Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 mei 2022

Video toont hoe kraai fiets- en wandelpad onveilig maakt: “Net een arend die op zijn prooi duikt”

HLN
Video toont hoe kraai fiets- en wandelpad onveilig maakt: "Net een arend die op zijn prooi duikt"
Leuven kreeg dan wel een behoorlijk fietsrapport, maandag was fietsen op het pad langs het zwembad in Kessel-Lo allesbehalve veilig. Een kraai had het daar gemunt op nietsvermoedende passanten. "Ik telde zo'n vijftien aanvallen", aldus een buurtbewoner.
Lees verder

IN KAART. Nu al 6 bevestigde gevallen van apenpokken in ons land: ook in deze 20 landen werden ze al ontdekt
Er worden over de hele wereld steeds meer gevallen van de apenpokken gerapporteerd. Volgens gezondheidsdienst Sciensano staat de teller in ons land intussen op 6 bevestigde gevallen en 1 vermoedelijk geval (daar was het resultaat van de PCR-test nog niet beschikbaar). Het gaat om zeven mannen die seks hebben met mannen. De ziekte is nu al ontdekt in 21 landen. In totaal staat de teller op 223 bevestigde gevallen en 89 mogelijke. Een overzicht.
Lees verder

IN KAART. Nu al 6 bevestigde gevallen van apenpokken in België: ook in deze 20 landen werden ze al ontdekt
Er worden over de hele wereld steeds meer gevallen van de apenpokken gerapporteerd. Volgens gezondheidsdienst Sciensano staat de teller in ons land intussen op 6 bevestigde gevallen en 1 vermoedelijk geval (daar is het resultaat van de PCR-test nog niet beschikbaar). Het gaat om zeven mannen die seks hebben met mannen. De ziekte is nu al ontdekt in 21 landen. In totaal staat de teller op 223 bevestigde gevallen en 89 mogelijke. Een overzicht.
Lees verder

Holebi-boegbeeld Wim (40) in eigen tuin door jongeren met dood bedreigd: "We maken je kapot en steken je huis in brand"
Wim Raes (40), voorzitter van holebivereniging Tiszo, is dinsdagavond met de dood bedreigd door drie jongeren in zijn eigen tuin in Sint-Niklaas. "Het duurde wel tien minuten. Ik ben naar binnen gelopen en heb me opgesloten, ik was echt bang", getuigt hij.
Lees verder

Een zwemvijver plaatsen? Dit moet je weten over onderhoud en prijskaartje
Klassieke zwembaden krijgen stevige concurrentie van hun natuurlijke variant. De verschillen tussen beide types verdwijnen dan ook stilaan. Droom je ook van zo'n natuurlijke waterpartij in je tuin? Bouwsite Livios geeft inzicht in het prijskaartje van een zwemvijver en wijst op vier belangrijke aandachtspunten.
Lees verder

8 op de 10 Belgen vinden witte tanden belangrijk, maar te ver gaan is gevaarlijk. "Bleach kan tandvlees doen afsterven"
Onze glimlach moet steeds witter. De cosmetica-industrie steekt daarvoor een tandje bij, en laat ook sterren als Kendall Jenner 'orale schoonheid' promoten. Ondertussen beginnen mensen aan 'bleachorexia' te lijden en wagen ze zich aan gevaarlijke middeltjes. Tandarts Elisabeth De Maesschalck wijst ons op de gevaren van wittere tanden en verklaart hoe je een gebit wel mooi (en gezond!) houdt. "Whitening tandpasta's zijn bedrog. Ze kunnen je tanden zelfs geler maken."
Lees verder

Nick Cave bedankt fans voor steun na overlijden zoon
Begin mei moest Nick Cave (64) afscheid nemen van z'n oudste zoon, Jethro Lazenby (30). Het is ongetwijfeld een ongelofelijk moeilijke periode voor de muzikant, maar Cave nam wel de tijd om z'n fans te bedanken voor de steun. Dat deed hij op zijn blog, 'Red Hand Files'.
Lees verder

'Top Gun'-fans nemen plaats in echte F-16 naast Kinepolis Antwerpen: "Ik ben zowaar de Belgische Maverick, en het klopte gewoon"
Vijf volle zalen in de Kinepolis, bijna 2.000 fans. Zoveel bezoekers lokte de sequel van de avant-première van 'Top Gun: Maverick' naar het cinemacomplex in Antwerpen dinsdagavond. En ze werden verrast. In samenwerking met de Belgische luchtmacht mochten ze een zitje nemen in een echt F-16-vliegtuig op de parking: "In Nederland komt 'ie pas volgende week uit, maar zo lang konden we niet wachten."
Lees verder

Ryanair bedreigt Belgische piloten die deze zomer willen staken: "Voordelen zullen komen te vervallen"
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft haar Belgische piloten gewaarschuwd voor gevolgen indien het deze zomer tot stakingen komt. Eerder deze week kondigden de Belgische piloten aan dat voor deze zomer een stakingsaanzegging is verstuurd. "Stakingen zullen onze Belgische piloten geen voordelen opleveren en zullen loonherstel alleen maar vertragen of annuleren en vliegtuigen en banen in gevaar brengen", zegt personeelsdirecteur Darrell Hughes in een interne nota, die persagentschap Belga kon inkijken.
Lees verder

Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: "Pure adrenaline om hen te helpen"
De zware brand in de Groeneweg in Grembergen heeft bij de buren een diepe indruk nagelaten. Een Slovaaks gezin dat nu ongeveer een jaar in de woning verbleef, kon ternauwernood ontsnappen aan een zware uitslaande brand, mede dankzij de hulp van de buren. Een bewoner sprong vanop de eerste verdieping naar beneden, een andere werd door de buren via het dak aan de achterkant geholpen. "Het gezin was echt enorm in paniek", vertellen Nico De Meester en Natacha Bogaert.
Lees verder

TMZ dient motie in om ex-werknemer van Johnny Depp te beschermen in rechtszaak
De Amerikaanse nieuwswebsite TMZ heeft dinsdag een motie ingediend om de getuigenis van een ex-werknemer in de zaak van Johnny Depp tegen te houden. De tabloidkrant beroept zich daarin volgens 'Variety' op het recht om bronnen te beschermen.
Lees verder

"Burnley zet ondanks degradatie nog steeds in op Vincent Kompany"
Vincent Kompany is nog altijd in beeld om de nieuwe manager van Burnley te worden. Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic. Ondanks de degradatie uit de Premier League heeft voorzitter Alan Pace een eventuele komst van Kompany nog niet opgegeven. Het is wel nog maar de vraag of de huidige coach van Anderlecht zal toehappen.
Lees verder

Vertrek bij Anderlecht steeds waarschijnlijker: "Burnley zet ondanks degradatie nog steeds in op Vincent Kompany, gesprekken lopen"
Vincent Kompany is nog altijd in beeld om de nieuwe manager van Burnley te worden. Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic. Ondanks de degradatie uit de Premier League heeft voorzitter Alan Pace een eventuele komst van Kompany nog niet opgegeven. Er zouden zelfs gesprekken aan de gang zijn. Het is wel nog maar de vraag of Kompany zal toehappen, al heeft het er alle schijn van dat hij volgend seizoen geen coach meer is van paars-wit.
Lees verder

Wanneer valt de uitspraak en wat met de verliezer? Alle vragen over het proces 'Johnny Depp vs Amber Heard' beantwoord
Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) staan ondertussen al vijf weken met getrokken messen tegenover elkaar in de rechtszaal en daar horen straffe advocaten, bizarre psychiaters en opvallende bekentenissen bij. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, zochten we een antwoord op de meestgestelde vragen. Van de kern van de zaak, tot het ontbrekende vingerkootje: de ultieme vragen over het proces Johnny Depp vs Amber Heard beantwoord.
Lees verder

INTERVIEW. De cast van 'Stranger Things' over 4de seizoen: "Het wordt nog donkerder"
Een hoogdag voor fans van sciencefiction-horrorseries, want het vierde seizoen van het populaire 'Stranger Things' is vanaf vandaag te bekijken op Netflix. Is dit seizoen écht het donkerste tot nu toe? En komen de acteurs binnenkort naar België? Showbits had een exclusief interview met de cast van de serie, om te polsen naar wat er allemaal nog staat te gebeuren. "Er zijn veel vragen die nog beantwoord moeten worden", verklapt acteur Caleb McLaughlin.
Lees verder

LIVE GIRO. Opnieuw klimmen geblazen, kan Hindley een gooi doen naar het roze van Carapaz in de gietende regen?
De zeventiende etappe van deze Giro is een korte, maar pittige rit. In de 168 kilometer tussen Ponte di Legno en Lavarone liggen twee beklimmingen van eerste categorie. De renners moeten deze twee steile cols bovendien allebei in de laatste vijftig kilometer overwinnen. Zeker opnieuw kansen voor een sterke vluchter om de rit te pakken, maar ook tussen de mannen van klassement zouden er op de slotklim wel eens verschillen gemaakt kunnen worden. Kan Jai Hindley zijn achterstand van drie seconden op leider Carapaz goedmaken? Rond 17u15 kennen we het verdict.
Lees verder

Tragedie voor Tunesische kust: 75 vermisten nadat bootje met migranten kapseist
Meer dan zeventig migranten die vanuit Libië vertrokken zijn om clandestien naar Europa te reizen, zijn vermist. Hun bootje leed schipbreuk voor de kust van Tunesië, meldt de Tunesische politie.
Lees verder

Nazivlaggen aan Centraal Station doen reizigers vreemd opkijken: "We leggen mensen uit wat hier aan de hand is"
Wie vandaag in het Antwerpse Centraal Station moet zijn, wordt even teruggekatapulteerd naar de Tweede Wereldoorlog. In het station hangen sinds vanmorgen rode nazivlaggen voor opnames van de film 'Wil'. En dat is niet voor iedereen even duidelijk.
Lees verder

Van Gent Smaakt tot burgers met Mathieu Terryn & Bockie De Repper: 7 food events die je niet wil missen tijdens het hemelvaart- en pinksterweekend
Nog geen plannen tijdens het verlengde hemelvaart- of pinksterweekend? Dan schrijf je deze 7 food events als rasechte foodie graag in jouw agenda. Van foodtrucks vol dumplings en taco's tot burgerfestivals en een vijfgangendiner van een topchef naar keuze: hier ontdek je waar en wanneer je moet zijn voor al dat lekkers.
Lees verder

Terwijl de rijksten der aarde geld verliezen, groeit het fortuin van Warren Buffett. Dit is zijn strategie
De rijkste mensen ter wereld verloren dit jaar al honderden miljarden. De oorzaak? Het extreem woelige beursklimaat. Onder meer Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault en Bill Gates behoren tot de verliezers. Maar bij de vijf rijksten is er ook één die zijn fortuin ziet groeien: de 91-jarige meester-belegger Warren Buffett. Zijn strategie is al 60 jaar onveranderd.
Lees verder