Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 mei 2022

Werkt zwart beter tegen de zon en welke stoffen houden je koel? Tips van kledingexperts voor zwoele dagen

HLN
Werkt zwart beter tegen de zon en welke stoffen houden je koel? Tips van kledingexperts voor zwoele dagen
Deze week gaan de temperaturen nog de hoogte in, het ideale moment om je zomerkleding uit de kleerkast te halen. Maar wat draag je het best: witte of zwarte kleding? En welke luchtige outfits zitten comfortabel, maar zijn ook hip en stijlvol voor op kantoor? We vroegen het aan kleurexpert Hilde Francq en modejournalist David Devriendt. "De kaftan is terug van weggeweest."
Lees verder

Hopen geld besparen en een betere gezondheid: vijf redenen om je wagen meteen in te wisselen voor een e-bike
Denk je er wel eens over je auto aan de kant te zetten en je voortaan met een e-bike te verplaatsen? Dat is dan alvast een goed begin. Vind je het echter moeilijk je oude gewoonten en dat extra paar wielen te laten varen en je in een nieuw mobiliteitsavontuur te storten? HLN Shop trekt je graag over de streep en somt vijf goede redenen op om 'ja' te zeggen tegen die fiets.
Lees verder

Jaarlijks krijgen 1.800 Belgen de diagnose van pancreaskanker: "We weten dat een ongezonde levensstijl vaak een rol speelt"
Jaarlijks worden zo'n 1.800 Belgen getroffen door pancreaskanker, een van de meest agressieve soorten kankers. In april stierf zanger Arno aan de ziekte, en ook Ignace Crombé voert een zware strijd. Wat zijn de symptomen, hoe wordt het behandeld en wie wordt het vaakst getroffen? "Bij aanhoudende vage buikpijnklachten en onverklaarbaar gewichtsverlies kan je altijd best je arts raadplegen", zegt Dr. Aude Vanlander
Lees verder

Verduyn Gallery toont met groepsexpo Of Mice and Men hoe belangrijk dromen zijn als het slecht gaat met de economie
Nog tot en met zondag 3 juli loopt in Verduyn Gallery in Moregem de groepstentoonstelling Of Mice and Men. De link die u legt naar de gelijknamige roman van John Steinbeck uit 1937 is terecht.
Lees verder

Duitse brouwers bezorgd over tekort aan bierflesjes
Duitse bierbrouwers zijn bezorgd over een tekort aan flesjes voor bier in de zomerperiode. Dat heeft vooral te maken met de hard gestegen kosten voor het energieverbruik bij het produceren van flesjes. Dat meldde de topman van de branchevereniging van Duitse brouwers aan de krant Bild.
Lees verder

Raad van State vernietigt Vlaamse beslissing rond 'islamschool'
De Raad Van State vernietigt de beslissing van de Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), om de erkenning van een islamitisch geïnspireerde school in Genk te weigeren. Dat schrijft De Standaard. Minister Weyts laat in een reactie weten dat hij "alles in het werk zal stellen om de oprichting van de school te verhinderen".
Lees verder

Leuvenaar Merijn breekt na 90 uur wereldrecord backyard-lopen: "Verbazend dat ik al die straffe deelnemers achter mij heb kunnen houden"
De Leuvenaar Merijn Geerts (47) verpulverde gisteren het wereldrecord backyard-lopen. Dat is een wedstrijd waarbij deelnemers één uur de tijd krijgen om een ronde van 6,706 kilometer af te leggen. De winnaar is de ultraloper die het langst staande blijft. Geerts hield het 90 ronden lang vol, 5 ronden langer dan de vorige recordhouder.
Lees verder

LIVE GIRO. Nieuwe kans voor sprinters, of gooit de wind roet in het eten?
Na de zege van Girmay in de tiende etappe is het vandaag opnieuw tijd om te sprinten. De renners moeten 203 vlakke kilometers overbruggen tussen Santarcangelo di Romagna en Reggio Emilia. De wind kan mogelijk een rol gaan spelen in deze elfde rit, maar alles wijst erop dat we straks een massasprint krijgen. Wie spurt naar de zege in de elfde etappe van de Giro? Volg het live op deze pagina.
Lees verder

Eindelijk een nieuwe naam: "Wij heten voortaan 'VIERNULVIER', maar het gebouw blijft De Vooruit"
Anderhalf jaar nadat de socialisten de naam 'Vooruit' hebben 'gestolen', heeft het Gentse kunstencentrum een nieuwe naam. Eindelijk. "We heten voortaan VIERNULVIER. En dat gaat - voor alle duidelijkheid - over onze werking. Het gebouw blijft de Vooruit." Na oeverloos gestuntel met communicatie, een golf van verontwaardiging in Gent en een jaar stilzwijgen onder de naam 'Voor?uit' moet de rust nu eindelijk terugkeren.
Lees verder

CELEB 24/7. Priyanka Chopra had een zware dag op het werk en Billie Eilish laat van zich horen
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wit-Rusland voert doodstraf in voor poging tot "terrorisme" en viseert daarmee militanten van oppositie
Wit-Rusland heeft de doodstraf ingevoerd voor wie een aanslag voorbereidt of een "poging tot terreurdaad" heeft ondernomen. Dat staat in een decreet dat woensdag is gepubliceerd, en waarover de Russische staatspersagentschappen berichten. Het decreet lijkt gericht te zijn tegen talrijke militanten van de oppositie, onder wie de verbannen leidster Svetlana Tichanovskaja.
Lees verder

Shane McLeod keert als assistent terug bij Red Lions
De Belgische hockeybond heeft de terugkeer van Shane McLeod (53) aangekondigd. De Nieuw-Zeelander, die de voorbije jaren bondscoach was van de Red Lions, keert terug als assistent van de huidige bondscoach, Michel van den Heuvel.
Lees verder

Donald Trump reageert op rechtszaak Depp-Heard: "Ze lijken me een mooi koppel"
Voormalig Amerikaans president Donald Trump (75) heeft zich uitgesproken over de rechtszaak tussen van Johnny Depp (58) en Amber Heard (36). De twee beschuldigen elkaar van huiselijk geweld, maar Donald Trump vertelde satirisch dat ze een mooi stel leken. "Ik vraag me af of ze weer samen zullen komen om in vrede te leven."
Lees verder

BINNENKIJKEN. Jani in z'n Antwerpse herenhuis: "Ik ben hier zó gelukkig dat ik de voorbije miserie haast zou vergeten"
Hij kocht het ooit met z'n ex, maar nu deelt Jani Kazaltzis (43) z'n prachtige Antwerpse herenhuis met hondje Qosmo. "We hebben een deal gesloten. Hij is naar Hongkong verhuisd, dus was 't snel duidelijk dat ik er het meeste plezier aan zou beleven." Voor het eerst geeft hij ons een inkijk in zijn stijlvolle cocon: "Niemand dacht dat we hier ooit iets van konden maken", vertelt hij. "Maar kijk nu."
Lees verder

Is jouw huis klaar voor de zomer? Zo wapen je je nu al tegen een hittegolf
Nu onze zomers steeds warmer worden, kan je je maar beter wapenen tegen een te hoge temperatuur in huis. Daarvoor bestaan een aantal oplossingen, waarvan je er sommige best nu al voorziet. Met deze tips van bouwsite Livios maak je je huis hittegolfproof.
Lees verder

LIVE (12u). Martínez maakt selectie bekend voor vierluik Nations League - Thuismatch tegen Oranje uitverkocht
Bondscoach Roberto Martínez maakt om 12u in de fonkelnieuwe gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond in Tubeke zijn selectie bekend voor de groepsfase van de Nations League, die begin komende maand van start gaat. Wie is er bij, en wie niet? De volledige bekendmaking volgt u LIVE op deze pagina!
Lees verder

Van afgeschreven automerk tot eigen variant op cola: zo hoopt Rusland de gevolgen van westerse sancties in te perken
Een Russische drankenproducent brengt enkele nieuwe frisdranken op de markt, ter vervanging van Coca-Cola, Sprite en Fanta. Dat schrijft The Moscow Times. In maart vertrok The Coca-Cola Company naar aanleiding van de invasie in Oekraïne. Behalve nieuwe frisdrank gaat Rusland ook Moskvitsj, een voormalige automerk uit het Sovjettijdperk, nieuw leven in blazen.
Lees verder

Gevangenisdirectie zelf vervolgd na grootste opstand ooit: "Ze lieten gedetineerden achter in brandend paviljoen"
Zes (voormalige) directeurs van de gevangenis in Merksplas moesten zich woensdagochtend voor de rechtbank verantwoorden voor schuldig verzuim na de gevangenisopstand in mei 2016, de grootste opstand ooit in ons land. De directie werd gedagvaard door één van de gedetineerden. "Ze brachten zichzelf in veiligheid, maar lieten gedetineerden opgesloten achter in een brandend paviljoen."
Lees verder

Béa uit 'Blind gekocht' is ten einde raad en doet oproep op de radio: "Help mij"
Een woning vinden voor 170.000 euro is niet simpel, en ook voor Béa uit 'Blind gekocht' lijkt het een onmogelijk opdracht. Daarom gaat de makelaar nu een stapje verder. Zo deelt ze flyers uit bij enkele lokale handelaars én doet ze zelfs een oproep op de radio. "Please, help mij."
Lees verder

Seks gaat niet op rust in het rusthuis: "Woonzorgcentra moeten een beter seksbeleid hebben"
Er heerst nog een groot taboe als het gaat over senioren en seks. Nochtans is een op de vier tachtigplussers nog seksueel actief. In woonzorgcentra leidt dit tot problemen, waarschuwt Vlaamse expert Steven De Weirdt. "Zeker nu een nieuwe generatie ouderen voor de deur van rusthuizen staat. Zij zullen het niet pikken dat ze niet naar Pornhub kunnen surfen." Hij legt uit wat mogelijke oplossingen zijn om tegemoet te komen aan de seksuele wensen van ouderen.
Lees verder