Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 15 mei 2022

Sint-Lievens-Houtem: Burgerbevraging milieu en verkeer

Burgerbevraging milieu en verkeer
Wat is de samenhang tussen milieu en de manier waarop we ons verkeer organiseren? Dat is de vraag die de Vervoerregio Vlaamse Ardennen, waartoe ook Sint-Lievens-Houtem behoort, zich stelt. De vervoerregio lanceert een grootschalige bevraging van de burgers. Welke idee├źn kan jij aandragen en wat vind jij belangrijk bij de samenhang tussen milieu en verkeer?

Deelnemen is heel eenvoudig. Je kan in alle anonimiteit de vragen beantwoorden, je mening geven en zo meebouwen aan een evenwichtig plan voor verkeer in onze regio. Expertise of voorkennis is niet vereist, elke mening telt. Klik op deze link om de bevraging in te vullen. Deze kan ingevuld worden t.e.m. 6 juni.

Lees verder

Code oranje: hoog risico op natuurbrand
Code oranje: hoog risico op natuurbrand in Oost-Vlaanderen 

We bevinden ons in een periode van aanhoudende droogte, zonder significante neerslag. Dit brengt een hoog risico op brandgevaar met zich mee. Elk bijkomend risico op brand als gevolg van het maken van vuur of roken in natuur- en bosgebieden, moet dan ook vermeden worden.

- Wees voorzichtig!
- Rook niet in natuur- en bosgebieden!
- Vuur maken is verboden!
- Laat kinderen niet zonder toezicht in een bos- of natuurgebied!

Natuurbeheerders en de brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en meer mankracht ingezet.

Lees de aankondiging van de gouverneur van Oost-Vlaanderen hier.

Lees verder