Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 mei 2022

Red Lions steken in wedstrijd twee tandjes bij en domineren tegen Frankrijk: 3-1

HLN
Red Lions steken in wedstrijd twee tandjes bij en domineren tegen Frankrijk: 3-1
Net als vorige week tegen Spanje schakelden de Red Lions nu ook in de tweede wedstrijd tegen Frankrijk een versnelling hoger. De 3-1-eindstand stond reeds bij de pauze op het scorebord. Cédric Charlier opende de score, daarna trof Tom Boon twee keer op strafcorner raak.
Lees verder

Afrikaanse vrouwen lopen veel groter risico op hiv dan mannen: seksueel geweld en gebrekkige voorlichting boosdoeners
Per week lopen wereldwijd circa 5.000 vrouwen tussen de 15 en 24 jaar hiv op, tegen amper 2.700 even oude mannen. De meeste van deze infecties bij vrouwen, namelijk 83 procent en ongeveer 4.000 in getal, zijn in het deel van Afrika ten zuiden van de Sahara. Dat meldt het Aidsfonds op basis van de meest recente cijfers van Unaids, het programma waarmee de Verenigde Naties verspreiding van hiv en aids willen tegengaan.
Lees verder

Slangen op maandag. De btw-verlaging op elektriciteit is om meer dan één reden een luie maatregel
Wanneer een partij vruchteloos alles uit de kast gehaald heeft om het slinken van kiezers te stelpen, loont het misschien eens de moeite om in te zetten op dat in onbruik geraakte concept van 'politieke moed'. Dat soort moed strijkt de kiezer al eens tegen de haren in en herinnert hem eraan dat er een hoger gemeenschappelijk belang bestaat dat soms de particuliere wensen overstijgt.
Lees verder

Zanger Ronnie Hawkins (87), man achter The Band, overleden
De Amerikaanse rockabilly-zanger Ronnie Hawkins is zondag overleden. Hij was al enige tijd ziek. Hawkins werd niet alleen bekend met zijn eigen muziek, maar kreeg vooral ook roem als de man die The Band bij elkaar bracht. Zijn vrouw vertelde aan de Canadese pers dat hij "vredig is heengegaan". En ze voegde daar volgens de Ottawa Sun aan toe: "Hij zag er nog even knap uit als altijd."
Lees verder

Missen van e-commercetrein kost ons elk jaar 1 miljard euro en 6.000 jobs: "En de trein nog inhalen, zal niet meer lukken"
België hinkt op vlak van e-commerce zwaar achterop tegenover onze buurlanden, en dat kost ons land jaarlijks 1 miljard euro en 6.000 jobs. Dat becijferde het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). De vraag van de Belgische consument naar e-commerce steeg sinds 2008 met een duizelingwekkende 293%, maar het aanbod van Belgische bedrijven in verkopen vanop afstand groeide in dezelfde tijdspanne slechts met 93%. Gevolg: de online verkoop in België is voor een groot stuk in handen van grote buitenlandse platformen, zoals Zalando, Amazon, Bol.com en Coolblue.
Lees verder

Experts vrezen dat fiscus kan meekijken in smartphone dankzij vage ontwerpwet
De fiscus kan straks je telefoniegegevens opvragen zonder tussenkomst van een onderzoeksrechter. Dat is een kwalijk gevolg van het wetsontwerp dat de federale regering voorbereidt om de strijd tegen terreur op te voeren, schrijft Het Nieuwsblad maandag.
Lees verder

Energievraagstuk domineert Europese top: twee Belgisch getinte voorstellen, ook olieban ligt op tafel
Vandaag en morgen verzamelen 27 Europese staatshoofden en regeringsleiders in Brussel voor een bijzondere EU-top. De ontwikkelingen in Oekraïne dwingen om vervroegd bijeen te komen. Bovenaan staat het brandende energiedossier, waarover knopen moeten worden doorgehakt.
Lees verder

De Sutter en Gilkinet willen belastingverlaging voor werkenden met lage en middeninkomens
Vicepremiers Petra De Sutter (Groen) en Georges Gilkinet (Ecolo) vinden dat er meer hulp moet komen voor een grote groep werkenden met een laag tot bescheiden loon. Dat melden ze maandag in een persbericht. Ze pleiten binnen de regering voor nieuwe maatregelen om de koopkracht te verbeteren.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. Bedreigingen, bonussen en rechtszaken: zo gaat de patiëntenhandel in de thuisverpleging er aan toe. "Wie niet tekent, krijgt geen zorg meer"
"Laat je voortaan door ons verzorgen, anders krijg je binnenkort geen thuisverpleging meer." Talloze patiënten kregen het afgelopen jaar een contract onder de neus geduwd door een thuisverpleger. Met een duidelijke boodschap: wie niet tekent, krijgt geen zorg meer. De onderzoekscel van 'VTM Nieuws' en 'Het Laatste Nieuws' kwam flagrante intimidatie door thuisverpleegbedrijven op het spoor. Het gevolg van een totale oorlog in een sector waarbij patiënten voor grof geld worden doorverkocht zonder enige inspraak.
Lees verder

De symboliek achter vreugdevolle nieuws van Stig Broeckx: "Het is therapeutisch dat hij de zwangerschap bekendmaakt dag op dag zes jaar na zijn horrordag"
"Zonder het te weten en zelfs zonder er echt al te zijn, is ze al die jaren mijn allergrootste motivatie geweest." Met veel symboliek maakte ex-renner Stig Broeckx (32) afgelopen zaterdag - dag op dag zes jaar na zijn noodlottige val - bekend dat hij vader wordt. "Heel slim om zo'n dramatische gebeurtenis ook een positieve wending te geven", vindt rouwexpert Manu Keirse.
Lees verder

Na brute behandeling vorig seizoen: Worden de verliezers van 'Huis Gemaakt' dit jaar beter opgevangen?
Na weken van bloed, zweet en tranen, weten we straks eindelijk welk koppel hun zelfgerenoveerde huis wint in 'Huis Gemaakt'. Vorig seizoen bleef de productie niet gespaard van commentaar op sociale media. Er werd zo weinig aandacht gegeven aan de verliezende koppels, dat er zelfs massaal geld werd ingezameld. Zullen de verliezers dit jaar beter opvangen worden, of blijft het een bittere pil om te slikken? "Het moet echt hard zijn om te weten dat er andere mensen in jouw gerenoveerde huis wonen". Showbits-reporter Senne ging langs bij Dina Tersago om vooruit te blikken op de finale.
Lees verder

Onze Duivelswatcher volgt Courtois al zijn hele carrière: van de pingpongtafel in Bilzen over de harde kleedkamer van Atlético tot de grootste triomf
Grootser wordt het niet. Met een reuzensprong vanop een trampoline naar de top van de wereld. Onze man zag Thibaut Courtois vanop de eerste rij springen. Van een vertederende debutant van 1m93 tot die meedogenloze prijzenpakker van twee meter. Hoe de kannibaal van Bilzen gevormd werd: "Weet u wat de beste match van Courtois was?"
Lees verder

Na brute behandeling vorig seizoen: worden verliezers van 'Huis Gemaakt' dit jaar beter opgevangen?
Na weken van bloed, zweet en tranen, weten we straks eindelijk welk koppel hun zelfgerenoveerde huis wint in 'Huis Gemaakt'. Vorig seizoen bleef de productie niet gespaard van commentaar op sociale media. Er werd zo weinig aandacht gegeven aan de verliezende koppels, dat er zelfs massaal geld werd ingezameld. Zullen de verliezers dit jaar beter opvangen worden, of blijft het een bittere pil om te slikken? "Het moet echt hard zijn om te weten dat er andere mensen in jouw gerenoveerde huis wonen". Showbits-reporter Senne ging langs bij Dina Tersago om vooruit te blikken op de finale.
Lees verder

Brazilië opnieuw geteisterd door noodweer: 84 doden en tientallen vermisten
Stortregens die de Braziliaanse staat Pernambuco al sinds dinsdag teisteren, hebben volgens de autoriteiten het leven van minstens 84 mensen geëist. Nog eens tientallen mensen worden nog vermist. De meeste slachtoffers vielen zaterdag toen door aardverschuivingen op verschillende plekken in de noordoostelijke staat in totaal 29 inwoners omkwamen.
Lees verder

STREAMINGTIP. 25 keer 'Bond, James Bond'
Als u fan bent van 007 en er genoeg van heeft om verschillende platformen af te schuimen op zoek naar uw favoriete Bond-films, dan verwelkomt Prime Video u vanaf vandaag met open armen. In maart rondde Amazon de overname van Metro-Goldwyn-Mayer (MGM Studios) af waardoor het de bijna volledige collectie aan Bond-films op u loslaten.
Lees verder

Wallonië gaat tijdelijke overstromingsgebieden creëren
Wallonië gaat tijdelijke overstromingsgebieden creëren, om extreme fenomenen zoals de overstromingen van juli 2021 in de toekomst te vermijden. Dat schrijft La Labire Belgique maandag.
Lees verder

Autobiografie van Rudi uit 'Familie' ligt ook echt in de boekhandel
Feest vanavond in 'Familie'. Wolff & Bos-hoofdontwerper Rudi Verbiest (Werner De Smedt) stelt zijn langverwachte autobiografie voor. Toen echtgenoot Zjef (Jan Van den Bosch) enkele weken geleden de proefdruk van de memoires onder ogen kreeg, was hij zo ontdaan door diens openhartigheid, dat hij de uitgave wilde tegenhouden.
Lees verder

'Thuis'-fans vieren huwelijk Bob en Tamara in Hasselt
Tine Priem verwelkomde gisteren zo'n 1.700 soapfans in de Abdij van Herkenrode in Hasselt voor de huwelijksceremonie van haar personage Tamara met Bob (Christophe Haddad). De bruiloft was vorige week al op tv te zien, maar werd live nog eens overgedaan.
Lees verder

Wrak van vermist vliegtuig teruggevonden in Himalaya
In het Himalayagebergte in Nepal is het wrak teruggevonden van het vliegtuig dat zondag vermist raakte met 22 personen aan boord. Dat meldt een woordvoerder van het leger.
Lees verder

ROLAND GARROS. Alcaraz scoort geweldig punt door de benen - Nadal overleeft vijfsetter tegen Auger-Aliassime, nu clash met Djokovic
Het Spaanse toptalent Carlos Alcaraz (ATP 6) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. Hij versloeg in de vierde ronde (achtste finales) het Russische 21ste reekshoofd Karen Khachanov (ATP 25) in drie sets: 6-1, 6-4 en 6-4. De partij duurde 2 uur en 16 minuten.
Lees verder