Doorgaan naar hoofdcontent

Op wandel met Charlotte Matthys (27), één van de dertig veelbelovende Europeanen volgens Forbes: “Ik zag een prob...

HLN
Op wandel met Charlotte Matthys (27), één van de dertig veelbelovende Europeanen volgens Forbes: "Ik zag een probleem waar ik een oplossing voor zou bedenken"
Ze doet het toch maar, Charlotte Matthys (27). Vier jaar geleden kwam ze naar buiten met de allereerste Belgische alcoholvrije gin, vorige week werd ze opgenomen in de prestigieuze Forbes '30 under 30' lijst. Hoog tijd voor een gesprek op de plek waar het allemaal begon: de Bourgoyen. Om het te hebben over haar sleutel tot succes, tijd maken voor familie en wilde plannen voor de toekomst.
Lees verder

LIVE. Vriendin Mishel wenst Courtois succes tijdens laatste training - Roberto Carlos pept Eden Hazard op: "Hij kan belangrijk zijn"
Vanavond is het zover. De finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid. Pakken Thibaut Courtois en Eden Hazard - speelt hij straks een rol van betekenis? - de Beker met de Grote Oren? Of gaat die naar Jürgen Klopp en co? Volg alles op de voet in onderstaande liveblog!
Lees verder

Nieuw DNA-onderzoek onthult geheimen over inwoners van Pompeii: "Deze man was te ziek om te vluchten van vulkaanuitbarsting"
Wetenschappers hebben nieuwe "genetische geheimen" onthuld na onderzoek van de stoffelijke resten van inwoners van de Romeinse stad Pompeii, die in 79 na Christus met as werd bedekt na de uitbarsting van de Vesuvius. Het gaat meer bepaald om het DNA uit de beenderen van een man en een vrouw, die reeds in 1933 werden opgegraven. Het is de eerste keer dat een volledige reeks genetisch materiaal, of een 'genoom', van een Pompeijaan wordt ontcijferd. Daarmee hebben de wetenschappers een mysterie van maar liefst 90 jaar kunnen oplossen. Zo blijkt nu dat de twee slachtoffers niet probeerden te vluchten tijdens de uitbarsting omdat de man daarvoor te ziek was.
Lees verder

Prins Harry en Meghan zullen enkel officiële vieringen bij wonen in Londen: "Ze beloven dat ze zich gaan gedragen"
De Britse prins Harry (38) en zijn echtgenote Meghan Markle (40) zullen enkel officiële vieringen bijwonen in Londen, wanneer ze volgende maand afreizen voor het platinajubileum van Queen Elizabeth. Volgens paleismedewerkers hebben ze daar een gesprek over gehad met de koningin. "Ze wil de familie weer bij elkaar brengen, maar enkel op een respectvolle manier."
Lees verder

Prins Harry en Meghan zullen enkel officiële vieringen bijwonen in Londen: "Ze beloven dat ze zich gaan gedragen"
De Britse prins Harry (38) en zijn echtgenote Meghan Markle (40) zullen enkel officiële vieringen bijwonen in Londen, wanneer ze volgende maand afreizen voor het platinajubileum van Queen Elizabeth. Volgens paleismedewerkers hebben ze daar een gesprek over gehad met de koningin. "Ze wil de familie weer bij elkaar brengen, maar enkel op een respectvolle manier."
Lees verder

Deze week in 1934: "Regen van duizend geweerschoten" maakt einde aan geromantiseerde moordtocht van Bonnie en Clyde
Wereldberoemd werden ze in de jaren dertig toen de Grote Depressie lelijk huishield in de VS. Het Amerikaanse crimikoppel Bonnie en Clyde overviel een tiental banken en vermoordde dertien mensen, onder wie negen agenten. Maar op 23 mei 1934, deze week exact 88 jaar geleden, liepen Bonnie en Clyde op een landweg in Louisiana in een hinderlaag van de Amerikaanse politie en werden ze zelf koelbloedig doodgeschoten.
Lees verder

Er is meer dan Evenepoel. Ook tiener Cian Uijtdebroeks toont bergop zijn talent in Noorwegen: "Ik kijk op naar Remco"
In de schaduw van Remco Evenepoel - twee ritzeges plus leiderstrui - laat nog een jonge Belg bergop flitsen zien in Noorwegen. Tiener Cian Uijtdebroeks (19, Bora-hansgrohe) eindigde donderdag als zesde in de bergrit en is terug te vinden in de top tien. "Het is een belevenis wanneer Nibali aanvalt en ik kan volgen."
Lees verder

Josje Huisman (36) geeft eerste interview na haar scheiding: "Misschien is uit elkaar gaan een vorm van liefde."
Josje Huisman (36) heeft haar leven een nieuwe draai gegeven. Ze woont weer in Nederland, ze maakt hoeden in plaats van muziek en ze trekt er regelmatig met haar camper 'Chateau Jos' op uit, samen met zoontje Kamari (3). Al meer dan een jaar is ze uit elkaar met de papa van haar kind. Nu vertelt ze voor het eerst hoe ze er opnieuw bovenop krabbelde en deelt ze haar dromen voor de toekomst. "'Ben jij euh … Josje niet?' Dat gebeurt steeds minder."
Lees verder

Regering-De Croo voorlopig niet akkoord met Europese energieplannen
Onze federale regering kan zich voorlopig niet vinden in de plannen van de Europese Commissie om sneller van Russische fossiele brandstoffen af te geraken. Staatssecretaris voor het Relance Thomas Dermine (PS) vindt dat het geld niet eerlijk verdeeld wordt, zo zegt hij in 'Knack'.
Lees verder

Nieuwe regel die consument beter moet beschermen tegen valse kortingen gaat vandaag in
Vanaf vandaag moet een nieuwe regelgeving consumenten beter beschermen tegen onder meer misleidende kortingen en valse reviews. Het gaat meer bepaald om de omzetting van een Europese richtlijn. De grootste en belangrijkste aanpassing moet de consument, zowel on- als offline, beter beschermen tijdens de koopjesperiode. Controles van de economische inspectie tonen aan dat winkels voor de solden hun prijzen nog steeds kortstondig en kunstmatig optrekken om vervolgens bijzonder grote "kortingen" aan te kondigen.
Lees verder

Jacky Lafon en Wendy Van Wanten zijn beste vriendinnen: "Maar over ons verdriet praten we zelden"
Deze zomer viert Jacky Lafon haar 55ste verjaardag als artieste. En dat doet ze in het Witte Paard in Blankenberge, waar ze tijdens het weekend uitpakt met haar namiddagshows, 'Jubilee aan Zee'. "Ik kijk er echt naar uit", aldus Jacky. "Zeker nu ik voor de allereerste keer ga samenwerken met mijn boezemvriendin, Wendy Van Wanten." In dit dubbelgesprek vertellen de twee uitvoerig over hun innige band. "We zien elkaar niet zo vaak, maar een goeie vriendschap hangt niet af van het aantal keren dat je elkaar ziet."
Lees verder

Euthanasie werd twintig jaar geleden gelegaliseerd in België
Het is vandaag exact twintig jaar geleden dat de euthanasiewet werd bekrachtigd. België werd zo, na Nederland, het tweede land waar euthanasie onder voorwaarden werd gelegaliseerd. Er worden nu elk jaar zowat 2.500 euthanasiedossiers geregistreerd.
Lees verder

LIVE. Vriendin Mishel wenst Courtois succes - Roberto Carlos pept Eden Hazard op: "Hij kan belangrijk zijn" - Ook Nadal komt kijken vanavond
Vanavond is het zover. De finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid. Pakken Thibaut Courtois en Eden Hazard - speelt hij straks een rol van betekenis? - de Beker met de Grote Oren? Of gaat die naar Jürgen Klopp en co? Volg alles op de voet in onderstaande liveblog!
Lees verder

Jimmy Butler sleept er met 47 punten nog een zevende match uit voor Miami tegen Boston - nieuwe coach voor LA Lakers
Miami heeft wedstrijd zes in de finale van de Eastern Conference van de NBA naar haar hand gezet. De Heat won met 103-111 (rust: 46-48) bij de Boston Celtics en sleept er zo een beslissende zevende finalewedstrijd uit. De tussenstand na zes duels is 3-3. De winnaar treft vanaf 2 juni Golden State in de NBA Finals.
Lees verder

Van Dunkin' Donuts tot Albert Heijn: patissier Julius Persoone proeft 10 donuts en buist de helft
Donuts zijn overal: in heel het land openen speciaalzaken en ook supermarkten pakken graag uit met hun eigen versie. Maar zijn die allemaal de moeite waard? En hoe herken je een volwaardige donut? We schotelden chef-chocolatier Julius Persoone 10 verschillende donuts voor in twee categorieën: de klassieke gesuikerde versie en varianten met suikerstroop en sprinkles. "Licht verteerbaar kan je deze niet bepaald noemen."
Lees verder

Ingewikkeld? Niet echt: rond deze paar woorden draait het proces van Johnny Depp
Het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard in Fairfax, Virginia, zit er bijna op. De jury buigt zich momenteel over de feiten en zal binnenkort - hopelijk komende dinsdag - een verdict klaarhebben. Een moeilijke taak, want de rechtszaak tussen Depp en Heard was ongezien complex. Gelukkig voor de juryleden, draaien de vragen die ze concreet moeten beantwoorden maar rond één ding.
Lees verder

Franse autoriteiten gaan verzwakte orka in Seine naar zee proberen lokken door middel van geluidsprikkels
De Franse autoriteiten gaan de verdwaalde orka die sinds enkele weken in de Seine rondzwemt terug naar de zee proberen te gidsen met behulp van geluidsprikkels. "Er is gekozen voor een voorzichtige interventiemethode", meldt de prefectuur van het Franse departement Seine-Maritime. Aangezien de gezondheidstoestand van het dier er niet goed uitziet, zal er een poging worden gedaan om het leven van de orka te redden.
Lees verder

Van 'verbod op oogcontact' tot 'oorzaak van roest': 9 bizarre visies op menstruatie doorheen de eeuwen
Over de kleur rood is er al heel wat gezegd en geschreven. Het is de kleur van de hartstocht, de liefde en af en toe zelfs van onze oortjes. Maar de link leggen met menstruatie? Dat doen velen liever niet. Op Wereldmenstruatiedag doorprikt de Duitse illustratrice Lucia Zamolo het aanslepende taboe: ze toont met 9 weetjes aan welke bizarre gedachten er vroeger (en nu) over maandstonden bestonden.
Lees verder

Onze frietjes worden duurder, en dat zorgde deze week voor heel wat commotie op sociale media
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van het frietjesdrama tot de vastberadenheid van de Oekraïners: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

RECENSIE. 'Stranger Things 4.1': "Een terugkeer langs de grote hellepoort"
Drie jaar heeft u moeten wachten om de jonkies van 'Stranger Things' terug door uw scherm te zien fietsen. Dat zoiets een eeuwigheid is in een tienerleven, is duidelijk te merken aan het feit dat de helft van de jonge cast intussen een serieuze baard in de keel heeft gekweekt en/of vijftien koppen groter is geworden. En toch bevinden we ons in het verhaal slechts een half jaar na de vuurwerkfinale van seizoen drie. Of dit vierde seizoen daar nog veel vonken aan heeft toe te voegen? Of net zoals Eleven zonder krachten komt te vallen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder