Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom Hemelvaartsdag de gevaarlijkste dag in het verkeer is in België

HLN
Waarom Hemelvaartsdag de gevaarlijkste dag in het verkeer is in België
In België is Hemelvaartsdag de gevaarlijkste dag in het verkeer, zo blijkt uit ongevallenanalyses. Op deze dag loop je het meeste risico om betrokken te raken bij een ongeval. De oorzaak zit in het feit dat er veel wordt gedronken en gefeest, waarna regelmatig de auto wordt gepakt om naar huis te rijden.
Lees verder

Michael Ally (23) kon jongste schepen van Vlaanderen worden, maar daar stak Pieter De Crem stokje voor: "N-VA gaat vanaf nu oppositie voeren"
Hij zou de jongste schepen van Vlaanderen worden, maar dat is vorige week anders uitgedraaid. Michael Ally (23) moest voor N-VA in het schepencollege van Aalter komen, maar dat stuitte op een njet van burgemeester Pieter De Crem (CD&V). Einde van het kartel CD&V/N-VA in Aalter. Michael Ally spreekt voor het eerst, en neemt geen blad voor de mond.
Lees verder

Van Peteghem: "Met CD&V in regering zal nooit geraakt worden aan automatische indexering"
De stijgende levensduurte bezorgt te veel mensen kopzorgen. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) donderdag gezegd in zijn toespraak voor Rerum Novarum. "Wanneer gezinnen, alleenstaanden en ondernemingen aangeven dat ze voelen dat hun uiterste best doen niet langer voldoende is, wanneer mensen twijfelen tussen een volle of halve tank, dan zitten we met een ernstig probleem. Niet enkel falen we dan in ons principe van werken moet lonen, maar we dreigen zo ook deze mensen te verliezen aan extreme en populistische partijen."
Lees verder

LIVE GIRO. "Almeida moet Giro verlaten na positieve coronatest"
Tussen al het klimgeweld door is het in de 18de rit nog eens aan de overgebleven sprinters. Pakt de oppermachtige Arnaud Démare zijn vierde ritzege? Of verrast Mathieu van der Poel op het steile klimmetje op zo'n 50 kilometer van de aankomst? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

LIVE GIRO. Almeida, vierde in de stand, moet Giro verlaten na positieve coronatest
Slecht nieuws uit de Ronde van Italië: João Almeida, de vierde in de stand, moet de koers verlaten na een positieve coronatest. Wat de etappe van vandaag betreft, is het tussen al het klimgeweld door nog eens aan de overgebleven sprinters. Pakt de oppermachtige Arnaud Démare zijn vierde ritzege? Of verrast Mathieu van der Poel op het steile klimmetje op zo'n 50 kilometer van de aankomst? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

Jumbo-klanten kunnen uitgebreid praatje slaan aan eerste kletskassa in België: "Veel mensen hebben nood aan zo'n babbeltje"
Met de opening van Jumbo in Balen is de eerste kletskassa in België sinds woensdag een feit. Klanten kunnen er rustig keuvelen met de kassierster, zonder dat ze de druk voelen om zich te haasten. Op de eerste dag was de kletskassa in kwestie al meteen erg in trek. "De meeste mensen stonden echt open voor dat babbeltje. Zo was een klant voortdurend moppen aan het tappen", vertelt Cindy Dominicus, een van de 'kletskassiersters' in Balen.
Lees verder

Rusland verlaagt rente tijdens noodvergadering om roebel-rally te stoppen
De Russische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief voor de derde keer op rij verlaagd. De rentestap volgde op een noodvergadering van de centrale bank die in het teken stond van het afremmen van de sterke opmars van de roebel. Met de renteverlaging hoopt de bank ook de door westerse sancties getroffen Russische economie te ondersteunen.
Lees verder

'Steekneus' Alexander Hendrickx strijdt met Pinoké om Nederlandse titel tegen Bloemendaal: "Ze zijn niet ongenaakbaar"
Alexander Hendrickx en Sébastien Dockier schrijven met hun club Pinoké geschiedenis in de Nederlandse Hoofdklasse. De club staat bij een allereerste play-offdeelname immers meteen in finale. Pinoké neemt het vandaag, zaterdag en misschien zondag op tegen grootmacht Bloemendaal. "We willen met Pinoké aan de top blijven", aldus topscorer Hendrickx.
Lees verder

Crevits roept mensen op om te kiezen voor job in de zorg
Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) heeft donderdag in een videoboodschap naar aanleiding van Rerum Novarum mensen opgeroepen om te kiezen voor een job in de zorg. De ruim 700.000 mensen die in de zorgsector werken belichamen de warme solidariteit waartoe Rerum Novarum oproept, aldus Crevits.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen verwacht hectisch weekend in Monaco - Blote billen van Bottas leveren 50.000 euro op voor goede doel
Met de GP van Monaco trekt de Formule 1 naar een van de meest legendarische circuits op de kalender. De race in het Prinsdom brengt quasi altijd spektakel. Neemt Ferrari zondag revanche voor het pechweekend in Barcelona? Of wordt het een vier op rij voor Max Verstappen? Mis in onderstaande liveblog niets van de persconferenties, nieuwtjes, kwalificaties en race zelf.
Lees verder

Twee jaar na dood George Floyd: strengere regels voor federale politie VS
Twee jaar na de moord op de Afro-Amerikaan George Floyd dringt de Amerikaanse president Joe Biden aan op strengere regels voor de federale politie. Zonder het vertrouwen van de mensen kunnen de veiligheidsautoriteiten hun taken niet vervullen, zei Joe Biden woensdagmiddag in Washington, bij het ondertekenen van een bijbehorend decreet. De familieleden van Floyd waren ook aanwezig in het Witte Huis. Biden bracht Floyds dochter Gianna mee op het podium.
Lees verder

De stormachtige groei van Vinicius Souza, van de favela's tot gewild in heel Europa: "Hij kan een grote carrière maken"
Een jongen uit de favela's jaagt zijn dromen na. Vinicius Souza (22), doorgebroken bij KV Mechelen, is grof wild op de transfermarkt. "De Premier League zou een goede volgende stap zijn", aldus Steven Defour.
Lees verder

30 jaar geleden brak prinses Diana met elk protocol: "Ze keek aan tegen levenslange straf van ongeluk"
'Diana: Her True Story', zo heette het boek waarin in juni 1992 voor het eerst explosieve onthullingen van Diana's leven als royal naar buiten kwamen. Er werd gesproken over een eetstoornis, zelfmoordpogingen én voor het eerst viel de naam van Camilla Parker Bowles. Dat de prinses van Wales zélf achter al deze onthullingen zat, wist niemand tot na haar dood. Maar het boek wijzigde wereldwijd het aanzien van de Britse monarchie. Andrew Morton, de auteur en grote vertrouweling van de prinses, blikt nu terug op hun gedurfde plan: "Het was alsof ik toegelaten werd tot een ondergrondse kliek die een gevaarlijk geheim koesterde."
Lees verder

"Elk jaar je gazon verticuteren is overbodig en zelfs niet goed voor je gras": tuinexperte beantwoordt de 10 meest gestelde vragen over je gazon
Dat veel mensen graag een piekfijn gazon willen bleek uit de vele vragen die onze tuinexperte Laurence Machiels hierovre krijgt. Die bewijzen ook dat soms een uitdaging is om een prachtig groen grastapijt te creëren én te onderhouden. Het juiste advies kan dan een wereld van verschil maken. Hier lees je het antwoord op de tien meest prangende gazonvragen. "Elk jaar je gazon verticuteren is niet goed voor je gras."
Lees verder

Jongeman die dood aangetroffen werd onder brug slachtoffer van verkeersongeval
De jongeman van rond de twintig jaar die in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 mei dood aangetroffen werd onder een brug in Louvain-la-Neuve, kwam mogelijk om het leven bij een verkeersongeval. Dat heeft de onderzoeksrechter vandaag gemeld. Het ging om een verdacht overlijden.
Lees verder

Vakantieverkeer zorgt voor drukte richting kust en Ardennen
Zoals traditioneel op een Hemelvaartsdag met mooi weer is er donderdagvoormiddag erg druk verkeer richting kust en Ardennen. Dat zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Voorlopig zijn nergens incidenten gemeld. Op de E40 tussen Veurne en de grensovergang met Frankrijk staat het verkeer over een afstand van zowat zeven kilometer zo goed als stil, door grenscontroles van de Franse politie.
Lees verder

Bewolkt met temperaturen tot 22 graden, vanavond kans op regen
Donderdagnamiddag wordt in het binnenland wisselend bewolkt met een matige zuidwestenwind, met maximumtemperaturen tussen 17 en 22 graden. Aan de kust wordt het overwegend bewolkt met soms wat hoge bewolking, met rukwinden van mogelijk 50 km/u. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Eerst groenten, dan vlees en patatjes: kan je afvallen door te letten op de volgorde waarin je eet? 2 diëtisten leggen uit
De Franse biochemicus en 'Glucose Goddess' Jessie Inchauspé beweert dat ze het geheim gevonden heeft om op een gezonde manier gewicht kwijt te spelen. Zonder dieet, zonder cravings, en je kan eten wat je wil. Je moet gewoon letten op de volgorde van wat je eet en op je glucosewaarden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook? En hoe pak je het concreet aan? We vroegen het aan diëtisten Alessia Couvreur en Hella Van Laer.
Lees verder

Mark van Bommel op de Bosuil om contract van twee jaar te tekenen
Antwerp zal de komst van Mark van Bommel snel officialiseren. De Nederlander is op de Bosuil om een contract van twee jaar te ondertekenen. Hij moet de Great Old naar succes leiden volgend seizoen.
Lees verder

Turkije onderhandelt met Rusland en Oekraïne over export graan
Turkije onderhandelt met zowel Rusland als Oekraïne over de hervatting van de export van Oekraïens graan, meldt een Turkse functionaris. De gesprekken gaan over het openen van een corridor via Turkije.
Lees verder