Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 mei 2022

Yves boekte twee weken reisje Spanje voor 27 euro, maar reis wordt meteen geannuleerd: “Te mooi om waar te zijn”

HLN
Yves boekte twee weken reisje Spanje voor 27 euro, maar reis wordt meteen geannuleerd: "Te mooi om waar te zijn"
Yves Heyvaert boekte eind april een spotgoedkope reis met zijn vriendin via de website van touroperator TUI. Een klein uurtje later kreeg hij echter een mailtje terug dat zijn reis geannuleerd was. "Het is jammer dat je als consument geen been hebt om op te staan."
Lees verder

Kroonprinses Elisabeth duikt plots op aan zijde van prinses Astrid tijdens handelsmissie
Prinses Astrid (59) is nog steeds volop in de weer met de handelsmissie in het VK, één van de grootste Buitenlandse Belgische missies ooit. De prinses werkt een strak schema af, maar ze zorgt tijdens de missie ook voor opmerkelijke momenten. Zo kreeg de zus van koning Filip plots versterking uit onverwachte hoek: kroonprinses Elisabeth kwam haar tante vergezellen tijdens het bezoek aan de Universiteit van Oxford.
Lees verder

Kamercommissie Defensie keurt voorstel goed voor betere psychologische begeleiding bij militairen
De Kamercommissie Defensie heeft unaniem een resolutievoorstel voor een betere psychosociale begeleiding voor militairen goedgekeurd. Dat moet onder meer gebeuren via een 'adaptatiesas', een tussenfase tussen het werk op het terrein van de missie en de thuiskomst, zo laten initiatiefnemers Jasper Pillen en Tania De Jonge van Open Vld weten.
Lees verder

LIVE GIRO. Wie viert in Messina: Van der Poel tegen Girmay en Démare in massasprint?
Vandaag lijkt het hoge woord in de Giro weer aan de sprinters. Op weg naar Messina ligt wel een lange beklimming, maar nadien moet er nog genoeg ruimte zijn om een eventuele scheve situatie recht te zetten. Boekt Mark Cavendish - oppermachtig in de eerste sprint - zijn tweede ritzege? Of gooit Mathieu van der Poel zich er na de opgave van ploegmaat Jakub Mareczko vol tussen? U komt het allemaal te weten op deze pagina.
Lees verder

Mondmasker niet langer verplicht op Frans openbaar vervoer
Het dragen van een mondmasker is vanaf maandag niet meer verplicht op het openbaar vervoer in Frankrijk. Dat kondigde de minister van Volksgezondheid, Olivier Véran, aan. Hiermee wordt een van de laatste maatregelen tegen het coronavirus in Frankrijk afgeschaft.
Lees verder

Hij verstaat zeven talen, de maand mei is 'm goedgezind en hij heeft een liefde voor latinomuziek: 30 weetjes over de jarige Thibaut Courtois
Feliz cumpleaños, Tibu; Gelukkige verjaardag, Thibaut! De twee achter zijn naam is weg. Vandaag wordt Thibaut Courtois dertig. Een kaap die wij vieren met 30 keer Courtois. We tellen van 1 tot 30. De 30 nummers van de nationale nummer één: 30 anekdotes of weetjes die u mogelijk nog niet wist over Courtois. Van de grootte van z'n handen, over zijn 'heilige drievuldigheid', tot het gemiddeld aantal kilometers dat-ie loopt per match.
Lees verder

Zoon Ferre (21) neemt eroticashop van moeder Ann over: "Mijn schoolvrienden trokken altijd grote ogen in de Erotische Verbeelding"
Een zoon die de zaak van zijn moeder voortzet: op zich is dat al bijzonder, maar zeker als die zaak Erotische Verbeelding heet. Op zijn 21ste wordt Ferre Schepers ondernemer in intieme artikelen, met een grote volwassenheid. "De webshop wil rust en huiselijkheid uitstralen. Ik zal ook de laatste zijn om te beweren dat je erotische artikelen nódig hebt. Maar het kan inspiratie geven, gespreksstof."
Lees verder

"Heldenrivier" Irpin hielp Russische verovering van Kiev voorkomen, maar wat nu met het overstromingsgebied?
De Russische troepen hebben de Oekraïense hoofdstad Kiev nog niet kunnen innemen. Een belangrijke pion in de verdediging was de Irpin, de rivier die ten noordwesten van Kiev ontspringt als zijarm van de Dnjepr. De Oekraïners lieten de Irpin buiten de oevers treden om zo de Russen op afstand te houden. Met succes, maar hoe moet het nu verder met het overstroomde gebied?
Lees verder

Démare sprint in afwezigheid van Ewan en Cavendish naar zege in Messina, Girmay (5de) flirt met valpartij
Arnaud Démare heeft de vijfde rit in de Ronde van Italië gewonnen. De Fransman maakt het na een massasprint af in de straten van Messina. Van der Poel en Girmay zetten hun manschappen aan het werk en losten zo Cavendish en Ewan onderweg. Het duo liet zich in de sprint wat ringeloren, voor Girmay kwam het net niet tot een valpartij. Het roze blijft eigendom van Juan Pedro Lopez.
Lees verder

Econoom Nouriel Roubini werkt aan inflatiebestendige cryptomunt
Nouriel Roubini, een professor economie die bekend is omdat hij de kredietcrisis van 2008 voorspelde, wil een cryptomunt in het leven roepen. Opmerkelijk, want de bekende econoom was altijd uitgesproken tegenstander van bitcoin of andere "shitcoins". De hoge inflatie lijkt daar verandering in te brengen. Roubini werkt nu zelf aan een digitale munt.
Lees verder

OPROEP. Mag NINA je liefdesproblemen helpen oplossen, met advies van een professional?
Zit je relatie in een dip? Heb je het moeilijk als single? Heeft je partner verlangens waar jij niet aan tegemoet wil komen? Is een ex opgedoken en zijn oude passies weer aangewakkerd? Hou je van je lief, maar niet van je schoonmoeder? Of heb je het gevoel dat je altijd op de tweede plaats komt in jullie huwelijk? NINA geeft je gratis advies van seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck.
Lees verder

Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers (82) is overleden
Auteur Jeroen Brouwers is overleden. Dat melden verschillende Nederlandse media. De schrijver is 82 jaar geworden. Hij zou na een kort ziektebed zijn gestorven. De 'grootmeester der Nederlandse letteren' schreef romans, verhalen, essays en brieven en ontving talloze prijzen voor zijn werk.
Lees verder

LIVE CLUB-UNION. "Al die slapjanussen gaan overstag en kiezen plots voor Club, maar Union verdient het": Jan Mulder voorspelt spektakel op Jan Breydel
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Aftrap: 20u30 • Jan Breydel • Club Brugge nam afgelopen weekend de leiding over in de Champions' play-offs
Lees verder

"Zet deze chef op de maan en hij zal nog altijd iéts vinden om een lekker gerecht mee te maken": de 7 favoriete eetadressen van chef Dagny Ros
Als MSC-ambassadeur voor duurzame vis lust chef Dagny Ros Asmundsdottir zéker graag iets lekkers uit de zee. "Hier maakt de chef vis klaar op een manier die je echt nergens anders proeft", vertelt ze. "De makreel die nu op de kaart staat is heerlijk." Ze deelt 7 van haar favoriete eetadressen in Brugge, Antwerpen, Zoersel en Schilde.
Lees verder

De 7 favoriete eetadressen van Dagny Ros: "Ik wil mijn steak saignant, en die maken ze hier altijd perfect klaar"
Als MSC-ambassadeur voor duurzame vis lust chef Dagny Ros Asmundsdottir zéker graag iets lekkers uit de zee. "Hier maakt de chef vis klaar op een manier die je echt nergens anders proeft", vertelt ze. "De makreel die nu op de kaart staat is heerlijk." Ze deelt 7 van haar favoriete eetadressen in Brugge, Antwerpen, Zoersel en Schilde.
Lees verder

Vincenzo Nibali (37) kondigt in tranen afscheid aan: "Eind dit seizoen stop ik met koersen"
Vincenzo Nibali stopt eind dit seizoen met koersen. Dat vertelde de 37-jarige Italiaan na de aankomst van de vijfde Giro-rit in 'zijn' Messina. "Dit is mijn laatste ronde van Italië", klonk het in tranen bij de RAI.
Lees verder

Breek samen met Stijn Vlaeminck en 3.000 fietsbellen wereldrecord voor VeloVeilig in Sint-Niklaas
Sportjournalist Stijn Vlaeminck trekt deze week voor VeloVeilig Vlaanderen door de vijf Vlaamse provincies om gevaarlijke fietspunten in kaart te brengen. Het orgelpunt van de actie vindt vrijdag om 16 uur plaats op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Exact om kwart over vier wil hij samen met 3.000 andere fietsers het grootste fietsbelconcert ooit laten weerklinken. Iedereen is welkom. Elke deelnemer ontvangt bovendien een unieke fietsbel. Koen Buyse van Zornik hoopt op muzikaal fietsspektakel.
Lees verder

Ons laatste interview met Jeroen Brouwers: "Ik verveel mij niet. Ik lijd niet - of toch niet te veel"
De Nederlandse auteur Jeroen Brouwers (82) is overleden. Een jaar geleden sprak onze journalist Sven Spoormakers hem voor het laatst, naar aanleiding van zijn laatste boek 'Cliënt E. Busken' waarvoor hij net de Libris Literatuurprijs had gekregen. Brouwers praatte stil en schurend - wegens een buisje tussen stembanden en strottenhoofd - maar nog steeds scherp en snedig over schrijven, prijzen, oud worden en doodgaan.
Lees verder

Stablecoin TerraUSD blijkt toch niet zo stabiel: miljoenen dreigen hun spaargeld te verliezen
De controversiële stablecoin TerraUSD heeft de voorbije dagen een opvallende koersval gemaakt. Zoals andere stablecoins zou ook de TerraUSD altijd een stabiele koers moeten houden, in het geval van TerraUSD is dat een constante koers van 1 dollar. Na een duik tot 30 cent eerder op woensdag, is de koers heel gedeeltelijk hersteld, tot 44 cent. De cryptomarkt wacht intussen op een reddingspoging van Do Kwon, de voornaamste geldschieter van TerraUSD.
Lees verder

Wie zijn onze ouders en wat is er met hen gebeurd? Drie kinderen werden 38 jaar geleden achtergelaten in station van Barcelona
Elvira, Ricard en Ramon waren slechts 2, 4 en 6 jaar oud toen ze in 1984 door hun ouders werden achtergelaten in een treinstation in Barcelona. Sinds enkele jaren zijn de broers en zus wanhopig op zoek naar informatie over wie hun ouders waren en wat er met hen is gebeurd.
Lees verder