Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 mei 2022

Verrassingen op je afrekening vermijden? Dit gadget toont hoeveel energie je precies verbruikt

HLN
Verrassingen op je afrekening vermijden? Dit gadget toont hoeveel energie je precies verbruikt
Met de stijgende prijzen kijken we steeds meer naar ons dagelijkse energieverbruik. Vaak kan dat via een app van je provider, maar met een speciaal apparaatje kun je het verstoken van stroom en gas ook tot in de kleinste details met een eigen app opvolgen. Technologiesite Tweakers zoomt er dieper op in.
Lees verder

"Een huilende peuter met afgebrokkelde tandjes en een dikke wang moét je wel narcose geven": tandartsen geven advies voor een gezond kindergebit
Wie als kind weinig tot geen gaatjes heeft, blijft ook als volwassene vaker van tandleed gespaard. En dat heeft nauwelijks iets met erfelijke pech te maken: tandbederf is namelijk perfect te vermijden. Toch heeft een kwart van de kleuters er al last van. Hoe lacht je kind een gaatjesvrije toekomst tegemoet? Tijd om de experts aan de tand te voelen.
Lees verder

Amber Heard ontslaat haar pr-team na weken vol negatieve headlines: "Ongezien en ongehoord"
Amber Heard (36) heeft de banden met haar pr-team verbroken, slechts enkele dagen voor ze moet getuigen op het monsterproces tegen Johnny Depp (58). Heard zou volgens insiders niet blij zijn geweest met de eindeloze stroom aan negatieve headlines die de laatste weken over haar verschenen.
Lees verder

Helikopterpiloot van vips voor Tomorrowland veroordeeld tot negen jaar cel voor cocaïnesmokkel
De 38-jarige helikopterpiloot Joeri V. uit Hamme is veroordeeld tot negen jaar cel voor het invoeren van minstens drie ladingen cocaïne. De laatste lading van 1,1 ton zat verstopt in vaten fruitpulp. Joeri V. was tot aan zijn arrestatie piloot en pr-man van de helikopterfirma Heliventure uit Lint die veel vluchten voor vips en popsterren verzorgde voor het festival Tomorrowland.
Lees verder

Vanaf 4 euro per maand: dit zijn de goedkoopste abonnementen voor tieners
De tijd vliegt en kinderen worden snel groot. Opgroeiende kinderen krijgen daarbij steeds vroeger een smartphone cadeau. Een bijpassend abonnement is aangewezen, zeker als je een torenhoge factuur wil vermijden. Met een budget tussen 10 en 15 euro ben je al een heel eind op weg. Maar er zijn nog enkele zaken waar je best op let. Mijntelco.be geeft raad.
Lees verder

Slecht nieuws voor Club: Mats Rits heeft voorste kruisband gescheurd en is minstens zes maanden buiten strijd
De vrees is werkelijkheid geworden. Mats Rits heeft zijn voorste kruisband gescheurd en is minstens zes maanden out. Dat laat Club Brugge weten.
Lees verder

"Ondernemende" kleuter (4) pakt sleutels en gaat op pad met de auto van zijn ouders: twee auto's geramd
Een 4-jarige jongen uit Utrecht, Nederland, heeft zaterdag een wild avontuur beleefd in de auto van zijn ouders. De kleuter ontsnapte 's morgens vroeg uit huis en kroop achter het stuur, waarna hij twee geparkeerde wagens ramde. Het jongetje kwam met de schrik vrij.
Lees verder

"We proberen elke maand 200 euro opzij te zetten, maar zelfs dat lukt vaak niet": Sara (35) verdient gemiddeld 1.500 euro als interieurarchitecte
Als interieurarchitecte kan Sara zich helemaal uitleven in het huis dat zij en haar man twee jaar geleden voor 480.000 euro hebben gekocht. "We moeten 1.750 euro per maand afbetalen, maar die kost wordt deels betaald doordat we een stuk van ons huis verhuren", zegt ze. Voor ons maakt Sara de rekening op.
Lees verder

Eerste beelden tonen hoe burgers van onder puin gehavende staalfabriek in Marioepol kruipen
Er zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe Oekraïense militairen burgers van onder het puin van de zwaar gehavende Azovstal-fabriek in Marioepol halen. Dit weekend kon voor het eerst een honderdtal mensen dat daar vastzat, geëvacueerd worden.
Lees verder

Kleinzoon Muhammad Ali blijft imponeren en slaat tegenstander opnieuw knock-out in eerste ronde
Nico Ali Walsh, de kleinzoon van de legendarische Muhammad Ali, blijft imponeren in de bokssport. Gisteren mepte het 21-jarige middengewicht zijn tegenstander Alejandro Ibarra knock-out in de eerste ronde. Ali Walsh blijft zo ongeslagen na vijf profkampen.
Lees verder

Taskforce vaccinatie niet voor prikplicht in de zorg in huidige epidemiologische toestand
In de huidige context van de corona-epidemie is de taskforce vaccinatie geen voorstander van een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Dat staat in een advies van de taskforce op vraag van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Wel zegt de taskforce dat een nieuwe opflakkering van de epidemie kan worden verwacht. En mocht de situatie in dat geval fors verslechteren, dan zal ze haar advies opnieuw tegen het licht houden.
Lees verder

Klant vergokt 15.000 euro in 3 uur tijd: dagbladhandel mag jaar lang geen weddenschappen meer aanbieden
Een dagbladhandel uit Waregem mag van de Kansspelcommissie een jaar lang geen weddenschappen meer aanbieden. Het nam die beslissing nadat een klant er op 3 uur tijd zo'n 15.000 euro vergokte. Sinds kort mag er in dagbladwinkels maar 200 euro per dag per speler worden ingezet.
Lees verder

De tofste haarkleuren voor de zomer: kapper Jochen Vanhoudt vertelt hoe je elke tint het best verzorgt
Met het fluiten van de vogels en het warmen van de zon, kriebelt niet alleen de lente maar ook de goesting om die haardos een make-over te geven. Of je nu voor een volledig nieuw kleurtje gaat of gewoon het beste uit je eigen lokken wil halen: met deze tips van kapper Jochen Vanhoudt ziet iedere tint er fantastisch uit. "Bondbuilders herstellen de chemische verbindingen in het haar, waardoor het sterk en gezond blijft."
Lees verder

Telefoons van Spaanse premier en minister van Defensie gehackt met Israëlische spyware
De mobiele telefoons van de Spaanse premier Pedro Sánchez en de Spaanse minister van Defensie Margarita Robles zijn illegaal afgetapt. Dat blijkt uit een verklaring van de minister van het Presidentschap, Félix Bolaños. De toestellen werden afgeluisterd en er werden gegevens gestolen met behulp van de Israëlische Pegasus-software.
Lees verder

Spaanse premier en minister van Defensie slachtoffer van afluisterpraktijken
De mobiele telefoons van de Spaanse premier Pedro Sánchez en de Spaanse minister van Defensie Margarita Robles zijn illegaal afgetapt. Dat blijkt uit een officiële verklaring van de regering. De toestellen zouden afgeluisterd worden met behulp van de Israëlische Pegasus-software.
Lees verder

Waarom verkleurt je doorzichtige telefoonhoesje en wat kun je ertegen doen?
Een doorzichtig hoesje voor je smartphone kan er mooi uitzien, maar vroeg of laat raakt het vergeeld. Hoe kan dat en wat kun je daar tegen doen?
Lees verder

Nieuwe CEO voor omstreden rusthuisketen Orpea
De uitbater van woonzorgcentra Orpea heeft een nieuwe CEO. Dat maakte de Franse groep maandag bekend. Het gaat om Laurent Guillot, voormalig CFO van glasbedrijf Saint-Gobain.
Lees verder

Topchoreograaf met rebels kantje & meesterbrein achter Baba Yega: dit is Sinerjey, de kersverse man van Marthe
"Ik wil met je trouwen. Zo eenvoudig is het gezegd." K3'tje Marthe De Pillecyn (25) zingt het al enkele jaren binnen de populaire meidengroep, maar afgelopen weekend maakte ze er ook realiteit van. In alle geheim stapte ze in het huwelijksbootje met choreograaf Sinerjey Meyfroodt (34). Hoewel zijn naam misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, is de bezieler van dansgroep Baba Yega geen onbekende in het tv-wereldje. Een portret van de man die het hart van 'de zwarte van K3' sneller doet slaan, maar ook al beschuldigd werd van onfrisse praktijken.
Lees verder

"Een ernstig tekort aan schildklierhormoon kan tot gewichtstoename leiden": dokter legt uit hoe je schildklierproblemen oplost via voeding
Je hoort vaak dat een te snel of te traag werkende schildklier impact heeft op je gewicht, maar in welke mate klopt dat en hoe uit zich dat precies? "Ongezonde voeding kan bijdragen tot een verstoorde productie van schildklierhormonen", vertelt endocrinoloog Frieda Peiffer (UZA). "Dat kan klachten zoals hartkloppingen, haaruitval of toename in gewicht veroorzaken." Ze legt uit welke invloed voeding uitoefent op de schildklier en welke voedingsstoffen een oplossing bieden.
Lees verder

Je bouwmaterialen zelf bestellen: met deze 6 tips loop je geen risico's
Als je zelf bouwmaterialen bestelt voor je werf, kan er wel eens wat mislopen. Waardoor jij of je aannemer niet verder kan werken en de werken een tijd stilliggen. Door enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, kan je de risico's beperken. Bouwsite Livios lijst op waar je zoal rekening mee moet houden.
Lees verder