Doorgaan naar hoofdcontent

Samson & Marie verwelkomen nieuwe personages: “Maar de Burgemeester is ook nog van de partij"

HLN
Samson & Marie verwelkomen nieuwe personages: "Maar de Burgemeester is ook nog van de partij"
Samson en Marie zijn een paar dagen geleden neergestreken op de Grote Markt in Mechelen met hun pop-up -ijssalon. Meteen het decor voor hun tweede tv-serie 'IJsjestijd', die vanaf september te zien is op Ketnet. En er duiken nieuwe personages op.
Lees verder

Vorig jaar nog kandidaat, nu quizmaster: Fien Germijns is de nieuwe IT-girl van de VRT
Fien Germijns (27) is dé rijzende ster op de Reyerslaan. De presentatrice maakt furore bij Studio Brussel en is de sidekick van Bart Cannaerts in de dagelijkse quiz 'De Dag van vandaag'. En n mag ze ook het zomerse spelprogramma 'Switch' overnemen van Adriaan Van den Hoof. Maak kennis met een sterke madam, die toch ook al wat dalen kende. "Ik hoop gewoon dat het geen hol meer uitmaakt hoeveel kilo's je weegschaal aangeeft."
Lees verder

Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch vandaag in Cannes te zien: "We hebben hier zelfs Italiaans voor geleerd"
Het filmfestival van Cannes werd dinsdagavond officieel afgetrapt, en woensdagavond staat er al meteen een film van Belgische makelij op de planning. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch stellen er 'Le Otto Montagne' - hun eerste samenwerking - voor, waarmee ze ook genomineerd zijn voor die felbegeerde Gouden Palm. Wij spraken het koppel over hun film en hun selectie voor het prestigieuze festival. "We gaan in Italiaanse couture in de zaal zitten, en iets te beschonken zijn (lacht)."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'How I Met Your Father', het product van meer dan één iconisch nalatenschap
Millennials kennen haar nog uit hun kindertijd als Lizzie McGuire. De geplande reboot van de jeugdreeks werd nog tijdens de opnames opgedoekt, maar Hilary Duff is intussen al terug met een andere gloednieuwe serie: 'How I Met Your Father'. Nu ja, gloednieuw... het concept komt natuurlijk van de succesvolle voorganger uit de nillies: 'How I Met Your Mother'.
Lees verder

Zeker 11 doden bij busongeval in Brazilië
Bij een busongeval in de centrale Braziliaanse deelstaat Mato Grosso zijn zeker elf mensen om het leven gekomen. Dat melden Braziliaanse media op gezag van de politie.
Lees verder

Ondanks agressieve pancreaskanker blijft Ignace Crombé strijdvaardig: "Ik trok het verkeerde lotje, maar ik vecht zolang ik kan"
"Misschien gebeurt er een mirakel." Hoewel Ignace Crombé (65) een harde strijd met een agressieve pancreaskanker levert, blijft de voormalig Miss Belgian Beauty-organisator positief in het leven staan. Ook nu de kanker intussen terminaal blijkt. "Ik blijf aan het werk, probeer te genieten van elke dag. En ik dank de momenten die ik met mijn dochter Axelle en vriendin Nathalie heb."
Lees verder

Russische turner Ivan Kuliak jaar geschorst na controverse over oorlogssymbool
De Internationale Turnfederatie (FIG) heeft Ivan Kulliak voor een jaar geschorst. De Russische turner krijgt de straf omdat hij begin maart op de wereldbeker in Doha met de letter 'Z' op zijn shirt op het podium verscheen. Daarmee betuigde hij steun aan de invasie van zijn land in Oekraïne.
Lees verder

EXCLUSIEF. Binnenkijken bij driesterrenchef Viki Geunes in Zilte: hoe ziet een dag in een Michelinrestaurant eruit?
Met de uitreiking van de Michelinsterren in het vooruitzicht volgende week maandag, is het hoog tijd om eens te kijken hoe driesterrenchef Viki Geunes het afgelopen jaar zijn nieuwe bekroning beleefde. Hoe ziet een dag in het leven van een driesterrenchef eruit? Voor de gelegenheid gaf hij HLN Eten een exclusieve rondleiding in zijn Zilte in Antwerpen.
Lees verder

LIVE (12u). De afwezigen mogen zich zorgen beginnen maken voor het WK: Martínez maakt straks selectie bekend voor vierluik Nations League
Bondscoach Roberto Martínez maakt straks om 12u in de fonkelnieuwe gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond in Tubeke zijn selectie bekend voor de groepsfase van de Nations League, die begin komende maand van start gaat. De volledige bekendmaking volgt u live op deze pagina.
Lees verder

Russen executeerden en folterden burgers in Kiev en Tsjernihiv: "Ze zetten een geweer tegen mijn hoofd, laadden het en ik hoorde drie schoten"
De Russische troepen die van eind februari tot maart 2022 een groot deel van de regio's Kiev en Tsjernihiv onder controle hadden, hebben zich schuldig gemaakt aan standrechtelijke executies van burgers, foltering en andere ernstige mishandelingen. Het gaat waarschijnlijk om oorlogsmisdaden. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) in een persbericht.
Lees verder

Viktor Verhulst en Francesco Planckaert strijden tegen elkaar in reeks battles: "Het is eigenlijk al 1 - 0"
In 'Viktor vs Francesco: Het Belgisch Kampioenschap' nemen deze twee bekende heren het tegen elkaar op in een reeks absurde battles. Na hun strijd in de Container Cup en de winst van Viktor, wil Francesco revanche.
Lees verder

Hoe makkelijk is het om in te breken in Pairi Daiza? Gerben en Arno doen de test in 'Security Checkers'
Na Plopslaland, Tomorrrowland Winter en een concert van Dua Lipa is het nu de beurt aan Pairi Daiza in een nieuwe aflevering van ''Security Checkers'. Hoe makkelijk is het om in te breken in het dierenpark en op de foto te gaan met de zogenaamde Big Five? Gerben en Arno doen de test.
Lees verder

Wout van Aert op schema voor Dauphiné, waar klassement geen doel is: "We rijden er in functie van de Tour"
Terwijl de Tour-ploeg van Ineos Grenadiers zich op hoogte voorbereidt op Tenerife en Tadej Pogacar begint aan zijn hoogtestage in Livigno, bivakkeert Jumbo-Visma met Wout van Aert, Primoz Roglic en co. in de Sierra Nevada. "Iedereen traint zonder beperkingen. We zitten op schema voor de Tour."
Lees verder

Onderzoekers UGent geven tips aan ouders die foto's van kind op sociale media delen
Onderzoekers van de Universiteit Gent hebben een nieuw platform gelanceerd om (groot)ouders te informeren over het delen van foto's en andere informatie over hen kinderen op sociale media. Niet alleen zogenaamde 'momfluencers', maar iedereen kan aan de slag met de tips die de wetenschappers verzamelden bij allerhande experts.
Lees verder

Steekvlam aan gasfles zet woning in lichterlaaie: 78-jarige bewoner gewond
Bij een uitslaande brand in een huurwoning in de Nerenbroekstraat in Erpe raakte de 78-jarige bewoner gewond. Oorzaak van de brand was een steekvlam aan een gasfles.
Lees verder

Hoe ontsnap je aan de hoge inflatie? Onze geldexperten geven een kijk in hun portefeuille
De hoge inflatie maakt het leven duurder. We betalen meer aan de kassa van de supermarkt en onze koopkracht daalt. Een fenomeen waar ook onze geldexperten mee geconfronteerd worden. Daarom vertellen Pascal Paepen, Paul D'Hoore, Véronique Goossens, Charlotte Van Brabander en Cédric Proost hoe zij de hoge inflatie proberen te vermijden, én geven ze tips voor iedere belegger: "Doordat de beurzen zo zwak staan kan je relatief goedkoop instappen."
Lees verder

Finland en Zweden overhandigen officieel verzoek tot NAVO-lidmaatschap aan secretaris-generaal Jens Stoltenberg
Een historisch moment. De Finse en Zweedse ambassadeurs bij de NAVO, Klaus Korhonen en Axel Wernhoff, hebben officieel het verzoek van hun landen om NAVO-lid te worden overgemaakt aan de secretaris-generaal van de verdragsorganisatie, Jens Stoltenberg. Dat was live te volgen op de website van de alliantie.
Lees verder

Einde Giro voor Girmay? La Gazzetta dello Sport spreekt van opgave, ploeg hult zich voorlopig in stilzwijgen
Stapt Biniam Girmay na zijn ongelukje tijdens de podiumceremonie van gisteren uit de Giro? De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meent te weten van wel. Het is wachten tot de ploeg communiceert.
Lees verder

Opvallend: Johnny Depp kreeg mes cadeau van Amber Heard, in periode waarin hij haar misbruikt zou hebben
Amber Heard werd gisteren verhoord door de advocaten van haar ex-man, Johnny Depp. Tijdens het verhoor kwamen heel wat opvallende zaken aan het licht. Niet in het minst dat Amber nog een mes cadeau zou hebben gedaan, net in de periode waarvan zij beweert dat hij haar mishandelde.
Lees verder

Matthias Schoenaerts vereeuwigt Sanda Dia met kunstwerk op Rock Werchter
Matthias Schoenaerts heeft op het terrein van Rock Werchter een kunstwerk gemaakt als eerbetoon aan Sanda Dia, de 20-jarige student die om het leven kwam tijdens een doopritueel. Op sociale media circuleren er ondertussen al verschillende beelden van het werk. Op de videobeelden is ook te zien hoe de acteur voor zijn kunstwerk poseert.
Lees verder