Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 mei 2022

Toch geen incidentloze titelviering Club Brugge: vuurpijl richting bezoekersvak van Anderlecht

HLN
Toch geen incidentloze titelviering Club Brugge: vuurpijl richting bezoekersvak van Anderlecht
De titelviering van Club Brugge gisteren liep zeker niet uit de hand, maar toch laat een opvallend incident een wrange nasmaak achter. Een aantal supporters ging de titel ostentatief vieren voor de neus van de bezoekers uit Brussel en een enkeling vond het nodig om een vuurpijl richting de Anderlecht-supporters te gooien. Iets dat we dit seizoen helaas ook al zagen tijdens de Antwerpse derby. Bij Club klinkt het dat de vuurpijl eerst door de Anderlecht-aanhang werd gegooid.
Lees verder

Johan Boskamp over zaak-Derksen: "Die kaars en die vrouw zijn nooit geweest. Johan heeft dat verhaal uit zijn duim gezogen"
Johan Boskamp krabbelt langzaam overeind. In november vorig jaar stapte zijn kleinzoon van 19 uit het leven. Hugo Camps zocht de geliefde voetbalanalist op voor een eerlijke en uitgebreide babbel. Over die tweede grote schok uit zijn leven, de zaak rond Johan Derksen, Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Anderlecht. "Wat er met die club gebeurd is, is ten hemel schreiend."
Lees verder

Allerrijksten nog rijker dankzij corona en oorlog in Oekraïne: "Arm zijn was nog nooit zo duur"
Deze week komen de rijken der aarde voor het eerst in drie jaar weer bij elkaar op het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Ongetwijfeld een feestelijk weerzien, want de rijken zijn de afgelopen jaren duizenden miljarden rijker geworden door corona en de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Amerikaanse peuter (2) steelt smartphone van moeder en bestelt maar liefst 31 cheeseburgers
In de Amerikaanse staat Texas heeft een 2-jarige peuter niet één, niet twee, maar wel 31 cheeseburgers bij fastfoodketen McDonald's besteld toen hij de smartphone van zijn moeder in handen had gekregen. De bestelling bedroeg in totaal meer dan 90 dollar (ongeveer 84 euro). Het kind toonde zich ook nog eens van zijn meest vrijgevige kant en gaf een fooi van 16 dollar (zo'n 15 euro).
Lees verder

Man met alarmpistool dringt school binnen in Anderlecht en bedreigt leerkracht: verdachte nog voortvluchtig
In Anderlecht is deze maandagmiddag een gewapende man binnengedrongen in een school. Daarbinnen bedreigde hij een leerkracht en loste daarbij ook een schot. Dat bevestigt de politiezone Brussel-Zuid. "De man is nog niet opgepakt", aldus de politiewoordvoerster.
Lees verder

Gevolgen van oorlog en toeleveringsproblemen wegen op Duitse economie
De Duitse economie zal tijdens het lopende tweede kwartaal hoogstens licht groeien. Dat heeft de Duitse centrale bank maandag te kennen gegeven. "Aan de ene kant zouden de versoepelde coronamaatregelen de dienstensectoren en de daarmee samenhangende consumentenbestedingen een stevige impuls moeten geven", luidt het in het maandbericht van de Bundesbank voor mei. "Aan de andere kant vergroten de gevolgen van de Russische inval in Oekraïne de druk door een hoge inflatie en toeleveringsproblemen."
Lees verder

Kendall Jenner strompelt trap op in strakke jurk: "Dit is echt krankzinnig"
Model Kendall Jenner (26) straalde op het trouwfeest van zus Kourtney Kardashian en Travis Barker in Italië. Ze droeg een nauw aansluitende jurk met bloemenmotief. Maar de trap opwandelen met de jurk bleek niet vanzelfsprekend.
Lees verder

Janine Bischops en haar beste vriendin Marleen: "Toen ze ontdekte dat Johny Voners haar bedroog, kwam ze hysterisch naar mij"
"Of ik in haar schaduw sta? Meer zelfs, ik bén haar schaduw!" Twee zotte dozen zijn het, Janine Bischops (80) en haar beste vriendin Marleen Bruggeman (66). Ze grijpen elke kans aan om te lachen en onnozel te doen, maar waren er ook voor elkaar als het leven klappen uitdeelde. En dat al vele decennia lang. In een uniek dubbelgesprek vertelt het duo honderduit over hun buitengewone vriendschap, het overlijden van hun dierbaren en de scheiding met wijlen Johny Voners. "Toen hij terug was, heeft hij nog een maand bij Janine gewoond. Dat was voor haar echt onhoudbaar."
Lees verder

LIVE. Johnny Depp getuigt vandaag opnieuw tijdens proces tegen Amber Heard
De 20ste dag van het process Johnny Depp vs Amber Heard is inmiddels aangebroken. Johnny Depp zal vandaag opnieuw een getuigenis afleggen, dit keer op vraag van het team van Amber Heard. Volg hier alles live mee.
Lees verder

Football Talk. Ten Hag over Ronaldo: "Wat ik verwacht? Doelpunten" - Oostenrijkse coach voor Beerschot - Liverpool trekt talent Fabio Carvalho aan
Erik ten Hag heeft tijdens zijn presentatie als trainer van Manchester United benadrukt dat Cristiano Ronaldo deel uitmaakt van zijn plannen. De 37-jarige Portugees keerde vorig jaar terug op Old Trafford en maakte dit seizoen achttien doelpunten in de Premier League, maar de toekomst van Ronaldo was onzeker. Ten Hag nam die twijfels weg tijdens zijn eerste persconferentie in Engeland.
Lees verder

ASSISEN. Enkele getuigen staan met tegenzin op assisenproces Silvio Aquino: "Nu sta ik hier als een beachboy voor u in mijn korte broek"
Nadat voormiddag enkele getuigen niet opdaagden op het assisenproces rond de moord op Silvio Aquino, getuigden namiddag wel een aantal heren, zij het met veel tegenzin. Het leverde een straf verhaal op van een ontvoering van miljoenen euro's waar 'beachboy' Alex slachtoffer van werd. En heel wat scheldpartijen. "Iedereen is multimiljonair en wordt hier afgeschilderd als gangster."
Lees verder

'Golden Arches' worden verwijderd: logo en naam van McDonald's verdwijnen stap per stap uit Russisch straatbeeld
In Khimki, een stadje enkele kilometers ten noordwesten van de Russische hoofdstad Moskou, zijn de eerste stappen ondernomen om het merk McDonald's uit het straatbeeld te verwijderen. Vorige week kondigde de Russische McDonald's-uitbater Alexander Govor aan de restaurants over te nemen en ze een nieuwe merknaam te geven.
Lees verder

Aangepaste dienstverlening bij openbaar vervoer en bpost tijdens hemelvaartweekend
Komende vrijdag is een brugdag tussen de feestdag van Hemelvaart en het weekend. Daardoor is er onder meer een aangepaste dienstverlening bij het openbaar vervoer, bpost, de banken en de stadsdiensten.
Lees verder

Kylian Mbappé over beslissing om te blijven: "Vorig jaar wilde ik naar Real, maar het sportieve project bij PSG zal veranderen"
Na een maandenlange transfersaga besliste Kylian Mbappé afgelopen weekend om niet naar Real Madrid te trekken, maar wel langer bij Paris Saint-Germain te blijven. Vandaag gaf de Franse superster op een persconferentie wat meer uitleg bij die beslissing. "Er zijn hier nog mooie hoofdstukken te schrijven."
Lees verder

Kylian Mbappé over contractverlenging: "Vorig jaar wilde ik naar Real, maar het sportieve project bij PSG is veranderd"
Na een maandenlange transfersaga besliste Kylian Mbappé afgelopen weekend om niet naar Real Madrid te trekken, maar wel langer bij Paris Saint-Germain te blijven. Vandaag gaf de Franse superster op een persconferentie wat meer uitleg bij die beslissing. "Er zijn hier nog mooie hoofdstukken te schrijven."
Lees verder

"Ik krijg snel de slappe lach tussen de lakens." 9 stoute vragen aan radiopresentatrice Flo Windey
Radiopresentatrice Flo Windey (26) is op weekavonden te horen op Studio Brussel. In haar eigen YouTube-reeks 'faqda' stelt ze elke week vragen die niemand anders durft te stellen. Hoog tijd om bij haar hetzelfde te doen. Blunders in bed, zwoele zomeravonden of bizarre plekken om seks te hebben? De spontane Flo mijdt de onderwerpen niet. "Op reis iemand binnendoen? Zeker. Maar ik ga wel alleen terug naar huis."
Lees verder

Britse verpleegster opgepakt nadat ze baby zou hebben vergiftigd
Een 27-jarige medewerkster van een ziekenhuis in de Engelse stad Birmingham is aangehouden op verdenking van het opzettelijk vergiftigen van een baby. De jonge patiënt, die op intensieve zorg lag, is volgens Britse media overleden.
Lees verder

'Diablo Immortal' komt niet uit in België door strenge regels tegen 'lootboxes'
Blizzard brengt 'Diablo Immortal' niet uit in Nederland en België. Dat geldt zowel voor de mobiele versies als voor de pc-versie. Volgens ontwikkelaar Blizzard komt dat door "de huidige exploitatievoorwaarden in deze landen". Het bedrijf doelt waarschijnlijk op wetgeving omtrent 'lootboxes'. Voor die virtuele kisten met extra's kan je betalen, maar je weet op voorhand niet wat erin zit.
Lees verder

Filip Dewinter veroorzaakt politiek tumult in Nederland: "Europa wordt Eurabia door omvolking"
Een interview met Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter op de Nederlandse zender Ongehoord Nederland heeft de links georiënteerde parlementaire meerderheid bij onze noorderburen de gordijnen ingejaagd. "Europa wordt Eurabia door de omvolking", zo stelde Dewinter. Er is nu zelfs een verbod gevraagd op 'dit soort uitzendingen'.
Lees verder

Christian Kouamé neemt afscheid van Anderlecht: "Bedankt voor de ongelofelijke momenten"
Zoals verwacht, vertrekt Christian Kouamé bij Anderlecht. De 24-jarige Ivoriaan heeft via Instagram afscheid genomen van de fans. "Bedankt voor jullie ontvangst. Bedankt voor deze ongelofelijke momenten die we samen hebben doorgebracht. Jullie mogen fier zijn om Anderlecht-supporter te zijn. Weet dat ik jullie nooit vergeet."
Lees verder