Doorgaan naar hoofdcontent

Reddingsactie opgezet voor orka in Seine: ‘Hij verkeert in levensgevaar’

Reddingsactie opgezet voor orka in Seine: 'Hij verkeert in levensgevaar'

Een drone moet een verdwaalde orka, die steeds verder stroomopwaarts zwemt in de Seine, terug naar de zee gidsen met orkageluiden. 'Zijn leven is in gevaar', zeggen marinebiologen.

Lees verder

Core festival, een spiegelpaleis in het groen, blaakt van ambitie op eerste editie

Het Brusselse Heizelplateau wordt deze zomer het strijdtoneel voor liefst vijf festivals. Rock Werchter en Tomorrowland openden dit weekend de debatten door er het nieuwe festival Core boven de doopvont te houden.

Lees verder

Lous & The Yakuza op Core: net te vroeg voor de knal

Lous & The Yakuza speelde op Core haar eerste grote festivalshow in eigen land. Haar eerste stappen waren weifelend, maar beloofden veel goeds.

Lees verder

Vrouw confronteert dominee in volle kerk met seksueel misbruik

Het parket in de Amerikaanse staat Indiana onderzoekt beschuldigingen van seksueel misbruik tegen een dominee. Een vrouw die zegt vanaf haar zestiende te zijn misbruikt, nam tijdens een dienst voor een volle kerk het woord om de dominee met zijn daden te confronteren. Het incident werd live uitgezonden via Facebook.

Lees verder

Chef pandemie bij WHO niet ongerust over apenpokken, toch 'kan dit maar topje van ijsberg zijn'

Sinds het eerste geval van apenpokken begin mei in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, zijn er nu al meer dan 200 infecties vastgesteld wereldwijd in landen buiten Afrika. 'Dat kan slechts het topje van de ijsberg zijn', waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Lees verder

Archeologen ontdekken oude Mayastad vol paleizen en piramides

Archeologen hebben de ruïnes blootgelegd van een grote Mayastad met paleizen, piramiden en pleinen op een bouwplaats van wat een industrieterrein zal worden in de buurt van Mérida, op het schiereiland Yucatán in Mexico. De onderzoekers waren naar eigen zeggen blij verrast met de goede staat van de oude resten.

Lees verder

Johan Heldenbergh 'gelukkig en fier' met winnen van hoofdprijs in nevencompetitie Cannes

Johan Heldenbergh is 'erg gelukkig en fier' dat Les pires, waarin hij een ingehuurde Vlaamse filmregisseur vertolkt, op het filmfestival van Cannes de Prix Un Certain Regard gewonnen heeft.

Lees verder

Toestand gewonden Sprookjesbos Valkenburg stabiel

De toestand van de drie gewonden die vrijdag in het ziekenhuis werden opgenomen nadat een karretje uit een attractie in het Nederlandse themapark Sprookjesbos, in Valkenburg, was gevallen, is stabiel. Dat zei een woordvoerder van het park zaterdag.

Lees verder

Politie schiet gewapende man neer na problemen in woning Eernegem

In Eernegem, deelgemeente van het West-Vlaamse Ichtegem, heeft de politie vrijdagnacht een man neergeschoten. De politie was ter plaatse in een woning na melding van problemen, toen de man gewapend bleek te zijn. Uit zelfverdediging zou de politie de man neergeschoten hebben.

Lees verder

Poetin: Rusland bereid te helpen aan een ongehinderde export van graan uit Oekraïne

Rusland is bereid om te helpen aan een ongehinderde export van graan uit Oekraïne. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag gezegd in een telefoongesprek met zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Het was voor het eerst sinds maart dat het drietal op deze wijze overleg voerde.

Lees verder

Wouter Vrancken is nieuwe coach van Racing Genk

KRC Genk heeft Wouter Vrancken aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De voormalige trainer van KV Mechelen heeft een contract getekend voor onbepaalde duur. Dat maakten de Limburgers zaterdag bekend.

Lees verder

Belgische 'Dalva' beste film volgens internationale filmkritiek van twee nevensecties

Het Belgische incestdrama 'Dalva' is door de Fipresci, de vereniging van de internationale filmkritiek, verkozen tot beste film van twee belangrijke nevensecties in Cannes, La Quinzaine des Realisateurs en La Semaine de la Critique.

Lees verder

Alessandro Covi rondt geweldige solo van ruim vijftig kilometer af

Alessandro Covi heeft de voorlaatste rit van de Giro gewonnen. De jonge Italiaan ging op de voorlaatste klim van de dag, de Passo Pordoi, in de aanval en werd niet meer teruggepakt. De klassementsmannen vechten momenteel nog hard op de flanken van de slotklim, de Passo Fedaia: roze trui Carapaz zit zwaar in de problemen.

Lees verder

Geen vierde ronde voor David Goffin op Roland Garros: Pool Hubert Hurkacz blijkt veel te sterk

David Goffin is uitgeschakeld op Roland Garros. Onze landgenoot moest het in de derde ronde opnemen tegen Hubert Hurkacz, maar de Poolse nummer dertien van de wereld bleek een maatje te groot voor Goffin. Na een spannende eerste set (7-5) verloor Goffin de volgende sets kansloos met 6-2 en 6-1, waardoor hij zijn koffers mag pakken in Parijs.

Lees verder

Remco Evenepoel wint nu in een sprint de voorlaatste etappe in Ronde van Noorwegen

Remco Evenepoel heeft zijn derde ritzege geboekt in de Ronde van Noorwegen. Onze landgenoot bleek in de sprint de beste van een elitegroepje dat vroege vluchter Ben Healy in extremis nog had bijgehaald. Evenepoel blijft uiteraard ook leider in het algemeen klassement.

Lees verder

Abba-show is topspektakel, maar zonder zweet

Dichter bij de magie van Abba kunnen we wellicht niet meer komen, maar wie in Londen de Abbatars gaat zien, moet zichzelf één voornemen maken: durf te geloven wat er eigenlijk niet is.

Lees verder

Lukas Dhont wint Grand Prix in Cannes voor 'Close'

Op het 75ste filmfestival van Cannes wint Lukas Dhont de Grand Prix voor 'Close'. Ook andere landgenoten vallen in de prijzen: 'Le otto montagne' van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch wint de juryprijs, en de broers Dardenne krijgen een speciale prijs voor 'Tori et Lokita'

Lees verder

Fans raken niet tijdig in stadion: finale Liverpool-Real ruim halfuur later gestart

De finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid, zaterdag in het Stade de France in Parijs, is ruim een halfuur later begonnen dan voorzien (21 uur).

Lees verder

Fenomenale Thibaut Courtois loodst Real Madrid naar Champions League-trofee na kraker tegen Liverpool

Het enige wat hij niet deed, is de bal er zelf intrappen. Thibaut Courtois is de grote bewerker van de veertiende Champions League-zege van Real Madrid. Hij dreef Liverpool tot wanhoop. De Engelsen schoten meer dan 20 keer op doel, maar Courtois pakte alles. Real Madrid trapte twee keer op doel en won.

Lees verder

Reacties | 'En nu champagne!'

Geen ontgoocheling, maar blijdschap en dankbaarheid bij Lukas Dhont, na de Grand Prix in Cannes voor zijn film 'Close'. Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen doen een nachtje door, na de Juryprijs voor 'Le otto montagne'.

Lees verder

Amerikaanse vicepresident Harris roept op tot verbod op aanvalswapens

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft zaterdag opgeroepen tot een verbod op aanvalswapens. Die wapens zijn 'oorlogswapens die geen plek hebben in een maatschappij', zei ze volgens de media.

Lees verder

Niets dan lof voor 'Man van de Match' Thibaut Courtois na Champions League-finale: 'De beste doelman op deze planeet'

Een onklopbare Thibaut Courtois hielp Real Madrid zaterdag met verschillende knappe saves in het Stade de France aan een 1-0 zege in de finale van de Champions League tegen Liverpool. De Rode Duivel werd dan ook uitgeroepen tot Man van de Match. Zijn prestaties gingen ook aan de buitenlandse pers niet onopgemerkt voorbij: 'Koning Courtois', titelt L'Equipe.

Lees verder

Weerbericht | Kil en onstabiel

Het wordt zondag kil en onstabiel, met in de loop van de dag buien. Ook maandag verwacht het KMI nog frisse temperaturen. Daarna wordt het wat zachter.

Lees verder