Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 mei 2022

Vijf dokwerkers opgepakt voor uithaling van twee ladingen cocaïne

HLN
Vijf dokwerkers opgepakt voor uithaling van twee ladingen cocaïne
Vijf dokwerkers die op kaai 1700 in de Waaslandhaven werkten, zijn woensdagochtend gearresteerd op verdenking van uithaling van cocaïne. Eén van de verdachten is Ashraf H., broer van advocaat Jawad H. die in het begin van de operatie Sky ECC werd gearresteerd.
Lees verder

Wouter Beke neemt ontslag als Vlaams minister van Welzijn: "Overlijden van baby in Mariakerke heeft mij meer aangegrepen dan ik aan de buitenwacht wilde toegeven"
Wouter Beke heeft zijn ontslag gegeven als Vlaams minister van Welzijn. De CD&V-topman deed de aankondiging tijdens een onverwachte persconferentie met vrouw en dochter aan zijn zijde. "Nothing to prove", luidde het opschrift op een oranje trui die hij van hen kreeg. Als reden haalde hij onder meer het overlijden van de baby in Mariakerke aan, maar ook de pers kreeg een stevige sneer.
Lees verder

"Nothing to prove": Beke neemt ontslag als Vlaams minister van Welzijn, met vrouw en dochter aan zijn zijde
Wouter Beke heeft zijn ontslag gegeven als Vlaams minister van Welzijn. De CD&V-topman deed de aankondiging met vrouw en dochter aan zijn zijde. "Nothing to prove", luidde het opschrift op een oranje trui.
Lees verder

Acteur Walter Quartier na misbruik van dochters: "Fabre krijgt 18 maanden met uitstel en ik vier jaar effectief voor wat dronken knuffels"
Acteur Walter Quartier (68) barstte vanmiddag in tranen uit toen de rechter hem het laatste woord gaf. De Antwerpenaar, vroeger een veelgevraagd gastacteur in Vlaamse tv-series, is in beroep tegen zijn veroordeling tot vier jaar effectieve celstraf voor seksueel misbruik van zijn twee dochters. "Laat dit ophouden. Ik zou mijn dochter het liefst terug in mijn hart sluiten. Ik heb al een dochter verloren." Zijn jongste dochter pleegde zelfmoord, mogelijk als gevolg van het misbruik toen zij nog kind was.
Lees verder

Paris Hilton laat zich opsluiten in isoleercel uit protest: "Ik werd seksueel misbruikt, dat mag niemand anders overkomen"
Paris Hilton ging lobbyen in het Witte Huis in Washington D.C. Ze ontmoette er functionarissen als onderdeel van haar strijd tegen kindermisbruik. De realityster wil meer bescherming voor geïnstitutionaliseerde jongeren. In 2020 vertelde ze in haar documentaire 'This is Paris' over haar ervaringen op haar oude kostschool, de Provo Canyon School. Dat is een school voor moeilijk opvoedbare tieners. Hilton zegt dat ze er werd geslagen, gewurgd en opgesloten. En ze werd er zelfs seksueel mishandeld.
Lees verder

Molenbeek verbiedt "werkbezoek" van Dewinter en Wilders
De burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux verbiedt dat de extreemrechtse kopstukken Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Geert Wilders (PVV) op "werkbezoek" komen in haar gemeente. Beide politici wilden de Brusselse gemeente bezoeken, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in Humo had laten verstaan dat hij zich niet in België voelde wanneer hij door Molenbeek rijdt.
Lees verder

Mickey mag niet meer bedelen in Gent. "Straatanimatie mag, geld vragen niet"
De Disneyficatie van Gent is een feit. Mannen verkleed als Mickey en Minnie Mouse wandelen door de stad, vragen mensen om samen op de foto te gaan, en vragen dan om een 'vrije bijdrage'. Maar 'actief bedelen' mag niet in Gent, en dus greep de politie in.
Lees verder

Universiteiten willen geen centraal meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag
De vijf Vlaamse universiteiten willen geen centraal meldpunt waar studenten melding kunnen maken van grensoverschrijdend gedrag. Dat moet blijken uit een interne nota van de Vlaams Interuniversitaire Raad, die onafhankelijk studentenblad Veto kon inkijken. De universiteiten zouden meer heil zien in interne meldpunten.
Lees verder

LIVE DARTS. Wie wint Premier League-manche in Sheffield?
Het dartscircus strijkt neer in Sheffield voor de 14de speeldag in de Premier League. Slaat leider Jonny Clayton opnieuw toe? Volg hieronder alle actie live op de voet of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Het is voorlopig niet de Giro van Caleb Ewan, die mogelijk ook nog eens vaste loods Jasper De Buyst mist in de Tour
Het is nog niet de Giro geweest van Caleb Ewan. Van de eerste vier kansen op ritwinst, verzilverde de Australiër van Lotto-Soudal er geen één. In Scalea werd hij door Arnaud Démare gevloerd met een centimeter. Nog slechter nieuws is dat de Tour voor zijn vaste loods Jasper De Buyst door een bekkenbreuk een groot vraagteken is.
Lees verder

LIVE. Gómez trapt Anderlecht vanop elf meter snel op voorsprong tegen Antwerp
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Aftrap: donderdag, 20u30 • Lotto Park • Bij winst is Anderlecht zeker van de derde plaats
Lees verder

LIVE. Van Crombrugge weer in de ploeg bij Anderlecht - Priske zet Frey op de bank en voert nog vier andere wissels door
• Speeldag 4 Champions' play-offs • Aftrap: donderdag, 20u30 • Lotto Park • Bij winst is Anderlecht zeker van de derde plaats
Lees verder

OVERZICHT. Van crisis naar crisis: Wouter Beke stopt als minister van Welzijn na hobbelig parcours
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) leek wel een kat met negen levens, maar zijn negende leven blijkt nu ook opgebruikt. Beke zet een stap op zij als minister van Volksgezondheid en biedt officieel zijn ontslag aan. Minister Beke lag onder vuur om zijn aanpak van de coronacrisis in de rusthuizen, maar ook de wantoestanden in de crèches en de problemen rond het ouderschapsverlof bleven de christendemocraat achtervolgen. Hier krijgt u een overzicht van het hobbelige parcours van de nu ex-minister: Wouter Beke.
Lees verder

Dat is honkvast zijn: Jasper Stuyven blijft eerste liefde trouw en doet er nog eens drie jaar Trek-Segafredo bij
De handtekening is nog niet gezet, maar Jasper Stuyven staat dicht bij een verlenging van drie jaar bij Trek-Segafredo. Het maakt dat hij minstens tot zijn 33ste voor zijn eerste profploeg zal hebben gereden. Een analyse van de honkvaste Stuyven.
Lees verder

LIVE. Volg hier de 2de halve finale van het Eurovisiesongfestival, mét onze Belgische inzending Jérémie Makiese
Vanavond zijn we al aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival toe. Ook onze eigen inzending, Jérémie Makiese met het nummer 'Miss You', zal in deze ronde te horen zijn. Gaan we door naar de grote finale? Daar komen we straks achter. Volg alles live mee in onze liveblog, vanaf 21u.
Lees verder

LIVE. Volg hier de 2de halve finale van het Eurovisiesongfestival, mét onze Belgische inzending
Vanavond zijn we al aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival toe. Ook onze eigen inzending, Jérémie Makiese met het nummer 'Miss You', zal in deze ronde te horen zijn. Gaan we door naar de grote finale? Daar komen we straks achter. Volg alles live mee in ons blog, vanaf 21u.
Lees verder

LIVE. Volg hier de 2de halve finale van het Eurovisiesongfestival
Vanavond zijn we al aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival toe. Ook onze eigen inzending, Jérémie Makiese met het nummer 'Miss You', zal in deze ronde te horen zijn. Gaan we door naar de grote finale? Daar komen we straks achter. Volg alles live mee in ons blog, vanaf 21u.
Lees verder

Opvallend: Wouter Beke krijgt trui met opschrift 'Nothing to prove' van vrouw en dochter
Wouter Beke (CD&V) kondigde vandaag zijn ontslag aan als Vlaams minister van Welzijn. Misschien wel de opvallendste aanwezigen op de persconferentie waren zijn vrouw Leen en dochter Nette. Zij schonken hem aan het einde van zijn toespraak een oranje sweater met daarop de tekst 'Nothing to prove' (niets te bewijzen, red.).
Lees verder

Beke toont oranje trui met opschrift 'nothing to prove' tijdens aankondiging ontslag
Wouter Beke (CD&V) kondigde vandaag zijn ontslag aan als Vlaams minister van Onderwijs en Welzijn. Misschien wel de opvallendste aanwezigen op de persconferentie waren zijn vrouw Leen en dochter Nette. Zij schonken hem aan het einde van zijn toespraak een oranje sweater met daarop de tekst 'Nothing to prove' (niets te bewijzen, red.).
Lees verder

Locomotief ramt vrachtwagen op overweg in Waaslandhaven
Op een spoorwegovergang in de Schoorhavenweg in Verrebroek is donderdagavond een vrachtwagen aangereden door een trein. De machinist raakte hierbij lichtgewond. De schade is aanzienlijk.
Lees verder