Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 juni 2022

525 vluchten gepland op 3 dagen, maar niemand weet welke zullen vertrekken: helse week op komst op Zaventem

HLN
525 vluchten gepland op 3 dagen, maar niemand weet welke zullen vertrekken: helse week op komst op Zaventem
Het belooft heet te worden volgende week op de luchthaven van Zaventem. Maandag leggen de bewakingsagenten het werk neer – Brussels Airport roept reizigers zelfs op om er weg te blijven – en donderdag, vrijdag én zaterdag blijven nagenoeg alle toestellen van Brussels Airlines aan de grond door een staking van de piloten en het cabinepersoneel. U zal volgende week maar op vakantie moeten vertrekken…
Lees verder

Vlaamse verkeersbelasting bijna tiende duurder
De verkeersbelasting in Vlaanderen stijgt wegens de jaarlijkse indexering op 1 juli met net geen 9 procent. Dat blijkt uit de bedragen die op de website van de Vlaamse overheid zijn gepubliceerd. Eerder vandaag berichtte De Tijd al over de hogere tarieven.
Lees verder

Mogen we ons verheugen op een soldenbom? "Voor de klant worden het de laatste interessante solden"
Aangezien door de hoge inflatie onze koopkracht is afgenomen, hebben we de voorbije maanden wellicht minder kledij gekocht en zitten kledingketens en boetieks met veel onverkochte stukken. Dan verwacht je een soldenbom met gigantische kortingen. Mag de consument zich daar ook effectief op verheugen, of zit er een afgeprijsd addertje onder het gras? En keert het funshoppen na twee coronajaren ook weer terug?
Lees verder

"Voor vanavond heb ik wel mijn Iron Maiden-shirt bij": hier en daar een vleugje wit, maar dresscode op Graspop blijft zwart
De Graspop Metal Meeting-vierdaagse in Dessel ging donderdag zonnig van start. Op voorhand had het Rode Kruis de festivalgangers aangeraden om wegens de hitte lederen of zwarte kledij in te ruilen voor een wit, koel T-shirt. Hoewel de meerderheid trouw bleef aan de zwarte dresscode, zagen we hier en daar lichtere tinten. En water.
Lees verder

Dresscode op Graspop blijft zwart, maar hier en daar toch ook witte kledij: "Maar voor vanavond heb ik wel mijn Iron Maiden-shirt bij"
De Graspop Metal Meeting-vierdaagse in Dessel ging donderdag zonnig, maar niet overdreven warm, van start. Op voorhand had het Rode Kruis de festivalgangers aangeraden om wegens de hitte leer of zwarte kledij in te ruilen voor een wit, koel t-shirt. Hoewel de meerderheid trouw bleef aan zijn zwarte dresscode, waren er toch enkele festivalgangers die bewust voor lichtere kledij hadden gekozen.
Lees verder

Luc Van Looy wordt dan toch geen kardinaal
Monseigneur Luc Van Looy, de voormalige bisschop van Gent, zal dan toch geen kardinaal worden zoals eind mei nog werd aangekondigd. Hij heeft paus Franciscus om een zogeheten 'dispensatie' (kerkelijke vrijstelling) gevraagd en die heeft dat aanvaard.
Lees verder

Vrienden Jody Van Geert en Katrien De Becker verdedigen Jan V.H.: "Hij is geen monster, hij verdient een tweede kans"
Zij aan zij op de trappen van het Justitiepaleis. Recht in de lenzen van de fotografen. Actrice Katrien De Becker en stylist Jody Van Geert vergezelden 'Big & Betsy'-acteur Jan V.H (52) gisteren tijdens zijn pedofilieproces. Als vrienden. Tot ongeloof van velen. "Jan heeft hulp gezocht en verdient een tweede kans. Niet de brandstapel. We leven niet meer in de middeleeuwen."
Lees verder

Vrienden Jody Van Geert en Katrien De Becker verdedigen pedofiel Jan V.H.: "Hij is geen monster, hij verdient een tweede kans"
Zij aan zij op de trappen van het Justitiepaleis. Recht in de lenzen van de fotografen. Actrice Katrien De Becker en stylist Jody Van Geert vergezelden 'Big&Betsy'-acteur Jan V.H gisteren tijdens zijn pedofilie-proces. Als vrienden. Tot ongeloof van velen. "Jan heeft hulp gezocht en verdient een tweede kans. Niet de brandstapel. We leven niet meer in de Middeleeuwen."
Lees verder

Vrienden Jody Van Geert en Katrien De Becker steunen Jan V.H.: "Hij is geen monster, hij verdient een tweede kans"
Zij aan zij op de trappen van het Justitiepaleis. Recht in de lenzen van de fotografen. Actrice Katrien De Becker en stylist Jody Van Geert vergezelden 'Big & Betsy'-acteur Jan V.H (52) gisteren tijdens zijn pedofilieproces. Als vrienden. Tot ongeloof van velen. "Jan heeft hulp gezocht en verdient een tweede kans. Niet de brandstapel. We leven niet meer in de middeleeuwen."
Lees verder

Van mondkapjes tot familiefeestjes mijden: wat zijn de maatregelen in het peloton nu corona weer meefietst?
Jumbo-Visma is vandaag niet van start gegaan in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland na een aantal positieve coronatesten. Ineos-Grenadiers haalt Adam Yates uit koers en bij Team DSM zijn ook drie renners besmet. Het virus rijdt opnieuw mee in het peloton. Wat zijn de maatregelen vandaag? En waarom gaat Jumbo-Visma naar huis terwijl Team DSM blijft? "Strikt genomen zou elke ploeg moeten handelen zoals Jumbo-Visma nu doet, maar als arts telt het ziektebeeld van de renner voor je en da's verder kijken dan louter het boekje."
Lees verder

LIVE DARTS. Welke landen plaatsen zich voor tweede ronde op World Cup of Darts?
Vanavond gaat de World Cup of Darts van start. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zijn pas vanaf morgen aan zet, maar topfavoriet Wales, Nederland en gastland Duitsland schieten wél in actie. Welke landen plaatsen zich voor de tweede ronde op het WK voor landenteams? Volg het hier live of bekijk de wedstrijden op VTM 2!
Lees verder

Spoorwegbeheerder Infrabel bereidt zich voor op hoge temperaturen met hitteplan
Infrabel heeft zijn hitteplan geactiveerd in afwachting van de uitzonderlijk hoge temperaturen die eind deze week worden verwacht. Dat kondigt de spoornetbeheerder donderdag aan. Het verkeerscoördinatiecentrum van Infrabel geeft meermaals per dag weerberichten door aan de collega's op het terrein, zodat zij de veiligheid van het spoorwegnet kunnen garanderen.
Lees verder

Frankrijk, Duitsland, Italië en Roemenië willen Oekraïne kandidaat-lidstaat van EU maken: "Geen tijd om te aarzelen"
Frankrijk, Duitsland, Italië en Roemenië zijn ervoor gewonnen om Oekraïne "onmiddellijk" het kandidaat-lidmaatschap van de Europese Unie toe te kennen. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron vandaag verklaard tijdens een persconferentie in Kiev.
Lees verder

Eerste volledig elektrische Ferrari verwacht tegen 2025, 80 procent van de modellen elektrisch of hybride tegen 2030
Sportwagenfabrikant Ferrari wil dat tegen 2026 60 procent van zijn modellen volledig elektrisch of hybride is. Tegen 2030 moet dat 80 procent zijn, kondigde topman Benedetto Vigna donderdag aan.
Lees verder

Eurolanden heffen verscherpt financieel toezicht op Griekenland in augustus op
Griekenland is bijna af van het zware financiële toezicht van de eurozone waaronder het land al jarenlang staat. De ministers van de eurozone — de zogenaamde Eurogroep — hebben er in Luxemburg mee ingestemd om het verscherpte toezicht na 20 augustus op te heffen. De Griekse regering krijgt ook voor de zevende en laatste keer een uitkering voor schuldverlichting, van 748 miljoen euro.
Lees verder

BV 24/7. Jill Peeters zoekt het hogerop en Pascal Braeckman geniet met zijn zoon van Graspop
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

ASSISEN. Roger Slegers schuldig aan doodslag op Lesley Swolfs: "Dat zij hem zou hebben uitgelokt is totaal ongeloofwaardig."
De jury heeft Roger Slegers schuldig bevonden aan doodslag op Lesley Swolfs. Volgens de 12 lekenrechters waren Rogers dodelijke messteken onder eender welke omstandigheden een gruwelijk disproportionele reactie tegenover wat zij hem had kunnen aandoen. Dat er sprake zou zijn geweest van uitlokking werd niet geloofwaardig geacht.
Lees verder

CELEB 24/7. Reese Witherspoon en Jennifer Aniston hebben een reünie en Ryan Reynolds plaagt Hugh Jackman
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

CELEB 24/7. Reese Whiterspoon en Jennifer Aniston hebben een reünie en Ryan Reynolds plaagt Hugh Jackman
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Jasper Philipsen wint in Knokke-Heist en zit op schema voor BK en Tour: "Ik sprint bewust met een tand groter"
Naast Wout van Aert, is ook die andere Belgische Tour-sprinter klaar voor het grote werk. Jasper Philipsen won de massasprint in Knokke-Heist. "Door met een grotere versnelling te sprinten, val ik minder stil dan vorig jaar."
Lees verder