook haar zoon en echtgenoot deelden in de klappen. De schermutseling zou ontstaan zijn nadat de uitbaatster de jongeren gevraagd had hun rugzakken te laten nakijken. "Ze proberen soms dingen weg te moffelen en zeggen zelfs ronduit tegen het personeel dat ze dingen hebben gepikt."
Lees verder

Kosovo wil tegen eind dit jaar EU-lidmaatschap aanvragen
Kosovo wil tegen eind dit jaar het lidmaatschap van de Europese Unie (EU) aanvragen. Dat heeft de Kosovaarse premier Albin Kurti vrijdag op een gemeenschappelijke persconferentie met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz gezegd. "Wij blijven streven naar de status van kandidaat-lidstaat van de EU en zijn van plan om tegen het einde van het jaar het lidmaatschap van de Unie aan te vragen", klonk het.
Lees verder

Jongeman leent bankkaart uit aan vriend...en krijgt plots meer dan 2.000 euro op de rekening: "Ik help nu eenmaal graag"
Een 21-jarige man uit Dilbeek riskeert een werkstraf van 80 uur omdat hij zijn bankkaart zou hebben uitgeleend aan een criminele organisatie. "Dat was gewoon een vriendendienst", was zijn verweer.
Lees verder

Dit blijft over van de twee wagens nadat bewoners van appartement een brandende matras uit hun raam gooiden
In het Prinsenhof in het centrum van Gent woedde donderdagnamiddag een zware brand in een appartementsgebouw. Een matras vatte vuur, waarna de eerste verdieping grotendeeld verwoest raakte. De bewoners van het appartement vonden er niets beters op dan de brandende matras door het raam naar buiten te gooien. Die belandde recht op twee wagens, die nu ook volledig verwoest zijn.
Lees verder

Carrefour Express Seefhoek reageert op vuilniszakken met voedsel: "Het brood was niet meer eetbaar"
Een foto van negen volle vuilniszakken gevuld met brood bij Carrefour Express in de Seefhoek leidde donderdag tot verontwaardiging. Volgens zaakvoerder Luc Holthof ging het om een uitzonderlijke situatie. "Carrefour Express gooit nooit voedsel weg waarvan de houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken."
Lees verder

Een zomer zonder beautyzorgen dankzij deze 7 tips: "In 10 minuten heb je een pedicure die 14 dagen houdt"
We hebben al even mogen proeven van een stralend zonnetje, luchtige spaghettibandjes en zomerse sandalen. Toch bezorgt die zwoele zomertoets ons ook kopzorgen. De pedicure, bijvoorbeeld, die we dringend eens op de agenda moeten zetten. Of de zoektocht naar die producten waarbij je benen langer dan twee dagen glad blijven. Beautyredactrice Sophie deelt haar favoriete beautytips om ten volle te genieten.
Lees verder

Stortregen zorgt voor ware nachtmerrie op Halsey-concert: zaal overstroomt en dier kruipt op podium
Het concert van Halsey (27) in Maryland werd plots opgeschrikt door hevige stortregen. Op videobeelden is te zien hoe het gedeeltelijk overdekte theater in een mum van tijd volledig overstroomt en fans tot aan hun knieën in het water staan. Op een bepaald moment springt er zelfs een eekhoorn het podium op.
Lees verder

Valentin Ferron (TotalEnergies) troeft medevluchters af en pakt de mooiste zege uit zijn carrière, Van Aert blijft comfortabel in het geel
Valentin Ferron (TotalEnergies) heeft de zesde rit in de Dauphiné gewonnen. Hij verraste zijn vijf medevluchters met een ultieme uitval in de slotkilometer. Pierre Rolland (B&B Hotels - KTM) werd tweede, Warren Barguil (Arkéa-Samsic) derde. Wout van Aert behoudt zijn gele trui.
Lees verder

Frankrijk boven in de Dauphiné: Valentin Ferron troeft landgenoten af en pakt mooiste zege uit carrière, Van Aert blijft comfortabel in het geel
Valentin Ferron (TotalEnergies) heeft de zesde rit in de Dauphiné gewonnen. Hij verraste zijn vijf medevluchters met een ultieme uitval in de slotkilometer. Pierre Rolland (B&B Hotels - KTM) werd tweede, Warren Barguil (Arkéa-Samsic) derde. Wout van Aert behoudt zijn gele trui.
Lees verder

Italiaanse reddingswerkers op zoek naar verdwenen helikopter
Italiaanse reddingswerkers zijn vrijdag boven de Apennijnen op zoek naar een vermiste helikopter. Een zoekoperatie donderdagavond leverde geen resultaat op, zo heeft de brandweer gemeld.
Lees verder

Mei was voor luchthaven Charleroi beste maand sinds begin coronacrisis
De luchthaven van Charleroi heeft in mei 791.591 passagiers over de vloer gekregen. Dat is het beste maandresultaat sinds de start van de coronacrisis in maart 2020, zo deelde Brussels South Charleroi Airport vrijdag mee.
Lees verder

Het einde is in zicht: cast van 'Neighbours' deelt foto tijdens laatste opnamedag
Fans van 'Neighbours' zullen het niet graag horen, maar de acteurs van de reeks hebben hun allerlaatste opnamedag achter de rug. Begin maart raakte het nieuws bekend dat er na maar liefst 37 jaar een eind komt aan de populaire serie. Ondertussen is ook de laatste scène ingeblikt. "It's a wrap", klinkt het op sociale media.
Lees verder

Pilotenvakbonden Brussels Airlines dienen stakingsaanzegging in
De vakbonden van de piloten bij Brussels Airlines dienen een stakingsaanzegging van onbepaalde duur in. Woensdag moet blijken of ook het cabinepersoneel aan staken denkt.
Lees verder

Chaos bij start zomervakantie dreigt: pilotenvakbonden Brussels Airlines dienen stakingsaanzegging in
De vakbonden van de piloten bij Brussels Airlines dienen een stakingsaanzegging van onbepaalde duur in. Woensdag moet blijken of ook het cabinepersoneel aan staken denkt.
Lees verder

Van onzeker meisje naar Queen of Pop: wie is Julia Garner, die de rol van Madonna kreeg aangeboden in biopic?
Na een lange casting-procedure ziet het ernaar uit dat de rol van Madonna (63) vertolkt zal worden door 'Inventing Anna'- actrice Julia Garner (28). Wie waren haar concurrenten? Hoe zwaar waren de audities? Maar vooral... Wie is deze nieuwe rijzende ster in Hollywood?
Lees verder