Doorgaan naar hoofdcontent

“Spruitjes, broccoli of bloemkool kunnen voor zwellingen van de schildklier zorgen”: dokter legt de invloed van v...

HLN
"Spruitjes, broccoli of bloemkool kunnen voor zwellingen van de schildklier zorgen": dokter legt de invloed van voeding op schildklierproblemen uit
Je hoort vaak dat een te snel of te traag werkende schildklier impact heeft op je gewicht, maar in welke mate klopt dat en hoe uit zich dat? "Ongezonde voeding kan bijdragen tot een verstoorde productie van schildklierhormonen", vertelt endocrinoloog Frieda Peiffer (UZA). "Dat kan klachten zoals hartkloppingen, haaruitval of toename in gewicht veroorzaken." Ze legt uit welke invloed voeding kan uitoefenen op de schildklier en of bepaalde supplementen nuttig zijn of niet.
Lees verder

Dit was vorige maand de bestverkochte auto van Europa
De Tesla Model 3 is in maart de meest geregistreerde auto in Europa. Dat blijkt uit gegevens van dataleverancier Jato, op basis van de registratiecijfers van 27 Europese markten. Op de derde plek staat ook een Tesla: Model Y.
Lees verder

Dit is op dit moment de bestverkochte auto van Europa
De Tesla Model 3 was in maart (recentste cijfers) de meest geregistreerde auto in Europa. Dat blijkt uit de gegevens van dataleverancier Jato, op basis van de registratiecijfers van 27 Europese markten. Op de derde plek staat ook een Tesla: Model Y.
Lees verder

Studenten ontwikkelen apparaat om schadelijk fijnstof van autobanden op te vangen
Slijtage van autobanden veroorzaakt tot 1.000 keer meer fijnstof dan verbrandingsmotoren. Een onderschat probleem, vonden vier studenten van een Britse start-up. Zij ontwikkelden een apparaatje dat op de autobanden kan worden gemonteerd en dat het grootste deel van de slijtstof kan opvangen.
Lees verder

De rapportcijfers van Madrilenen Thibaut Courtois en Eden Hazard: groen voor de puntenpakker, rood voor de cheerleader
Met Thibaut Courtois en Eden Hazard zijn de eerste Belgische landskampioenen in Europa gekend. De twee Rode Duivels behaalden afgelopen weekend de titel met Real Madrid, maar speelden daar elk een heel verschillende rol in. Dat is ook te zien aan hun rapport voor dit seizoen. Terwijl Courtois de goeie cijfers opstapelt, blijft Hazard achter met een (stevige) onvoldoende.
Lees verder

Football Talk. Yoni Buyens stopt met voetballen
Voormalig Belgisch jeugdinternational Yoni Buyens zet op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière, zo maakte zijn ex-club Standard Luik maandag bekend. "Geniet van je pensioen, Yoni", klinkt het in een tweet van de Luikenaars. De middenvelder nam reeds twee jaar geleden afscheid van het profvoetbal, toen hij Lierse-Kempenzonen verliet voor provincialer Zepperen-Brustem. Het Lierse jeugdproduct kwam tijdens zijn carrière uit voor KV Mechelen, Standard, Charlton Athletic, Racing Genk en Westerlo. Hij speelde bijna 250 wedstrijden in de hoogste klasse van het Belgische voetbal.
Lees verder

Football Talk. Yoni Buyens stopt met voetballen
De Engelse voetbalbond (FA) en voetbalclub Everton FC openen allebei een onderzoek naar een incident met Everton-spits Richarlison tijdens de match tegen Chelsea. De Braziliaanse aanvaller smeet namelijk een vuurpijl, die op het veld was gegooid, in de tribunes van Goodison Park na zijn winnende treffer in de 46e minuut. Richarlison werd tijdens de match niet bestraft door scheidsrechter Kevin Friend. De Engelse voetbalbond opent nu een onderzoek naar het incident. Pyrotechnische middelen zijn immers verboden in Engelse voetbalstadions. In februari riep de FA Liverpool-middenvelder Harvey Elliott al eens op het matje nadat die een rode vuurpijl had weggesmeten tijdens de finale van Carabao Cup in Wembley.
Lees verder

"Ik heb haar echt wel gemist", herbekijk hier het eerste interview van Remco Evenepoel en zijn verloofde Oumi
Remco Evenepoel en Oumi zijn verloofd. Dat zijn ze eigenlijk al vier maanden, want het koppel gaf op 30 december 2021 elkaar al het jawoord. In 2018 pakte Evenepoel de wereldtitel bij de junioren. Enkele dagen later zat hij voor het eerst samen met Oumi in de studio van VTM NIEUWS. Het interview kun je hierboven herbekijken.
Lees verder

Scheidsrechtersbaas kan beslissing VAR volgen in veelbesproken penaltyfase uit Anderlecht-Club: "Er is een duw, maar is dit een clear error?"
Club Brugge verdiende gisteren een strafschop na de duwfout van Lisandro Magallan op Charles De Ketelaere. Dat zegt onze huisref Tim Pots. Ook Hans Vanaken en Alfred Schreuder snappen niet waarom de bal niet op de stip ging. Scheidsrechtersbaas Bertrand Layec kan zich wél vinden in het oordeel van de VAR om niet tussen te komen. "Er was contact, maar is het een clear error?"
Lees verder

Dood van David (39) in Cambodjaanse cel heeft mogelijk zware gevolgen voor Bruggeling Tanguy (41): "Onze zoon zit er onschuldig in de cel. Alleen David kon hem vrijpleiten"
"Komt onze zoon ooit nog vrij nu zijn kroongetuige dood is? Niemand die het kan zeggen." De dood van David Catry (39) heeft mogelijk verregaande gevolgen voor Tanguy Taller (41), een andere Bruggeling die in dezelfde Cambodjaanse gevangenis zit. Tanguy werd volgens zijn ouders onterecht aangewezen als opdrachtgever voor de smokkel door David. Die laatste gaf dat ook toe en trok zijn verklaring in. Alleen: getuigen voor de rechtbank kan hij niet meer doen. "Wat nu? Die vraag houdt ons al enkele dagen bezig."
Lees verder

Dronebeelden laten zien hoe Oekraïne twee Russische aanvalsboten opblaast bij Slangeneiland
Het Oekraïense ministerie van Defensie heeft dronebeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe twee Russische aanvalsboten vernietigd worden vlak bij Slangeneiland. De aanval zou vanmorgen bij zonsopgang plaatsgevonden hebben. Defensieanalisten noemen de beelden "geloofwaardig".
Lees verder

Voor het eerst in meer dan anderhalf jaar geen (geregistreerd) coronasterfgeval in Duitsland
Voor het eerst sinds 21 september 2020, meer dan anderhalf jaar geleden, kan het Duitse Robert Koch Institut (RKI), de tegenhanger van Sciensano, vandaag melden dat de voorbije 24 uur niemand in Duitsland bezweken is aan het coronavirus. De dagcijfers krijgen mogelijk later nog een update, en gewoonlijk liggen de overlijdenscijfers over het weekend wat lager.
Lees verder

KOERS KORT. Quick.Step-Alpha Vinyl rekent op Cavendish en drie Belgen in Giro
Quick.Step-Alpha Vinyl gaat in de Ronde van Italië (6-29 mei) voluit voor sprintzeges met Mark Cavendish. De Brit won al vijftien etappes in de Giro en veroverde er de puntentrui in 2013. Dat jaar was ook zijn tot dusver laatste deelname.
Lees verder

Katja (49) verloor haar tweelinghelft voor de geboorte en voelt nog steeds de impact: "Ik voelde me altijd alleen"
Een op de acht eenlingen die vandaag rondlopen, zouden eigenlijk een tweeling geweest zijn. Ook babytherapeut Katja Wydhooge (49). Al heel haar leven ervaart ze een soort verlangen dat nooit ingevuld raakt. "Ik voel me vaak zonder reden depressief. Ik zou het omschrijven als een zwart gat, een sluimerende leegte die nooit wegebt." Ze is ervan overtuigd dat ze last heeft van het Vanishing Twin Syndrome, waarbij een kindje vroegtijdig in de baarmoeder sterft. "Ik word er dagelijks mee geconfronteerd." Twee proffen proberen de hechte band tussen tweelingen te verklaren.
Lees verder

Russische staatstelevisie toont in hoeveel seconden nucleaire bom Europese hoofdsteden bereikt
Berlijn: 106 seconden, Parijs: 200 seconden, Londen: 202 seconden. De Russische staatszender 'Rossiya 1' heeft een simulatie getoond van hoe snel Vladimir Poetin een nucleaire aanval kan uitvoeren op drie Europese hoofdsteden. Daarbij werd de vliegtijd getoond van een Sarmat-raket vanuit Kaliningrad, een Russische enclave tussen Polen en Litouwen.
Lees verder

"Nadal, is het dan wel fair dat onze kinderen sterven?": Oekraïense tennissers verontwaardigd dat ze geen steun krijgen
De uitsluiting van Russische en Wit-Russische tennissers op Wimbledon zorgt voor bijzonder veel controverse. Menig topper zoals Nadal, Djokovic of Murray vindt dat een faire keuze, wat op veel weerstand stuit bij de Oekraïeners. Zoals bij Marta Kostyuk of bij gewezen speler Stakhovsky, momenteel vechtend aan het front: "Is het dan ook fair dat Oekraïense kinderen geen tennis meer kunnen spelen, Rafa? Is het fair dat zij sterven?"
Lees verder

Remake van 'De zaak Alzheimer' kent zwak openingsweekend in Amerikaanse bioscopen
'Memory', de internationale remake van Erik Van Looy's succesvolle boekverfilming 'De Zaak Alzheimer', ging afgelopen weekend in première in Amerika. De film was een minder groot succes dan verwacht, want hij bracht 'amper' 3,1 miljoen dollar (2,95 miljoen euro) op tijdens het openingsweekend.
Lees verder

Football Talk. Engelse voetbalbond en Everton openen onderzoek naar Richarlison na incident met vuurpijl - Yoni Buyens stopt met voetballen
De Engelse voetbalbond (FA) en voetbalclub Everton FC openen allebei een onderzoek naar een incident met Everton-spits Richarlison tijdens de match tegen Chelsea. De Braziliaanse aanvaller smeet namelijk een vuurpijl, die op het veld was gegooid, in de tribunes van Goodison Park na zijn winnende treffer in de 46e minuut. Richarlison werd tijdens de match niet bestraft door scheidsrechter Kevin Friend. De Engelse voetbalbond opent nu een onderzoek naar het incident. Pyrotechnische middelen zijn immers verboden in Engelse voetbalstadions. In februari riep de FA Liverpool-middenvelder Harvey Elliott al eens op het matje nadat die een rode vuurpijl had weggesmeten tijdens de finale van Carabao Cup in Wembley.
Lees verder

Bom gevonden op strand van Blankenberge
Op het strand van Blankenberge is maandagochtend een bom gevonden bij graafwerken vlak bij het Oosterstaketsel.
Lees verder

Olie en gas zetten maand met kortingen in
De olieprijzen zijn maandagochtend wat gedaald onder druk van de stijgende dollar, die olie duurder maakt voor investeerders buiten de dollarzone. Een vat van de Noordzeesoort Brent kostte 106,02 dollar (100,72 euro), een daling met 1,12 dollar (1,06 euro) ten opzichte van vrijdag. De prijs van de Amerikaanse soort WTI nam af met 1,02 dollar (0,97 euro) tot 103,67 (98,49 euro) dollar per vat.
Lees verder