Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 mei 2022

Pas drie maanden geleden kocht hij een metaaldetector en nu al vindt Robbe (22) Romeinse zilverschat op akker in Avel...

HLN
Pas drie maanden geleden kocht hij een metaaldetector en nu al vindt Robbe (22) Romeinse zilverschat op akker in Avelgem: "Andere amateur-archeologen zijn jaloers"
"Mijn vrienden en familie lachten me uit toen ik een metaaldetector kocht, maar het lachen is hen snel vergaan." Op een van zijn eerste speurtochten was het al meteen prijs. Op een akker vond Robbe Michels (22) uit Avelgem 26 zilveren Romeinse munten. Maar wat is de schat waard? Wij gingen te rade bij expert Kurt Braeckman.
Lees verder

Van Bouchout over Saffelberg tot Gaasbeek: Deze 7 fietsroutes brengen je langs de mooiste kastelen van Brussel, de Rand en het Pajottenland
Voor de mooiste kastelen moet je niet per se naar Frankrijk. Ook in Vlaanderen werden in het verleden heel wat ridderlijke bouwwerken opgetrokken. En nu het weer wat zonniger wordt, kan je er met de fiets opuit trekken. Onze redactie stippelde een aantal fietsroutes uit langs de kastelen van Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van het stulpje van Rubens in Elewijt tot het kasteel de Ribaucourt in Steenokkerzeel: op ontdekkingstocht langs onze eigen 'châteaux'.
Lees verder

Vijftien jaar geleden verloor Ellen (38) haar vriendin Annick Van Uytsel (18) door seriemoordenaar Ronald Janssen: "Niemand van ons heeft nadien nog alleen gefietst"
Het was afgelopen week exact 15 jaar geleden dat Ellen Collin (nu 39) haar vriendin Annick Van Uytsel (18) voor de laatste keer zag op een chirofuif in Schaffen. Het pad van de jonge vrouw kruist diezelfde nacht dat van seriemoordenaar Ronald Janssen. Ellen - die intussen kledingontwerpster is - vertelde er openhartig over bij onze reporter een jaar geleden: "Ik vroeg haar voor haar dood nog of ze mijn trouwkleed kon ontwerpen, voor ze beroemd en onbetaalbaar zou zijn. Maar eigenlijk had Annick dit moeten doen. Dit was hààr wens."
Lees verder

"Noord-Korea vuurt opnieuw ballistische raket af richting zee"
Noord-Korea heeft opnieuw een ballistische raket afgevuurd richting de Japanse Zee. Dat zegt de generale staf van het Zuid-Koreaanse leger. Ook de Japanse kustwacht maakte eerder melding van een mogelijk ballistische raket. De lancering gebeurde slechts enkele uren nadat de Verenigde Staten gewaarschuwd hadden voor nieuwe Noord-Koreaanse nucleaire tests.
Lees verder

Niet Ruud Vormer, maar Eder Balanta vervanger van geblesseerde Mats Rits
• Champions' play-offs • Speeldag 3 • Dudenpark • Kloof bedraagt 3 punten
Lees verder

Hoogste bedrag ooit voor voetbalclub: Amerikanen kopen Chelsea voor bijna 5 miljard euro
Een Amerikaans consortium onder leiding van Todd Boehly, die mede-eigenaar is van het baseballteam Los Angeles Dodgers, neemt Chelsea over. De groep bracht een bod uit van 4,25 miljard pond (bijna 5 miljard euro), het hoogste bedrag ooit voor een voetbalclub.
Lees verder

"Guess who's back." Sammy Mahdi kandidaat-voorzitter CD&V: "Wil deel van oplossing zijn"
Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi wil de nieuwe voorzitter worden van CD&V. Om 13 uur is Mahdi te gast in de studio van 'VTM NIEUWS'.
Lees verder

DJ Anouk Matton is dolverliefd op zoontje London: "Maar de bevalling was een foltering"
"Vroeger had ik veel last van fomo. Gingen mijn vriendinnen iets doen? Ik móést erbij zijn. Nu wil ik op vrijdagavond met mijn gezinnetje thuis zijn." Dj Anouk Matton (30) leeft voortaan op het ritme van haar schattige baby London (10 maanden). We praten met de kersverse mama over haar zoektocht naar een nieuwe balans in haar leven en in haar relatie met dj Dimitri Vegas. "Altijd alléén maar mama zijn lijkt me heavy."
Lees verder

"Piekeren zorgt voor stress die je op den duur volledig uitput": psycholoog legt uit hoe je het onder controle krijgt
Met de oorlog, de inflatie, de energieprijzen hebben piekeraars tegenwoordig stof genoeg. "Piekeren is niet prettig en stoppen is onmogelijk", zegt professor in de psychologie Filip Raes. "Maar je kan er wel anders en beter mee leren omgaan."
Lees verder

LIVESTREAM. Nieuw duel tussen Koen Wauters en Tom Boonen in Porsche Carrera Cup Benelux?
Vandaag wordt in Spa de tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux afgewerkt. Vechten Koen Wauters en Tom Boonen opnieuw een duel uit in de Pro-Am-klasse? Volg het in bovenstaande livestream!
Lees verder

Mathilde laat hart spreken en Filip toont romantische kant: achter de schermen van staatsbezoek naar Griekenland
Met een driedaagse reis aan Athene hebben koning Filip (62) en koningin Mathilde (49) hun eerste officiële staatsbezoek na de coronacrisis achter de rug. Er stonden tal van economische en academische activiteiten op de planning, maar er was ook tijd voor cultuur en ontspanning. Én voor romantiek, want het koningskoppel charmeerde iedereen met hun liefdevolle gebaren en innige momenten. Wij reisden mee naar Griekenland en stonden op de eerste rij tijdens alle opvallende momenten.
Lees verder

Op 9 mei viert Rusland "Dag van de Overwinning": alles wat we nu weten
Jaarlijks vieren de Russen op 9 mei de "Dag van de Overwinning". Het geldt als een van de belangrijkste feestdagen in Rusland, en wordt gevierd met een groot militair defilé in het centrum van Moskou en een toespraak van president Vladimir Poetin. Al dagenlang wordt gespeculeerd over het belang van deze dag in de oorlog tegen Oekraïne. Wat zal president Poetin aankondigen tijdens zijn toespraak?
Lees verder

Ex-winnaar Carapaz topfavoriet voor de eindzege, maar aan uitdagers geen gebrek
Geen Tadej Pogacar en Primoz Roglic in de Ronde van Italië, maar er is nog steeds genoeg schoon volk aanwezig om er een mooie strijd om het roze van te maken.
Lees verder

LIVE. Macron legt eed af om aan tweede termijn als Frans president te beginnen
Emmanuel Macron wordt vandaag officieel beëdigd voor zijn tweede termijn als president van Frankrijk. Bij de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen, bijna twee weken geleden, rekende hij af met zijn rechtse uitdager Marine Le Pen, al was de steun die hij kreeg van de kiezers een stuk kleiner dan vijf jaar geleden.
Lees verder

Doe je écht je voordeel met een city card tijdens je stedentrip? "Hier heb je voor 43 euro drie dagen gratis musea, thermenbad én openbaar vervoer"
Je kent ze vast wel: de city card, de te betalen voordeelkaart die je kunt kopen als je op stedentrip trekt. Toon ze en je geniet van gratis openbaar vervoer, gratis museumbezoek of kortingen op attracties en events. Bovendien sla je ook de wachtrijen over. Maar hoe groot is het voordeel? Onze reisexpert Johan Lambrechts zet de kaarten van de belangrijkste Europese cities op een rij.
Lees verder

Opnames van nieuwe film 'Wil' gestart met topcast
Deze week zijn in Antwerpen de opnames gestart van 'Wil', de verfilming van het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers. De regie is in handen van Tim Mielants. 'Wil' vertelt het verhaal van drie jonge mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog trachten te overleven in een bezette stad, waarbij Stef Aerts (34), Matteo Simoni (34) en Annelore Crollet (34) de hoofdrollen spelen.
Lees verder

Van Matteo Simoni tot Jan Decleir: opnames van nieuwe film 'Wil' gestart met topcast
Deze week zijn in Antwerpen de opnames gestart van 'Wil', de verfilming van het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers. De regie is in handen van Tim Mielants. 'Wil' vertelt het verhaal van drie jonge mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog trachten te overleven in een bezette stad, waarbij Stef Aerts (34), Matteo Simoni (34) en Annelore Crollet (34) de hoofdrollen spelen.
Lees verder

Emma Meesseman en Ann Wauters verliezen seizoensopener in WNBA
Geen geslaagde start. Chicago, met Emma Meesseman op het parket en Ann Wauters als assistente op de bank, is het seizoen in de WNBA (Women's National Basketball Association) begonnen met een 91-98-nederlaag tegen Los Angeles.
Lees verder

Nog geen cadeau voor mama? Met deze 15 lastminute geschenken scoor je morgen gegarandeerd
Morgen, op 8 mei, is het Moederdag. Nog geen cadeautje? Er zijn genoeg mooie en betaalbare hebbedingen te vinden die je nu nog makkelijk kan scoren. Wij maakten een selectie van oranje en geel, trendkleuren die zon en warmte uitstralen. Net zoals jouw mama!
Lees verder

Jani verdedigt zich na bodyshaming: "Ik gaf zelf nooit ongevraagd mijn mening"
"Ik heb helemaal niks laten opspuiten. En al deed ik dat wel, dan was het nog mijn goed recht." Jani Kazaltzis (43) haalde op Instagram keihard uit naar negatieve reacties op zijn uiterlijk. Showbits belde hem daarom even op.
Lees verder