Doorgaan naar hoofdcontent

Storck over cruciale match tegen Gent: “We moeten ze eerst moe maken”

HLN
Storck over cruciale match tegen Gent: "We moeten ze eerst moe maken"
• Europe play-offs • Aftrap: 16u • Cegeka Arena • Speeldag 5
Lees verder

Scholz dringt bij Poetin aan op wapenstilstand in Oekraïne
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft in een telefoongesprek met Vladimir Poetin aangedrongen op een staakt-het-vuren in Oekraïne, en wel zo snel mogelijk.
Lees verder

Al 62 Belgische salmonellagevallen gelinkt aan Ferrerofabriek in Aarlen
Er zijn in ons land 62 gevallen van salmonellabesmettingen gelinkt aan de Ferrero-fabriek in Aarlen. Dat meldt het Voedselagentschap (FAVV) in een persbericht.
Lees verder

Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert
Dit weekend wordt het zonnig én warm, dat betekent: tijd om de barbecue boven te halen. Kies je dan beter voor een houtskoolbarbecue zoals die van Weber of een vuurschaal van OFYR? Welk toestel is het snelst en geeft de beste smaak aan je vlees? Peter De Clercq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg om het juiste model in huis te halen. "Een elektrische barbecue is ideaal voor wie geen tuin heeft."
Lees verder

MR zaait verwarring over verdere stappen voor gokreclameplan Van Quickenborne
"Op verzoek van de MR zal het project rond de modaliteiten voor reclame voor kansspelen worden herwerkt." Dat tweette MR-vicepremier ad interim David Clarinval vrijdag na afloop van het kernkabinet. Elders in regeringskringen wordt die lezing van de feiten ontkracht. "Aan de principes wordt niet meer geraakt."
Lees verder

Communie- of lentefeest op de planning? Zo kies je de perfecte handtas
Het is mei, en dat betekent dat het communie- en lentefeestseizoen weer volop losbarst. Al hebben we met dit mooie weer helemaal geen reden nodig om te feesten. Je hoofd breken over de juiste look? Nergens voor nodig. Deze twaalf handtassen maken elke outfit af.
Lees verder

Zelf je badkamer verbouwen? Johny uit 'Huis Gemaakt' legt uit waar je zeker op moet letten
Elke week geeft bouwopzichter Johny Kaczmarowski van het programma 'Huis Gemaakt' een handige verbouwtip aan bouwsite Livios, die ook jou kan helpen met je renovatieproject. Vandaag legt hij uit hoe je de plaatsing van je badkamer het best aanpakt.
Lees verder

Israëlische politie valt begrafenisstoet doodgeschoten journaliste Al Jazeera aan: beelden tonen hoe kist bijna op de grond valt
In Jeruzalem is geweld losgebarsten in de begrafenisstoet van de doodgeschoten journaliste Shireen Abu Akleh (51) van Al Jazeera. Videobeelden tonen hoe Israëlische agenten charges uitvoeren op de Palestijnen die de lijkkist dragen. Daardoor valt die bijna op de grond.
Lees verder

BASKET KORT. Zusjes Massey ruilen Kangoeroes Mechelen voor Movistar Estudiantes * 3x3 Team Antwerp start World Tour in Japan zonder reservespeler
In het vrouwenbasketbal verlaten twee Belgische toptalenten onze nationale competitie. Billie en Becky Massey trekken naar het buitenland. In het 3x3 basketbal staat Team Antwerp voor een moeilijke start. Het begint in Japan aan de World Tour zonder reservespeler.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck countert geruchten over Antwerp: "Contacten? Niet bij mij"
Hein Vanhaezebrouck trekt zondag met AA Gent voor zijn 59ste match van het seizoen naar Genk, waar de Buffalo's zich kunnen verzekeren van de eindzege in de Europe Play-offs. De contractbesprekingen met AA Gent slepen aan, maar Vanhaezebrouck countert in elk geval de geruchten over contacten met Antwerp.
Lees verder

LIVE GIRO. Kopgroep van zes renners met Dumoulin en Mollema, Bouwman (Jumbo-Visma) nieuwe leider in bergklassement: wie wint zevende etappe in de Giro?
De renners in de Giro krijgen in de zevende etappe tussen Diamante en Potenza 4.510 hoogtemeters voorgeschoteld. Het peloton moet een col van eerste, twee van tweede en één van derde categorie overbruggen. Kan de vroege vlucht overleven vandaag of strijden de favorieten een eerste keer voor de etappezege? Volg de ontwikkelingen live op deze pagina.
Lees verder

Mysterieuze verdwijningszaak in Frankrijk na 36 jaar opgelost: "Ruzie ontstaan omdat auto in de weg stond"
In Frankrijk lijkt een mysterieuze verdwijningszaak na 36 jaar alsnog opgelost. Hoofdverdachte Yves Chatain (56) heeft toegegeven dat hij Marie-Thérèse Bonfanti wurgde en haar lichaam begroef in een bos. De twee hadden naar verluidt ruzie gekregen omdat haar wagen in de weg stond. De uiteindelijke doorbraak kwam er dankzij de tomeloze inzet van familieleden van het slachtoffer, die druk bleven zetten op het dossier. Het gerecht houdt er nu rekening mee dat de vermoedelijke dader nog meer moorden op zijn geweten heeft.
Lees verder

Protest in Brussel tegen Filip Dewinter en Geert Wilders: "Ze hebben hier niets te zoeken"
Ondanks een verbod zijn het kopstuk van Vlaams Belang Filip Dewinter en zijn Nederlandse collega Geert Wilders vrijdag aan een wandeling door Brussel gestart. Ver geraakten ze echter niet, want een agent hield hen onderweg tegen. Even later stootten ze op demonstranten op de fiets.
Lees verder

LIVE. Eerste proces rond oorlogsmisdaden in Oekraïne start woensdag in Kiev - VN roepen Polen op Oekraïners toegang tot abortus te geven
De Oekraïense stad Kremenstjoek, een belangrijk industrieel knooppunt in het midden van het land, is donderdag getroffen door de zwaarste raketaanval sinds het begin van de Russische invasie. Vertegenwoordigers van het Rode Kruis en de Verenigde Naties onderhandelen intussen met Rusland over de evacuatie van de laatste Oekraïense soldaten uit Marioepol. In Kiev begint woensdag het eerste proces vanwege oorlogsmisdaden sinds de Russische invasie in Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Camille steekt 'Better Now' van Davina Michelle in Nederlandstalig jasje in 'Liefde voor muziek'
Maandag staat het repertoire van Davina Michelle centraal in 'Liefde voor Muziek'. Haar zangtalent werd online opgemerkt door niemand minder dan P!nk, waarna ze in een paar jaar tijd uitgroeide tot één van dé namen in de Nederlandse muziekwereld. Een van de favoriete nummers van Davina is 'Better Now'. Camille waagt zich aan de single en steekt het nummer in een Nederlandstalig jasje.
Lees verder

Wouter Beke keert terug naar Leopoldsburg, maar zitten de inwoners daar op te wachten? "Zijn vervangster Marleen was heel aangenaam en minder afstandelijk"
De kogel is door de kerk: Wouter Beke keert maandag terug als burgemeester van Leopoldsburg. Drie jaar lang nam Marleen Kauffmann zijn taken over als waarnemend burgemeester. Ze kondigde het nieuws "met spijt in het hart" aan op sociale media. En ook de meeste inwoners van Leopoldsburg zullen hun eerste vrouwelijke burgemeester missen, zo blijkt uit een rondvraag.
Lees verder

Overleg tussen logopedisten en Vandenbroucke springt definitief af
Uit het overleg tussen de beroepsverenigingen van logopedisten en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is geen oplossing voortgekomen. "Er is op dit moment dus geen overeenkomst voor de jaren 2022 en 2023", hekelt Stefaan Lefevere als voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL).
Lees verder

Politie houdt dinsdag en woensdag grote controleactie: gsm'en of schminken achter het stuur? Je riskeert boete van 174 euro
De politie organiseert volgende week voor het eerst een nationale actie tegen afleiding achter het stuur. Wie betrapt wordt op onder meer gsm'en of schminken tijdens het rijden, riskeert een boete van 174 euro. "Met de actie willen we bestuurders laten nadenken over de risico's van afleiding achter het stuur." Want de statistieken liegen er niet om: tot wel 25 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door afleiding tijdens het rijden, meldt de federale politie op haar website.
Lees verder

Zelensky: "Niet correct dat Macron bereid is diplomatieke toegevingen te doen aan Rusland"
De Franse president Emmanuel Macron probeert tevergeefs te praten met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky vrijdag gezegd. Hij vindt het naar eigen zeggen "niet correct" dat Macron bereid is "diplomatieke toegevingen" te doen aan Rusland.
Lees verder

Martine Tanghe op tournee met een kindertheater
Haar job als nieuwsanker bij de VRT heeft ze achter zich gelaten, maar Martine Tanghe (66) heeft intussen een nieuwe uitdaging gevonden: ze gaat als verteller op tour met een kindertheater.
Lees verder