Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 mei 2022

Tweevoudig wereldkampioen darts Ted Hankey veroordeeld tot twee jaar cel wegens aanranding

HLN
Tweevoudig wereldkampioen darts Ted Hankey veroordeeld tot twee jaar cel wegens aanranding
Tweevoudig wereldkampioen darts Ted Hankey is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens aanranding. Dat meldt tv-zender BBC. De 54-jarige Engelsman had lang zijn onschuld volgehouden, onwetend van het feit dat zijn vergrijp door camera's was vastgelegd.
Lees verder

Code oranje in alle Vlaamse natuurgebieden wegens droogte: "Wees voorzichtig en rook er zeker niet"
In alle Vlaamse provincies is sinds vandaag code oranje van kracht in natuurgebieden wegens de aanhoudende droogte. Dat staat op de website van het agentschap Natuur en Bos.
Lees verder

Gesprekken tussen EU en VK over Noord-Iers protocol zitten muurvast
De gesprekken tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over het Noord-Ierse protocol zitten muurvast. "Als de EU niet de nodige flexibiliteit toont, dan hebben we als verantwoordelijke regering geen andere keuze dan te handelen", luidt het in een verklaring van de Britse regering na een telefoontje donderdagochtend tussen minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss en Europees Commissaris Maros Sefcovic, die namens de EU de gesprekken met Londen voert. Het VK dreigde er eerder deze week mee zich unilateraal te onttrekken aan afspraken uit het protocol.
Lees verder

LIVE GIRO. Diego Rosa gaat voor solo slim: wie wint zesde etappe in de Giro?
De renners zijn vertrokken in de zesde etappe van de Giro. Cavendish en Ewan werden gisteren verrast en konden niet meesprinten voor de etappezege. Vandaag kunnen zij revanche nemen. Tussen Palmi en Scalea krijgt het peloton enkel in de beginfase een colletje van vierde categorie voor de wielen en wijst alles op een massasprint. Wie wint in Scalea? Volg de etappe op deze pagina op de voet!
Lees verder

André Hazes lijkt toch weer samen met Monique, ex Sarah van Soelen haalt uit: "Je krijgt een hoop leugens"
Ze trokken naar de Verenigde Staten om 'de vorm van hun gezin' terug te vinden, en het ziet ernaar uit dat de liefde tussen André Hazes (28) en Monique Westenberg (44) daar opnieuw opgelaaid is. In de Nederlandse pers verschenen enkele romantische beelden van de twee, waarbij ze onder meer knuffelend in het zwembad zitten. De foto's van het tweetal zijn bij ex Sarah van Soelen (25) echter in het verkeerde keelgat geschoten.
Lees verder

Sarah van Soelen is niet mals voor haar ex André Hazes: "Je krijgt een hoop leugens"
Op woensdag zijn er enkele romantische foto's opgedoken van André Hazes (28) en Monique Westenberg (44). Deze werden onthuld door het Nederlandse weekblad 'Privé'. André en Monique, met wie hij ook een zoontje heeft, zijn al een tijdje weer redelijk close. Maar de beelden van het tweetal zijn bij zijn ex Sarah van Soelen (25) duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten.
Lees verder

Elke (38) beëindigde haar zwangerschap op vraag van haar vriend: "Maar na mijn abortus maakte hij het uit"
Elke (38) raakt zwanger na negen maanden in een relatie met Bert (32). Maar hij voelt niks voor een kind en overtuigt haar om haar zwangerschap te beëindigen. Omdat ze hem niet kwijt wil, stemt ze in. "Vier dagen later – ik was nog aan het nabloeden van zijn kind dat hij weg wou – was hij opnieuw bij zijn ex. Hoe moet ik verwerken dat ik mijn kindje opgaf – uit liefde voor hém?" Onze seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies om zo'n zwaar verlies te verwerken.
Lees verder

Ereloon van artsen wordt 1 juni met 2 procent geïndexeerd
Het ereloon van artsen zal vanaf 1 juni met 2 procent geïndexeerd worden om de snelstijgende kosten van personeel, materiaal en energie op te vangen. De eerder afgesproken indexering van 0,71 procent schiet volgens BVAS, de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten, ruimschoots tekort.
Lees verder

Avonturier Matthieu Bonne (28) op weg om 8 triatlons af te leggen op 8 dagen: "Waanzinnig in deze hitte"
Matthieu Bonne, de avonturier uit Bredene die bekend is van het tv-programma Kamp Waes, is op weg om een nieuwe stunt tot een goed einde te brengen. De 28-jarige redder in Brugge werkt donderdag zijn achtste triatlon af in evenveel dagen op evenveel Canarische eilanden. Niemand deed hem dat voor.
Lees verder

Avonturier Matthieu Bonne (28) op weg om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen: "Waanzinnig in deze hitte"
Matthieu Bonne, de avonturier uit Bredene die bekend is van het tv-programma Kamp Waes, is op weg om een nieuwe stunt tot een goed einde te brengen. De 28-jarige redder in Brugge werkt donderdag zijn achtste triatlon af, in evenveel dagen en op evenveel Canarische eilanden. Nooit slaagde daar al iemand in.
Lees verder

Delhaize lanceert abonnementen voor thuislevering
Delhaize lanceert thuisleveringsabonnementen waarmee klanten kunnen besparen door vooraf te betalen voor minstens drie maanden leveringen. Dat meldt de supermarktketen.
Lees verder

WHO: "Meer dan twee miljoen coronadoden geteld in Europese regio"
Sinds het begin van de coronapandemie zijn in de Europese regio meer dan twee miljoen coronadoden geteld. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO donderdag meegedeeld.
Lees verder

Eerste dode van het jaar door 'balconing' in Mallorca: Brit stort van zevende verdieping naar beneden
Op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca is de eerste dode van het jaar gevallen door 'balconing', het fenomeen waarbij buitenlandse toeristen van het ene balkon van een hotel naar het andere proberen te springen of van het balkon in het zwembad. Slachtoffer is dit keer een 34-jarige Brit die van de zevende verdieping van een hotel naar beneden stortte in Magaluf.
Lees verder

Drama in Spanje: Nederlandse ouders stappen uit het leven nadat jongen (15) van huis wegloopt
In Noord-Spanje zijn twee Nederlandse ouders afzonderlijk van elkaar uit het leven gestapt nadat hun 15-jarige zoon weggelopen was van huis. Na hun dood werd de tienerjongen vorige dinsdag in goede gezondheid aangetroffen, bevestigt de Guardia Civil. Het gezinsdrama slaat in het dorpje Ferreiros in als een bom.
Lees verder

In opspraak geraakte Kevin Spacey maakt na vijf jaar rentree in historisch drama
Kevin Spacey heeft een rol te pakken in de historische dramafilm '1242 - Gateway to the West', over de Mongoolse leider Batu Khan. Het is het eerste grote project waar de acteur aan werkt sinds hij bijna vijf jaar geleden werd ontslagen bij 'House of Cards' wegens beschuldigingen van seksueel wangedrag.
Lees verder

KOERS KORT. Alaphilippe traint (licht) op de rollen - Stuyven blijft ook komende drie seizoenen bij Trek-Segafredo
Goed nieuws voor Julian Alaphilippe. Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat de klaplong - opgelopen bij zijn val in Luik-Bastenaken-Luik - volledig is genezen. De wereldkampioen mag nu licht trainen op de rollen. "Zijn toestand wordt nog verder gecontroleerd alvorens beslist wordt wanneer hij terugtreedt in peloton", meldt Quick.Step-Alpha Vinyl.
Lees verder

Dan Karaty is vandaag een jaar clean: "Het resultaat is het waard"
Een mijlpaal voor Dan Karaty: het tv-jurylid is vandaag precies een jaar clean. Dat laat de 45-jarige Karaty weten bij een vrolijke foto waarop een ballon met het cijfer 1 te zien is. "Ik had een keuze: geef dat ene ding op voor al het andere - of - geef alles op voor dat ene ding."
Lees verder

Ryanair publiceert lijst van vijftien landen waar mondmaskerplicht op vliegtuig nog van kracht is
Na de versoepeling van de Europese regels valt de mondmaskerplicht nog lang niet op alle vluchten in Europa weg. De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een lijst gepubliceerd van vijftien landen binnen de Europese Unie waar nationale wetgeving het dragen van een mondmasker aan boord van een vliegtuig nog steeds verplicht. België staat niet op de lijst. Bij ons zijn mondmaskers niet langer verplicht aan boord van een vliegtuig, maar worden ze wel nog sterk aangeraden.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Romy en Niels uit 'The Sky is the Limit' tonen hun luxevilla in Ibiza-stijl: "Het geld is nu wel op"
Eind vorig jaar namen Romy Biscop (39) en Niels Lagrange (31), bekend van 'The Sky is the Limit', hun intrek in hun mediterraanse droomvilla in Westerlo - inclusief verwarmd zwembad en bos van 70 are. Het koppel geeft ons een exclusieve rondleiding in de luxevilla. Ze vertellen honderduit over hun favoriete plekken in huis, hun liefde voor elkaar en weerleggen de jaloerse reacties. "Ik sproei de gazon maar liefst zes uur per dag."
Lees verder

Reportagemaker Eric Goens gaat in 'Bariloche' op zoek naar Vlaamse collaborateurs in Argentinië
In de zesdelige documentaire reeks 'Bariloche' ontmoet Eric Goens kinderen en kleinkinderen van vergeten Vlaamse collaborateurs die na de Tweede Wereldoorlog naar Argentinië zijn gevlucht om er in Bariloche een nieuw leven te beginnen. Dat bergstadje in de Patagonische Andes staat al decennialang bekend als schuiloord van oorlogsmisdadigers uit Duitsland, Oostenrijk en Italië, zoals Erich Priebke, Adolf Eichmann en Josef Mengele.
Lees verder