Doorgaan naar hoofdcontent

Wereldwijd uitverkocht: de groene fleecetrui van president Zelensky (en die kost slechts 30 euro)

HLN
Wereldwijd uitverkocht: de groene fleecetrui van president Zelensky (en die kost slechts 30 euro)
Naast president van Oekraïne blijkt Volodymyr Zelensky ook nog eens een stijlicoon te zijn. Sinds de start van de oorlog met Rusland draagt hij dezelfde olijfgroene fleecetrui, wat ervoor zorgde dat het model overal uitverkocht is. Een gehandtekend exemplaar werd zelfs voor meer dan 100.000 euro geveild. Maakt de fleece een comeback? Moderedacteur David Devriendt reageert.
Lees verder

Dan toch geen bokskamp op 210m hoogte voor Persoon morgen na overlijden president van Verenigde Arabische Emiraten
Delfine Persoon (37) zal morgen dan toch niet boksen op het heliplatform van het prestigieuze Burj al Arab-hotel in Dubai. Het evenement is afgelast na het plotse overlijden van sjeik Khalifa bin Zayed Al-Nahyane, de president van de Verenigde Arabische Emiraten.
Lees verder

Ex-legerofficier Rwanda in Nederland opgepakt op verdenking van genocide
Een 65-jarige Rwandese man uit het Nederlandse Ermelo is woensdag aangehouden. Rwanda verdenkt deze voormalige legerofficier ervan dat hij betrokken is geweest bij de genocide in Rwanda in 1994, meldt het Openbaar Ministerie.
Lees verder

Steekpartij in trein nabij Aken mogelijk terreuraanslag: "Vijf gewonden na daad van razernij"
De Duitse politie onderzoekt of de steekpartij in een trein net over de grens in Herzogenrath (nabij Aken) een islamitische terreurdaad was. Bij de aanslag raakten vier passagiers en de dader gewond. Een politieagent, die toevallig ook in de trein zat, kon de onruststoker overmeesteren. Herbert Reul, de minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, had het in een persconferentie over "een daad van razernij".
Lees verder

Zesde sanctiepakket met verbod op import Russische olie maandag mogelijk op tafel EU-buitenlandministers
Meer dan een week nadat Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in het Europees Parlement een nieuw, zesde sanctiepakket tegen Rusland heeft voorgesteld, met daarin onder meer een verbod op de import van Russische olie, hebben de lidstaten er nog steeds geen akkoord over bereikt. Lukt dat de ambassadeurs van de EU27 de komende dagen ook niet, dan komt het dossier maandag wellicht op de tafel van de Europese buitenlandministers terecht.
Lees verder

KLOPT DAT. Kan je aan iemands pupillen zien of hij/zij verliefd is?
Onze pupillen zijn niet altijd even groot. Dat is heel normaal, want zij passen zich aan afhankelijk van de hoeveelheid licht. Maar sommigen beweren je pupillen ook groter worden als je naar iemand kijkt op wie je verliefd bent. Klopt dat? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zocht uit of je ogen je romantische bedoelingen kunnen verraden.
Lees verder

Jambon vraagt Iraanse leider Khamenei om executie van Djalali niet uit te voeren
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft de Hoogste Leider van Iran, Ali Khamenei in een brief gevraagd de executie van de Zweeds-Iraanse VUB-gastprofessor Ahmadreza Djalali niet uit te voeren en hem gratie te verlenen. Dat zei hij vrijdag in het Vlaams Parlement waar hij vragen in de commissie Buitenlands Beleid kreeg van Kristof Slagmulder (Vlaams Belang) en Orry Van de Wauwer (CD&V).
Lees verder

Football Talk. Gillet versterkt beloften RSCA in 1B - Lang in voorselectie voor Nations Leaguematch tegen Rode Duivels
De deal is rond: Guillaume Gillet (38) speelt volgend seizoen bij de Anderlecht-beloften in 1B. Hij tekent een contract voor één seizoen, met optie op een extra jaar. Bij de integratie van de beloftenteams in 1B is overeengekomen dat er twee spelers ouder dan 30 jaar mogen aantreden, op voorwaarde dat ze niet in actie komen met de A-ploeg. Gillet past dus perfect in dat plaatje. Hij moet de paars-witte U23 de nodige ervaring bijbrengen.
Lees verder

Nederlander Bouwman wint lastige Giro-etappe na lange vlucht, favorieten houden hun kogels op zak
Koen Bouwman (28) heeft de zevende etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Nederlander van Jumbo-Visma was in de lastige etappe de sterkste van een kopgroep. De Spanjaard Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) blijft leider.
Lees verder

Komt Roland Garros in gevaar voor Nadal door hardnekkige voetblessure? "Ik weet niet zeker wat er gaat gebeuren"
Rafael Nadal (ATP 4) verloor donderdagavond laat in Rome zijn achtste finale tegen Denis Shapovalov (ATP 16) met 6-1, 5-7, 2-6. Kan gebeuren, maar de manier waarop was pijnlijk, letterlijk en figuurlijk. Nadal strompelde over de baan en toonde zich down na afloop. "Er komt een moment dat mijn hoofd 'stop' gaat zeggen…"
Lees verder

Kriebels in de buik! Langste hangbrug ter wereld opent in Tsjechië
Een snuifje angst, een fikse dosis adrenaline en een hoop vlinders in de buik. Dat mag je verwachten wanneer je je waagt aan de langste hangbrug ter wereld die vanaf vandaag officieel geopend is in Tsjechië. De 721 meter lange brug overspant een volledige vallei en hangt maar liefst 95 meter boven de grond.
Lees verder

Walter De Donder geen kandidaat-voorzitter bij CD&V
Walter De Donder, de burgemeester van Affligem, is geen kandidaat om Joachim Coens op te volgens als voorzitter van CD&V. Dat zegt De Donder vrijdag in een videoboodschap.
Lees verder

Turkse gemeenschap Beringen-Mijn reageert boos op omerta-beschuldiging: "Ik heb ooit iets mispeuterd en na 48 uur was ik al verklikt. Ferme zwijgplicht, hé?"
Een brand in Beringen-Mijn kostte bijna drie jaar geleden het leven aan twee brandweermannen. Al die tijd bleven de drie jonge daders uit de handen van het gerecht. Nu ze zijn opgepakt, zegt de advocaat van de nabestaanden dat er in de Turkse gemeenschap van Beringen-Mijn een zwijgcultuur heerst. Burgemeester en bewoners zijn kwaad. "Had ik geld, ik deed die vent een proces aan!"
Lees verder

LIVE (za, 20u45). Edward Still: "We moeten tot het uiterste gaan om te winnen"
• Europe play-offs • Speeldag 5 • Jupiler Pro League • Mambourg
Lees verder

Tekort aan babymelkpoeder in de VS: problematisch voor gezondheid van baby's
De Amerikaanse overheid gaat onderzoek doen naar het landelijke tekort aan babymelkpoeder dat in de Verenigde Staten is ontstaan. Een speciale commissie van het Huis van Afgevaardigden wil documenten van de vier grootste fabrikanten van het land inzien, waaronder Abbott Nutrition, Mead Johnson Nutrition, Nestlé en Perrigo, meldt nieuwszender ABC News.
Lees verder

Kendall Jenner maakt zich belachelijk met poging om komkommer te snijden: "Dit is tragisch"
Kendall Jenner, bekend van de realityreeks 'The Kardashians' op Disney+, veroorzaakt heel wat commotie op het internet. Daar doen namelijk beelden te ronde uit de laatste aflevering van de show, waarin Jenner in haar eentje een simpele taak probeert uit te voeren: het snijden van een komkommer. Al blijkt dat net iets minder simpel dan het zou moeten zijn.
Lees verder

ECDC telt 232 gevallen van acute hepatitis in Europa: al twaalf gevallen ontdekt in België
Het aantal gevallen van acute hepatitis van onbekende oorsprong bij kinderen tot 16 jaar blijft toenemen in Europa. Vrijdag 13 mei waren in veertien landen van de Europese Economische Ruimte 232 gevallen gemeld, waarvan 229 als waarschijnlijk en drie als epidemiologisch gelinkt. Dat geeft het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) vrijdag aan op zijn website.
Lees verder

Man in coma geslagen met fles lachgas: drie verdachten in de cel voor poging doodslag
Drie mannen uit Anderlecht zitten sinds maandag in de cel nadat ze afgelopen weekend betrokken waren bij een gewelddadig incident in Affligem. Ze zouden een man op het hoofd hebben geslagen met een bus lachgas. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. De drie zijn in verdenking gesteld voor poging tot doodslag en verschijnen op 25 mei voor de raadkamer, aldus het parket.
Lees verder

De kijkers vertrekken en de marktwaarde slinkt: hoe moet het verder met Netflix?
Als eerste streamingdienst haalde Netflix meer dan tweehonderd miljoen abonnees, maar begin dit jaar moest oprichter Reed Hastings toegeven dat ze voor het eerst 200.000 abonnees waren kwijtgeraakt. Het lijkt erop dat de streamingdienst zich moet gaan bezinnen over de toekomst. Maar welke maatregelen kan Netflix nemen? Hoe komt het dat het aantal abonnees zo sterk is gedaald? En kan het nieuwe seizoen van kijkcijferkanon 'Stranger Things' voor een frisse wind zorgen?
Lees verder

Autoriteiten blokkeren opnieuw luxejacht van Russische oligarch in Hamburg
De Duitse autoriteiten hebben vrijdag in de haven van Hamburg een luxejacht in beslag genomen dat toebehoort aan Farkhad Akhmedov, een Russische zakenman tegen wie Europese sancties zijn ingesteld.
Lees verder