Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 mei 2022

RETRO. Derbywinst tegen Nederland in 2012 als startschot van Gouden Generatie, Wilmots: “Van Gaal vond het ridicuul...

HLN
RETRO. Derbywinst tegen Nederland in 2012 als startschot van Gouden Generatie, Wilmots: "Van Gaal vond het ridicuul dat ik m'n ploeg niet prijsgaf"
"Ik wou vooraf mijn opstelling nog niet prijsgeven. Van Gaal vond dat ridicuul." Als we Marc Wilmots vragen naar zijn debuut als bondscoach, neemt hij maar wat graag de telefoon op. België - Nederland anno 2012 gaat de geschiedenisboeken in als het startschot van de Gouden Generatie.
Lees verder

Johnny Depp krijgt staande ovatie tijdens optreden met rockgitarist Jeff Beck
Johnny Depp heeft voor de tweede dag op rij een optreden gegeven met rockgitarist Jeff Beck. De 'Pirates of the Caribbean'-acteur trad maandag op in de Royal Albert Hall in Londen. Het publiek reageerde enthousiast op de aanwezigheid van Depp. De twee mannen kregen een staande ovatie.
Lees verder

Football Talk. Di Maria kondigt afscheid Argentijns voetbalelftal aan - UEFA kondigt "onafhankelijk verslag" aan over chaos rond Stade de France
Paris Saint-Germain heeft linksachter Nuno Mendes dinsdag definitief overgenomen van Sporting Lissabon. De negentienjarige Portugees werd het voorbije seizoen gehuurd, met aankoopoptie. Hij ondertekende bij PSG een overeenkomst tot medio 2026. Met de overgang is om en bij de veertig miljoen euro gemoeid.
Lees verder

Emma (24) heeft net als 1 op de 8 Vlaamse vrouwen amper budget voor maandverband. "Ik voel me zo eenzaam"
Emma* (24) leeft in armoede, waardoor ze net als 1 op de 8 Vlaamse vrouwen het moeilijk heeft om menstruatieproducten te kunnen betalen. Ze vertelt over de schaamte en de zorgen die haar elke maand teisteren. "Ik gebruik toiletpapier bovenop mijn maandverband, zodat ik het niet snel moet verversen."
Lees verder

Emma (24) heeft amper budget voor tampons of maandverband. "Ik ben continu bang voor vlekken op mijn broek"
Zo goed als elke vrouw menstrueert, maar niet elke vrouw heeft genoeg geld voor tampons of maandverband. Emma* (24) leeft in armoede, waardoor ze net als 1 op de 8 Vlaamse vrouwen het moeilijk heeft om menstruatieproducten te kunnen betalen. Ze vertelt over de schaamte en de zorgen die haar elke maand teisteren. "Ik gebruik toiletpapier bovenop mijn maandverband, zodat ik het niet snel moet verversen."
Lees verder

Is jouw voortuin enkel parking? Met deze tips maak je er een echte blikvanger van
De ruimte voor je woning is te waardevol om alleen maar resttuin of oprit te zijn. Met deze tips van bouwsite Livios maak je er een echte voortuin van: een buitenruimte die meer is dan een parking voor je fiets of auto en die je voor meer gebruikt dan om je woning te betreden of te verlaten.
Lees verder

Margriet Hermans lanceert na 17 jaar nieuw album: "Met de politiek heb ik het gehad, stank voor dank kreeg ik destijds"
Zangeres, politica, presentatrice, de guitigste lach van Vlaanderen, tot de hoer van het dorp en lesbisch. "Ik heb àlle stempels in mijn leven gehad." Maar vandaag is Margriet Hermans (68) honderd procent zangeres. Zeventien jaar na haar laatste plaat is er 'Spiegelbeeld'. "Ik beleef mijn schoonste dagen. Niet alles wordt slechter met ouder worden, zelfs seks is een blijver", vertelt ze in dit eerlijke interview. De zangeres blikt terug op de mijlpalen in haar leven, maar kijkt vooral vooruit. "Ik had een eigen productiehuis moeten beginnen. Als ik zie wat er nu allemaal aan bullshit passeert op tv..."
Lees verder

Niet wachten tot de vastgoedprijzen plots zouden dalen? Deze 8 alternatieve woonvormen besparen je hopen geld
Het kost in 2022 al 22.000 euro meer om een huis te kopen dan een jaar geleden, zo brengt de nieuwste Notarisbarometer aan het licht. Heel wat kopers drukken dan ook momenteel op de pauzeknop: in maart tekenden we voor het eerst sinds lang een daling van het aantal transacties op de vastgoedmarkt op. Wil jij je plannen liever niet uitstellen tot de onvoorspelbare woningmarkt mogelijk afkoelt? Een alternatieve, goedkopere woonvorm biedt dan een uitweg. Bouwsite Livios maakt je wegwijs.
Lees verder

Narcisme is van alle tijden, maar nu zijn er meer dan ooit, zegt expert: "Vaak gaat het al fout in de kindertijd"
Het lijkt soms wel of er nooit zoveel narcisten zijn geweest als nu. Dat vindt ook hoogleraar klinische psychologie Jan Derksen (69), die vreest dat daar ook niet meteen een ommekeer in zal komen. "Zonder dat we het hebben opgemerkt, is er een nieuw type mens ontstaan", zegt hij.
Lees verder

Wachtlijst personen met een handicap afgenomen: "Maar het werk is nog niet klaar"
Het aantal personen met een handicap dat wacht op meer ondersteuning is in 2021 afgenomen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). In 2020 was nog sprake van 16.523 wachtenden, een jaar later was dat cijfer gedaald tot 15.918.
Lees verder

Het internet smult ervan: video van dansende rugbyspeler gaat viraal, maar niets is wat het lijkt
Er viel de voorbije dagen haast niet naast te kijken. Een video van een dansende 'rugbyspeler' die op de tonen van 'Single Ladies' van Beyoncé het beste van zichzelf geeft tussen een groep cheerleaders, wordt gretig gedeeld op social media. Het filmpje haalde al ruim 20 miljoen views, maar eigenlijk is niets wat het lijkt.
Lees verder

Amper zes en al bedrijfsleider: Collette runt speelgoedwinkel met haar papa
Door haar hersenverlamming en inactief linkerhandje verloopt het spelen bij de zesjarige Collette uit Oostmalle wel eens wat bruusker. Haar ouders moeten steevast op zoek naar robuust speelgoed. Met die ervaring op zak heeft papa Quinten Bosmans de webwinkel 'De Hartjesdief' opgestart, die zich richt op duurzame spullen voor kinderen. "Collette noemt zichzelf de grote baas en ik mag de kleine baas zijn", lacht de vader.
Lees verder

CELEB 24/7. Ricky Martin is druk bezig met studeren en de zoon van Catherine Zeta-Jones is afgestudeerd
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wanneer valt de uitspraak en welke straf dreigt voor de verliezer? Alle vragen over Johnny Depp vs Amber Heard beantwoord
Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) staan ondertussen al vijf weken met getrokken messen tegenover elkaar in de rechtszaal en daar horen straffe advocaten, bizarre psychiaters en opvallende bekentenissen bij. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, zochten we een antwoord op de meest gestelde vragen. Van de kern van de zaak, tot het ontbrekende vingerkootje: de ultieme vragen over het proces Johnny Depp vs Amber Heard beantwoord.
Lees verder

Test Aankoop: "78 procent van consumenten past huishoudelijke uitgaven aan door prijzencrisis"
Zo'n 78 procent van de consumenten in ons land past zijn of haar huishoudelijke uitgaven aan als gevolg van de huidige crisis en de daaropvolgende prijsstijgingen. Dat blijkt uit een online bevraging van 1.000 Belgen door consumentenorganisatie Test Aankoop. Meer dan drie op de vier Belgen zouden minder energie gebruiken of besparen op kosten aan de woning. De helft van de consumenten koopt goedkopere producten in de supermarkt. Een op de vijf past dan weer zijn of haar vakantieplannen aan of ruilt de auto voor de fiets.
Lees verder

"Door te douchen met regenwater kan gemiddeld gezin een vijfde besparen op waterfactuur"
Door te douchen met regenwater kan een gemiddeld gezin een vijfde besparen op de waterfactuur. Dat stelt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB). De bestaande Vlaamse regelgeving laat dit echter niet toe. Daarom pleit de VCB er vandaag in de Vlaamse commissie Leefmilieu voor om het decreet zo aan te passen dat dit wel mogelijk wordt.
Lees verder

Confederatie Bouw pleit voor douchen met regenwater
Door te douchen met regenwater kan een gemiddeld gezin een vijfde besparen op de waterfactuur. Dat stelt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB). De bestaande Vlaamse regelgeving laat dit echter niet toe. Daarom pleit de VCB er vandaag in de Vlaamse commissie Leefmilieu voor om het decreet zo aan te passen dat dit wel mogelijk wordt.
Lees verder

Russen rukken op naar centrum Severodonetsk: "Hele stad ligt in puin, overal hangt de geur van de dood"
Russische troepen rukken op naar het centrum van Severodonetsk, de laatste grote stad in de oostelijke regio Loehansk die nog in handen is van Oekraïne. Na weken van belegeringen ligt de stad helemaal in puin, volgens de burgemeester. En overal hangt de geur van de dood.
Lees verder

Tabernakel van 2 miljoen dollar gestolen uit kerk in New York City
Dieven hebben volgens de politie ergens tussen donderdagavond en zaterdagnamiddag ingebroken in een kerk in Brooklyn in New York City. Ze gingen aan de haal met het gouden tabernakel ter waarde van 2 miljoen dollar (1,85 miljoen euro), waarmee het een van de duurste van de VS is. Ook werd een engelenbeeld onthoofd.
Lees verder

Football Talk. De Bruyne en Courtois in 'Ploeg van het Seizoen' van de Champions League
Het panel van de Champions League heeft haar 'Ploeg van het Seizoen' bekend gemaakt. En daarin vinden we ook twee Rode Duivels terug. Thibaut Courtois keepte een geweldige campagne in doel bij Real Madrid, met de negen reddingen in de finale als orgelpunt. Ook zijn ploegmaats Karim Benzema, Vinicius Junior en Luka Modric kregen een plek in de beste elf van het kampioenenbal. Kevin De Bruyne nam Manchester City bij de hand in deze Champions League en claimde een plekje op het middenveld in de 'Ploeg van het Seizoen'.
Lees verder