Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 mei 2022

“Wie even wacht, zal beter kunnen onderhandelen”: Notarieel expert beantwoordt al je vragen over de woningmarkt

HLN
"Wie even wacht, zal beter kunnen onderhandelen": Notarieel expert beantwoordt al je vragen over de woningmarkt
Wie een woning wil kopen, heeft het ongetwijfeld al gemerkt: je bent niet de enige. Al begint de vastgoedmarkt wat af te koelen, het blijft dikwijls nog dringen met tientallen andere geïnteresseerden op een kijkdag. Maar welke vragen moet je jezelf stellen voor je een bod uitbrengt? Is een huis altijd een goede investering? En maak je als jongere of alleenstaande wel kans op een eigen stekje? "Kandidaat-kopers staan er vandaag niet per se slechter voor dan dertig jaar geleden", nuanceert notarieel expert Bart van Opstal.
Lees verder

Senne maakt komaf met zijn hoogtevrees in 'Blind gesprongen': "Het zal wel met knikkende knieën zijn"
Senne, één van de kandidaten uit 'Blind gesprongen', heeft ontzettend veel last van hoogtevrees. Iets wat natuurlijk niet zo handig is als je in New York. Net daarom kiest Senne ervoor om samen met een vriend komaf te maken met één van zijn grootste angsten.
Lees verder

'Sterkste vrouw ter wereld' krijgt onder meer camera naar hoofd geslingerd, maar mag zich wel de nieuwe SmackDown-koningin noemen
De 'sterkste/gemeenste vrouw ter wereld' was Ronda Rousey al, SmackDown-kampioene nu ook. De 35-jarige Amerikaanse, die in 2018 na een succesvolle MMA-carrière de overstap maakte naar het WWE (World Wrestling Entertainment), nam afgelopen nacht de kampioenschapsriem over van showworstellegende Charlotte Flair.
Lees verder

Bono in Oekraïne: "Jonge Russen moeten Poetin uit zijn kantoor gooien"
De Ierse groep U2 heeft verschillende verwoeste steden in Oekraïne bezocht. Tijdens een toespraak is frontman Bono dan ook duidelijk over wie volgens hem een verschil kan maken tegen Poetin. "De jonge Russen zijn degenen die Poetin uit zijn ambt moeten gooien", zegt hij tegen de pers in het verwoeste Borodjanka. Eerder gaf Bono ook al een verrassingsoptreden in een metrostation in de Oekraïense hoofdstad Kiev.
Lees verder

Jack russell die 200 explosieven opspoorde, krijgt medaille van president Zelensky
De kleine Jack Russell Patron heeft vandaag een medaille gekregen van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Patron groeide de voorbije maanden uit tot een symbool van Oekraïens patriottisme. Video's van zijn heldendaden werden duizenden keren bekeken.
Lees verder

ASSISEN. Hamidovic-leden wijzen naar elkaar voor dodelijke schoten op Silvio Aquino tijdens mislukte ontvoering: "Wij zijn dieven, geen moordenaars"
Volgens Dragisa Hamidovic (43) loste zijn oudste broer Sandro (52) en diens 'zoon' Nebusha (36) de dodelijke schoten op Silvio Aquino nadat zijn ontvoering mislukte. Nebusha gaf toe dat hij Silvia gijzelde maar ontkende dat hij schoten op Silvio loste. "Dragisa en Sandro hebben gezorgd voor de problemen waar we nu in zitten."
Lees verder

Premier Alexander De Croo in Berlijn voor ontmoeting met bondskanselier Scholz
Premier Alexander De Croo is in de late voormiddag in Berlijn aangekomen voor een tweedaags bezoek aan de Duitse hoofdstad, waar hij ontvangen zal worden door kanselier Olaf Scholz voor een eerste bilaterale ontmoeting. Die staat in het teken van de gevolgen van de Russische invasie in Oekraïne.
Lees verder

In maart stond 300,7 miljard euro geparkeerd op spaarboekjes: eerste daling in bijna half jaar
De spaarboekjes zijn in maart duidelijk kleiner geworden. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank (NBB). Het is evenwel voorbarig om enkel en alleen naar de stijgende levensduurte te wijzen, klinkt het bij de Nationale Bank.
Lees verder

Met dit trucje zie je nooit reclame bij Instagram Stories
Dagelijks worden miljoenen Stories op Instagram gedeeld waar gebruikers iedere keer weer trouw doorheen tikken. De foto-feed is ook doorspekt met advertenties, maar met een simpel trucje kun je die reclameberichten vermijden.
Lees verder

Memorial Van Damme: van avondmeeting naar tweedaagse in 2024 en 2026 als finale Diamond League
Goed nieuws voor de Memorial Van Damme en haar nieuwe meetingdirecteur Kim Gevaert: de Diamond League wees twee finales aan Brussel toe. Voor de edities van 2024 en 2026 wordt het zo niet één avond maar wel twee dagen genieten van de 'Champions League van de atletiek'.
Lees verder

2 experts organiseren 'intimiteitslessen' voor ouders: "1 op de 3 mama's heeft pijn tijdens het vrijen"
"Het duurt vaak drie, vier, vijf of zelfs zes maanden voor koppels voor de eerste keer weer vrijen." Na de komst van een baby valt seks vaak weg, of als er al gevreeën wordt, doet het pijn. Lekkende borsten, vaginaal littekenweefsel, een dip in testosteron bij de man: vroedvrouw Uwe Porters en relatietherapeut Katrien Koolen leggen alle mogelijke stoorzenders in bed bloot en stellen concrete oplossingen voor. "Glijmiddel op waterbasis wordt veel verkocht, maar heeft een groot nadeel."
Lees verder

Waarom ging Poetins luchtdefilé niet door? "Het was helemaal geen slecht weer"
Op de Russische Dag van de Overwinning schitterde de Russische luchtmacht door afwezigheid. Volgens de Russen was het slecht weer, maar op de beelden is daar weinig van te merken. Vorig jaar was het wel bewolkt, en toen ging het luchtdefilé wél door, merkt Ruslandexperte Carolien van Nunen van VTM NIEUWS op. Zij geeft duiding bij de speech die Poetin gaf, en gaat ook in op wat de Russische president niét zei.
Lees verder

VeloVeilig gaat van start in Antwerpen: schepen Koen Kennis en jongeren maken fietstocht door de stad
Vincent Fierens en Tine Embrechts fietsen maandag samen met leerlingen van het Koninklijk Atheneum en schepen voor mobiliteit Koen Kennis door de stad. Ze gebruikten daarbij de nieuwe VeloVeilig-app van HLN om de in kaart gebrachte gevaarlijke fietspunten te vermijden. De groep bracht ook een bezoek aan de nieuwe fietsenstalling Steendok onder de Gedempte Zuiderdokken.
Lees verder

Walter De Donder mogelijk opnieuw kandidaat-voorzitter voor CD&V: "Nog even rustig nadenken"
Walter De Donder is mogelijk opnieuw kandidaat als voorzitter van CD&V. De burgemeester van Affligem wil "rustig de tijd nemen om na te denken over zijn beslissing". In 2019 deed De Donder ook al een gooi naar het voorzitterschap.
Lees verder

President Biden wil gratis internet voorzien voor arme gezinnen: "Dit is geen luxe, dit is een noodzaak"
De Amerikaanse president Joe Biden wil miljoenen gezinnen die moeilijk rondkomen toegang geven tot gratis en snel internet. "Snel internet is geen luxe meer, maar een noodzaak", vindt het Witte Huis. Daarvoor werd een akkoord gesloten met 20 internetproviders, waaronder AT&T, Comcast en Verizon. Zij zullen de kosten voor een abonnement beperken voor gezinnen met een laag inkomen en hen een snel internet garanderen. Voor veel gezinnen zal dit neerkomen op gratis internet.
Lees verder

SOAPCHECK. Overnemer gezocht voor de Jan & Alleman en een heuse comeback in 'Neighbours'
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Charles Michel brengt verrassingsbezoek aan Odesa en moet schuilen voor raketaanvallen
Charles Michel, de voorzitter van de Raad van Europa, heeft in de Oekraïense havenstad Odesa moeten schuilen voor raketaanvallen. Dat heeft een EU-functionaris gemeld, aldus Sudinfo. De Belg is op verrassingsbezoek in Odesa. Een ontmoeting met de Oekraïense premier Denys Chmygal moest onderbroken worden zodat het gezelschap kon gaan schuilen, bericht Sudinfo.
Lees verder

Charles Michel moet schuilen voor raketaanvallen in Odesa
Charles Michel, de voorzitter van de Raad van Europa, heeft in de Oekraïense havenstad Odesa moeten schuilen voor raketaanvallen. Dat heeft een EU-functionaris gemeld, aldus Sudinfo. Michel is op verrassingsbezoek in Odesa. Een ontmoeting met de Oekraïense premier Denys Sjmihal moest onderbroken worden zodat het gezelschap kon gaan schuilen, bericht Sudinfo.
Lees verder

Marktwaarde Bitcoin daalt met 50 procent sinds piek vorig jaar: wat doe je als belegger het beste?
De koers van de Bitcoin blijft maar dalen, afgelopen weekend tot onder de 34.000 dollar, ofwel 32.300 euro. De marktwaarde van 's werelds bekendste (en grootste) cryptomunt is zo met liefst 50 procent gedaald sinds de piek in november vorig jaar. Hoe komt dat en wat moet je nu doen als belegger? Onze crypto-expert Gwen Busseniers van de CryptoSchool brengt raad.
Lees verder

Hoe diep kan de Bitcoin nog zakken? Expert: "We moeten hopen op minder slecht wereldnieuws"
De koers van de Bitcoin blijft maar dalen, afgelopen weekend tot onder de 34.000 dollar, ofwel 32.300 euro. De marktwaarde van 's werelds bekendste (en grootste) cryptomunt is zo met liefst 50 procent gedaald sinds de piek in november vorig jaar. Hoe komt dat en wat moet je nu doen als belegger? Onze crypto-expert Gwen Busseniers van de CryptoSchool brengt raad.
Lees verder