Doorgaan naar hoofdcontent

Schikking van bijna 1 miljard dollar voor overlevenden en nabestaanden van slachtoffers ingestort flatgebouw bij Miam...

HLN
Schikking van bijna 1 miljard dollar voor overlevenden en nabestaanden van slachtoffers ingestort flatgebouw bij Miami Beach
Overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van het flatdrama in het Amerikaanse plaatsje Surfside, vlakbij Miami, hebben een schikking getroffen van minstens 997 miljoen dollar (947 miljoen euro) met de partijen die zij verantwoordelijk achten voor het instorten van het appartementencomplex vorig jaar. Volgens de krant Miami Herald kan het uiteindelijke bedrag uitkomen op meer dan een miljard.
Lees verder

Schikking van bijna 1 miljard dollar voor overlevenden en nabestaanden slachtoffers ingestort flatgebouw bij Miami Beach
Overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van het flatdrama in het Amerikaanse plaatsje Surfside, vlakbij Miami, hebben een schikking getroffen van minstens 997 miljoen dollar (947 miljoen euro) met de partijen die zij verantwoordelijk achten voor het instorten van het appartementencomplex vorig jaar. Volgens de krant Miami Herald kan het uiteindelijke bedrag uitkomen op meer dan een miljard.
Lees verder

Eerste officiële coronabesmetting in Noord-Korea geregistreerd
In Noord-Korea is voor het eerst sinds de start van de coronapandemie een besmetting geregistreerd. Dat heeft de staatstelevisie vandaag bekendgemaakt. Leider Kim Jong-un spreekt van een "ernstige nationale noodsituatie".
Lees verder

LIVE. Human Rights Watch vraagt Rusland en Oekraïne te stoppen met clustermunitie - Moskou roept op burgers uit twee Oekraïense steden te evacueren
Zowel Rusland als Oekraïne moet onmiddellijk stoppen met het gebruik van clustermunitie op het slagveld. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) doet die oproep vandaag in een rapport over de gevolgen van het gebruik van clusterbommen in Oekraïne. De Russische militaire leiding heeft er bij hulporganisaties op aangedrongen de Oost-Oekraïense steden Kramatorsk en Slovjansk te evacueren. Oekraïne heeft Rusland voorgesteld Russische krijgsgevangenen te ruilen tegen zwaargewonde Oekraïense soldaten die zich verschanst hebben in de Azovstalfabriek in de belegerde havenstad Marioepol. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Vijf extra getuigen in zaak tegen Harvey Weinstein
Een rechter in Los Angeles heeft woensdag bepaald dat er vijf extra personen tegen Harvey Weinstein mogen getuigen in het proces tegen de oud-filmproducent dat deze zomer van start gaat. De aanklagers hadden om vijftien extra getuigen gevraagd.
Lees verder

Wanneer eindigt de oorlog in Oekraïne? Experten schetsen scenario's: staakt-het-vuren mogelijk over enkele weken
Na bijna drie maanden oorlog is het duidelijk dat de Russen helemaal niet van plan zijn uit Oekraïne te vertrekken, terwijl de Oekraïners zich vastberaden blijven verzetten. Wanneer en hoe kan dit conflict dan ooit eindigen? Wat zijn de mogelijke scenario's? "Het is Vladimir Poetin die zal beslissen wat er gebeurt", meent defensie-expert Sven Biscop.
Lees verder

Zaakvoerder Bart (54) sterft voor ogen van collega's: ongelukkige samenloop zorgde voor gasexplosie in Deerlijk
In het West-Vlaamse Deerlijk is gisterochtend een gasfles ontploft in een vrachtwagen, nadat warmteontwikkeling ontstond in het voertuig. Net wanneer de 54-jarige Bart Vandeputte uit Oostnieuwkerke wou kijken wat er aan de hand was in de laadruimte, explodeerde de fles van dichtbij. De man was op slag dood, zijn collega ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
Lees verder

Uitgelekt advies Financiën spaart heilige huisjes niet: "Btw-verhoging brengt snel en eenvoudig veel geld op"
Een hogere btw, de maaltijdcheques schrappen en het voordelig pensioensparen op de schop: om netto meer op ons loonbriefje over te houden kwamen enkele financiële experten met een reeks opvallende voorstellen. Waarom werden net deze maatregelen voorgesteld? Herman Matthijs, professor Financiën en Begroting aan de Vrije Universiteit Brussel en voorzitter van de Hoge Raad van Financiën, legt het uit.
Lees verder

VIAS luidt alarmbel: bijna 1 op de 10 vergadert met collega's tijdens autorijden
Vergeet de groepsmeeting in een zaal met koffie en koekjes: 9 procent van de werknemers vergaderde de voorbije maand minstens één keer onderweg in de auto achter het stuur. Dat blijkt uit een enquête van Vias Institute. "Wie het doet, onderschat bovendien de risico's", zegt woordvoerder Stef Willems.
Lees verder

ASSISEN. Zélfs de moordenaar breekt: filmpje met laatste minuten van Maïlys en grootouders beroert hele zaal
Nadat hij al drie procesdagen roerloos naar de grond staarde, weende Alexander Dean (19) plots tranen met tuiten. Op het grote scherm naast hem speelde intussen de video die Maïlys (18) minder dan een uur voor de moorden met haar gsm maakte — "omdat ik anders weer geen bewijs zou hebben". De hele zaal zag en hoorde het: toen Maïlys hém die avond in haar tuin zag staan, schreeuwde en liep ze weg alsof ze een monster met drie koppen had gezien.
Lees verder

ONZE OPINIE. Hoe wil de meerderheid enthousiasme bij de kiezer losweken als ze zelf het verdriet van de Belgische regering zo etaleert?
VRT-journaliste Phara De Aguirre leek haar oren niet te geloven. Maar ze hoorde het goed. Sammy Mahdi (CD&V) vertelde dat vervroegde voorzittersverkiezingen ook nodig waren om paraat te staan indien de regering valt op het einde van het jaar. 2024 en mogelijk 2023 moest worden voorbereid. Boem Paukeslag. Het is eerlijk en tegelijk alarmerend.
Lees verder

MR blijft forcing voeren tegen verbod op gokreclame
Het zit er nog steeds bovenarms op bij de liberalen. Dat Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gokreclame wil verbieden — achter de rug van MR om — schiet bij hen in het verkeerde keelgat. "Als het zo blijft, gaan we niet akkoord", verzekert vicepremier David Clarinval (MR).
Lees verder

PORTRET. De 'Ewings van West-Vlaanderen': tabaksfamilie Vandermarliere poot luxecomplex op Tenerife neer: "Geld moet rollen"
De familie Vandermarliere doet weer van zich spreken. Nadat ze tien jaar geleden voor 475 miljoen euro hun Wervikse tabaksbedrijf verkochten en daarmee onder meer koekjesfabrikant Destrooper overnamen, bouwen ze nu aan een luxehotelcomlex op Tenerife. Portret van een familie die zo uit 'Dallas' lijkt weggelopen en waarbij stamvader Guido (80) - eeuwige sigaar in de mond - slechts één credo hult: "Een goede patron zijn, dát geeft plezier in het leven. En niet de centen op de bank zetten."
Lees verder

COLUMN. Jeroen Brouwers schreef en leefde als de ik-figuur in 'Geheime kamers': "Ik streef ernaar de eer in alle omstandigheden aan mezelf te houden"
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Jeroen Brouwers (1940-2022).
Lees verder

Marc Degryse ziet lef en durf niet beloond worden: "Het is alsof Union geen kampioen mag worden en dat is heel pijnlijk"
"Chapeau Union", zegt Marc Degryse. Want hoe het zich gisteren presenteerde op Jan Breydel, daar heeft onze huisanalist alleen maar respect voor. Alleen werd zoveel lef en durf niet beloond. Met de afgekeurde goal van Nielsen als exponent van de vloek die op Union rust.
Lees verder

Peter Van de Veire niet mals voor Eurosongfestival in Turijn: "We zijn precies een paar jaar teruggekrabbeld"
Vanavond mag jouw Belgisch vlaggetje weer wapperen om te supporteren voor Jérémie Makiese die met 'Miss You' de harten van Europa wil veroveren. Toch heerst er op technisch vlak veel stress achter de schermen. Onze Belgische Eurovisiesongfestival-stem Peter Van de Veire is niet mals voor de organisatie van het liedjesfestijn dit jaar. "De presentatoren lopen verloren op het podium, slordig camerawerk, artiesten onscherp in beeld, voorstellingsfilmpjes ondermaats, een hele stap terug tegenover vorig jaar" vertelt hij aan Desna en Jarne.
Lees verder

Vliegtuig crasht tijdens start en vliegt in brand in China
Een passagiersvliegtuig van Tibet Airlines is vandaag op de luchthaven van de Chinese stad Chongqing bij het opstijgen van de startbaan geraakt en in brand gevlogen. Volgens de luchtvaartmaatschappij wisten alle 113 passagiers en de negen bemanningsleden het toestel tijdig te verlaten. Wel liep een onbekend aantal van hen lichte verwondingen op.
Lees verder

Pieter Timmers maakt carrièreswitch:"Als ambulancier kan ik iets betekenen voor mensen"
Van het zwembad naar de zorg. Olympisch kampioen Pieter Timmers (34) neemt een stevig keerpunt in zijn carrière. Eerder vertelde hij al een nieuwe roeping gevonden te hebben, intussen heeft Timmers zijn diploma van hulpverlener behaald en gaat hij in juli van start als ambulancier. "In de hulpverlening ga ik mijn ei kwijt kunnen."
Lees verder

Gene Thomas slaat nieuwe weg in als kunstenaar: "Iedereen mag zeggen dat mijn werk maar niets is"
Gene Thomas (49) beperkt zich niet meer tot zingen alleen en heeft een nieuwe artistieke weg ingeslagen. Als kunstenaar. Volgend weekend stelt de artiest voor het eerst zijn werk tentoon en te koop. "Die eerste confrontatie met het publiek is heel spannend."
Lees verder

Luk Alloo ontbloot in 'Alloo bij...' de gevoelige kantjes van Axel Daeseleire: "Ik voel me niet gewaardeerd als artiest"
In 'Alloo bij...' gaat Luk Alloo dit keer op pad met acteur, presentator, kunstenaar en nog zoveel meer Axel Daeseleire. Op geheel eigen wijze peutert Alloo uiteraard wat privéontboezemingen uit zijn praatgast. Over het foute nieuws dat velen hem een ware macho vinden bijvoorbeeld.
Lees verder